تناقض در سبد انتخابی مرکز آمار با سفره مردم/ واقعیت تورم و تورم مرکز‌ آمار + نمودار

گروه اقتصادی الف،   3980124027 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار
تناقض در سبد انتخابی مرکز آمار با سفره مردم/ واقعیت تورم و تورم مرکز‌ آمار + نمودار

در یک‌سال اخیر با التهابات ارزی که از نیمه دوم سال 96 شروع شده بود، قیمت کالاهای مصرفی خانوار به‌ویژه قیمت اقلام خوراکی و مسکن به‌طور چشمگیری افزایش یافته است، به‌طوری که بررسی‌ها نشان می‌دهد طی دوره یک‌ساله اسفند 96 تا اسفند 97 میانگین قیمت 23 قلم کالای خوراکی 103 درصد رشد کرده و قیمت مسکن نیز در این بازه زمانی رشد 85 درصدی داشته است. در این بین، برای بسیاری از مردم این سوال مطرح می‌شود که با وجود افزایش نجومی قیمت کالاهای اساسی خانوار، چرا آخرین نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران کمتر از 27 درصد است و به‌عبارتی، چرا آمارهای رسمی با واقعیت‌های زندگی مردم همخوانی ندارد. در این زمینه مرکز آمار ایران در چندین مقطع پاسخ این سوال را با این گزاره داده است که «ادراک و قضاوت‌های روزمره مردم از تغییرات قیمت املاک و مستغلات، دارایی‌های سرمایه‌ای، نرخ ارز، طلا، عوامل تولید و افزایش کیفیت کالاها و خدمات افزایش هزینه زندگی تلقی می‌شوند، در حالی که در محاسبات رسمی تورم مشخصا فقط سبد کالاها و خدمات مصرفی ملاک عمل است و عوامل فوق تا زمانی که به افزایش قیمت کالاها و خدمات مصرفی منجر نشده‌اند، در محاسبه شاخص قیمت و نرخ تورم لحاظ نشده و نباید لحاظ شود.»

در پاسخ به این تناقض، بررسی‌های آماری حائز دو نکته بسیار مهم است؛ نکته اول اینکه طی یک‌سال اخیر در حالی التهابات ارزی مهم‌ترین عامل افزایش قیمت اقلام سبد مصرفی خانوار بوده که این مولفه در محاسبات نرخ تورم جایی ندارد. همچنین نکته دوم، نحوه انتخاب سبد محاسباتی نرخ تورم است که باعث می‌شود تورم اعلامی با واقعیت‌های جامعه فاصله بسیاری داشته باشد. بر این اساس مرکز آمار ایران نرخ تورم را از 475 قلم کالا در قالب 12 گروه استخراج می‌کند که ضریب این 12 گروه می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر میزان نرخ تورم بگذارد. به‌عبارت ساده‌تر، در حالی که قیمت اقلام خوراکی همانند پیاز در یک‌سال اخیر رشد 500 درصدی داشته، اما ضریب اهمیت اقلام خوراکی از مجموع ضریب 100، نزدیک به 25 درصد بوده و ضریب اهمیت اقلام غیرخوراکی بیش از 75 درصد است. بر این اساس کارشناسان اقتصادی معتقدند وزن کالاها در سبد انتخابی برای تورم نمی‌تواند ثابت باشد و عملا با بالارفتن تورم در جامعه، مردم شیوه مصرف کالاهای خود را تغییر می‌دهند، به‌طوری که با افزایش قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید، بخش قابل‌توجهی از مردم عملا به‌دنبال تامین کالاهای مصرفی و خوراکی هستند و به همین جهت سایر مصارف را به تاخیر می‌اندازند. لذا در چنین شرایطی نزدیک‌ترین تقریب به تورم جامعه، همان تورم اقلام خوراکی است که مرکز آمار ایران به آن کم‌توجه بوده و همین امر نیز شکاف مذکور را ایجاد کرده است.

 سبد انتخابی مرکز آمار با سفره مردم تناقض دارد

در حال حاضر با توقف ارائه آمارهای رسمی از سوی بانک مرکزی ایران، مرکز آمار تنها مرجع اعلام نرخ تورم، شاخص قیمت‌ها و بسیاری از آمارهای مرتبط با معیشت است. براساس تعاریف مرکز آمار ایران، تورم میانگین موزون تغییرات نسبی قیمت همه کالاها و خدمات مصرفی (سبد کالاها و خدمات مصرفی خانوارها) است نه کالاها و خدمات خاص. مرکز آمار در تعاریف آن آورده است: «محاسبه شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور هم‌اکنون براساس سال پایه 1395 انجام می‌شود. بر این اساس برای محاسبه شاخص قیمت، اطلاعات مربوط به 475 قلم از کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور با مراجعه به حدود75 هزار منبع اطلاع شهری و روستایی جمع‌آوری می‌شود که ملاک انتخاب این کالاها و خدمات داشتن ضریب اهمیت قابل‌توجه در سبد خانوار و تداوم مصرف این اقلام توسط خانوارها بین دو سال پایه است که این تعداد اقلام پوشش کاملی از سبد کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کل کشور است.»

همچنین تعداد گروه‌های اصلی کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری براساس طبقه‌بندی COICOP، شامل12 گروه است که ضرایب اهمیت آنها در نمودار پایانی آمده است. براساس آمارهای این نمودار، در حال حاضر ضریب اهمیت گروه اصلی خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات 25 درصد و ضریب اهمیت کالاهای غیرخوراکی و خدمات نزدیک به 75 درصد است. با توجه به اینکه هرکدام از کالاها و خدمات به نسبت وزن آن در سبد خانوار کشور، در محاسبه شاخص قیمت مصرف‌کننده مورد استفاده قرار گرفته و نتایج را تحت تاثیر قرار می‌دهد و مدنظر قرار دادن این مساله که با افزایش قیمت‌ها، اولویت سبد مصرفی خانوار عملا به سمت تامین کالاهای مصرفی خوراکی متمایل می‌شود و خانوارها عملا بسیاری از مصارف غیرخوراکی همچون مسافرت، تفریح، رفتن به هتل و رستوران و... را به تاخیر می‌اندازند، چگونه است که در یک‌سال اخیر سهم اقلام خوراکی در سبد محاسباتی مرکز آمار ایران تغییری نداشته است. بر این اساس کارشناسان اقتصادی معتقدند زمانی که قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد، وزن کالاها در سبد انتخابی برای تورم نمی‌تواند ثابت بماند و عملا با بالارفتن تورم در جامعه، خانوارها در انتخاب کالاهای مصرفی خود تغییر انجام می‌دهند.

 در یک جمع‌بندی می‌توان گفت یکی از دلایل اصلی شکاف ادراک جامعه از عدد دقیق تورم و محاسبات رسمی نرخ تورم توسط مرکز آمار ایران، به‌دلیل ضریب اهمیتی است که مرکز آمار ایران در محاسبات خود مدنظر قرار داده؛ به‌عبارت دیگر، زمانی که قیمت پیاز در یک‌سال 522 درصد، رب گوجه‌فرنگی 231 درصد، گوجه‌فرنگی 184 درصد، سیب 142 درصد، گوشت گوسفندی 134 درصد، گوشت گاو 122 درصد، خرما 100 درصد، گوشت مرغ 85 درصد و برنج 45 درصد رشد داشته است، ضریب اهمیت اقلام خوراکی نمی‌تواند فقط 25 درصد باشد. در این زمینه کاهش سفرهای نوروزی، کاهش سفرهای خارج از کشور، خالی‌ماندن بسیاری از هتل‌ها، کاهش شدید خرید لوازم خانگی و مواردی از این دست به‌خوبی نشان می‌دهد آنچه در حال حاضر برای خانوارها اهمیت دارد، در درجه اول تامین اقلام خوراکی و پس از آن مسکن است و تامین سایر نیازها با اهمیت کمتری نسبت به این دو قرار دارند.

 حقوق کارگران فقط معادل 40 درصد هزینه‌ها

براساس آنچه گفته شد نرخ تورم اعلامی مرکز آمار ایران در پایان اسفندماه 97 کمتر از 27 درصد است که این امر با واقعیت‌های معیشتی جامعه فاصله بسیاری دارد. حال از آنجاکه آمارهای رسمی مبنای برنامه‌ریزی و ارزیابی وضعیت معیشت جامعه است، در شرایط تورم فزاینده و پرنوسان، آمارهایی که گویای واقعیت زندگی و معیشت نباشد، می‌تواند مانع فهم درست سیاستمداران از وضعیت معیشتی مردم باشد. اما درصورتی که وضعیت معیشت مردم درست فهم شود، چه‌بسا در زمان مناسب با اجرای سیاست‌های حمایتی دولت، قدرت خرید خانوارها تقویت شده و خود این امر می‌تواند مانع از بروز آسیب‌های اجتماعی، جرم‌خیزی، فقر و ده‌ها معضل دیگر شود. یکی از مواردی که به‌خوبی ناهمخوانی آماری مربوط به تورم را با وضعیت معیشت در جامعه آشکار می‌سازد، میزان پوشش هزینه‌های کارگران با سطح دستمزدهاست. در این زمینه بررسی‌ها نشان می‌دهد در حالی هزینه معیشت سال 1398 کارگران حدود سه‌میلیون و۷۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان با میانگین 3/3 نفر محاسبه و به‌ تایید کمیته دستمزد رسیده است که دستمزد یک‌میلیون و 517 هزار تومانی کارگران فقط 41 درصد از سبد معیشتی آنان را پوشش می‌دهد.

در این زمینه آنچه مشخص است اینکه اگر کارگران بخواهند برمبنای سه‌میلیون و ۷۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان هزینه برآوردی معیشت عمل کنند، جیب آنها فقط قادر به تامین 40 درصد از هزینه‌ها خواهد بود که در این صورت عملا فقط هزینه‌های مربوط به اقلام خوراکی و مسکن در اولویت خواهد بود و سایر نیازها با تاخیر تامین خواهد شد یا اصلا بسیاری از نیازها از سبد مصرفی خانوارها کنار گذاشته خواهد شد.

بر این اساس زمانی که کارگران و بسیاری از کارکنان دولتی و بخش خصوصی عملا قادر به تامین نیازهای معشیتی خود نیستند و همچنین از آنجاکه کارفرمایان نیز قادر به افزایش سطح دستمزدها نیستند، لازم است دولت با سیاست‌های حمایتی خود، بخشی از قدرت خرید از دست رفته به‌ویژه جامعه کارگری را تقویت کند. برای مثال محاسبات نشان می‌دهد در حالی که یارانه نقدی پرداختی دولت در پنج دهک ششم، هفتم، هشتم، نهم و دهم معادل سالانه 21 هزار میلیارد تومان بوده و عملا کمتر از سه درصد هزینه‌های هر خانوار در این دهک‌های پردرآمد را تامین می‌کند، اما دولت یارانه نقدی این گروه‌ها را هنوز حذف نکرده است. بر این اساس با توجه به کسری چشمگیر بودجه سال 98 پیشنهاد می‌شود دولت یارانه این دهک‌ها را حذف کند و مبلغ آن را در قالب کالاکارت و سایر شیوه‌های حمایتی به دهک‌های کم‌درآمد اختصاص دهد.

منبع:فرهیختگان

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۵۴۲۱۳۰۹:۱۰:۵۵ ۱۳۹۸/۱/۲۴
در مورد این آمار و ارقام سازیها از تورم تا بازار بورس ایران برای تبلیغ مدیران دولت و اقتصادی هم همان داستان قاچاق است. مثلا در کدام علم اقتصاد در کشوری که بنا بر آمار خود دولت و نهادهای بین المللی با کاهش شدید رشد اقتصادی و رشد منفی مواجه هست و مثلا شرکتهای خودرو ساز آن رشد منفی تولید 70 درصد دارند یا بانکهای آن عملا ورشکسته محسوب می شوند ارزش سهام این شرکتها و بانکها به صورت دو رقمی رشد می کند؟ فقط در ایران. اگر مدیران دولتی ایران به آن استناد می کنند و بر اساس آن می گویند ما در مدیریت جنگ اقتصادی ادعایی خود موفق بودیم حرفی نیست. ولی از دانش آموخته علم اقتصاد حتی دانشجوی آن بعید است به این ادعاها و آمارسازیها استناد کند. اولین حرکت برای اصلاح وضعیت اقتصاد و مدیریت اقتصادی ایران دادن آمار درست و شفاف است که متاسفانه از زمان اقای احمدی نژاد دست بردن در آمار و آمار سازی شدت گرفت و در این دولت هم به مرزهای رکورد گونه رسید. روسیه هم تحت فشار اقتصادی است ولی همچنان آمار اقتصادی را بسیار دقیق و درست حتی اگر منفی باشد اعلام می کند. تا آمار و اطلاعات درست و دقیق منتشر نشود نه در ایران و نه در دنیا هیچ فعال اقتصادی و هیچ شرکت معتبری حاضر به کار در بازار ایران نخواهد بود چون بدون شفافیت عملکردها تحت نظارت نخواهد بود و شرکتهای معتبر دنیا با مشارکت در این گونه اقتصادها به شهرت خود که در اقتصاد جهانی بسیار مهم است صدمه می زنند.
ناشناس۸۵۴۴۵۱۱۲:۰۱:۴۱ ۱۳۹۸/۱/۲۴
ما که کمرمون زیر بار این همه هزینه شکست
ناشناس۸۵۴۲۲۸۰۹:۲۵:۴۱ ۱۳۹۸/۱/۲۴
البته در این اوضاع سیل ممکن هست سواد مسئولین نم کشیده باشه و نتوانند درصد تورم را دقیقا تعیین نمایند.
ناشناس۸۵۴۲۴۰۰۹:۳۷:۵۲ ۱۳۹۸/۱/۲۴
چطور در زمان های قبل تشکیک در آمار و ارقام نرخ تورم تقبیح می شد؟!!!
ناشناس۸۵۴۲۵۵۰۹:۴۴:۵۱ ۱۳۹۸/۱/۲۴
ببين تصدقتم ، بنده معتقدم كه اگر افراد مركز آمار ايران -- حالا هر تعدادي كه باشند -- حد اقل پنج شش ماه با حقوق يك بازنشسته ، بخصوص بازنشسته تامين اجتماعي ، كه گويا حقوقشان !! در ماه به ١/٥ هم نمي رسد !!! ، زندگي كنند ، آن وقت بنده به اعداد و ارقامي كه در رابطه با تورم و گراني ارائه مي دهند ، اعتماد و اعتقاد خيلي زيادتري پيدا مي كنم ، و آن وقت است كه اين اعداد و ارقام را صد در صد قبول ميكنم !تورم برادر حس كردني است ، نه گفتني !!چند مدت پيش خدمت شما عرض كردم كه در جاده پشت كاميوني با خط جلي نستعليق نوشته بود : بسوز تا بداني كه چه مي كشم !! به نظرم حالا خدا عالمه ،.به نظرم مركز آمار در رابطه با اعلام نرخ تورم و گراني ، دستي از دور بر آتش داره ...
سلیم۸۵۴۲۵۸۰۹:۴۶:۲۰ ۱۳۹۸/۱/۲۴
شما از این دولت یک کار درست دیدید یا حرف درست شنیدید که این دومی باشد؟
ناشناس۸۵۴۲۶۲۰۹:۴۹:۲۰ ۱۳۹۸/۱/۲۴
