فلاحت‌پیشه: روحانی در جلسات مجمع تشخیص حاضر نمی‌شود

گروه سیاسی الف،   3980409094

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید از آنجایی که هنوز برای پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گیری نشده، این مجمع به صورت آیین نامه ای به CFT ورود نکرده است.

فلاحت‌پیشه: روحانی در جلسات مجمع تشخیص حاضر نمی‌شود

حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خانه ملت، با اشاره به اینکه گفته می شود مجمع تشخیص مصلحت نظام 11 سوال از رئیس جمهور در زمینه CFT و پالرمو پرسیده است، گفت: عدم حضور رئیس جمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، باعث شده خلاء مصلحت در حوزه اجرایی مشهود باشد.

روحانی در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام حاضر نمی شود

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به عدم حضور رئیس جمهور در جلسات مجمع با موضوع کنوانسیون های بین المللی مجلس ادامه داد:  در مجمع وقتی مباحث مطرح می شود همه از جمله رئیس جمهور، وزرا و نمایندگان مجلس بر اساس مصلحت صحبت می کنند، در این بین به طور طبیعی برای اعضای مجمع سوالاتی پیش می آید  تا تصمیم گیری کنند.

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس دهم شورای اسلامی بیان داشت: در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره کنوانسیون مقابله با تامین مالی جرایم سازمان یافته بحث شد ولی ورودی به موضوع CFT نشد با این وجود بهتر بود گریزی به CFT  زده می شد چرا که هر دو موضوع ارتباط غیرقابل انکاری با FATFدارند.

FATF چه جایگاهی در سیاست خارجی کشور دارد؟

وی با اشاره به مهمترین سوالاتی که اعضای مجمع از دولت و رئیس جمهور در زمینه این کنوانسیون ها داشتند، اظهار داشت: یکی از سوال های اصلی اعضای مجمع این بود که کنوانسیون های مرتبط با FATF چه جایگاهی در سیاست خارجی کلی کشور دارند،  تصویب و عدم تصویب آن بخشی از سیاست ما با شریک اروپایی یا آمریکا است یا این موضوع به  صورت منفک مطرح است؟

کنوانسیون ها متفاوت از برجام است

فلاحت پیشه در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه کنوانسیون ها متفاوت از برجام است، به تفاوت ها پرداخت و گفت: در برجام قصد و طرف مقابل داشتیم، در آنجا امتیازها در قالب بده بستان مطرح بود و مسائل سیاسی و فنی بیان می شد، اما در این کنوانسیون ها طرف مقابلی وجود ندارد و اتفاقا طرف های اصلی و بازیگرانی که نقش دشمن و رقیب ایران را دارند مثل رژیم صهیونیستی ، آمریکا و عربستان، بر اساس گزارش تحلیل اطلاعاتی بیشتر تلاش شان عدم پذیرش ایران و عدم همکاری ایران با FATF است.

دغدغه خود تحریمی کنوانسیون ها

این نماینده مجلس با بیان اینکه دغدغه اعضای مجمع موضوع خود تحریمی کنوانسیون ها است، بیان داشت: سیاست آمریکا در قبال ایران، مقابله با دور زدن تحریم از سوی ما است، آنچه تحت عنوان شفافیت از سوی آنها دنبال می شود، یعنی شناسایی  همه روزنه های مالی و بانکی ایران و تحمیل خود تحریمی به ایران است، اگر این مناسبات پذیرفته شود سوال جدی این خواهد بود که آیا خود تحریمی شکل می گیرد.

وی ادامه داد: موضوع اساسی دیگر این است که آیا این کنوانسیون های شرط پذیر هستند یا خیر، به هر حال دولت ملاحظاتی داشت، در مجلس به ویژه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی 7 شرط  جدی تری در نظر گرفته شد که اگر اینشرط ها اعمال شود طبیعتا مهمترین اقدامات صیانتی صورت گرفته و دغدغه ای وجود نخواهد داشت با این حال همچنان این سوال اصلی وجود دارد که آیا کنوانسیون ها شرط پذیر هستند یا نه؟ از این رو اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اعتقاد دارند مقام بالای اجرایی باید به این سوالات پاسخ دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به سوال دیگر اعضای مجمع از رئیس جمهور در خصوص کنوانسیون های مرتبط با FATF، اظهار داشت: دغدغه اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که اثر این موضوع در شاخه کلی اقتصادی کشور  در شرایط کنونی چیست، گزارش ها حاکی از آن است که عدم  همکاری با FATF باعث شکل گیری خود تحریمی به گونه دیگر می شود و عملا کانال های همکاری با کشورهای همراه بسته خواهد شد.

این نماینده مجلس با اشاره به گزارشی که وزیر امور خاجه، رئیس بانک مرکزی و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به مجمع تشخیص مصلحت نظام داده اند، گفت: در گزارش های مستند مسئولان شد که در مذاکره با کشورهای همکار و همراه ایران بیان شده است که اگر ما به با FATF همکاری نکنیم و در تصمیم گیری تعلل داشته باشیم، آن دسته از بانک های کشور های دوست، همکار و همراه که بر اساس حکم حکومتی مجبور به همکاری با ایران بودند به بهانه عدم همکاری ما با FATF دیگر با ایران همکاری نخواهند کرد.

فلاحت پیشه تاکید کرد: این موضوع از سوی کشورها چین، روسیه، ترکیه، عراق و عمان مطرح شده است که انتظار می رفت رئیس جمهور در سطح کلان تر گزارش جامع تری به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کند.

بررسی پالرمو فعلا به تعویق افتاده است

رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص آخرین نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آخرین جلسه مجمع درباره موضوع پالرمو اسفندماه سال 97 برگزار شد، در آنجا استدلال کلی این بود که اگر رای گیری شود پالرمو رای نمی آورد لذا به پیشنهاد دو نفر از آقایان رای گیری انجام نشد و نظر دژپسند و بنده را به عنوان نماینده ای از دولت و مجلس را خواستند ما هم گفتیم نظری نداریم و در واقع پالرمو تمدید شد.

وی بیان داشت: ورود به CFT به صورت آیین نامه ای انجام نشد، چون هنوز برای پالرمو رای گیری نشده است.

فلاحت پیشه افزود: کشور ما نیاز به شفافیت در حوزه مالی و بانکی دارد متاسفانه ساز و کارهایی که تا امروز وجود داشته شفافیت را تامین را نکرده و کسی در داخل کشور نمی تواند اعلام کند که شفافیت و سلامت در حوزه مالی و بانکی وجود دارد، بنابراین باید با ساز و کار و قوانین موجود مشکل را حل کنیم.

یکی از مشکلات کشور تعلل در تصمیم گیری است

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معتقد هستیم مهمترین شاخص حکمرانی خوب در دنیای امروز شفافیت است، کشور ما مشکل شفافیت دارد، این موضوع را می توانیم خودمان بدون فشار خارجی انجام دهیم، همچنین  یکی از الزامات بین المللی، همکاری با کنوانسیون ها است، در دنیای امروز تقریبا همه کشورها این کنوانسیون ها را با شروط خاص خود پذیرفته اند و ما هم به هر حال باید تصمیم بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه عدم تصمیم گیری در این شرایط نشان از ضعف است، اظهار داشت: یکی از مهمترین شاخص ها که باعث تفاوت گذاری و تمایز بین کشورهای توسعه یافته و توسعه نیافته می شود، تند و کند بودن در نظام تصمیم گیری است، در کشور ما مهمترین تعلل در این حوزه است.

مسئولان مسئولیت تصمیم گیری خود را نمی پذیرند

فلاحت پیشه بیان داشت: ابهام در تصمیم گیری ها از جمله معضلات کشور ما است، مسئولان در کشور ما مسئولیت تصمیم گیری خود را نمی پذیرند، از این لحاظ دو پهلو تصمیم گیری می کنند یا سعی می کنند مسئولیت بخشی از تصمیمات را نپذیرند و مسئولیت را به گردن دیگری بیاندازند، این معضل به صورت مشهود در تصویب CFT  و پالرمو وجود دارد، البته در تاریخ تصویب کنوانسیون در کشور چنین تعللی وجود نداشته است.

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در خصوص علت عدم حضور رئیس جمهور در مجمع تشخیص مصلحت نظام ، گفت: این موضوع را باید از شخص رئیس جمهور سوال کرد، به هر حال انتظار می رود که در این جلسات حضور پیدا کنند، باید مجدد این جمله کلیدی را بیان کنم که که خلاء مصلحت در حوزه اجرایی مشهود است.

گفتنی است، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از طرح 11 سوال  از رئیس جمهور در خصوص CFT،  FATF و پالرمو خبر داد که اگر این سوالات را رئیس جمهور پاسخ دهند مجمع نیز تصمیم گیری خواهد کرد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  8. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  9. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  10. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  11. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  12. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  13. توضیحات سردار جعفری درباره تذکر رهبری پیرامون مبارزه با بی‌حجابی/ توصیه همتی درباره نرخ‌های متفاوت ارز

  14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

  15. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  16. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

  17. سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو

  18. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  19. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

  20. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

  21. رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل‌شدن هستند  

  22. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

  23. یک سیلی برای تنبیه

  24. ضرب‌الاجل مجلس برای دولت / منتظر مدیریت بازار ارز هستیم  

  25. همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

آخرین عناوین