حاجی‌بابایی: سیستم تعریف شده هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس کارآمد نیست/ ساختار فعلی مجلس نیاز به بازنگری دارد

گروه سیاسی الف،   3971102055 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه سیستم تعریف شده هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس کارآمد نیست، گفت: مجلس در راس امور است اما عملکرد نمایندگان در راس امور نیست.

سیستم تعریف شده هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس کارآمد نیست/ ساختار فعلی مجلس نیاز به بازنگری دارد

حمیدرضا حاجی بابایی در گفتگو با مهر که به بهانه قرار گرفتن در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب و بررسی نقش مجلس در این مدت با بیان اینکه مجلس در جمهوری اسلامی نماد مردمی بودن نظام است، گفت: خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران فضا به گونه ای است که هرکسی می تواند در انتخابات شرکت کند ونماینده شود، گفت: اقتدار  مجلس به گونه ای است که هیچ نهادی نمی‌تواند مجلس را منحل کند اما مجلس می‌تواند در همه امور قانون‌گذاری کند و حتی مجلس می تواند عدم کفایت رئیس جمهور را صادر کند که این نشان از اوج اقتدار مجلس دارد.

وی بااشاره به اینکه نمایندگان اول انقلاب با امروز متفاوت هستند و بعد از انقلاب مجلس با اقتدار بیشتری شکل گرفت اما امروز مجلس نسبت به آن زمان ضعیف‌تر شده است و  هرچقدر جلوتر می‌رویم نگاه مردم متفاوت تر و عوامل تاثیرگذار بر رای مردم  بیشتر می شود، گفت: اگر در گذشته سه نفر از بزرگان در هر شهر می‌گفتند به فلان فرد رای دهید مردم قبول می کردند، اما امروز این تاثیرگذاری خیلی پررنگ نیست و نماینده را عموم مردم با رای مستقل تر انتخاب می‌کنند و انتخاب مردم مولفه های تاثیرگذار زیادی دارد و از انحصار بیرون آمده است.

بین کارآمدی مجلس و قانون فاصله زیادی وجود دارد

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه بین کارآمدی مجلس و آنچه که در قانون است، فاصله زیاد است، گفت: از نظر قانونی نماینده حق نظارت بر روی وزراء را دارد و این جایگاه ویژه نظارتی مجلس را نشان می‌دهد، اما در این عمل مجلس ضعیف است.

وی بابیان اینکه آنچه که امروز انقلاب ما را تهدید می‌کند این است که  که استکبار نیروهای توانمند و تاثیرگذار را از ما می‌گیرد و در واقع با به شهادت رساندن نیروهای ما دشمن آنها را از ما گرفت، گفت: آنچه خطرناکتر از شهید کردن عناصر انقلابی ماست، این است که نیروهای انقلابی و کارآمد با نفوذ فرهنگی را اسیر دنیا کند.

حاجی بابایی بابیان اینکه امروز تعداد اندکی از نیروهای انقلابی بعد از ۴۰ سال خوی اشرافی‌گری پیدا کرده اند و با مردم نمی توانند زندگی کنند که این خطرناک است و بدبینی ایجاد می کند، گفت: خوی اشرافیگری داشتن سرمایه و ثروت نیست بلکه خوی اشرافی حق بیشتری برای خود قائل شدن و فاصله با مردم است که با نفوذ فرهنگی ایجاد شده و تکمیل پازل جدایی مردم از افراد موثر است.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس بابیان اینکه در واقع تعدادی از افراد را با شهادت از نظام جدا کردند که شهدا مردم را به انقلاب خوش‌بین می‌کنند اما افرادی که با اشرافی گری از مردم فاصله گرفتند مردم را نسبت به انقلاب و نظام بدبین و بی‌تفاوت می‌کنند، تاکید کرد: اوایل انقلاب خلق و خوی اشرافی گری وجود نداشت اما امروز فاصله طبقاتی به وجود آمده و برخی از مسئولین از مردم جدا شده‌اند که این خطرناک است.

رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با اشاره به ماده ۳۸ برنامه ششم توسعه، گفت: در زمان تدوین برنامه ششم توسعه، ماده ۳۸ پیشنهاد کرده بود که هیچ کس نباید بیشتر از میزان مشخصی حقوق بگیرد و برای حقوق ها سقف تعیین می شد و اگر کسی بیشتر از سقف تعیین شده حقوق می‌گرفت هم کسی که حقوق را پرداخت کرده بود و هم حقوق گیرنده مجرم محسوب می‌شدند و تحت پیگرد قرار می گرفتند اما با تمام پیگیریها نتوانستیم در مجلس این ماده را مصوب و قانونی کنیم.

وی در تبیین این موضوع بابیان اینکه درنهایت ماده ۳۸ برنامه ششم توسعه قانونی و اجرایی نشد که باید بررسی کرد مشکل کجاست؟ گفت: اینکه برآیند نمایندگان در مجلس عدالت‌خواهانه  نیست جای سئوال دارد.

وی بابیان اینکه پاسخ مشخص است چراکه مجلس نظارت نکرده، افزود: چطور است که نمایندگان استیضاح  وزیر را امضاء می کنند اما فردای آن روز استیضاح پس گرفته یا وزیر ابقاء می‌شود.

حاجی بابایی بابیان اینکه مجلس در راس امور است اما عملکرد نمایندگان در راس امور نیست، گفت: در حال حاضر کارآمدی مجلس برای مردم سئوال است و روشن نیست اما اگر مجلس قوی عمل کند، دولت هم قوی عمل می‌کند و اگر مجلس قدرتمند بایستد، دولت هم تنظیم شده و قوه قضائیه هم تنظیم می‌شود.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس بابیان اینکه سیستم تعریف شده هیئت نظارت بر نمایندگان مجلس کارآمد نیست زیرا آن ها با هم همکار هستند، گفت: باید سیستمی تعریف شود که بتواند به مردم بگوید این نماینده کارآمد نیست یا کارآمد است چراکه در وضعیت کنونی دیده می شود نماینده‌ای که تاثیرگذار و  کارآمد نیست خود را کارآمد نشان می‌دهد و برعکس کارآمدی نماینده تاثیرگذار مشخص نمی شود.

وی بااشاره به اینکه در کشور مسئولان مخلص و خدمتگزار فراوان هستند اما مسئولانی هم وجود دارند که روحیه آن‌ها تغییر کرده و بخاطر همین است که در تصمیم گیری‌ها مشکل داریم، گفت: متاسفانه کسانی در تصمیم گیری‌ها وجود دارند که عدالت با خود آن‌ها در تعارض و تناقض است.

حاجی بابایی در تبیین این موضوع گفت: برای مثال می خواهیم به منظور ایجاد عدالت مصوب کنیم که در سال ۹۸ فردی که حقوق بالای ۷ میلیون تومان دریافت می‌کند به حقوقش اضافه نشود تا با اعتبار محدود به کسانی که حقوق پایین دارند کمک کنیم چراکه درحال حاضر کسی نمی‌تواند با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان زندگی خود را بگذراند، اما وقتی پای تصمیمی گیری به میان می آید با مشکل روبرو می‌شویم.

مردم عدالت را مطالبه می کنند

وی بابیان اینکه امروز تعداد زیادی از افراد هستند که رویه انقلابی خود را حفظ کرده اند و از سوی دیگر متاسفانه تعداد محدودی رویه انقلابی خود را از دست داده اند، گفت: امروز اعتراض و مطالبه مردم این است که چرا عده ای جدای از مردم اشرافی گری می کنند و بر همین اساس مردم عدالت را مطالبه می کنند.

عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که چرا در جمهوری اسلامی یک نفر باید ۲۰۰تا ۳۰۰ تومان میلیون دریافتی داشته باشد و در مقابل فردی یک میلیون و دویست هزار تومان دریافتی داشته باشد؟ گفت: علاوه بر حقوق ها، در اعتبارات نیز آنچه دولت اجرا می‌کند عادلانه نیست چراکه دولت باید آمایش سرزمین واصل ۴۸ و ۴۹ قانون اساسی اجرا کند اما در عمل می بینیم که کارخانه، صنعت و راه آهن به سمت خاصی حرکت می کند و حساب و کتاب ندارد.

وی با بیان اینکه نماینده می‌بیند که اگر برای منطقه خود تلاش نکند حوزه انتخابیه اش متضرر می شود بنابراین دولت باید با عدالت در تقسیم بودجه عمل کند تا مجلس بتواند نقش قانونگذاری و نظارت خود را به خوبی ایفا کند و هیچ  نماینده ای به دنبال مسائل منطقه‌ای خود نباشد، گفت: متاسفانه در عمل این تحقق نمی یابد و وقتی نماینده می بیند در منطقه اش مردم آب برای خوردن ندارند باید امور را پیگیری کند.

ساختار فعلی مجلس نیاز به بازنگری دارد

وی باتاکید بر اینکه ساختار فعلی مجلس نیاز به بازنگری دارد، ادامه داد: در کشور ما که احزاب نقش جدی ندارند به نظر می رسد باید به سمتی حرکت کنیم که شوراها تقویت شوند و در قالب مجلس محلی فعالیت کنند و یا حتی مجلس دیگری وجود داشته باشد تا با این مجلس بتوانند مکمل هم باشند.

حاجی بابایی تصریح کرد: این ضعف ها باعث برداشت غلط از وظایف نماینده شده حال آنکه نقش اصلی و اساسی نماینده قانونگذاری و تصویب قوانینی است که بتواند پاسخگوی نیاز جامعه و غالب اقشار باشد.

وی با بیان اینکه برای مثال در برنامه ششم توسعه قانون افزایش ۳ برابری حقوق مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی را مصوب کردیم که کار تدوین و تصویب قانون برنامه ششم ۸ ماه به طول انجامید، گفت: با تصویب این قانون مستمری بگیران در کل کشور منتفع شدند.

وی بابیان اینکه کار مجلس این است اما ساختار مجلس به گونه ای است که برخی از نمایندگان شاید به ندرت در مجلس و  بیشتر در منطقه انتخابیه خود هستند، گفت: این ساختار  موجود معیوب است و این ضعف ساختاری مجلس به نظارت نیاز دارد.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی بیان داشت: سیستم نظارت بر نمایندگان باید به گونه ای تعریف شود که کارآمدی هر نماینده را مردم به صورت واضح و روشن اعلام کند اما کارآمدی این مجلس برای مردم مشخص نیست و مجلس از ابزار نظارتی به طور کارآمد استفاده نمی کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۳۵۰۳۴۱۳:۵۱:۱۷ ۱۳۹۷/۱۱/۲
قضیه نماینده ملکان نباید ماست مالی شود و لکه ننگی برای مجلس بشود
ناشناس۷۳۵۱۰۳۱۴:۱۱:۵۶ ۱۳۹۷/۱۱/۲
مجلس را باید به دولت بست دولت را به محلس بست
ناشناس۷۳۵۲۰۷۱۴:۴۹:۴۱ ۱۳۹۷/۱۱/۲
این نماینده را می بینم یاد پاس همدان می افتدم
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

    2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

    3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

    4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

    5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

    6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

    7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

    8. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

    9. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

    10. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

    11. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

    12. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

    13. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

    14. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

    15. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

    16. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

    17. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

    18. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

    19. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

    20. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

    21. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

    22. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

    23. ایران بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه نظارت دارد

    24. ایران و آمریکا به «جنگ سخت» نزدیک شده‌اند؟

    25. اظهارات پزشکیان درباره رئیس احتمالی مجلس آینده

    آخرین عناوین