بی توجهی به اقتصاد در سیاست خارجی نیز یکی از عوامل و بلکه عامل بزرگ است. متاسفانه برخی ... مرتب سفره مردم را کوچکتر کرده و راه حل های نامناسب برای حل مشکلات ارائه می دهند.
ناشناس۸۵۴۲۷۱۰۹:۵۴:۲۳ ۱۳۹۸/۱/۲۴
مرکز آمار آمارهاش بعضا مصلحتی شده
ناشناس۸۵۴۲۸۸۱۰:۰۴:۳۸ ۱۳۹۸/۱/۲۴
مردم نسبت به پارسال خیلی فقیرتر شده اند دولتمردان ما باید تمرکز را از درگیری و تنش با جهان بردارند و متمرکز روی داخل شوند هزینه کردن برای کشورهای دیگه ... باید تغییراتی داده بشه
سعید تمر ( آمارشناس سابق)۸۵۴۲۹۰۱۰:۰۵:۰۵ ۱۳۹۸/۱/۲۴
اجازه دهید مرور کنیم: 1) وزن اقلام خوراکی، 25 درصد از سبد خانوار است. 2) اقلام خوراکی قیمتشان چندبرابر شده است. 3) چون وزن اقلام در سبد کم است، لذا باید تناقضی باشد تا چندبرابر شدن در رقم میانگین تورم بازتاب یابد! اما پاسخ: اولا وزن اقلام خوراکی، به دلخواه کارشناس نیست. در طول سالها، اقلام هزینه کرد خانوارها در کل کشور با نمونه های چند ده هزار نفری اخذ می شود و وزن 25% (دقیقش این نیست)، حاصل همین طرح هزینه و درآمد خانوار است. ثانیا، قرار نیست عدد شاخص تورم چند صد درصدی شود تا سیاستگذار و مردم بفهمند که فاجعه شده است! مثال نرخ بیکاری در اینجا آشناتر است. مردم انتظار دارند عدد بزرگتری احساسشان از فاجعه بیکاری یا تورم را تایید کند در حالی که همین اعداد 15 درصدی بیکاری یعنی برای کسانی که جویای کار بودند حتی به اندازه یک ساعت هم فرصت کار برای 15 درصدشان نبوده است. اگر دنبال اثبات فاجعه یا بحران هستید همین اعداد هم گویا هستند! در مورد تورم هم همینگونه است. اگر سیاستمداران از میان فراوان شاخص ها، هر بار گزینشی عمل نکنند و در مقابل احساس مردم، شاخصی را علم نکنند، آمارها استاندارد دارند و اگر منتشر می شوند مطمئن باشید که صحیحند و بهترین آمار موجود. اگر منتشر نمی شوند، بلی استقلالمان زیر سوال است. و یک توصیه به کارشناسان: این قدر ابهامات خودمان را به عرصه عمومی نکشیم. درسته جهت گیری های نظام آماری کشور چندان قابل دفاع نیستند ولی مطمئن باشید استاندارد آماری چیزی نیست که کارشناسان ما از آن غفلت کرده باشند. در سطح فردی، در ادارات ما به راحتی می توان استاندارد را پیاده کرد اما در سطح سازمانی، ما جزو لنگانیم. و جمله پایانی: محسوس سازی واقعیت متنوع و لایه لایه جامعه، از عهده تک شاخص های کمی بر نمی آید، اینقدر اصرار نکنیم که واقعیت در چند عدد بازتاب یابد. مشکل از عدد نیست مشکل از توقع ماست که پویایی نظام سیاسی را وامی نهیم تا اعداد به جای ما سخن بگویند. با احترام. سعید ق تمر
ناشناس۸۵۴۲۹۴۱۰:۰۷:۳۵ ۱۳۹۸/۱/۲۴
آقا نرخ تورم 10 درصد است جوسازی نکنید
ناشناس۸۵۴۳۸۷۱۱:۲۵:۱۴ ۱۳۹۸/۱/۲۴
8 درصد بیشتر نیست جو سازی نکن
رحمان 1400۸۵۴۵۵۴۱۲:۵۸:۴۹ ۱۳۹۸/۱/۲۴
جوسازی نکن 14/00 بیشتر نیست .
ناشناس۸۵۴۲۹۷۱۰:۰۹:۱۶ ۱۳۹۸/۱/۲۴
چرا کسی نیست از بانک مرکزی بپرسد چرا شما مثل 180 کشور دنیا نمی توانید تورم زیر 5 درصد داشته باشید؟ لابد میگی تحریم است!!! هر جا سرعت رشد نقدینگی ده برابر رشد اقتصادی باشد اوضاع و احوال همین است حالا بگو رشد نقدینگی هم توطئه ی دشمن است هی روزگار
العبد۸۵۴۳۹۰۱۱:۲۷:۵۶ ۱۳۹۸/۱/۲۴
احسنت. دقیقا مشکل همینه. ان شاء الله خدا توفیق فهم این مساله رو به رای دهندگان عزیز عطا کنه
ناشناس۸۵۴۴۷۶۱۲:۱۰:۱۲ ۱۳۹۸/۱/۲۴
رشد نقدینگی هم ارتباط غیر مستقیم به تحریم ها دارد. برای راضی نگه داشتن مردم وقتی قیمت کااهای وارداتی به خاطر تحریم ها ( یعنی اکثر کالاها) بالا می رود هی پول تزریق جامعه می کند.
ناشناس۸۵۵۸۴۶۱۴:۱۹:۰۶ ۱۳۹۸/۱/۲۵
وقتی دولت و .................................... سرسپرده امپریالیست باشن و شعار ضد امپریالیستی بده ولی دستورات اربابان بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و بقیه جنایتکاران جهانی را اجرا کنه اوضاع داخلی و وضع ملتش بهتر از این مزخرفات آماری نیست
تافرد۸۵۴۳۰۸۱۰:۱۹:۰۹ ۱۳۹۸/۱/۲۴
سلام شما در عنوان، آمار اسفند 97 را نسبت به اسفند 96 بررسي مي کنيد اما در عمل فروردين 98 را با اسفند 96 بررسي کرده ايد جهت اطلاع و براي نمونه، پياز در اسفند 97 کيلويي 2400 تومان بود.نه 14000 تومان
ناشناس۸۵۴۳۱۸۱۰:۲۸:۵۲ ۱۳۹۸/۱/۲۴
خط فقر 6 میلیون شده متوسط حقوق کارمندها 3 میلیون. حالا مرکز آمار یا وزیر اقتصاد یا رئیس مجلس یا رئیس جمهور یا.. پاسخ بدهند
محمد۸۵۴۳۶۲۱۱:۰۷:۰۴ ۱۳۹۸/۱/۲۴
آنچه بر همگان مسلم است جدول تهیه شده توسط مرکز آمار جدول فنی نیست جدول .. است که با استفاده از روش های آماری میزان تورم واقعی را پائین تر از آنچه که اتفاق می افتد نشان دهد. مردم نیازی به مرکزآمار و اعلام اعداد توسط این مرکز را ندارند. چرا که تورم به با گوشت و پوست خود لمس می کنند.
ناشناس۸۵۴۳۹۶۱۱:۳۵:۳۶ ۱۳۹۸/۱/۲۴
استیضاح یک مطالبه عمومی است کمر مردم زیربار تورم لجام گسیخته خم شده است .
آرش از روستا۸۵۴۶۴۴۱۳:۵۳:۱۰ ۱۳۹۸/۱/۲۴
نرخ تورم ایران دقیقا نرخی است که هر ماهه پروفسور استیو هانکه حساب میکنه. دقیقا با همان فرمول نرخ تورم کشورهای امریکا، چین، عربستان و سایر کشورها رو محاسبه میکنه. الان طبق نظر ایشون نرخ تورم ایران ۲۱۶ درصد هستش که کاملا منطبق به واقعیت های زندگی مردمه. لطفا روراست باشین و این کامنت را منتشر کنین
ناشناس۸۵۴۷۰۸۱۴:۲۷:۵۵ ۱۳۹۸/۱/۲۴
بقول یک بنده خدایی میزان و معیار تورم جیب ملت است نه مرکز امار
حمزه۸۵۴۷۷۵۱۵:۱۰:۵۴ ۱۳۹۸/۱/۲۴
چون قیمت ها زیاد بالا رفته و ارزش پول ملی افت شدید کرده قدرت خرید مردم خیلی کم شده و فقط کفاف بوخور و نمیره چع برسه به کالای سرمایه ای اتفاقا تورم مورد نظرملت همین تورم اقلام خوراکیه اما دولت برای کم جلوه دادن این جهش قیمت ها مثلا بیل و کلنگ و دسته بیل و جزو همون.چهارصد و عندی..میاره میانگین و پائین میاره این کار..
ناشناس۸۵۵۳۴۳۰۲:۰۸:۴۵ ۱۳۹۸/۱/۲۵
آقای مرکز آمار آمارت غلطه میدونی چرا . چون شما حتی ۱۰ مورد نمیتونی نام ببری که تورمش ۲۷ یا کمتر از ۲۷ درصد باشه
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین