تعطیلی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی/پای «مهدی جهانگیری» وسط است؟

گروه اقتصادی الف،   3970316061 ۲۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که مسئولیت آن بر عهده «اسحاق جهانگیری» است، از ۸ ماه گذشته که «مهدی جهانگیری» بازداشت شده، تاکنون هیچ جلسه ای را تشکیل نداده است.

تعطیلی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی/پای «مهدی جهانگیری» وسط است؟

به گزارش مهر، در بزنگاهی که خبرهای ناخوشایندی از مفاسد اقتصادی و حقوق های نجومی به گوش می رسد، ذره بین رسانه ها روی «ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی» می رود اما متاسفانه مشاهده می شود که این ستاد در این مقطع بسیار مهم که باید بیش از هر زمان دیگری فعال تر باشد، «تعطیل» است.

ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی پس از فرمان هشت ماده ای حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به روسای قوای سه گانه در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۰ تشکیل شد. در بخشی از فرمان مقام معظم رهبری به سران قوا آمده است:«خشکانیدن ریشه‌ی فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گره‌گشا در این باره، مستلزم اقدام همه جانبه بوسیله‌ی قوای سه گانه مخصوصاً دو قوه‌ی مجریه و قضائیه است. قوه‌ی مجریه با نظارتی سازمان یافته و دقیق و بی اغماض، ازش بروز و رشد فسادمالی در دستگاهها پیشگیری کند، و قوه‌ی قضائیه با استفاده از کارشناسان و قضات قاطع و پاکدامن، مجرم و خائن و عناصر آلوده را از سر راه تعالی کشور بردارد. بدیهی است که نقش قوه‌ی مقننه در وضع قوانین که موجب تسهیل راه‌کارهای قانونی است و نیز در ایفاء وظیفه‌ی نظارت، بسیار مهم و کارساز است»

در ادامه این فرمان هشت نکته مشتمل بر مردد نشدن مسئولان مبارزه با فساد بر اثر مخالفت‌ها، تفهیم وابستگی امنیت فضای اقتصادی به مبارزه با فساد، سپردن مبارزه با فساد به افرد مطمئن و امانتدار، قاطعیت در عدالت در عین دقت و ظرافت، شناسایی نقاط آسیب‌پذیر در گردش مالی و اقتصادی کشور، عمل وزارت اطلاعات به وظایف قانونی خود، پرهیز از تبعیض در امر مبارزه با فساد و پرهیز از رفتار شعاری، تبلیغاتی و تظاهرگونه از سوی رهبر انقلاب بعنوان سرفصل های مهم مبارزه با فساد اقتصادی مطرح شده است.

مسئولیت «جهانگیری» برای برگزاری جلسات «ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی»

پس از تشکیل این ستاد، مسئولیت اداره آن به معاونین اول سه قوه تفویض شد و ساختار آن متشکل از معاونین اول سه قوه، وزرای اطلاعات، دادگستری و اقتصاد و امور دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رئیس دیوان محاسبات، دادستان تهران و سرپرست دادسرای ویژه امور اقتصادی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس، سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعنوان اعضای ناظر و دبیر این ستاد شکل گرفت.

اصلی ترین اهداف این ستاد شناسایی و سالم سازی گلوگاه های فسادخیز نظام اداری و اقتصادی کشور و ایجاد شفافیت و ارتقای نظارت در آنها توام با تسهیل فضای کسب و کار و امنیت اقتصادی در کنار فرهنگ سازی سلامت اداری است.

اما از آنجایی که دبیرخانه این ستاد در نهاد ریاست جمهوری و تحت نظر معاون اول رئیس جمهور فعالیت دارد، مسئولیت برگزاری منظم جلسات ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی بر عهده دبیر این ستاد قرار دارد. کاظم پالیزدار دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، دهم شهریورماه ۱۳۹۲ در حکمی از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به سمت مشاور معاون اول و مسئول دبیرخانه این ستاد منصوب شد.

بررسی سوابق فعالیت این ستاد در هماهنگی بین قوا برای مبارزه با مفاسد اقتصادی حاکی از آن است که برگزاری منظم جلسات و پیگیری مصوبات، آثار مثبت و اقدامات عملی را در بحث مبارزه با فساد اداری و اقتصادی در پی خواهد داشت.

جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی؛ «تعطیل»

اما مدت ها است که در فضای رسانه ای کشور و از سوی مسئولین مختلف، موضوع عدم برگزاری جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به شکل پررنگی مطرح می‌شود. عزت الله یوسفیان ملا عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نسبت به بی نظمی و عدم توجه لازم به برگزاری جلسات این ستاد انتقاد کرد. وی در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از تشکیل نشدن جلسات این ستاد طی ۸ ماه اخیر اظهار داشت: همچنان چشم انتظار تشکیل جلسات این ستاد هستیم و انتظار داریم دولت این ستاد را فعال کند.

یوسفیان ملا با بیان اینکه تشکیل جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی یکی از نیازهای امروز کشور است، خاطرنشان کرد: در ماه های اخیر و در حال حاضر مسائل مختلفی مانند تخلفات ارزی، معوقات بانکی روز به افزایش، مصادیق زمین خواری و ورشکستگی های صوری را داریم که باید در ارتباط با همه اینها ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی فعال باشد.

عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه چندی قبل دو بار به صورت حضوری با معاون اول رئیس جمهور درباره تشکیل جلسه این ستاد صحبت کرده ایم، تصریح کرد: در این صحبت ها آقای جهانگیری وعده داده بود این جلسات ستاد تا آخر اردیبهشت تشکیل شود اما خبری نشده و پس از آن هم تاکنون هیچ جوابی به ما ندادند.

تخلف از آیین نامه داخلی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی

بر اساس آیین نامه داخلی ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، جلسات این ستاد باید هر ۳ هفته یک بار با حضور اعضای آن برگزار شود؛ اما آخرین جلسه این ستاد که برگزار شده، مربوط به مهرماه سال گذشته است و پس از آن تنها فعالیت این ستاد برگزاری یکی از کارگروه های تخصصی دبیرخانه در اسفندماه سال گذشته است.

وعده ای از «جهانگیری» که تاکنون محقق نشده است

این در حالی است که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و مسئول مستقیم ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، در همایش فرمانداران سراسر کشور که ۱۵ اسفند سال گذشته برگزاری شد، با اشاره به عدم فعالیت ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، گفت: از اوایل سال ۹۷ با رویکرد جدیدی به موضوع مفاسد وارد خواهم شود. متاسفانه عده ای در کشور می خواهند مدیران را بدنام کنند و هر از چند گاهی به بهانه حقوق های نجومی و یا ثروت به آنها می تازند. به نظر من این شیوه، ‌ شیوه درستی نیست البته در کشور فساد زیاد است اتفاقا فساد سیستمی در کشور وجود دارد و اتفاقا بعضی از کسانی که خود آلوده هستند تلاش دارند که با نشانی نادرست توجه ما را به جای دیگر منحرف کنند. ما فریب این آدرس های غلط را نخواهیم خورد. انشاءالله در این رابطه با کمک قوه قضاییه هم با فساد مصداقی مقابله خواهیم کرد و هم در حوزه پیشگیری کارهای جدی انجام خواهیم داد.

اما تاکنون که سه ماه از سال ۱۳۹۷ گذشته است، کماکان با برگزار نشدن جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از سوی معاون اول رئیس جمهور مواجه هستیم.

نکته قابل تامل!

جلسات ستاد بنا بر گفته عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از ۸ ماه قبل تاکنون تشکیل نشده است؛ وقتی به ۸ ماه قبل برمی گردیم به اخباری مبنی بر بازداشت مهدی جهانگیری، برادر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و مسئول دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی می رسیم. در چهاردهم مهرماه سال ۹۶ (حدوداً ۸ ماه قبل)، مهدی جهانگیری به دلیل اتهامات اقتصادی که علیه او در راس هیئت مدیره یکی از بانک های خصوصی کشور مطرح است، در کرمان بازداشت شد.

اسحاق جهانگیری در واکنش به این دستگیری، تاکید کرد: هیچ خط قرمزی برای مقابله با فساد نیست و هیچ کس در این زمینه مصونیت ندارد، اما هیچ کس هم حق ندارد به بهانه مبارزه با فساد تسویه حساب سیاسی کند و نهادهای حاکمیتی باید در چارچوب قانون حرکت کنند. متاسفانه فساد در کشور سازمان یافته شده و خود من می‌دانم که فساد تا کجاها رفته است.

علاوه بر بازداشت برادر معاون اول رئیس جمهور، حسین فریدون برادر رئیس جمهور نیز از دیگر افرادی است که دستگیری او در تیرماه سال ۹۶ خبرساز شد. آنگونه که سخنگوی دستگاه قضایی اعلام کرده، اتهامات فریدون مالی است. همچنین علیرضا زاکانی نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیزدر نشستی خبری اعلام کرد که بانک ملت با توصیه حسین فریدون وام ۴۰۰ میلیون درهمی به دو فرد به نام های «مالامیر» و «دانیال زاده» پرداخت کرده است.

در نهایت یکی از این دو بدهکار بانکی اواخر دی ماه ۹۵ بازداشت و تحویل مقامات قضایی شد و حجت الاسلام محسنی اژه‌ای درباره دستگیری وی و ارتباطش با فریدون، از روشن بودن ارتباط این فرد با برادر رییس‌جمهور خبر داد.

به نظر می‌رسد تعلل معاون اول رئیس جمهور در برگزاری جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که سبب عدم پیگیری مصوبات آن خواهد شد، می تواند زمینه را برای رشد فساد در عرصه های مختلف فراهم کند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۷۴۷۰۲۱۲:۵۵:۵۱ ۱۳۹۷/۳/۱۶
داداشی رئیس جمهور و جهانگیری باعث شد دلار را گران کنند و فشار بر مردم بیاورند و تقصیر طرف مقابل بگذارند راستی از داداشی ها چه خبر هنوز دادگاه نرفتند و محاکمه نشدند بله قانون هم مال مستضعفان است نه برای قدرتمندان
ناشناس۳۷۴۷۱۱۱۲:۵۹:۴۳ ۱۳۹۷/۳/۱۶
فساد همیشه از عوامل اجرایی بیرون میاد چون تمام ابزارهای اون رو داره و راه های فرار از قانون رو خوب میشناسه. کجای دنیا رو میشناسید که خود عامل اجرا رو بگذارن ناظر خودش برا مبارزه با فساد؟
ناشناس۳۷۴۸۴۱۱۴:۵۶:۵۲ ۱۳۹۷/۳/۱۶
شک‌ نکن الف پای ژن خوبهایشان وسط است
کوروش۳۷۴۸۶۱۱۵:۱۷:۴۲ ۱۳۹۷/۳/۱۶
دشمنان ما روبروی ما هستند و تکلیفشون معینه این خودیها هستند که خنجرو از پشت میزنند
ناشناس۳۷۴۹۹۴۱۷:۲۲:۵۲ ۱۳۹۷/۳/۱۶
فرمانده اقتصاد مقاومتی !!! رئیس مبارزه با مفاسد اقتصادی !!! احتمالاً جایزه نوبل هم خواهد گرفت !!!!!
ناشناس۳۷۵۰۸۶۱۹:۴۳:۲۷ ۱۳۹۷/۳/۱۶
مملکت فدای داداشی!
ناشناس۳۷۴۷۱۲۱۲:۵۹:۴۹ ۱۳۹۷/۳/۱۶
گفت باید حد زند هشیار مردم مست را گفت هشیاری بیار اینجا کسی هشیار نیست ملتی که با "تکرار می کنم" های یک فرد بی مسئولیت عقل خودش رو کنار بگذاره و انتخاب هیجانی بکنه باید چنین اوضاع اسف باری رو تحمل کنه، گفتند که: "اگر انتخاب بد کنید دودش در چشم خودتان خواهد رفت!"
ناشناس۳۷۴۷۱۹۱۳:۰۴:۰۲ ۱۳۹۷/۳/۱۶
اگر کمی وفقط کمی در لیست بدهکاران بانکی بگردید از این افراد زیاد میبینید که با شرکتهای سوری خود وامهای کلان از بانکها گرفته وکسی هم با آنها کاری ندارد وهنوز هم کار فاسد خود را انجام میدهند هم سر بانکها وهم سر تامین اجتماعی وسایر سازمان ها هم کلاه گذاشته اند واقعا نمیدانم این مملکت صاحب ندارد که این افراد با چهره مذهبی دست به کلاهبرداری میزنند و وجهه دین را هم خراب میکنند
ناشناس۳۷۴۷۴۵۱۳:۲۳:۳۳ ۱۳۹۷/۳/۱۶
دیگه باید خدا خودش به داد این ملت بیچاره برسه از دست این مسولین بی کفایت متاسفانه رانت و دزدی و فساد تو اکثر بدنه نظام نفوذ پیدا کرده و مسولین بخوان کسی رو بگیرن و مجازت کنن اول باید از خودشون و دور و بریهاشون شروع کنن که از قدیم گفتن چاقو هیچوقت دست خودشو نمیبره. پس ما ملت نا امیدترینیم از این مسولین و پناه میبرم به خدا مگه خدا حقمون رو بگیره
محسن۳۷۴۷۶۴۱۳:۳۵:۵۷ ۱۳۹۷/۳/۱۶
از دولت و مجلسی که حاصل گفتمان بزن و برقص و تَکرار باشد بیش از این توقعی نیست. از ماست که بر ماست
ناشناس۳۷۵۰۲۸۱۸:۰۷:۵۲ ۱۳۹۷/۳/۱۶
نتیجه دولت و مجلس تحریم ها رو هم دیدیم!
حمید۳۷۵۲۲۳۲۳:۴۹:۴۷ ۱۳۹۷/۳/۱۶
گفتمان دولت قبل چی بود راستی؟
ناشناس۳۷۴۸۱۱۱۴:۲۱:۵۳ ۱۳۹۷/۳/۱۶
با سلام، (لطفاً خبرگزاریی که فقط ادعا دارید با پخش این مطلب بی طرفی خود را ثابت کنید)، اونوقت با این همه ادعایی که این نظام دارد و با فسادی که بسیار در سطح مملکت اعم از دولت، شهرداریها و ...... گسترده شده است اونوقت امریکا باید بیکار بایستد و کاری نکند. بابا جان مردم از دست فساد در همه جای این مملکت بسیار نا امید و ناراحت هستند.
علی۳۷۴۸۳۴۱۴:۴۵:۰۳ ۱۳۹۷/۳/۱۶
8 ماه طرف را بازداشت موقت کرده اند و دنبال مدرک می گردند! در کشورهای دیگر در 8 ماه تکلیف ده پرونده این چنینی مشخص شده بود.
ناشناس۳۷۴۸۳۵۱۴:۴۶:۳۴ ۱۳۹۷/۳/۱۶
وقتی مهدی جهانگیری تو دولت جهانگیزی مسئول مبارزه با فساد باشد، ..همین است. از ماست که بر ماست
ناشناس۳۷۴۹۰۲۱۶:۰۷:۵۴ ۱۳۹۷/۳/۱۶
اسحاق جهانگیری فقط بلد بود تو مناظره های اتنخاباتی صداشو کلفت کنه و به کاندیداهای دیگه بتازه مبادا رای بیارن...بلد نیست اون ادعاهای گنده گنده که زمان انتخابات میکرد رو پیگیری کنه.
ناشناس۳۷۴۹۰۷۱۶:۱۹:۱۰ ۱۳۹۷/۳/۱۶
نه حتما به خاطر عمه گرامی بنده هست.
بیگی29۳۷۴۹۵۴۱۶:۵۱:۳۱ ۱۳۹۷/۳/۱۶
صحت یا دروغ بودن این حرفها را نمیدانم اما باتوجه به فراگیر بودن فساد در تمام جناح ها ی کشور ما و اینکه مردم باهیچ فرد و گروهی عقد اخوت نبسته اند،شاید تنها راه چاره این باشد که برای مبارزه با فساد گروهی متخصص از کشور های سالم مانند یکی از اسکاندیناوی ها را استخدام کنیم.البته مشکل مسری بودن فساد را هم باید در نظر گرفت.
ناشناس۳۷۴۹۵۷۱۶:۵۴:۲۸ ۱۳۹۷/۳/۱۶
اگه ساختار درستی حاکم بود اولا نباید فسادی اتفاق می افتاد. دوما نباید از نزدیکان مسئولین فسادی سر میزد. سوما اگه خویشاوند یه مسئولی مرتکب فساد شد بایستی اون مسئول خیلی وزین و سنگین استعفا میداد و بقیه عمرشو به توبه میگذراند.
علی671۳۷۴۹۹۰۱۷:۱۹:۵۶ ۱۳۹۷/۳/۱۶
وقتی دم خروس هویدا شد .یک دفعه مبارزان با فساد آب رفته کوچک شدند .بدانید که معاون اول در تمام اینها مقصر و خودش در این کارها بی نظر نیست .چون مرگ را برای همسایه می خواهد .نه برای خویشان و آشنایان خودش .از یزده خاست =مرد بر نخاست .کجدار ومریض می گذراند تا زمان بگذرد .
ناشناس۳۷۵۰۶۲۱۸:۵۷:۳۵ ۱۳۹۷/۳/۱۶
وقتی برادر این وآن را به زندان روانه می کنید این وآن هم تمایلی به ستاد مبارزه با فساد ندارند
ناشناس۳۷۵۱۰۵۲۰:۰۰:۴۰ ۱۳۹۷/۳/۱۶
این تحلیل منصفانه نیست در این 5 سال تیم پاس کاری اقای روحانی و جهانگیری کدام کاری را پی گیری کرده اند و به نتیجه رسانده اند که این دومی اش باشد ؟
ناشناس۳۷۵۱۳۷۲۱:۳۲:۵۵ ۱۳۹۷/۳/۱۶
آقای جهانگیری که بیشترین اتهامات و فساد را به دولت قبل از روحانی زده است در عمل با تعطیلی ستاد مبارزه با فساد نشان داد نه تنها هیچ عزمی برای مبارزه با فساد ندارد بلکه فساد این دولت را نادیده گرفته و احتمالا چون خودی هستند از نظر ایشان نوش جانشان!!!!
مجید۳۷۵۲۰۷۲۳:۳۴:۵۲ ۱۳۹۷/۳/۱۶
این خانه از پای بست ویران است ،برادران رئیس جمهور و معاونش خودشون دستشون توکاره و راست راست میگردند بعد شما دنبال دزد میگردید تو این کشور چه خبره؟؟؟ منتظرید مشکل فساد تو کشور حل بشه ؟؟؟ من ۸ سال پیش یه طرح دادم سازمان صنایع و معادن تصویب هم شده برای ده نفر میتونم اشتغال ایجاد کنم لنگ ۱۰۰تومان وامم هزار جور سند ومدرک میخوان پس چطور چند هزار میلیارد از بانک میگیرند بدونه هیچ سند ومدرکی والعان تو کانادا صفا میکنند. آقای جهانگیری وروحانی من و اهالی شهرم پس فردا میریم راهپیمایی روز قدس شماها به برادرانتان بگید راحت بخوابند چون من امثال من خودمان رو مدیون خون شهدای نظام و امثال شهید حججیها و حاج قاسمها میدونیم و تمام سختیها رو به جان میخریم. عزت زیاد
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین