پولشویی، ابزاری برای تحریم بانک مرکزی توسط آمریکا/ نقش پالرمو چیست؟

حامد ترابی،   3971126047 ۲۹ نظر، ۰ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

بانک مرکزی ایران به دلیل دور زدن تحریم‌ها و به بهانه واهی پولشویی، تحریم شد؛ از سوی دیگر یکی از کارویژه های اصلی کنوانسیون پالرمو، مبارزه با پولشویی است و می‌توان پیش‌بینی کرد که با پیوستن به این کنوانسیون، اقداماتی که در راستای دور زدن تحریم‌ها انجام می‌‌گیرد، بسیار محدود شده و باعث فشار شدید معیشتی بر مردم خواهد شد.

پولشویی، ابزاری برای تحریم بانک مرکزی توسط آمریکا/ نقش پالرمو چیست؟

بانک مرکزی ایران، پس از تصویب قانون اختیارات دفاع ملی برای سال مالی 2012 (NDAA 2012) در تاریخ 10 دی ماه 1390 (31 دسامبر 2011) در لیست تحریم آمریکا قرار گرفت. براساس بخش 1245(c) این قانون همه دارایی‌های موسسات مالی ایرانی ازجمله بانک مرکزی ایران و تراکنش در دارایی‌ها و سود حاصل از آن برای این موسسات در محدوده ایالات متحده و قوانین این کشور بلوکه شد و بانک مرکزی ایران در لیست تحریم آمریکا (SDN list) قرار گرفت.

همچنین براساس «بخش 1245(d)1» با عنوان «اعمال تحریم‌ها بر بانک مرکزی ایران و سایر موسسات مالی ایرانی» این قانون حکم می‌کند که به جز در موارد استثنا، 60 روز پس از تصویب قانون، موسسات مالی خارجی (غیرآمریکایی) که مبلغ قابل توجهی تراکنش مالی با بانک مرکزی ایران انجام می‌دهند، شامل تحریم شوند که وزارت خزانه داری آمریکا باید ممنوع کند یا شرایط سخت گیرانه‌ای برای افتتاح حساب کارگزاری یا پرداخت از حساب کارگزاری در آمریکا بر آنها اعمال کند.

بنابراین براساس این قانون موسسات مالی دنیا در صورت انجام تراکنش بانکی با بانک مرکزی ایران از نظام مالی آمریکا محروم می‌شوند.

در مورد چرایی قرار گرفتن بانک مرکزی ایران در لیست تحریم آمریکا و اعمال تحریم‌های گسترده و همه جانبه علیه این بانک، کنگره آمریکا در قانون اختیارات دفاع ملی برای سال مالی 2012 (NDAA 2012)، با استناد به گفته های دیوید کوهن مسئول وقت اداره تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه داری آمریکا و گزارش 30 آبان 1390 (21 نوامبر 2011) این وزارتخانه، یافته‌های کنگره برای اعمال تحریم علیه بانک مرکزی ایران را شناسایی این بانک به عنوان بخش مالی دارای نگرانی پولشویی به علت حمایت از تروریسم، حمایت از برنامه اشاعه‌ای ایران و دور زدن تحریم‌ها بیان می‌کند.

نگرانی پولشویی بانک مرکزی ایران از سوی آمریکا، از قانون جامع تحریم‌های ایران (سیسادا) شروع شد، سپس در 30 آبان ماه 1390 (21 نوامبر 2011)، توسط وزارت خزانه داری آمریکا رسمیت یافت و بانک مرکزی و نظام مالی ایران به عنوان بخش مالی دارای پولشویی براساس بخش311 قانون patriot (وطن پرستی) شناسایی شد و سپس در قانون NDAA براساس همین جرم، بانک مرکزی ایران در لیست تحریم قرار گرفت و تحریم‌های همه جانبه‌ای علیه آن اعمال شد.

