وقتی هلندی‌ها طلبکار میشوند !

گروه سیاسی الف،   3970419047 ۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

دولت هلند نزدیک به 30 سال به عامل انفجار هفتم تیر 60 تابعیت داده بود، وزارت امور خارجه ایران که باید به صورت جدی دولت هلند را به خاطر دادن تابعیت به این تروریست تحت پیگرد قرار می‌داد، اقدامی نکرد.

وقتی هلندی‌ها طلبکار میشوند !
43 روز پس از آنکه دادگاهی در هلند هویت واقعی «علی معتمد» مقتول حادثه خیابان «هندریک مارسمان استراد» را فاش و رسما اعلام کرد او همان «محمدرضا صمدی کلاهی» جنایتکار عضو منافقین است، حالا وزارت امور خارجه ایران تحت فشار افکار عمومی ناچار به احضار سفیر هلند در تهران شده است. محمدرضا صمدی‌کلاهی، عامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی بود که طی آن آیت‌الله دکتر سید محمد بهشتی و نزدیک به 80 نفر از مقامات جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیدند. او به همراه مسعود کشمیری معروف‌ترین تروریست‌های تحت تعقیب ایران بودند. نام این افراد در فهرست تروریست‌های تحت تعقیب اینترپل نیز قرار داشت. صمدی‌کلاهی پس از انفجار به عراق و از آنجا به ترکیه گریخت. تا اینکه در نهایت 4 خردادماه امسال دادگاهی در هلند که برای رسیدگی به کشته شدن یک هلندی ایرانی‌تبار (علی معتمد) برگزار شده بود اعلام کرد «علی معتمد» یک هویت جعلی است و مقتول همان «محمدرضا صمدی‌کلاهی» تروریست معروف تحت تعقیب است.
 

به گزارش «وطن امروز»، از 4 خردادماه که دادگاه هلندی رسما هویت کلاهی را تایید کرد و مشخص شد دولت هلند نزدیک به 30 سال به عامل انفجار هفتم تیر 60 تابعیت داده بود، وزارت امور خارجه ایران که باید به صورت جدی دولت هلند را به خاطر دادن تابعیت به این تروریست تحت پیگرد قرار می‌داد، اقدامی نکرد. از آن سو دولت هلند برای آنکه ابتکار عمل را در این ماجرا در اختیار بگیرد 17 خردادماه 2 دیپلمات ایرانی را از هلند اخراج کرد. وزارت امور خارجه حتی به این موضوع نیز واکنش نشان نداد. این انفعال بی‌سابقه  باعث شد این بار هلندی‌ها به صورت علنی دست به کار شوند.

15 تیرماه سخنگوی سازمان امنیت و اطلاعات نظامی هلند خبر اخراج 2 دیپلمات ایرانی را به صورت رسمی اعلام کرد. این اقدام هلند درست در بحبوحه عملیات روانی جدید اروپا علیه ایران در جریان ادعای بمب‌گذاری در همایش منافقین در پاریس رخ داد. سرانجام پس از آنکه هلندی‌ها اخراج دیپلمات‌های ایران را به صورت رسمی اعلام کردند.

وزارت امور خارجه ایران ناچار به احضار سفیر این کشور در تهران شد و سخنگوی وزارت امور خارجه نیز چیزهایی درباره اعطای تابعیت هلند به محمدرضا صمدی‌کلاهی مطرح کرد. بهرام قاسمی بعدازظهر شنبه در واکنش به اقدام سازمان امنیت و اطلاعات نظامی هلند گفت: جمهوری اسلامی ایران این تصمیم را اقدامی غیرسازنده در روابط 2 کشور ارزیابی می‌کند.‌

وی یادآوری کرد: دستیار وزیر امور خارجه بلافاصله با احضار سفیر هلند در تهران مراتب اعتراض رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران را نسبت به این عمل غیردوستانه ابلاغ کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن غیرمنطقی و فاقد وجاهت قانونی دانستن اقدام دولت هلند افزود: انتظار داریم مقامات این کشور به جای ایراد اتهامات ناوارد و ناروا به دیگران، به تعهدات بین‌المللی خود در قبال دستگیری و محاکمه عناصر تروریستی که حتی از سوی اینترپل هم برای آنها اخطار قرمز (Red Notice) صادر شده است، عمل کرده و درباره پناه دادن به اعضای تروریست و جنایتکار گروهک منفور منافقین که دست آنان به خون مردم ایران آلوده است، توضیح دهند.

این واکنش محدود وزارت امور خارجه ایران به اقدام دولت هلند تنها واکنش به علنی شدن اخراج دیپلمات‌های ایرانی بود. با این وجود اما هنوز اقدام موثری از سوی وزارت امور خارجه برای پیگیری موضوع حمایت هلند از تروریست‌ها و دادن تابعیت به عامل جنایت هفتم تیر مشاهده نشده است. لازم به ذکر است درباره احضار سفیر هلند ابهاماتی مطرح است که وطن امروز در شماره آینده به آن خواهد پرداخت.

واکنش رفتار دستگاه دیپلماسی دولت حسن روحانی در شرایطی است که اروپایی‌ها در جریان سفر اخیر روحانی به این قاره با استفاده از کارت منافقین یک عملیات روانی علیه سفر او به راه انداختند و مدعی شدند ایران به دنبال بمب‌گذاری در همایش منافقین بوده است. در واقع آنها ایران را متهم به تلاش برای همان کاری کردند که کلاهی 37 سال قبل در دفتر حزب جمهوری اسلامی انجام داده بود. همین مشابهت‌سازی اروپایی‌ها نشان می‌دهد وزارت امور خارجه محمدجواد ظریف تکلیف خود را در قبال ماجرای افشای هویت عامل بمب‌گذاری هفتم تیر انجام نداده است.

کارشناسان می‌گویند در صورتی که وزارت امور خارجه ایران بلافاصله پس از فاش شدن ماهیت کلاهی، سفیر هلند را از ایران اخراج و این کشور را به خاطر پناه دادن به یک تروریست تحت تعقیب، تحت پیگرد حقوقی و قضایی قرار می‌داد، هم تکلیف وزارت امور خارجه در پیگیری حقوق خانواده شهدای هفتم تیر انجام می‌شد و هم در آستانه مذاکرات ایران و اروپا درباره وضعیت برجام، جایگاه ایران پشت میز مذاکره تقویت می‌شد. از همه مهم‌تر کارشناسان می‌گویند در صورتی که وزارت امور خارجه به وظیفه روتین خود در این ماجرا عمل می‌کرد و دولت هلند را به خاطر حمایت از تروریست‌های منافق به چالش می‌کشید، اروپایی‌ها فرصت استفاده از کارت منافقین و سناریونویسی اخیر علیه ایران را پیدا نمی‌کردند.

در این میان به نظر می‌رسد وزارت امور خارجه  هنوز هم اراده‌ای برای پیگیری ماجرای حضور کلاهی در هلند ندارد. هلندی‌ها از سال 1989 به محمدرضا صمدی‌کلاهی، عامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی تابعیت داده و او را تحت پوشش خود قرار دادند. پس از آنکه مشخص شد کلاهی در هلند زندگی می‌کرده، سازمان امنیت و اطلاعات نظامی هلند به صورت غیررسمی 2 دیپلمات ایرانی را از این کشور اخراج کرد. حالا این سازمان این اخراج را به صورت رسمی نیز اعلام کرده است. این رفتارها نشان می‌دهد دولت هلند نه‌تنها به خاطر فاش شدن خبر پناه دادن به تروریست عامل جنایت هفتم تیر شرمنده و شرمگین نیست، بلکه اقدامات گستاخانه خود علیه ایران را نیز ادامه داده است.

در چنین شرایطی و پس از اعلام رسمی اخراج 2 دیپلمات ایرانی، چرا وزارت امور خارجه هنوز هم اراده‌ای برای تحت پیگرد قرار دادن هلند در محاکم بین‌المللی ندارد؟ اعطای تابعیت به کلاهی، کسی که عامل به خاک و خون کشیده شدن نزدیک به 80 نفر از مقامات جمهوری اسلامی ایران بوده و یک کشور را به ماتم نشانده، نشان‌دهنده دشمنی آشکار هلندی‌ها با مردم ایران است. پس از فاش شدن حمایت آنها از تروریست نشان‌دار منافقین، هلندی‌ها باز هم اقدامات خصمانه خود علیه ایران را ادامه دادند اما در مقابل این دشمنی‌های آشکار، چرا وزارت امور خارجه ایران منفعلانه عمل می‌کند؟

 

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره احضار سفیر این کشور به وزارت امور خارجه گفته است: «جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای عمل متقابل محفوظ می‌دارد». باید پرسید این حق اقدام متقابل برای چه تاکنون اعمال نشده است؟ هلند نه‌تنها به خاطر فاش شدن پناه دادن به تروریست‌های منافق شرمنده نیست، بلکه حالا با رسمی کردن اخراج دیپلمات‌های ایرانی سیاست حمایت خود از منافقین را به صورت علنی اعلام کرده است. طی این مدت نیز همچنان شیطنت‌های هلند علیه ایران ادامه دارد. به عنوان نمونه 6 تیرماه پلیس هلند با ایجاد یک کمربند امنیتی از منافقینی که جلوی سفارت ایران تجمع کرده بودند، حمایت کرد.

این منافقین در مقابل چشم‌های پلیس با قفل در سفارت ایران را بستند! یک روز پس از آنکه سازمان امنیت و اطلاعات نظامی هلند اخراج 2 دیپلمات ایرانی از این کشور را به صورت رسمی اعلام کرد، یکی از شرکت‌های بزرگ هواپیمایی هلند پروازهای خود به ایران را لغو کرد. این شرکت  هلندی اعلام کرد از 24 سپتامبر (2 مهرماه) سال جاری، پرواز تهران-آمستردام را لغو می‌کند. نهاد عفو بین‌الملل هلند نیز به بهانه دفاع از یک مجرم ایرانی، هجمه‌های گسترده‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است.

درباره حمایت‌های هلند از منافقین و سایر گروه‌های تروریستی ضدایرانی، «وطن امروز» پیش‌تر در گزارش «بارانداز تروریست‌ها» مستنداتی را منتشر کرد. حمایت هلند از تروریست‌ها همچنان ادامه دارد. به عبارتی دولت هلند نه‌تنها به خاطر اعطای پناهندگی به عامل جنایت هفتم تیر از ایران عذرخواهی نکرده و شرمگین نیست، بلکه حالا از این تروریست‌ها علنا حمایت می‌کند و آنها را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. در چنین شرایطی حق متقابل ایران در مقابل این دشمنی‌های هلند چه زمانی باید اعمال شود؟ آیا زمان آن نرسیده که دولت ایران برای نشان دادن اراده خود در حمایت از شهروندانش، سفیر هلند را اخراج کند؟

از سوی دیگر، ایران هیچ ملاحظه‌ای برای اعمال حق خود در اعتراض به رفتار خصمانه هلند ندارد. ایران و هلند مراوده اقتصادی چندانی ندارند، ضمن اینکه تجربه اخیر نشان داد در مواجهه با اروپا اگر از فرصت‌ها (مثل فاش شدن پناهندگی هلند به کلاهی) بموقع استفاده نشود، ممکن است اروپایی‌ها از همان فرصت علیه ایران استفاده کرده و ادعای مضحک تلاش برای بمب‌گذاری در همایش منافقین را مطرح کنند.


بعد از سوال «وطن‌امروز» در نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه درباره کلاهی و ابراز بی‌اطلاعی سخنگو از ماجرا، نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ما بر لزوم واکنش متقابل و اخراج دیپلمات‌های هلندی تاکید کردند. در این گفت‌وگوها که در شماره 7 تیر روزنامه منتشر شد، تاکید شده بود وزارت امور خارجه باید این سوال را در مجامع بین‌المللی مطرح کند که چطور دولت هلند به شخصی که تروریست بودن او محرز بوده و با اسم‌های مختلف نیز فعالیت می‌کرده اقامت داده است. نمایندگان همچنین تاکید کردند  هلند برای فرار از پاسخگویی درباره اعطای پناهندگی 30 ساله به عامل انفجار دفتر حزب جمهوری، 2 دیپلمات ایرانی  را اخراج کرده است.
 

«وطن‌امروز» در گزارش منتشر شده در شماره 11 تیر 97 این سوال را مطرح کرد که با فاش شدن هویت مقتول حادثه خیابان هندریک در المیره هلند، چرا دولت این کشور به محمدرضا کلاهی، عامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی پناهندگی داده و به‌مدت 30 سال این تروریست منافق را با هویت جعلی تحت پوشش قرار داده است؟ در این گزارش همچنین با اشاره به اینکه هلند، بارانداز همه گروه‌ها و جریان‌‌های فعال علیه جمهوری اسلامی شده است هشدار داده شد سالانه 12-10 بار به سفارت ایران در لاهه حمله یا در مقابل آن تجمع می‌شود که عمده این اخبار از سوی سفارت ایران منتشر نمی‌شود.

«وطن امروز» در شماره 13 تیر در گزارشی با اشاره به بازداشت دیپلمات سفارت ایران در اتریش به بهانه واهی تلاش برای بمب‌گذاری در همایش منافقین، نوشته بود بدون تردید انفعال وزارت امور خارجه در ماجرای اعطای پناهندگی به عامل انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی از سوی هلند از مهم‌ترین دلایل پیشدستی اروپا در قبال ایران است. بعد از مرگ کلاهی و علنی شدن هویت وی و عمومی شدن مساله و در شرایطی که دولت ایران شاید به خاطر برهم نخوردن مناسبات دیپلماتیک با اروپا در دوران برجام بدون آمریکا، هیچ علاقه‌ای به واکنش در این زمینه ندارد، منطقی‌‌‌‌‌ترین اقدام از نگاه دولت‌های اروپایی اقدام پیشدستانه و متهم کردن ایران است.

در گزارش 17 تیر «وطن‌امروز» با عنوان «دیپلماسی قفل» ضمن انتقاد از تداوم سیاست انفعالی وزارت امور خارجه در قبال اقدامات ضد ایرانی اروپا، برای نخستین‌بار ماجرای قفل کردن در ساختمان سفارت ایران از سوی منافقین مطرح شد؛ گستاخی بی‌سابقه‌ای که بدون تردید بخش قابل توجهی از آن محصول سیاست انفعالی دولت در قبال هلند است. در بخشی از این گزارش آمده بود: چهارشنبه 6 تیرماه منافقین در مقابل ساختمان سفارت ایران تجمع کردند. در حالی که مقر پلیس دیپلماتیک در کنار سفارت ایران قرار دارد اما پلیس هیچ اقدامی برای متفرق کردن منافقین انجام نداد. در نهایت منافقین در مقابل چشم پلیس، در ساختمان سفارت ایران را با قفل بستند.
 

دیدگاه کاربران

سعید۴۲۵۹۴۷۰۸:۴۴:۲۹ ۱۳۹۷/۴/۱۹
تا کی باید این مماشات رو تحمل کنیم
ناشناس۴۲۵۹۶۴۰۸:۵۶:۱۰ ۱۳۹۷/۴/۱۹
قابل توجه خاوری ایرانیها فراموش کار نیستند ، تا فرصت داری پول ملت را پس بده
ناشناس۴۲۶۰۰۸۰۹:۱۸:۳۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
روند اخذ پناهندگی در تمامی کشورهای اتحادیه اروپا کم و بیش یکسان است کسانیکه دست به اقدامات نروریستی زده پذیرفته نمیشوند در صورت اثبات باز داشت اما استر داد آنها با اشکالاتی مواجه است مثلا قانونی بودن اعدام در کشور اصلی مسلم استکه هویت ایشان تا قبل از ترور نا مشخص بوده .
نیما۴۲۶۱۲۴۱۰:۲۳:۴۲ ۱۳۹۷/۴/۱۹
روحانی : عزت را به پاسپورت ایرانی باز میگردانم هلند : 1- تابعیت به یه تروریست ایران : عدم اعتراض هلند : 2 اخراج دو دیپلمات ایرانی به جرم کشته شدن آن تروریست . ایران: سکوت وزارت امور خارجه هلند : 3- اعلام رسمی اخراج دو دیپلمات ایرانی و تهمت اقدام تروریستی به دو دیپلمات ایران : به زور رسانه ها احضار سفیر هلند به وزارت امورخارجه و گفتن جمله ی نکنید این کار رو زشت است
ناشناس۴۲۶۱۶۰۱۰:۳۷:۲۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
صد افسوس از دست این مسولان ترسو و محافظه کار.معلوم نیست این اقایان حافظ منافع کدام کشور هستند .
رضا۴۲۶۳۸۶۱۲:۰۳:۲۳ ۱۳۹۷/۴/۱۹
برای اینکه طلبکار نشونده منافعی را که از ما دارند قطع کن تا حساب کار دستشان بیاید.مثلا می توانی صادرات حیاتی که به آنها داری قطع کن تا زمینگیر شوند یا وارداتی که اگر آنها از ما نداشته باشند اقتصادشان فلج می شود قطع کن .می توانی در این زمینه از عملکرد و گردن کلفتی های ترامپ به عنوان الگو استفاده کنی
آریابان۴۲۶۵۱۳۱۲:۵۹:۰۶ ۱۳۹۷/۴/۱۹
بهرام قاسمی، گفته است: «جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای عمل متقابل محفوظ می‌دارد» ؛ چقدر ایده آل و آرمانیه که چشمامون رو ببندیم و یه روزی رو تجسم کنیم که هلندی ها جلوی سفارت هلند در تهران ، فرانسوی ها جلوی سفارت فرانسه در تهران و بقیه شهروندان اروپائی هم جلوی سفارت متبوعشان در تهران ، ازدحام کرده وعلیه حکومت های متبوعشان به تظاهرات و شعار دادن مشغولند زیرا «جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای عمل متقابل محفوظ می‌دارد» و ......؛
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین