مشابهت‌های رفتاری واعظی و مشایی/ بهزاد نبوی از چه چیزی گلایه می‌کند؟/ پوپولیسم در انتصاب مدیران جوان

گروه سیاسی الف،   3970912133 ۱۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

مشابهت‌های رفتاری واعظی و مشایی/ بهزاد نبوی از چه چیزی گلایه می‌کند؟/ پوپولیسم در انتصاب مدیران جوان

مشابهت‌های رفتاری واعظی و مشایی

روزنامه آرمان در مطلبی محمود واعظی رئیس‌دفتر روحانی را با اسفندیار رحیم‌مشایی رئیس‌دفتر احمدی‌نژاد مقایسه کرد و نوشت: «محمود واعظی چهره پرحاشیه دولت روحانی است که اقدامات و تصمیمات او گاه سبب اعتراضاتی شده است بنابراین نباید در مورد تمایل برای کنار رفتن او از دولت تعجب کرد. روسای جمهور قبلی هم دارای رئیس دفتر بودند و آنها حیطه فعالیت خود را به‌خوبی می‌دانستند بنابراین به بیش از آن محدوده ورود نداشتند. واعظی وظیفه دارد مقدمات آنچه مدنظر رئیس‌جمهور است را فراهم کند و نباید نقشی بیشتر از آن برای خودش قائل شود. او چندی پیش گفته بود:«وظیفه ماست آن‌چه رئیس‌جمهور از ما می‌خواهد را انجام دهیم. یک روز وزرا و استاندارها و زمانی مسائل دیگر مطرح می‌شود که دفتر وظیفه دارد مطالعات، بررسی‌ها و مشورت‌ها را انجام و نتیجه را خدمت ایشان ارائه دهد.» اما برخی معتقدند آنچه واعظی انجام می‌دهد از دایره اختیاراتی که ذکر کرد بیشتر است. شاید چندان بیراه نباشد که برخی عملکردهای واعظی را با مشایی مقایسه کرد چنانکه مشایی هم رئیس دفتر احمدی‌نژاد بود اما تاثیرگذاری او در برنامه‌های رئیس‌جمهور وقت مشهود بود.»

محمود واعظی از ابتدای دولت دوم روحانی و پذیرش پست ریاست دفتر رئیس ‌جمهور، مورد انتقاد رسانه‌های اصلاح‌طلب بوده است. اصلاح‌طلبان معتقدند او فراتر از اختیاراتش عمل می‌کند و مانع ارتباط روحانی و اصلا‌ح‌طلبان شده است.

شاید بتوان ریشه این تقابل را در تقابل حزب اعتدال و توسعه با مجموعه اصلاح‌طلبان تحلیل کرد. چون اصلاح‌طلبان هیچ‌گاه حزب اعتدال و توسعه را به‌عنوان حزبی اصلاح‌طلب به رسمیت نشناختند. یکی از نشانه‌های این مسئله، عدم دعوت از اعتدال و توسعه برای حضور در شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان است. از طرف دیگر، اعتدال و توسعه هم تا زمانی که روحانی رئیس‌جمهور است خود را بی‌نیاز از ارتباط با اصلاح‌طلبان می‌داند. 

مشخص نیست این کشمکش چه منافعی برای مردم دارد و متاسفانه باید گفت احتمالا این کشمکش تا پایان دولت روحانی ادامه خواهد داشت.

***

بهزاد نبوی از چه چیزی گلایه می‌کند؟

بهزاد نبوی، سیاستمدار پیشکسوت اصلاح‌طلب گفت‌وگویی با روزنامه سازندگی داشته است. نبوی در این مصاحبه اظهارات غلط فراوانی را در پی هم آورده است که بررسی کامل آن در این مقال نمی‌گنجد و ما صرفا به یکی از ادعاهای او می‌پردازیم. نبوی در بخشی از این مصاحبه با افتخار می‌گوید اولین کسی است که به اختیارات اندک دولت در کشور اشاره کرده و ادعا کرده است «دولت، چنانچه قوا و نهادهای دیگر حاکمیت در مقابلش قرار نگیرند حداکثر ۱۵ درصد قدرت را در کشور در دست دارد.»

