تئوریسین گاف/ مگر گاندو چه گفت که آشنا را به‌هم ریخت؟

گروه سیاسی الف،   3980419070 ۲۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۷ تکراری یا غیرقابل انتشار

حمله به معاون اول رئیس‌جمهور: استعفا دهید/ حمله به مشاور اقتصادی رئیس جمهور: مسئولیت تصمیم‌هایتان را بپذیرید/ طراحی نظرسنجی برای حمایت از فردوسی‌پور: شکست عادل/ حمله به حامیان انتخاباتی روحانی: پست‌گرفته بودید انتقاد نمی‌کردید/ واکنش به شهادت مظلومان مرزبانان: انتقام نگیریم/ نمونه‌های فراوان از: انبوه توئیت‌های بی‌معنی

تئوریسین گاف/ مگر گاندو چه گفت که آشنا را به‌هم ریخت؟

فرهیختگان نوشت: مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهور دوباره به صدر اخبار برگشت این بار هم برخلاف تصورش نتیجه عملیات روانی او معکوس شد.

اگر تصور نکنید که قلم به طنز در دست گرفته‌ایم، می‌توانید به عمق واژه‌هایی که در ادامه می‌آیند، پی ببرید. ترکیب کابینه، معاونان و مشاوران دولت‌های مختلف مخصوصا در سال‌های اخیر که به سبب حضور گسترده‌تر رسانه‌ها، تمرکز بر ایرادات و اشتباهات بیشتر شده، نشان می‌دهد در بسیاری از مواقع در جمع این افراد، کسانی بوده‌اند که هزینه حضور و اقدامات‌شان بیشتر از سود و منفعتی بوده که برای دولت داشته‌اند، مثال حضور بقایی و مشایی در دولت احمدی‌نژاد از آن نمونه‌های مشهور و معروف است.

دولت روحانی اما از این منظر تفاوتی با دیگران دارد، آنجایی که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم مجموعه‌ کامل‌تری از این افراد با دز‌های متفاوت قابل مشاهده هستند، وزیری که در جلسات می‌خوابد، وزیری که در کنار تحمیل هزینه سنگین چندهزار میلیارد تومانی به کشور ضرورت حرف‌زدن با مردم و فرودستان را نمی‌داند، معاونی که با یک تصمیم و اصرارش 14 هزار میلیارد تومان از دارایی‌های کشور را به باد می‌دهد و... .

در میان این افراد اما کسی وجود دارد که بیشتر از دیگران رفتارش به چشم می‌آید و هر روز ماجرایی برای دولت درست می‌کند، کسی که سمت‌هایی چون مشاور رسانه‌ای، فرهنگی و رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک و... را یدک می‌کشد اما رفتار و سخنانش می‌گوید که دقیق در نقطه‌ای مقابل وظایف و مسئولیت‌هایش قرار گرفته است. بله، درست حدس زدید منظور کسی نیست جز حسام‌الدین آشنا، کسی که بخش قابل‌توجهی از وقت خود را صرف حضور فعال و نوشتن در توئیتر می‌کند و هربار ماجرایی جدید و هزینه‌ای دیگر برای دولت ایجاد می‌کند. پروژه‌ای که این روزها آشنا در دست گرفته و توئیترش مملو از پست‌هایی است که به همین بهانه منتشر کرده، واکنش به سریال اطلاعاتی – امنیتی «گاندو» است، جایی که او معتقد است وقایع فیلم، تطابقی با واقعیت ندارد و اطلاعاتی که در جریان فیلم بازگو می‌شود ناشی از تخیلات نویسنده است. او برای اینکه این حرف خود را به کرسی بنشاند گویی که هیچ کار و مسئولیت دیگری برعهده ندارد، از چند روز پیش تمرکز خود را روی بخش‌های مختلف این سریال گذاشته و کامنت‌هایی را درباره آن از طریق توئیتر منتشر می‌کند و البته به این کار هم اکتفا نکرده و مشغول پاسخ گفتن به برخی واکنش‌های دیگر فعالان توئیتر در فضای مجازی هم شده است.

او این توئیت‌ها را با حمله به موسسه شهیدآوینی آغاز کرد و بعد با توئیتی که واکنش‌های زیادی را در پی داشت کار را ادامه داد. «ماهی از سر گنده گردد نی ز دم» اظهارنظری بود که خیلی‌ها به‌جای تحلیل گفتند اساسا استفاده از چنین ادبیاتی چه جایگاهی می‌تواند در میان سخنان مشاور رئیس‌جمهور داشته باشد. در ادامه او این ماجرا را آنقدر کش‌دار کرد که هر فرد خوش‌بین به دولت هم حساس شد که بفهمد «مگر گاندو چه گفته که حسام‌الدین آشنا که سوابق حضور در وزارت اطلاعات را هم دارد این‌قدر به‌هم ریخته است؟»

آشنا البته در واکنش به انتشار اظهارات قبلی‌اش در توئیتر هم واکنش عحیبی داشت، جایی که فیلم اظهارات چند سال پیش وی درباره رضائیان با کلی سوال و حاشیه منتشر شد ولی آشنا حاضر به پاسخگویی به این حواشی و سوالات نشد. آشنا در این ویدئو که مربوط به برنامه نگاه یک و مناظره با محمدحسین صفارهرندی است، گفته بود: «رضائیان یک بچه‌ای است که حتی نمی‌تواند فارسی به‌خوبی صحبت کند و لذا نباید در میان چنین خبرنگارهایی دنبال نفوذی بود.» کاربران شبکه‌های اجتماعی از او دراین‌باره می‌پرسیدند که اگر جیسون رضائیان صرفا یک خبرنگار بوده چرا آمریکا حاضر شده 7/1 میلیارد دلار از اموال ایران را برگرداند و حتی تحریم یک بانک دولتی را نیز ملغی کند؟

در این میان البته ناگفته نماند که حسام‌الدین آشنا در جریان توئیت‌های خود هیچ‌گاه از یک مساله کوتاه نیامده و آن‌هم تلاش برای ایجاد یک ذهنیت ویژه از شخصیت خود میان مخاطبان است، چهره‌ای پیچیده و امنیتی. برای مثال او تلاش کرده در مسائل اطلاعاتی و امنیتی به‌سرعت اظهارنظر کند حتی اگر این اظهارنظر مجبور به عقب‌نشینی و تغییر موضع وی شود یا اینکه از ادبیاتی استفاده کند که مخاطبان گمان کنند نویسنده در حال انتقال پیام مهمی در یک فرآیند اطلاعاتی و امنیتی است، مسیری که البته بیشتر از توفیق، دستمایه طنز فعالان فضای مجازی شده و حتی برخی را وادار کرده دراین‌باره با قلم طنز مطلب بنویسند. مراجعه به توئیتر آشنا و مرور کامنت‌های برخی پست‌ها ازجمله پست «می‌گویند کلاهی در کشمیری گم شده است، چه‌بسا زوجه هم در این شلوغی زوجه‌المرحوم را در دیار باقی پیدا کند. آنها که به‌دنبال تابستانی داغ هستند ماجراهای نیمروز را هم فراموش نکنند. آنها که مشاور امنیت ملی را نمک‌گیر کرده‌اند، وزیر انرژی که نمکدان شکسته را هم به‌یاد داشته باشند» به‌خوبی توضیح‌دهنده این ماجراست.

به هر روی آشنا بیش از آنکه یک مشاور قوی و مدیری برای ساماندهی رسانه‌ها، مسائل فرهنگی یا حتی فردی برای مطالعات راهبردی دفتر رئیس‌جمهور باشد، در خوش‌بینانه‌ترین حالت در قامت یک فعال توئیتری که البته اقداماتش پر از اشکال و خطا هم هست ظاهر شده و در برخی مواقع به‌جای کمک، نقش پوست موز را برای دولت ایفا کرده است. در ادامه برخی از اقدامات آشنا در توئیتر را بازخوانی می‌کنیم.

وقتی گاوها به‌جای کشیدن بار به‌هم شاخ می‌زنند!

مواضع جنجال‌برانگیز مشاور نام‌آشنای دولت یکی دوتا نیست؛ یکی از مهم‌ترین نمونه‌هایش شاید گفته‌های او در مصاحبه با «اندیشه پویا» باشد، جایی که آشنا در توضیح ریشه‌های ماجرای دلار 4200 تومانی دست به افشاگری زده و پای خیلی از همکارانش را به میان می‌کشد.

او در توجیه تعارضات و ناهماهنگی‌های موجود میان تیم اقتصادی دولت به ضرب‌المثلی چینی متوسل شده و می‌گوید «وقتی زمین سخت می‌شود، گاو‌هایی که گاوآهن را می‌کشند، به‌جای آنکه بار را بکشند به‌هم شاخ می‌زنند!» و بر این مبنا توضیح می‌دهد که بسیاری از دعوا‌ها و درگیری‌ها و اختلاف‌نظرها -ازجمله مورد خاص خداحافظی نیلی با دولت- ناشی از آن است که برخی راه‌حل‌های پیشنهادی او یا خوب اجرا نشده‌اند یا وقتی اجراشده به نتیجه نرسیده‌اند.

مشاور رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که راهکار ارز 4200 تومانی توسط کدام مغز متفکر اقتصادی در این دولت انتخاب شد، توضیح می‌دهد وقتی اوضاع سخت می‌شود هیچ‌کس مسئولیت تصمیمش را قبول نمی‌کند اما واقع ماجرا از این قرار بود که جهانگیری در پایان جلسات مستمر با دوستانش نهایتا طرح دلار تک‌نرخی 4200 تومانی را به جلسه آورد و این طرح در همان جلسه با حضور نیلی، نهاوندیان، رئیس بانک مرکزی و... بدون مخالفت تصویب شد و اگر کسی حرفی داشت می‌توانست همان موقع بزند.

او البته درباره جهانگیری هم حرف‌هایی زد که کار را برای مرزبندی اصلاح‌طلبان با دولت سخت‌تر از قبل کرد. او بلندترین صدا در دولت بعد از رئیس‌جمهور را صدای جهانگیری می‌داند و در واکنش به این نقل‌قول معاون اول که «من اختیار تعویض منشی‌ام را هم ندارم» تصریح می‌کند این تصویر بیرونی درباره محدود کردن آقای جهانگیری، تصویری است که خلق شده است و اساسا اگر جهانگیری چنین امکانی ندارد، چرا استعفا نمی‌کند؟

حقوق می‌گیرد تا ...

صحبت‌های آشنا گاهی میان حامیان دولت نیز واکنش‌های منفی زیادی را به‌دنبال دارد. او در همین گفت‌وگو با بیانی تند به انتقادهای کرباسچی از دولت واکنش نشان می‌دهد و در پاسخ به اظهارات او مبنی‌بر اینکه روحانی به خواب سنگین فرو رفته، می‌گوید: «برای اینکه آقای کرباسچی از آقای روحانی خیلی تعریف بکند کافی است که آقای روحانی یک انتصاب را به توصیه ایشان انجام دهد. اگر آن انتصاب را انجام دهد کاملا بیدار است و اگر آن انتصاب را انجام ندهد در خواب غفلت است.» صحبت‌هایی که آسمان روابط دولت با هسته سخت حامیانش در حزب کارگزاران را بدجور تیره و تار کرد و در همین یک قلم واکنش‌های متعددی را از سوی اعضای کارگزاران به‌همراه داشت. کرباسچی گفته‌های آشنا را بی‌پاسخ نگذاشت و با دروغگو خواندن او تصریح کرد: «آشنا دارد با دروغ از دولت روحانی دفاع می‌کند و حقوق می‌گیرد که این حرف‌ها را بزند.» پاسخ کرباسچی هم البته بی‌جواب نماند و آشنا مجددا واکنش نشان داد تا به عمیق‌تر شدن شکاف بین دولت و حامیانش بیش از پیش کمک کند. همین دست بگومگو‌ها حالا رابطه دولت با کارگزاران را با چالش مواجه کرده و آینده مبهمی را برای ائتلاف آنها به تصویر کشیده است.

چرخه خونین و باطل انتقام!

اینکه رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری از آغاز حضورش در این سمت چه آوردهایی برای رئیس‌جمهور و تیمش داشته، قابل تخمین نیست اما هزینه‌های گاف‌های سیاسی و رسانه‌ای او عیان است و ده‌ها و صدها صفحه درباره آن می‌توان سخن گفت. یکی از مصادیق این هزینه‌تراشی‌ها، توئیت معروفی بود که آشنا بعد از حادثه تروریستی حمله به اتوبوس پرسنل سپاه در شهرستان خاش منتشر کرد؛ توئیتی که در آن نوشته شده بود: «مرزبانان ما به شهادت رسیدند، اما ما در دام چرخه خونین و باطل انتقام نخواهیم افتاد. مسئولیت برعهده آمران و دیه برعهده عاقله است!»

این در حالی بود که در این حادثه خون‌بار 27 نفر به شهادت رسیده بودند و داغ آنها هنوز تازه بود و به همین خاطر افکارعمومی پاسخ قاطع به عوامل و اوامر این اقدام تروریستی را مطالبه می‌کرد. توئیت جنجالی مرد همیشه در صحنه دولت، موج گسترده‌ای از واکنش‌های اعتراضی را در افکارعمومی روانه دولت کرد و این مطالبه را ایجاد کرد مسئولانی که حرف زدن بلد نیستند، لااقل حرف نزدن را بیاموزند. سوال مشخص دراین‌باره آن بود که آیا اساسا اگر نزدیکان و اعضای خانواده آشنا هم مانند خانواده‌های شهدای سپاه عزادار می‌شدند، او بازهم انتقام را چرخه خونین و باطل می‌دانست یا خیر؟ هرچه بود گستره و حجم واکنش‌ها آشنا را وادار به انتشار چند توئیت توضیحی کرد تا بلکه گاف جدیدش را ماله‌کشی کند. گوش افکارعمومی اما بدهکار نبود و توضیحات آشنا هم خریداری نداشت و به همین واسطه او ترجیح داد توئیت جنجالی‌اش را پاک کند. جنجالی که درمجموع خیلی‌ها را به این جمع‌بندی رساند که آشنا برخلاف تصور رایجی که تحت‌عنوان یک چهره امنیتی از او مطرح می‌شود، با بدیهیات مقوله امنیت نیز آشنا نیست.

تله‌پاتی با خُرزوخان!

ادبیات رمزآلود مشاور رئیس‌جمهور در برخی پیام‌های توئیتری نیز همواره موجبات سرگرمی کاربران شبکه‌های اجتماعی را فراهم آورده و دستمایه طنزپردازی آنها شده است؛ پیام‌هایی که به‌نظر می‌رسد تنها مخاطب خاص‌شان خود جناب آشنا بوده و کسی را یارای فهم آنها نباشد. یکی از عجیب‌ترین نمونه‌های این فقره، متنی است که به‌نظر می‌رسد بناست پیامی را درباره دلار 4200 تومانی به مخاطب القا کند. در متن این توئیت که بیشتر شبیه یک الگوی ریاضی است، آمده: «200/4<22/2 تدبیر ایرانی 4200 قوی‌تر از تفتین ترامپی در 22/2 است.» حجم ابراز تعجب و طنازی کاربران، زیر همین توئیت به‌تنهایی گویای همه‌چیز هست و نشان از میزان موفقیت آشنا در رساندن پیام به مخاطلب دارد.

شاهکار ادبی دیگر آشنا توئیتی است که بعد از ماجرای کشته شدن فردی که گفته می‌شد محمدرضا کلاهی - از عاملان انفجار دفتر نخست‌وزیری- بوده در هلند منتشر شد. توئیتی که او در آن نوشته «می‌گویند کلاهی در کشمیر گم شده است، چه‌بسا زوجه هم در این شلوغی زوجه‌المرحوم را در دیار باقی پیدا کند. آنها که به‌دنبال تابستانی داغ هستند ماجرای نیمروز را هم فراموش نکنند. آنها که مشاور امنیت ملی را نمک‌گیر کرده‌اند، وزیر انرژی که نمکدان شکسته را هم به یاد داشته باشند!»

یکی از کاربران در واکنش به این توئیت نوشت: «‏‎آقاى آشنا کم‌کم باید شرلوک هلمز رو استخدام کنیم بیاد توئیت‌هاى شما رو رمزگشایى کنه!» برخی‌ها معترض شدند که این چه مدل نوشتن است؟ و اگر حرف حسابی هست چرا باید آن را این‌گونه بیان کرد؟ و اگر هم جناب آشنا قصد تمرین واج‌آرایی دارند که نه الان وقتش هست نه پست و منصب او چنین اقتضایی می‌کند و نه اساسا زمانه، زمانه چنین حرف‌هایی است. گروهی نیز معتقد بودند اگر حرف خاصی برای مخاطبی خاص هم موردنظر است توئیتر برای ارسال چنین پیام‌هایی فضای چندان مناسبی نیست و بهتر است جناب مشاور از پیامک، ایمیل، تلفن یا سایر ابزارهای ارتباطی استفاده کنند.

پاتک توئیتری‌ها به تک آشنا

حسام‌الدین آشنا همچنان که از مواضع اخیرش هم مشخص است، منتقد پروپاقرص صدا‌وسیماست و از هر فرصتی برای نقد رسانه ملی استفاده می‌کند. در جریان خاتمه برنامه 90 و کنار رفتن عادل فردوسی‌پور از این برنامه، حسام‌الدین آشنا با هدف نقد صداوسیما اقدام به برگزاری یک نظر‌سنجی توئیتری در صفحه شخصی خود درباره حضور یا عدم حضور عادل فردوسی‌پور در برنامه 90 کرد که واکنش کاربران دور از انتظار وی بود و با نتیجه‌ای دقیقا عکس، یک سوژه جالب برای فعالان رسانه‌ای شد.

سوال این نظر‌سنجی این بود: «آیا با تغییر مدیریت برنامه 90 موافقید؟» که در جریان برگزاری آن، اکثر شرکت‌کنندگان نظر موافقی برای تغییر مدیریت برنامه 90 داشتند که این رقم 39 درصد بود، 24 درصد از مردم هم گفته بودند که اصلا این موضوع اهمیتی ندارد و 37 درصد مخالفت خود را با تغییر عادل فردوسی‌پور اعلام کرده بودند.

زدن ریشه پایگاه اجتماعی دولت

همه می‌دانند که اگر پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان به مدد حسن روحانی نیامده بود، او هرگز نمی‌توانست در انتخابات پیروز شود؛ چراکه اساسا پایگاه رایی نداشت و از میانه دو جریان اصلی کشور در انتخاب 92 به جمع اصلاح‌طلبانی پیوست که گزینه رای‌آوری را در میدان نداشتند. این اتفاق به‌گونه‌ای دیگر در انتخابات سال 96 هم رخ داد و دوباره اصلاح‌طلبان با روحانی ائتلاف کردند تا وی بتواند به پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم نزدیک شود. بعد از پیروزی اما درگیری جدی میان دو جریان نزدیک به روحانی درون دولت بالا گرفت و از همان روزهای اول چالش سیاسی و حزبی درون کابینه به اوج خود رسید. در این درگیری یک‌طرف کارگزارانی‌ها با محوریت معاون اول حضور داشتند و در طرف دیگر اعتدال و توسعه‌ای‌ها با محوریت محمود واعظی و محمدباقر نوبخت. این ماجرای کش‌دار که حالا حدودا دوساله شده، با ورود حسام‌الدین آشنا و حمله او به اصلاح‌طلبان دوباره داغ شد و حامیان بیشتر از رئیس‌جمهور و اطرافیانش رویگردان شدند.

حسام‌الدین آشنا چندی‌پیش در توئیتر خود نوشت: «تعداد زیادی از جوانان عزیز نواصلاح‌طلب سودای نمایندگی مجلس دارند؛ این حق‌شان است. مشکل از اعتبار ریخته سیاستمداران بازنشسته‌ای است که مردم باید به «ندای» «تکرار می‌کنم» آنان پاسخ مثبت و به جوانان پرشور رای بدهند.» این اظهارنظر البته واکنش‌ تندی را میان اصلاح‌طلبان داشت و آنها با نیش و کنایه‌های تند و تیزی به استقبال آن رفتند.

علی تاجرنیا از فعالان اصلح‌طلب در پاسخ به آشنا گفت: «متاسفانه در مجموعه اطرافیان آقای رئیس‌جمهور چهره‌هایی قرار گرفته‌اند که عمدتا هدف آنها این است که در عرصه قدرت باشند... . این افراد عمدتا چهره‌های تاثیرگذاری در سپهر سیاسی ایران نیستند و اگر امروز به‌واسطه شرایط دولت در جایگاهی قرار گرفته‌اند، نشانه اثر‌گذاری آنها نیست. بنابراین فکر می‌کنم که نه نظرات آنها اهمیتی دارد و نه اصلاح‌طلبان باید خودشان را درگیر این مسائل کنند.» جواد امام، دبیرکل مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب هم دراین‌باره می‌گوید: «عملکرد این افراد نشان می‌دهد فقط فرصت‌سوزی کردند و اعتبار شخص رئیس‌جمهور را نیز از بین بردند و اقبال عمومی را نسبت به رئیس‌جمهور کاهش دادند.»

ناگفته نماند آشنا پیش از این نیز به اصلاح‌طلبان تاخته و در تیرماه 96 گفته بود: «کاسبان به‌اصطلاح اصلاح‌طلبی که باج‌خواهی رسانه‌ای و سیاسی از رئیس‌جمهور را آغاز کرده‌اند، بدانند روحانی خاتمی نیست؛ نه تعارف می‌کند نه ماخوذ به حیا می‌شود.»

دیدگاه کاربران

سهیلی۹۹۴۴۲۷۱۱:۵۷:۱۴ ۱۳۹۸/۴/۱۹
چون گاندو دست آقازاده ها و ژن خوبها و خواهرزاده ها و برادرزاده های مرتبط با بیگانه برای کسب منافع مالی و اقامت در غرب را رو کرد.
ناشناس۹۹۴۸۱۹۱۴:۱۹:۴۷ ۱۳۹۸/۴/۱۹
الان دست کی رو رو کرد؟ میتونی نام ببری؟ این که یک عده آقازاده و ژن خوب داریم و به قدرت و ثروت وصل هستند را که خودمون سالهاست می دونیم. چرا اینقدر الکی ذوق زده می شید. تو رو به خدا یک کم فکر کنید.
راه۹۹۵۰۱۹۱۵:۴۰:۳۳ ۱۳۹۸/۴/۱۹
بیشتر برای روحانی متاسفم که دور و برش مملو از این تیپ آدم‌هاست _____________ و البته بیشتر از روحانی برای مردمی که به ایشون رای دادن متاسف و حیرانم از نبوغشون در انتخاب مردمیکه حداقل ۵۰ سال به عقب بردند کشور را
ناشناس۹۹۵۱۴۲۱۶:۳۷:۳۷ ۱۳۹۸/۴/۱۹
بعضیها به غلط فکر میکنن ؛ فراماسون‌ها شاخ و دم دارن
ناشناس۹۹۵۲۲۶۱۷:۴۱:۴۱ ۱۳۹۸/۴/۱۹
تو میدونستی که جاسوسهای بین المللی به خونه ...... رفت و آمد دارن ؟ اگر نمیدونستی لطف کن چرت و پرت نگو !
م.م۹۹۵۲۹۹۱۸:۵۶:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۱۹
جیسون_رضاییان سال ۸۸ وارد ایران شده و تیر یا مرداد۹۳ بازداشت شده است. این یعنی چهارسال از پنج سال حضورش در ایران در دولت انقلابی احمدی‌نژاد بوده است و کمتر از یکسال در دولت روحانی، آنهم در شرایطی که حداقل شش ماه آن را نیز تحت نظر بوده است سوال! نهادهای امنیتی در آن چهار سال چه می‌کردند؟
محمد۹۹۴۵۱۷۱۲:۳۵:۱۱ ۱۳۹۸/۴/۱۹
به من برخورد ، چون داشت راستش را میگفت...
ناشناس۹۹۴۵۲۳۱۲:۳۶:۳۶ ۱۳۹۸/۴/۱۹
شغل ایشون دقیقا چیه ؟ فعال فضای مجازیه ؟ برای این کار داره حقوق میگیره ؟ الان چرا به بقیه مردم که وقتشون رو توی اینترنت میگذرونن حقوق نمیدن ؟
ناشناس۹۹۴۵۳۰۱۲:۳۸:۳۶ ۱۳۹۸/۴/۱۹
ایشون حقوق میگیره که از روسای خودش دفاع کنه ولو اگر حق رو ناحق جلوه بده . و این واقعا وحشتناکه
ناشناس۹۹۴۵۳۱۱۲:۳۹:۲۷ ۱۳۹۸/۴/۱۹
طبیعیه که باید تکذیب کنه !
ناشناس۹۹۴۵۴۶۱۲:۴۴:۲۵ ۱۳۹۸/۴/۱۹
آشنا به همه حمله میکنه . کلا تیغ رو برداشته و چشم بسته میزنه . این وسط اگر حرف درستی هم بزنه ، مثل حرفی که راجع به خاتمی و تَکرارهای بی معناش زده ، عملا هجو میشه
ناشناس۹۹۴۵۷۱۱۲:۵۱:۰۷ ۱۳۹۸/۴/۱۹
خیلی دوست داره خودش رو بچه مطلع و با نفوذی نشون بده
ناشناس۹۹۴۶۵۷۱۳:۱۹:۲۴ ۱۳۹۸/۴/۱۹
سریال مزخرف وغیر واقعی و تفرقه انداز.........
ناشناس۹۹۴۷۵۸۱۳:۵۲:۲۵ ۱۳۹۸/۴/۱۹
باید صدا و سیمای خصوصی و غیر انحصاری هم داشته باشیم تا گروه های دیگر هم بتوانند فیلم بسازند
ناشناس۹۹۵۲۲۸۱۷:۴۲:۵۲ ۱۳۹۸/۴/۱۹
دولت فیلم واقعی میسازه و نتیجه ش بدبختی مردمه . دیگه نیازه به فیلم تلویزیونی نداره
ناشناس۹۹۴۷۷۵۱۴:۰۳:۲۹ ۱۳۹۸/۴/۱۹
دیگه چی میخواست بگه ؟؟؟؟ در بهترین حالت دولت و مخصوصا وزیر امور خارجه رو ساده لوح نشون داد که یک مامور اطلاعاتی ازش بیشتر منافع ملی رو میفهمید . مخصوصا در یکی دو قسمت آخر که دیگه در این زمینه غوغا کرد . هر بچه ای هم میفهمید که این سریال کاملا سفارشی و دستوری ساخته شده بود .
ناشناس۹۹۵۱۳۶۱۶:۳۴:۴۹ ۱۳۹۸/۴/۱۹
وزیر خارجه ما مگه ساده لوح نبود که سرش توی برجام بدجوری کلاه رفت؟ مگه نگفت امضای گری تضمینه؟ مگه نبا نبود برجام همزمان طرفین اجرا کننش؟
ناشناس۹۹۴۸۰۲۱۴:۱۳:۲۴ ۱۳۹۸/۴/۱۹
آقای آشنا فقط حرف میزنه. و اهل حاشیه سازی است. و به فکر اصلاح نیست. و انرژی یک سیستم سالم را هدر می دهد. کاش این افراد کاره ای نباشند.
ناشناس۹۹۴۸۲۰۱۴:۲۰:۱۱ ۱۳۹۸/۴/۱۹
گاندو جاسوسان داخلی آنها را رسوا کرد.
ناشناس۹۹۴۸۲۱۱۴:۲۰:۴۵ ۱۳۹۸/۴/۱۹
شما چرا از دفاع آشنا بر آشفته شدی؟
بهروز۹۹۴۸۲۹۱۴:۲۳:۱۰ ۱۳۹۸/۴/۱۹
هرکس دیگری هم که فقط کمی انصاف و آزادگی داشته باشه به جناحی بودن رفتار صداوسیما معترض میشد
ناشناس۹۹۵۲۲۹۱۷:۴۴:۰۴ ۱۳۹۸/۴/۱۹
اونوقت افرادی که انصاف و آزادگی دارن به فساد دولت و جاسوسی اطرافیان اون و دزدی ژنها و .... معترض نمیشن ؟؟؟
ناشناس۹۹۴۹۲۸۱۴:۵۵:۴۱ ۱۳۹۸/۴/۱۹
بودجه ۱۲میلیاردی دفتر آقای آشنا برای ایجاد همین جنگ روانی هاست
علی۹۹۴۹۳۵۱۴:۵۷:۳۸ ۱۳۹۸/۴/۱۹
صداقت سازندگان این فیلم زمانی زیر سوال می رود که اولا از آن حجم فساد های میلیارد دلاری و معاونین احمدی نژاد که در زندان هستند و واقعی و ثابت شده هست فیلم نساختند ثانیا در زمانیکه دولت در سخت ترین شرایط و عملا در حالت جنگ با آمریکا و اسراییل است و کشور نیاز به وحدت و حمایت از دولت دارد
Valor۹۹۴۹۴۹۱۵:۰۴:۱۴ ۱۳۹۸/۴/۱۹
من شخصا به این آقا مشکوکم چون همون ابتدا بازداشت هم خیلی سینه چاک آقای جاسوس بود.
ناشناس۹۹۵۱۰۳۱۶:۲۰:۱۰ ۱۳۹۸/۴/۱۹
هیچ واقعیت رو بیان کرد !!! ضمنا این اقا کار رو زندگی نداره ؟ فقط نشسته توییت بازی میکنه !!!
ناشناس۹۹۵۱۸۶۱۷:۰۱:۴۷ ۱۳۹۸/۴/۱۹
وقت این ها بشن مدیر و سیاستمدار، تکلیف آینده ما با دشمنان این مرز و بوم روشنه!
صف۹۹۵۲۲۰۱۷:۳۶:۰۳ ۱۳۹۸/۴/۱۹
حسام الدين آشنا با بیان جملات نامعقول و بیشتر مواقع نا مفهوم میخواهد به جامعه القا کند که خیلی گنده است و بیشتر از دیگران میفهمد ولی برعکسه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  19. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  20. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  21. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  22. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  23. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  24. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

  25. گزارش سازمان برنامه از کاهش تورم سالانه: وارد کانال ۳۰ درصد شدیم

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  8. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  9. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  10. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  11. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  12. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  13. توضیحات سردار جعفری درباره تذکر رهبری پیرامون مبارزه با بی‌حجابی/ توصیه همتی درباره نرخ‌های متفاوت ارز

  14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  15. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

  16. سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو

  17. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  18. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  19. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  20. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  21. رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل‌شدن هستند  

  22. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

  23. یک سیلی برای تنبیه

  24. ضرب‌الاجل مجلس برای دولت / منتظر مدیریت بازار ارز هستیم  

  25. همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

آخرین عناوین