قانون جامع تحریم‌های ایران (سیسادا)، در سال 2010 عنوان می‌کند که موسسات مالی دنیا در صورت انجام تراکنش برای بانک‌های قرارگرفته در لیست تحریم (SDN list)، به دلیل حمایت از تروریسم، اشاعه و همچنین انجام تراکنش منتهی به نهادهای مربوط به سپاه پاسداران و افراد قرار گرفته در لیست تحریم قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، از نظام مالی آمریکا محروم می‌شوند.

این قانون همچنین بیان می‌کند که اقدامات بانک مرکزی ایران و سایر موسسات مالی ایران در این زمینه پولشویی محسوب می‌شود و موسسات مالی خارجی در صورت حضور در این تراکنش‌ها که پولشویی محسوب می‌شود، از نظام مالی آمریکا محروم می‌شوند.

سپس در تاریخ 30 آبان ماه 1390 (21 نوامبر 2011)، براساس بخش 311 قانون patriot (وطن پرستی) ایران را دارای نگرانی اصلی پولشویی می‌داند و در این روز وزارت خزانه داری ایالات متحده، اعلام می‌کند که: «جمهوری اسلامی ایران به علت حمایت ایران از تروریسم، پیگیری سلاح‌های کشتار جمعی (WMD)، وابستگی نهادهای دولتی به فعالیت‌های سلاح‌های کشتارجمعی، فعالیت‌های غیرقانونی و فریب دهنده مالی موسسات مالی ایران - از جمله بانک مرکزی ایران - و دیگر نهادهای کنترل شده دولتی برای تسهیل رفتار غیرقانونی ایران و دور زدن تحریم‌ها به عنوان حوزه اصلی پولشویی تحت بخش 311 قانون patriot (وطن پرستی) ایالات متحده شناسایی شده است.»

در نهایت نیز کنگره آمریکا در تاریخ 10 دی 1390(31 دسامبر 2011) و در قانون NDAA با استناد به همین گزارش و شناسایی شدن بانک مرکزی ایران به عنوان حوزه پولشویی، این بانک را در بخش 1245(c) در لیست تحریم قرار داد و در بخش 1245(d) با اعمال تحریم‌های همه جانبه علیه بانک مرکزی، تراکنش موسسات مالی دنیا با بانک مرکزی را شامل جریمه محرومیت از نظام مالی آمریکا کرد.

بنابراین طبق مستنداتی که در این گزارش ارائه شد، بانک مرکزی ایران به دلیل دور زدن تحریم‌ها و به بهانه پولشویی تحریم شد| از سوی دیگر یکی از کارویژه‌های اصلی کنوانسیون پالرمو، مبارزه با پولشویی است و می‌توان پیش‌بینی کرد که با پیوستن به این کنوانسیون، اقداماتی که در راستای دور زدن تحریم‌ها انجام می‌گیرد، بسیار محدود شده و باعث فشار شدید معیشتی بر مردم خواهد شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۷۵۸۰۳۱۰:۵۲:۵۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
پس با این تفاسیر اصرار دولت بر تصویب این لوایح مشکوک به نظر میرسه
ناشناس۷۷۶۲۱۹۱۸:۱۳:۴۶ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
عادت کردیم به بازی های روانی دولت برای انواع تصمیمات مخرب داخلی و خارجی اش
ناشناس۷۷۶۵۷۰۰۰:۱۱:۲۴ ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
همصدایی اصلاحطلبها و اعتدالیها با امریکا و اسراییل برای پیوستن ایران به fatf مشکوکه
ناشناس۷۷۵۸۰۹۱۱:۰۱:۳۶ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
پس شفافیت چی میشه
کاشانی۷۷۶۲۱۴۱۸:۰۹:۳۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
شفافیت با قانون فعلی راحتتر بود ولی دولت روحانی اهل شفافیته؟
ناشناس۷۷۶۳۸۲۲۱:۱۰:۱۳ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
برای شفافیت باید قانون پولشویی مصوب سال 87 توسط دولت اجرایی بشود.
تبریزی۷۷۵۸۱۴۱۱:۰۶:۱۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
نیازی به آوردن این همه دلیل نبود. دلیل اصلی اینه که ما از پذیرش نظام نوین جهانی که ناگزیر در اون آمریکا با قدرتی که داره دنیا رو مجبور به اطاعت از خودش می کنه خودداری می کنیم. موضوع اینه که تا زمانی که ایران سیاست های داخلی و خارجی خودش رو به طور اساسی تغییر نده همین آشه و همین کاسه. حالا اینکه این تغییرات از نظر شما خوب و عادلانه است یا بد و ظالمانه یه بحث کاملا دیگه است و فرقی در اصل قضیه ایجاد نمی کنه.
ناشناس۷۷۶۱۴۸۱۶:۵۵:۴۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
افرین
سلام۷۷۵۸۲۹۱۱:۲۳:۰۰ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
دولتی که دست به هر تصمیم و کاری زده از برجام تا توزیع دلار و گوشت و... غلط بوده و جز گرانی بیشتر نتیجه نداشته دیگر قابل اعتماد نیست و حتما اصرارش روی فتف و پالرمو ... هم مثل بقیه میشود خصوصا اینکه نسخه خزانه داری آمریکا برای جلوگیری از دور زدن تحریمها باشد. چرا از سوراخ تصمیمات دولت ده بار گزیده شویم‌؟
امید۷۷۵۸۶۴۱۲:۱۱:۵۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
بسم الله الرحمن الرحیم چون می دانند که ما با پیوستن به پالرمو دچار خود تحریمی میشویم می خواهند که ایران را به چاه بندازند و بعد بگویند چاره ای جز مذاکره با آمریکا نداریم.
ناشناس۷۷۵۸۶۶۱۲:۱۳:۰۵ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
دقیقا همین جو روانی و گرانی و... را برای فشار آوردن برای تصویب برجام درست کردند الان باز این از خودمتشکرها این بازی را شروع کردند
ناشناس۷۷۵۸۷۴۱۲:۲۳:۴۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
به نکته درستی اشاره شده با پیوستن ایران به پالرمو و اف ای تی اف راه های دور زدن تحریم ها لو می رود و به تبع آن نرخ ارز افزایشی خواهد شد.
ناشناس۷۷۵۸۸۷۱۲:۳۶:۳۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
ابتدا خسارات برجام را تسویه کنید بعدا;درباره پالرمو و FATF تصمیم می گیریم !
ناشناس۷۷۵۹۲۸۱۳:۲۱:۱۶ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
پس با نظم جهانی هماهنگ شوید.
ناشناس۷۷۵۹۵۱۱۳:۳۹:۵۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
من .. 2 تا سئوال دارم ؛ 1 ) حضرتعالی تصویب و پیوستن به کنوانسیون پالرمو و لایحه FATF رو مترادف با فشار معیشتی بر مردم ( تاکید میکنم : مردم ) دونستید و جوری وانمود نموده اید که گویی این دو برای مردم لولو خورخوره هستند ! قریب به اکثریت کشورهای جهان عضو این کنوانسیون ها هستند چرا فشار روی مردم اون کشورها نیست ؟! نمیشود شفاف نبود و انتظار بهترین ها رو داشت 2 ) لطفا انتشار فیش حقوقی و مزایایتان در صورت امکان
ناشناس۷۷۶۶۱۱۰۱:۲۱:۱۰ ۱۳۹۷/۱۱/۲۷
احسنت
ناشناس۷۷۵۹۶۲۱۳:۵۱:۳۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
من نمیدونم چرا ما با هی چی که توش حساب و کتابه و شفافیته ؛ مخالفیم !!!
ناشناس۷۷۵۹۶۶۱۳:۵۲:۳۷ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
این بازی با جملات و کلمات را بزارید کنار از ...
کاظمی۷۷۵۹۷۱۱۳:۵۵:۲۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
FATF برای همه دنیا ویتامین C داره فقط برای ما زهر حلاهل حساب میشه و اخه چرا ؟
علی۷۷۵۹۹۴۱۴:۰۹:۳۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
کارنامه بانکها در این سالها جز افزایش بی اعتمادی نبوده است
ناشناس۷۷۵۹۹۵۱۴:۱۰:۱۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
رییس بانک مرکزی میگه بپیوندیم بهتر، بعدش شما میگی نه؟؟؟
علی۷۷۵۹۹۶۱۴:۱۰:۳۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
بانکها از طرف مردم تحریم شدند دیگه فرقی نمی کنه
ناشناس۷۷۶۰۰۶۱۴:۱۷:۰۷ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
همین الانشم فشار معیشتی بر مردم شدیده... بعد از خواندن این متن فهمیدم که برای دور زدن تحریم ها باید یه جورایی تراکنش های مالی ما نامشخص باشه تا بتونیم زنده بمونیم. ..... ما هم که عادت داریم به شرایط بد اقتصادی.
ناشناس۷۷۶۴۳۸۲۲:۰۰:۰۲ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
کدوم تراکنشهای بانکی مگه کسی هم با ما کار میکنه
ناشناس۷۷۶۰۵۰۱۴:۵۶:۳۷ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
متاسفانه پولشویی که داریم ، هیچ ! گوسفند شویی هم بهش اضافه شد !!!!!! معلومه که ما نباید به کنوانسیون پالرمو ملحق شیم !! توی اخبار اومده : وزارت جهاد کشاورزی گفته : 2000 تا گوسفند با هواپیما وارد کردیم فرودگاه میگه : 1073 تا هنوز هیچی نشده 927 تا گوسفند بین هوا و زمین گم شده !!!!!!
ناشناس۷۷۶۰۶۴۱۵:۱۲:۱۹ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
تنها دلیلی که آمریکا از برجام خارج شد این بود که میدونست ما شجاعت خارج شدن رو نداریم. در ماجرای کانال مالی اروپا هم دیدیم که اونها میدونن که لازم نیست امتیازی بدن و ما مقاومتی نسبت به هر پیشنهادی نخواهیم داشت. حالا که چیزی برای از دست دادن نداریم چرا باز امتیاز بدیم و چیزی به دست نیاریم؟
مجلس در راس امور است (امام خمینی ره)۷۷۶۰۸۶۱۵:۳۶:۰۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
آقا جان خواهشا بحث های سیاسی راست و چپ وسط بالا پایین رو کنار بگذارید و بشینید ببینید انصافا از لحاظ اقتصادی FATF به نفع (معیشت) مردم ایران است یا خیر و بگذارید همه طیف ها محترمانه صحبت کنند و رای مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان مردم ، فصل الختام باشید..راست و چپ برای هرچیزی از رهبری مایه نگذارید.
ناشناس۷۷۶۴۲۶۲۱:۵۲:۳۸ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
هر کسی را بهر کاری ساختند
ناشناس۷۷۶۵۰۵۲۲:۵۹:۲۷ ۱۳۹۷/۱۱/۲۶
داستان اینه که دو طرف مذاکره در این تحریمها هیچ فشاری تحمل نمیکنند آمریکا تحریم کرده که با مسوولان مذاکره کنه مسوولان هم که تحریم نیستند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. من عجله ندارم!

  2. نیش و کنایه های «بومرنگی» روحانی!

  3. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  6. ادعای عجیب روحانی: ما بورس را رشد دادیم، اینها بورس را زمین زدند!

  7. نظرات برگزیده مخاطبان الف: دولت در گام اول باید مشکلات را انکار نکند/ رانندگان اسنپ و تپ‌سی باید حمایت شوند

  8. بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک

  9. هشدار دیوان کیفری بین‌المللی به آمریکا و رژیم اسرائیل

  10. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  11. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  12. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  13. دور باطلی که تمامی ندارد!

  14. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  15. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  16. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  17. تضادی عجیب و پر ابهام!

  18. برای این عکس شما تیتر بزنید

  19. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  20. رشد شدید بدهی‌ها در دولت روحانی/ عبور از بحران بدهی در دولت رئیسی

  21. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  22. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  23. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  24. سردار رادان: عده ای تلاش می کنند مردم قانونگریز شوند

  25. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

آخرین عناوین