یک بار دیگر با دقت این جملات را بخوانیم و در آن دقت کنیم. آیا واقعا دولت ۱۵ درصد قدرت را در اختیار دارد؟ کدام عقل سلیمی این ادعا را می‌پذیرد؟ آیا این ادعا چیزی بیش از یک توهم کودکانه است؟ 

نبوی باید برای این ادعا دلیل بیاورد که متاسفانه دلیلی در کار نیست. او می‌گوید تجربه دولت خاتمی این را نشان داد اما نمی‌گوید دولت خاتمی از چه جهت اختیارات کمی داشت. جالب است که اصلاح‌طلبان هرگاه درباره اوضاع اقتصادی صحبت می‌کنند از اوضاع خوب اقتصاد در دوره خاتمی یاد می‌کنند و در آن وقت هیچ حرفی از اختیارات کم دولت به میان نمی‌آورند.

به‌علاوه باید از نبوی پرسید اگر دولت ۱۵ درصد قدرت را دارد بهتر نیست اصلاح‌طلبان عطای در دست گرفتن دولت را به لقایش ببخشند؟ همه ما تلاش همه‌جانبه اصلاح‌طلبان در دروه‌های مختلف انتخابات ریاست‌جمهوری را به یاد داریم؛ چرا اصلاح‌طلبان برای کسب ۱۵ درصد قدرت اینچنین به آب و آتش می‌زنند؟

متاسفانه بیان ادعاهای بی‌سروته در میان سیاستمداران ما به امری متداول بدل شده است و رسانه‌ها هم در این زمینه کم‌کاری می‌کنند. سیاستممدا باید برای ادعایش استدلال داشته باشد و اگر استدلالی ارائه نکرد باید رسانه او را مواخذه کند نه‌اینکه مانند روزنامه سازندگی هیچ نگوید.

***

حمایت سپاه از شهرداری تهران

دیروز حضور فرمانده سپاه محمدرسول‌الله(ص) تهران در شورای شهر با مراسم تحلیف شهردار تهران مقارن شد و سردار یزدی از آمادگی سپاه تهران برای کمک به حناچی خبر داد.

اعلام آمادگی فرمانده سپاه تهران برای کمک به حناچی

این اتفاق با استقبال روزنامه اعتماد روبه‌رو شد. روزنامه اعتماد نوشت: «قطعا همکاری سپاه و شهرداری تهران نتایج مثبت زیادی برای شهروندان تهرانی به همراه خواهد داشت چرا که پیش از این نیز پروژه‌های مهم و بزرگی با همکاری شهرداری تهران و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا به سرانجام رسیده یا قرار است به سرانجام برسد که از میان آنها می‌توان به «اجرای باقیمانده عملیات احداث محور کمکی بزرگراه بسیج، اجرای باقیمانده عملیات‌احداث تقاطع بسیج با خیابان پیروزی، افزایش ظرفیت بزرگراه صدر، ادامه اتوبان یادگار امام، ادامه اجرای عملیات بزرگراه شهید زین‌الدین و...» اشاره کرد.

اظهارات فرمانده سپاه محمد رسول‌الله دل شهردار جدید و اصلاح‌طلبان را از استرس تهی و اسباب آرامش را فراهم کرد زیرا این سخنان به معنای آن است که نهادهای مهمی چون سپاه که تا پیش از این شایعه‌هایی درباره اختلاف‌نظر آنها با حناچی به‌واسطه برادرش توسط جریانی خاص مطرح می‌شد نه تنها واقعیت ندارد بلکه یزدی در قامت یک فرمانده نظامی به صورت کامل از حناچی حمایت می‌کند تا به شایعه‌ها پایان دهد. اتحادی که نفع آن نه تنها به نفع تهران و شهروندانش بلکه به نفع کشور خواهد بود تا مشکلات موجود هرچه سریع‌تر برطرف شود.»

***

پوپولیسم در انتصاب مدیران جوان

سایت انتخاب که حامی دولت روحانی است درباره انتصاب مدیران جوان در دولت نوشت: «دلایلی وجود دارد که اطمینان به این انتصاب‌ها را زیر سوال می برد: مهمترین دلیل آن است که غالب مدیران جوانی که اخیرا به مناصب دولتی منصوب شده اند، بدون طی کردن سلسله مراتب ‏کاری به جایگاه خود رسیده اند...

مقام های دولت روحانی در حال استفاده تبلیغاتی از ‏این موضوع هستند. بسیاری از آنها به ازای هر انتصاب یک مدیر جوان، یک موج تبلیغاتی به راه انداخته و روی آن سوار شده ‏اند. آن هم در حالی که هنوز برای مردم مشخص نیست این مدیران چگونه و بر اساس کدام شایستگی به این سمت ها رسیده اند و ‏چنانکه گفته شد آیا واقعا اختیار جایگاهی که در آن قرار گرفته اند را دارند یا خیر.‏

موج تبلیغاتی مقام های دولت به گونه ای است که می توان آن را با نوعی پوپولیسم از نوع نوظهور آن توصیف کرد. اینکه با این ‏همه ابهام، یک مدیر جوان به سمت معاون وزیر منصوب کنیم و سایر وظایف را فراموش کرده و مدام روی این انتصاب مانور ‏تبلیغاتی بدهیم، چه فرقی با اظهارات پوپولیستی و توده پسند مقام های دولت های نهم و دهم دارد؟...

کاری که دولت اکنون انجام داده، در واقع دور زدن افکار عمومی است؛ مدیری جوان و البته بدون شایستگی لازم به سمتی ‏منصوب می شود و در عین حال هیچ اختیاری از خود ندارد و صرفا از مدیر و فرد صاحب نفوذی که او را به این جایگاه رسانده ‏حرف شنوی دارد؛ با این رویه، مدیران جوان بدون هیچ اختیاری فقط به یک ماشین امضا تبدیل می شوند؛ امضاهایی که به دستور ‏افراد دیگری در پشت پرده انجام می شود.‏»

***

اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده باز هم ائتلاف می‌کنند؟

محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به روزنامه آرمان گفته است: «در شرایط کنونی اصلاح‌طلبان دو راه بیشتر پیش روی خود نمی‌بینند و راه سومی وجود ندارد. نخست اینکه اصلاح‌طلبان هیچ گاه نباید با صندوق‌های رای قهر کنند و همواره و تحت هر شرایطی در صحنه باید باقی بمانند و دوم اینکه اگر احساس کنند که حتی قدرت تاثیرگذاری اندکی نیز نخواهند داشت سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبانه را تعطیل کنند و خانه‌نشین شوند. البته این خانه‌نشین شدن نیز در دو حالت خود را نشان خواهد داد. نخست رویکرد منفعلانه و فاصله گرفتن از فضای سیاسی و دوم رویکرد ساختارشکنانه که هر دو قابل قبول نیست. بنده معتقدم استراتژی اصلاح‌طلبان باید این باشد که با صندوق‌های رای قهر نکنند. اگر این رویکرد را باور داشته باشیم باید به دنبال استفاده از بهترین نیروهای خود برای انتخابات آینده باشیم. البته این مساله مستلزم سعه صدر نهادهای نظارتی و فراخ بودن فضای فعالیت اصلاح‌طلبان در آینده است...

در انتخابات آینده استراتژی اصلی جریان اصلاحات اولا و بالذات استفاده از نیروهای خودی است. این رویکرد مستلزم رفتار متسامحانه و قاعده‌مند نهادهای نظارتی خواهد بود... اگر جریان اصلاحات با عدم تایید صلاحیت نیروهای خود مواجه شود لاجرم به صورت نسبی به نقش پذیر‌ی خود م‌ی‌اندیشد و تصمیمی اتخاذ خواهد کرد که متناسب با شرایط روز جامعه باشد. به ناچار تکلیف اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده ائتلاف خواهد بود و قرار نیست اصلاح‌طلبان کنار گود بنشینند و تماشا کنند. »

عطریانفر در این مصاحبه از ضرورت ائتلاف می‌گوید و قبلا هم در مصاحبه‌هایی از بررسی گزینه حمایت از لاریجانی توسط اصلاح‌طلبان خبر داده بود. از کنار هم گذاشتن این صحبت‌ها بوی برنامه‌ریزی برای حمایت از علی لاریجانی در انتخابات بعدی به مشام می‌رسد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۶۶۰۹۷۱۲۰:۳۴:۰۴ ۱۳۹۷/۹/۱۲
فرزند علی مطهری و داماد جواد امام ( مدیر دفتر خاتمی) در شهرداری تهران پست گرفتند!!! اونوقت همین ها میان مواضع جنجالی و ساختارشکن میگیرن..مردم هم اونها رو شجاع و دلسوز خود میدونن!! رمز موفقیت:رانتی پست بگیر ، بعد ژست اپوزسیون بگیر..۲۰ میلیون رای میاری!!
ناشناس۶۶۱۱۲۰۰۰:۰۰:۰۶ ۱۳۹۷/۹/۱۳
وای خدای من.... خداوکیلی مرگ برای امثال بنده بهتر از زندگی در کنار اینهاست
ناشناس۶۶۱۱۴۷۰۰:۳۵:۵۷ ۱۳۹۷/۹/۱۳
پسر حدادعادل هم در صدا و سیما پست گرفته.بنظر شما این یکی اشکالی نداره؟؟؟!!!
دانیال۶۶۱۳۲۶۰۸:۳۲:۱۲ ۱۳۹۷/۹/۱۳
مشکل از فراموشکاری ما مردمه که با سلیریتی بازی در 98 و 1400 شاید باز فریبشونو بخوریم
ناشناس۶۶۱۰۰۶۲۱:۲۰:۱۴ ۱۳۹۷/۹/۱۲
حال که کشتی دولت اصلاح‌طلبان به گل نشسته حامیان و روی کار آورندگان این دولت یکی پس از دیگری خودشان را کنار می‌کشند بلکه بتوانند در انتخابات آینده بار دیگر عوامفریبی کرده و به قدرت برسند، امیدواریم ملت به این سیاسی‌کاری‌های شیفتگان قدرت و ثروت جواب دندان‌شکن بدهند.
املی۶۶۱۱۳۳۰۰:۲۱:۲۸ ۱۳۹۷/۹/۱۳
دوست ناشناس به اصلاح طلبان درانتخابات جواب دندان شکن بدهیم بنظرت باید بیاییم بطرف اصولگرایان؟؟؟؟؟؟ عمرا مردم بیایند بطرف شماها نکنه فکر میکنید کشتی اصولگرایان سفینه النجات هست؟
ناشناس۶۶۱۰۲۳۲۱:۳۹:۵۶ ۱۳۹۷/۹/۱۲
دیگه بهانه های تکراری اصلاح طلبان که نگذاشتند و اختیار نداریم ، خریداری ندارد.. اختیار مذاکره با امریکا داده شد تا دیگر بهانه ای نداشته باشید...
ناشناس۶۶۱۰۷۶۲۲:۵۱:۰۷ ۱۳۹۷/۹/۱۲
یک عدد تخم‌مرغ 900 تومان، گوجه کیلویی 10 هزار تومان، رب گوجه 16 هزار تومان، قیمت برخی دیگر از اجناس بین 100 درصد تا 300 درصد افزایش یافته‌اند دولت قرار است 20 درصد از این هزینه‌های سنگین را در حقوق ماهیانه کارکنان دولتی و بخش خصوصی جبران کند و بقیه را ملت با دو سه شیفت کار کردن خود تامین کنند!
ناشناس۶۶۱۲۸۸۰۸:۱۱:۰۰ ۱۳۹۷/۹/۱۳
جو چارکی 4 عباسی پنیر سیری 3 عباسی یادش بخیر ، چه فکر می کردیم و چی شد .....
ناشناس۶۶۱۰۷۸۲۲:۵۳:۰۰ ۱۳۹۷/۹/۱۲
محمد هاشمی آقای ظریف را در حکم شهید بهشتی دانسته است! به قول مولوی از قیاسش خنده آمد خلق را. شهید بهشتی کجا که فریاد می‌زد آمریکا از دست ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر و آقای ظریف کجا که هرچه داشتیم داد بلکه از بهانه‌های آمریکا کم بشود!
ناشناس۶۶۱۰۸۸۲۳:۱۳:۵۹ ۱۳۹۷/۹/۱۲
در مورد اختیارات رئیس جمهور حق با بهزاد نبوی هست
ناشناس۶۶۱۱۰۰۲۳:۲۶:۵۶ ۱۳۹۷/۹/۱۲
اقای نبوی درست گفته.
ایرانی۶۶۱۱۲۹۰۰:۰۹:۲۰ ۱۳۹۷/۹/۱۳
دیگر حنا انتخابات حزبی برای مردم ایران رنگی ندارد مردم باید دنبال خدمتگزار باشند تا خدمت گریزان شیفته حزب
ناشناس۶۶۱۲۰۵۰۵:۲۷:۱۲ ۱۳۹۷/۹/۱۳
اونی که در جواب بهزاد نبوی نوشته... یعنی سواد ساده ی منطق نداشتی یه جواب فکر شده بدی...
ناشناس۶۶۱۲۱۶۰۶:۲۶:۲۲ ۱۳۹۷/۹/۱۳
حق با بهزاد نبوی هست
ناشناس۶۶۱۲۸۵۰۸:۰۹:۲۳ ۱۳۹۷/۹/۱۳
" پوپولیسم در انتصاب مدیران جوان" این فرهنگ ماست که همیشه دچار افراط و تفریط هستیم ! همیشه یا از اینور پشت بوم میوفتیم یا از اونطرف ! هنوز یاد نگرفیم خیرالامور اوسط ها " به همین سادگی ......
پدرام۶۶۱۳۳۹۰۸:۴۱:۰۹ ۱۳۹۷/۹/۱۳
سلام همه نوع دولت به قدرت رسیدن اصلاح طلب، اصول گرا و اعتدال گرا چیز خاصی از هیچکدام ندیدم
ناشناس۶۶۱۴۸۳۱۰:۱۵:۵۴ ۱۳۹۷/۹/۱۳
آقا فعلا به واعظی گیر ندید لطفا چون یک کار ناخودآکاه بزرگی داره انجام میده و در مقابل اژدهای دو سر واستاده داره و محدودش میکنه- اگر این آقا نباشه تیم سازی مافیائی و انحصاری کردن مدیریتها توسط جهانگیری تمامی نداره .کسی در این مملکت هنوز باند جهانگیری را نمیشناسه چون بذرش از بیست سال پیش کاشته شده تا همه چیز طایفه خودشان باشد.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    3. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    4. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    5. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    6. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    7. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    8. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    9. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    10. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    11. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    12. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    13. نظرات برگزیده مخاطبان الف: آموزش و تربیت در رعایت حجاب بیشترین تاثیر را دارد/ عملیات وعده صادق یک پیروزی بزرگ برای ایران بود

    14. خسارت در «اس-۳۰۰»؛ مدرکی که نیست و افتخاری که به نام اسرائیل می‌سازند!

    15. هزینه عملیات وعده صادق به ۲۰ میلیون دلار هم نرسید/ دست آخرین توان نظامی ایران هنوز رو نشده است

    16. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

    17. وزیر کشور: پلیس با رعایت کرامت انسانی به عده کمی که قانون حجاب را رعایت نکنند تذکر می‌دهد

    18. توماج صالحی به حبس محكوم شد/مظلوم نمايي يك اغتشاشگر 

    19. سلاح اتمی؛ جزو برنامه ریزی امنیتی و دفاعی ایران است؟ /تمام «نه»های رهبر انقلاب به سلاح هسته ای +اینفو

    20. رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل‌شدن هستند  

    21. شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريكا

    22. یک سیلی برای تنبیه

    23. ضرب‌الاجل مجلس برای دولت / منتظر مدیریت بازار ارز هستیم  

    24. همسر سید مصطفی خمینی درگذشت

    25. توضیحات سردار جعفری درباره تذکر رهبری پیرامون مبارزه با بی‌حجابی/ توصیه همتی درباره نرخ‌های متفاوت ارز

    آخرین عناوین