دعوای مجلس و کانون وکلا بر سر یک مصوبه جنجالی

  4020629002 ۲۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

کانون وکلای فارس در خصوص مصوبه جنجالی روز ۲۹ مرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی که به زودی توسط شورای نگهبان تعیین تکلیف خواهد شد عقیده دارد این مصوبه، عدالت را به چالش کشیده و امنیت ملی، وجهه بین المللی ایران و سرمایه‌گذاری خارجی را به خطر می‌اندازد اما در دیگر سو جعفرقادری از حامیان سرسخت این مصوبه معتقد است اجرای آن مانع انحصارگرایی کانون وکلا و سبب افزایش شفافیت می‌شود.

دعوای مجلس و کانون وکلا بر سر یک مصوبه جنجالی

به گزارش فارس، مصوبه روز ۲۹ مرداد ماه مجلس شورای اسلامی دال بر بر سلب اختیار صدور و ابطال پروانه وکالت از کانون‌های وکلا و الزام نهاد وکالت به اجرای مصوبات هیات مقررات‌زدایی وزارت اقتصاد، زمینه تقابل کانون وکلا با مجلس را فراهم آورده و هم جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس و از حامیان و طراحان این مصوبه و هم کانون وکلا به عنوان مخالف آن در نشستهای خبری جداگانه ای به آن پرداختند.

علاوه بر کانون‌های وکلای دادگستری، دیگر سازمان و نهادهای مستقل (نظیر نظام مهندسی و نظام روانشناسی) نیز در صورت تصویب این لایحه، امکان صدور و ابطال پروانه به صورت مستقل نخواهند داشت که البته واکنش خاصی هنوز در این خصوص نشان نداده‌اند.

 با وجود حمایت برخی نمایندگان مجلس از این مصوبه، تصویب آن در مجلس و ارجاع به شورای نگهبان انتقادات بسیاری از حقوقدانان را به همراه داشته و بسیاری از حقوقدانان از مغایرت مصوبه «الزام وکلا به‌ تبعیت از مصوبات هیات مقررات‌زدایی» با قانون اساسی حرف زده و آن را خلاف مصالح عمومی، امنیت ملی، سرمایه گذاری خارجی و حقوق شهروندی می‌دانند و معتقدند تصویب آن زمینه دلالی و کارچاق کنی را فراهم می‌کند.

دسته ای از حقوقدانان نیز معتقدند این مصوبه کانون‌های وکلا را عملا به نهادی زیر مجموعه وزارت اقتصاد، وزارت دادگستری و قوه قضائیه تبدیل می‌کند و موجودیت و استقلال آن نابود می‌شود. در بخشهایی از این مصوبه آمده است:

«ماده ۴– به منظور بهبود محیط کسب و کار و تقویت تولید اقدامات زیر انجام می‌شود: صدور، تمدید، توسعه، اصلاح، تعلیق و ابطال هرگونه مجوز کسب و کار توسط سازمانهای مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و نیز موسسات خصوصی ارائه دهنده خدمات عمومی شامل اتحادیه‌ها، کانونها و تشکلهای صنفی و نیز مجوزهای صادره توسط کلیه نهادهای عمومی غیر دولتی و بخش خصوصی و کلیه دستگاههای موضوع ماده ۵ قانون محاسبات عمومی کشور از جمله سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، کانون وکلای دادگستری، سازمان نظام مهندسی ساختمان، سازمان نظام مهندسی معدن، اتحادیه های صنفی یا تخصصی فقط از طریق درگاه ملی مجوزها صورت می پذیرد و این موسسات و دستگاهها و سازمانها و کانونها مشمول احکام ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۱۱ قانون اساسی مصوب سال ۱۳۸۷ و اصلاحی و الحاقی سالهای بعد و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۱۴۰۰,۱۲,۲۵ خواهند بود.

تبصره ۱-  آزمون اختبار کارآموزی از فرایند صدور پروانه وکالت حذف می‌شود. وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت دادگستری و قوه قضائیه موظف است ظرف حداکثر سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون آئین نامه نظارت پسینی بر عملکرد وکلای دادگستری را تدوین و به تصویب هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار برساند.

تبصره ۲- وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف است با هدف نظارت پسینی بر عملکرد وکلا از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور سامانه ارزیابی تعهد و اثربخشی و کلا توسط موکلین را فراهم و نتیجه ارزیابی هر وکیل توسط موکلین قبلی را بطور شفاف برای اطلاع عموم منتشر کند.

تبصره ۳- وزارت اقتصاد مکلف است سه ماه پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه آیین نامه اختصاص بودجه بر اساس عملکرد دستگاهها بر مبنای درگاه ملی صدور مجوزها را تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند.»

حال پیش از بررسی شورای نگهبان با هم نظر حامی اصلی این مصوبه، جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس و نایب رئیس کمیسیون جهش تولید به عنوان موافق و اعضای کانون وکلای فارس به عنوان مخالفین این مصوبه را می‌خوانیم:

نماینده مجلس: این مصوبه انحصار کانون وکلا را می‌شکند

برخی بهارستانی‌ها به ویژه جعفر قادری انتقادات کانون وکلا را در راستای انحصارگرایی خوانده و معتقدند این مصوبه در مسیر  اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، یکپارچه سازی خدمات و کاهش انحصار است.

جعفر قادری درباره علت اعتراض‌های اخیر کانون وکلا به مجلس به ویژه به کمیسیون تلفیق و کمیسیون جهش تولید و انتقاد کانون وکلا به طرح کمیسیون جهش تولید نیز گفت: در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی آمده که هر خدمت و امکانی که برای بخش‌های دولتی در نظر گرفته می‌شود، باید برای بخش‌های خصوصی نیز در نظر گرفته شود و به همین دلیل این طرح به صورت پیشنهاد در صحن مجلس مطرح شد کلیت مجلس به آن رای داد و آن را تصویب کرد.

قادری در ادامه گفت: کانون وکلا تاکنون انحصاری را در عرصه خدمات خود داشته که این انحصار به شکل‌های مختلف توسط مجلس حال شکسته شدن است و دلیل عصبانیت کانون وکلا نیز ناشی از نگرانی در خصوص خدشه دار شدن همین انحصار است.

 استقلال کانون وکلا سبب ارتقای امنیت ملی و اعتماد سرمایه گذار خارجی می‌شود

اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد اما نظر دیگری دارند و معتقدند این مصوبه مغایر اصل 44، اصل تفکیک قوا و رافع حقوق شهروندی و امنیت ملی و سرمایه گذاری خارجی است.

بهنام اکبری رئیس کانون وکلای فارس اما در مخالفت با سخنان قادری ابتدا گفت: کانون وکلا از سال‌ها پیش مورد هجمه بوده و این حواشی و هجمه‌ها باعث شده که این نهاد اصیل از کارکرد اصلی خود دور شده و بخش عمده‌ای از انرژی آن صرف پیگیری ابطال یا اصلاح مصوباتی شود که موجودیت و استقلال کانون را مخاطره می‌اندازند و با توجه به مباحثی که اخیرا توسط مجلس مطرح شده دور هم جمع شده‌ایم تا مواضع کانون را به همگان اعلام کنیم و طی نامه‌ای علاوه بر بیان عواقب جبران‌ناپذیر این اقدامات، پیشنهاداتی را به مجلس محترم ارایه بدهیم.

اکبری خاطرنشان کرد: اگر هفتم اسفند ۱۳۳۱ و تصویب لایحهٔ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری به دست محمد مصدق را آغاز تاسیس استقلال‌گونه این نهاد برشمریم این نهاد با قدمت ۷۰ ساله منشا اثر و خیر و برکت فراوانی بوده که البته طی دهه‌های اخیر روز به روز از سوی دستگاه‌های نظارتی، تقنینی و قضایی با مصوباتی مواجه گشته و شاهد قوانینی بوده که موجودیت و کیان و فلسفه وجودی آن را به خطر می‌اندازد و اعتراض جامعه وکلا را نیز به دنبال داشته است.

وی ادامه داد: اگر به سیر تاریخی این نهاد بنگریم پس از تشکیل تصویب اصول تشکیلات عدلیه، مقررات مربوط به حوزه وکالت و ارتباط با این مقررات گنجانده شد؛ به نوعی که آزمون و طبقه بندی وکلا و صدور پروانه وکالت و یا تمدید و ابطال آن به وزیر دادگستری محول شد و آیین‌نامه‌های مرتبط با این موضوع چالش‌ها را از همان تاریخ برانگیخت، به این نحو که اگر وزیر دادگستری پروانه وکالت را تمدید نمی‌کرد آن پروانه فاقد اثر قانونی بود.

اکبری اضافه کرد: این چالش باعث اعتراض جامعه وکلای آن زمان شد و در نتیجه آن اعتراضات، برخی قوانین وضع شد اما موضوع استقلال وکلا را در بر نداشت تا اینکه به همت دکتر مصدق لایحه استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۱ اجرایی شد که همانونه که اشاره شد این قانون جزو کامل ترین قوانین زمان خود بوده اما متاسفانه عده ای امروزه در پی تضعیف آن هستند در حالی که کانون وکلا نهاد معاضد و بازوی دستگاه قضا و نهادی خود ارتزاق  و خودانتظام و خود اتکا است و سالیانه وکلای فراوانی به جامعه معرفی می‌کند که شایسته تقدیر است.

وی گفت: در قانون اساسی وکالت ذیل حقوق ملت آمده و نباید حقوق ملت تضییع و تضعیف شود و در تمام جوامع پیشرفته، داددرسی عادلانه مشروط به استقلال وکیل و کانون وکلاست زیرا اگر وکیل استقلال نداشته باشد چطور می‌تواند بدون ترس و واهمه از حقوق متهم در مقابل حاکمیت و دادستان و دولت و حقوق حقه‌ای که قانون‌گذار برای متهم در نظر گرفته دفاع کند؛ علاوه بر این استقلال کانون وکلا به امنیت ملی و بین المللی کشور می تواند کمک کند و کشورهایی که قبلا در این خصوص از ما عقب تر بودند در این حوزه پیشرفت داشته اند.

مصوبه مجلس، تیر خلاص بر پیکر کانون وکلا است

اکبری همچنین تاکید کرد: این نهاد شفاف‌ترین‌ نهاد برای کشور است و در سایت ثنا و سامانه اداره دارایی و پورتال اطلاع رسانی کانون کلیه اطلاعات وکلا و پرونده ها قابل دسترسی بوده و نهادی خودگردان است که به دولت هزینه‌ای تحمیل نمی‌کند اما مصوبه مجلس و کمیسیون تلفیق و ماده ۴ برنامه توسعه هفتم تیر خلاصی بر بدن کانون وکلا است.

وی افزود: اگر این ماده تصویب شود و از طرف شورای نگهبان مورد تایید قرار بگیرد پیامدهایی دارد و به امنیت ملی، حقوق بشر و سرمایه گذاری خارجی خدشه وارد می کند و کدام سرمایه گذار خارجی ریسک می کند که در کشوری که کانون وکلای مستقل ندارد، سرمایه گذاری کند؟ آیا این امر سبب تحمیل هزینه به سیاست خارجی و وجهه کشورمان و اتهام دشمنان به ما مبنی بر نفی بی‌طرفی دادرسی‌مان نخواهد شد؟

اکبری با تاکید بر نقش رسانه گفت: در این مورد پای منافع ملت در میان است و به همین خاطر باید  رسانه‌ها توجه ویژه و روشنگری داشته باشند و در انعکاس اخبار این حوزه به این نکته توجه کنند که هدف ما منافع ملی است و نه منافع قشری.

وی در خصوص این مصوبه نیز گفت: در ماده ۴ گفته شده که صدور، تمدید، تعلیق و ابطال پروانه وکالت که فلسفه آن به کانون وکلا بازمی گردد، زیر مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی قرار می گیرد که مصداق از بین رفتن استقلال کانون وکلا است در حالی که فلسفه کار ما با وزارت اقتصاد مشابه نیست و این اقدام برای کار چاق کن‌ها زمینه را فراهم می کند و کاهش اعتماد مردم به دادگستری و وکلا را در پی دارد.

هومان پارسا، عضو هیات مدیره کانون وکلای فارس نیز در نشست خبری اخیری که کانون وکلا برگزار کرد با اشاره به لایحه مجلس در خصوص قانون برنامه هفتم گفت: گنجاندن نام کانون وکلا به عنوان یک نهاد مستقل مدنی غیراقتصادی و غیرانتفاعی در مصوبه کمیسیون تلفیق ذیل بند الف ماده ۴ لایحه برنامه هفتم توسعه که تماما ناظر بر امور اقتصادی است مصداق وصله ناهمرنگ و نامناسبی است که هیچ تناسب و تقارنی با موضوع این قانون ندارد چرا که کانون وکلا حرفه است نه کسب و کار و جواز کسب صادر نمی‌کند بلکه پروانه حرفه وکالت را پس از  سوگندخوردن به اسماء جلاله حق تعالی با اخذ وثیقه ای ثقیل صادر می‌کند.

وی وجه مشترک کانون وکلا و اصحاب رسانه و مطبوعات را عدم وابستگی و استقلال آنها دانست وافزود: اگر این استقلال را از ما بگیرند توانایی انجام رسالت اجتماعی خود را نخواهیم داشت.

با اجرای این مصوبه، مردم بی دفاع در برابر دولت باید به دولت پناه ببرند

پارسا با قرائت بند الف ماده ۴ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: این بند پیشنهاد کمیسیون جهش تولید و مصوب کمیسیون تلفیق است که در حوزه اقتصادی فعالیت می‌کند و ماهیت این مصوبه توسعه و رشد اقتصادی است؛ لذا آوردن نام کانون وکلا در یک مصوبه اقتصادی، وصله ناهمگونی است.

وی با تاکید بر اینکه فرایند صدور و ابطال پروانه وکالت تحت نظارت اداره اقتصاد و دارایی اشتباه است ادامه داد: کانون وکلا با حقوق ملت سر و کار دارد و اگر قرار است یک اداره دولتی یعنی وزارت اقتصاد و دارایی بر نهاد وکالت سلطه داشته باشد، مردم بی دفاع در برابر دولت مقتدر قرار می گیرند و استقلال نهاد وکالت از آن گرفته می شود زیرا جایی که دولت اعمال حاکمیت می کند، چطور می شود قائل به بی طرفی و‌ حفظ حقوق مردم بود؟

پارسا اظهار داشت: هیات مدیره کانون وکلای فارس در واکنش به این بند از ماده ۴ لایحه قانون برنامه هفتم توسعه نامه ای خطاب به نمایندگان مجلس تهیه کرده و یک پیشنهاد اصلاحی دارد که در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت:

 

 

 

عدالت و دادرسی و دادگستری مستقل بدون وکلای مستقل معنی ندارد

احمد ابول‌پور، بازرس و عضو دیگر هیات مدیره نیز در این نشست با تاکید بر اینکه رسانه وجدان بیدار جامعه محسوب می شود از خبرنگاران خواست وجه مشترک بین کانون وکلا و وزارت اقتصاد و دارایی را بیان کنند.

وی گفت: از رسانه ملی این انتظار می رود برای شفافیت امور و احراز واقعیت، ترتیب مناظره با حضور منتخبین مدیران کانونها و موافقان این مصوبات را بدهند.

این عضو هیات مدیره کانون وکلای فارس ادامه داد: رسانه‌ها به عنوان زبان گویای مردم باید میکروفن خود را به سمت مردم ببرند تا معلوم شود که آیا وکیل دادگستری کاسب است و یا برعکس نگهدار و حافظ حقوق مردم است؟

وی همچنین اظهار کرد: بحث تاسیس عدالتخانه و دادگستری ریشه در رسالت انبیا در سراسر جهان دارد و دادگستری مستقل بدون وکیل مستقل و کانون وکلا مستقل مفهومی ندارد.

مصوبه مجلس مغایر اصل 44 و وسیله‌ای برای دور زدن دیوان عدالت اداری است

مهدی هوشیار دیگر عضو هیات مدیره کانون وکلای فارس هم با بیان اینکه هیئت مقررات‌زدایی وزارت اقتصاد، صلاحیت وضع قانون (به معنای عام) در مورد کانون‌های وکلا را ندارد گفت: در خصوص مصوبه اخیر مجلس که در شرف اتخاذ تصمیم در شورای نگهبان است الحاقیه ای به بند ج ماده ۱۱۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر زده شده و در این الحاقیه مقرر گردیده که صدور، تمدید، تعلیق و ابطال پروانه وکالت فقط از طریق درگاه مجوزهای ملی انجام می شود و هیات مقررات‌زدایی به عنوان هیاتی در وزارت اقتصاد، در این زمینه مقرراتی را تدوین و یا اصلاح خواهد کرد.

وی ادامه داد: انتشار فرایند پروانه وکالت در درگاه ملی مجوزها ایرادی ندارد اما جایی که می گوید هیات مقررات‌زدایی آیین نامه یا بخشنامه‌های موجود را می تواند اصلاح یا تدوین کند اشکال دارد چون این هیات صلاحیت لازم برای وضع مقرره در ارتباط کانون‌های وکلا را ندارد و مهمتر اینکه در مصوبه اخیر مجلس آمده اگر هیات مقررات‌زدایی چنین مداخله ای کرد، دیوان عدالت اداری حق ندارد درباره آن مصوبه اظهار نظر کند تا اگر مغایر با قانون بود آن را ابطال کند که این مغایر با استقلال کانون وکلاست.

هوشیار اضافه کرد: اصل ۴۴ قانون اساسی با رفع انحصار در بازار کسب، رقابت پذیر کردن خدمات یا خرید و فروش کالا و توسعه وضعیت اقتصادی کشور مطرح شده و ماده ۷ این قانون بیان کرده به منظور «تسهیل سرمایه گذاری در ایران» مراجع صدور مجوزهای کسب و کار موظفند شرایط صدور و یا تمدید مجوزهای کسب و کار را ساده کنند؛ سقف زمانی برای صدور هر مجوز کسب و کار را هیات مقررات زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، تعیین و اعلام می کند.

 وی افزود: تبصره یک ماده ۷ این قانون بیان کرده در صورتی که هر یک از مراجع صادرکننده مجوز کسب و کار از ارائه مجوز در ظرف زمانی تعیین شده امتناع کند ، متقاضی مجوز می تواند علاوه بر شکایت حضوری یا الکترونیکی کتبا از بالاترین مقام دستگاه اجرایی مربوطه تسهیل و تسریع در فرآیند صدور مجوز را درخواست کند.

وی گفت: اشخاصی که در صدور مجوز کسب و کار اهمال یا اخلال کرده اند به هیات تخلفات اداری معرفی می شوند؛ از این رو، در سال ۹۸ نمایندگان مجلس تصویب کردند که هیات مقررات زدایی و بهبود کسب و کار در وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل گردد در حالی که توسعه اقتصاد کشور با مقررات‌گذاری محقق می شود نه مقررات‌زدایی.

 مجلس بجای کوچک کردن دولت دنبال سلب استقلال کانون به بهانه رفع مشکلات اقتصادی است

هوشیار خاطرنشان کرد: در همین مدت، برخی از مصوبات هیئت مقررات زدایی توسط دیوان عدالت اداری ابطال شده چون مغایر قوانین بوده است و مجلس در این مصوبه در پی دور زدن دیوان عدالت اداری است.

وی تصریح کرد: اگر هدف تسریع در صدور مجوزها است، باید حجم مداخله دولت را کاهش دهید و در واقع دولت را کوچک کنید، اقتصاد دولتی را که انحصار ایجاد کرده متحول کنید و سامانه‌های یکپارچه مدیریتی ایجاد کنید؛ کانون وکلا در تسریع صدور پروانه‌ها و ایجاد شفافیت همواره مطلوب عمل کرده است، بودجه خود را خودش تامین می کند که این به معنای فساد و رانت نیست.

وی تاکید کرد: وکلا از پاکدست ترین افراد هستند و نباید استقلال آنها را از بین برد؛ اما اینکه مکرر بیان می شود که کانون‌های وکلا باعث مشکلات اقتصادی می‌شوند درست نیست زیرا رسالت‌های قانونی کانون‌های وکلا مشخص است و به طور مستمر از ابتدای تشکیل تاکنون به ارائه خدمات عمومی مبادرت نموده‌ایم.

 تمدید، ابطال و صدور پروانه وکالت در صلاحیت دادگاه عالی انتظامی کانون وکلاست

علی شایان‌منش، نایب رئیس کانون وکلای فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه تعلیق و ابطال پروانه وکالت صرفا در صلاحیت دادگاه عالی انتظامی کانون وکلاست و حتی دادگاه‌های عمومی ما حق تعلیق و ابطال پروانه وکالت را ندارند گفت: زیرا شیرازه اصلی یک نهاد مستقل خود انتظام بودن آن است.

شایان منش تصریح کرد: یکی از نمایندگان مجلس که پیگیر این مساله است اخیرا در نشست خبری عنوان کرده هدف این نیست که استقلال از کانون‌ها گرفته شود، بلکه شفاف‌سازی مورد نظر است؛  در حالی که اگر هدف صرفا شفافیت است به موجب کیفیت پروانه اخذ کیفیت پروانه وکالت این نهاد جزو شفاف‌ترین نهادها است و دادگاه عالی انتظامی قضات بر کانون های وکلا نظارت مستقیم دارد؛ در سامانه ثنا هم مشخص است چه تعداد وکیل داریم.

وی گفت: کانون وکلا طبق قانون مکلف به شفاف‌سازی است و عملکرد آن به عنوان یک نهاد مدنی همواره قابل دفاع بوده و هست و بالاترین نرخ شفاف سازی را در کشور داشته و دارد.

شایان منش در ادامه گفت: هیات دولت بدون جلب نظر قوه قضاییه ماده ۴ را در قالب قانون جهش مالی پیشنهاد داده و از حقوقدانان نظری در این خصوص خواسته نشد اما حضور وکیل مستقل در دادرسی‌ها از میثاق‌های بین المللی است.

وی در پایان با اشاره به پیشنهادهایی که به صورت مکتوب جهت ارایه به مجلس و شورای نگهبان توسط کانون آماده شده افزود: یکی از پیشنهادهای ما این است که نام کانون از این لایه حذف شود و تبصره‌ای بیاید دال بر اینکه نهادهایی که از طریق نظام آزمونی اعضای آنها انتخاب می‌شوند از شمول این قانون خارج شوند.

با این اوصاف باید منتظر ماند و دید نظر شورای نگهبان در این خصوص چیست و آیا همانند آنچه برخی وکلا معتقدند تصویب آن آخرین میخ بر تابوت کانون وکلا و نابودگر استقلال و موجودیت آن است و با تایید آن باید فاتحه وکالت و حقوق شهروندی را یکجا خواند یا به گفته جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس و از حامیان و مطرح کنندگان این طرح، اجرای این مصوبه در راستای شفاف‌سازی و توسعه اقتصادی است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۳۰۵۲۵۰۷:۲۰:۱۸ ۱۴۰۲/۶/۲۹
وکالت یعنی تجربه و سواد به شخصه همواره از وکلای باتجربه و با انصاف که کم هم نیستند مشاوره میگیرم
مهران۳۲۳۰۹۰۵۱۳:۳۵:۵۸ ۱۴۰۲/۶/۲۹
استقلال کانون وکلا ؟ از کی تا حالا وکلا باید استقلال داشته باشند ؟ اونی که باید کاملا استقلال داشته باشه قاضی و قوه قضاییه هست نه وکلا ، مثل اینکه بدجوری انحصار طلبی و مبالغ هنگفت دستمزد بهشون ساخته وکلا در تمام دنیا جز مشاغل با درآمد متوسط هستند اما تو ایران به خاطر انحصار یه وکیل به خودش اجازه میده مثلا ده درصد کل یه پرونده که مثلا یه زمین ده میلیاردی هست رو طلب بکنه یعنی یک میلیارد تومان برای یه پرونده ، کجای دنیا این شکلی هست غول های وکالت دنیا هم اینچنین درآمدی ندارند چون این آقایون با انحصار گری خودشون اجازه نمیدن تعداد وکلا زیاد بشه
ناشناس۳۲۳۱۶۱۶۰۸:۵۷:۳۶ ۱۴۰۲/۶/۳۰
تو که تجربه وکالت نداری و از ضرورت وجود استقلال وکیل اطلاع نداری
ناشناس۳۲۳۱۶۳۹۰۹:۲۷:۰۱ ۱۴۰۲/۶/۳۰
نمیدونم نمایندگانی که هیچ اطلاعات حقوقی ندارند چرا اصرار دارند بر خلاف تمام کشورهای جهان باشند در همه دنیا ورود به حرفه وکالت ،ملزوماتی داره تا هرکسی نتونه وارد این حرفه بشه و جان و مال و ناموس مردم رو به خطر بندازه
مهدی۳۲۳۰۹۳۰۱۳:۵۷:۳۱ ۱۴۰۲/۶/۲۹
درودبرمجلس جلوی این زیاده خواهی این کانون وکلا که باعث نابودی آینده جوانا رو گرفته بگیرین ماهم جوانا قول میدیم انتخابات حمایت می‌کنیم با مشارکت خود باعث امیدیه آینده به جوانا بشین
ناشناس۳۲۳۱۶۴۷۰۹:۳۲:۱۷ ۱۴۰۲/۶/۳۰
اولا جذب این همه دانشجوی حقوق. توسط دانشگاه های سراسری و آزاد و پیام نور و خصوصی و ... در طول دههه های گذشته فقط برای کسب درآمد قدرتمندان بوده ،بدون اینکه فکری برای اشتغال واقعی اونا کنن ثانیا اگه واقعا میخوان برای حقوق خونده ها اشتغال ایجاد کنن ،برای اونها دوره ویژه قراردادها بذارن و بنگاه‌های املاک رو مجبور به استخدام اونا کنن و درصدی از حق بنگاه‌های به اونا تعلق بگیره . ضمنا اونها هم در قبال ایرادات احتمالی قرارداد پاسخگو و مسئول جبران خسارت بشن
یاشار۳۲۳۰۹۸۱۱۴:۲۹:۳۰ ۱۴۰۲/۶/۲۹
به امید شکستن انحصار معبد امون (کانون وکلا) توسط مجلس انقلابی
احمد۳۲۳۱۰۹۰۱۵:۳۴:۳۲ ۱۴۰۲/۶/۲۹
ولله من وکیل نیستم و خوشم هم از شغل وکالت نمیاد،ولی حتی مادر من که بی سواد هست میگه وکیل و پزشک و مهندس بی سواد مشکلات را بیشتر خواهد نمود،بابا اون کارشناسانی که قبلاً تصویب کردند واقعاً سواد داشتند نه الان که طرف فوق لیسانس داره درخواستی بلد نیست بنویسه....
زرگر۳۲۳۱۱۰۷۱۵:۵۴:۲۷ ۱۴۰۲/۶/۲۹
فردا نوبت پزشکی می رسد
مجید۳۲۳۱۱۸۹۱۷:۲۷:۴۶ ۱۴۰۲/۶/۲۹
جناب قادری با اینکه میدونید این مصوبه خلاف قانون اساسی و خلاف عدالت است چرا از ان حمایت می کنید ؟!!! وکالت یه شغل خدمات عمومی و قضایی است نه سیب زمینی و پیاز فروشی !!!! که مجوزشو وزارت اقتصاد تایید کنه. وکالت ، دفاع ازعدالت است نه
ناشناس۳۲۳۱۲۱۰۱۷:۴۳:۴۹ ۱۴۰۲/۶/۲۹
شورای محترم نگهبان کانون انحصار طلب را منحل کنید اولین کانون هم فارس باشد لطفا خواهشا
ناشناس۳۲۳۱۶۴۸۰۹:۳۴:۵۰ ۱۴۰۲/۶/۳۰
مشکل مملکت ما اینه که هر کسی بدون داشتن تخصص به خودش اجازه میده راجع به هر موضوع تخصصی اظهار نظر کنه . نتیجه هم میشه همین وضع که در اون گیر کردیم
من۳۲۳۱۸۷۳۱۴:۲۴:۳۲ ۱۴۰۲/۶/۳۰
خوب نهاد موازی هست .
محمد رضا صائمی۳۲۳۱۲۳۸۱۸:۲۶:۴۲ ۱۴۰۲/۶/۲۹
خدایا شکرت که به انحصار طلبی این وکلای مرکز و کانون پایان دادید ، مجلس محترم دستمریزاد ، طرف میره هفت سال پزشکی میخونه بعد میاد چهار سال تخصص میخونه بعد میره سه سال فوق تخصص میخونه یعنی چهارده سال درس میخونه بعدش میره وزارت بهداشت و آنجا با دیدن داشتن مدارکش فورا بهش پروانه مطب می دهند بعد شما وکلا چهار سال درس حقوق میخونید و یکراست می روید سر کسب و کاسبیتان بعد برای اینکه دست تو کارتون زیاد نشه دور هم می نشینید و کانون وکلا و مرکز وکلا درست میکنید تا سنک اندازی کنید جلوی همون جوانی که جهار سال درس حقوق خونده و میخواد وارد بازار کار بشود ، حالا میگید با چم و خم وکالت آشنا نیست، درست باید مثل همون پزشکه بره دو سال طرح بگذرونه یاد بگیره ، دیکه امتحان گذاشتن و ورود به حرفه وکالتش دیگه چیه ؟!!!! ما دانشجویان حقوق هم به نوبه خود از این اقدام حماسی اش در کوتاه کردن دست انحصار طلبان وکالت حمایت میکنیم..
حقوق خوانده۳۲۳۱۷۲۳۱۱:۰۴:۵۳ ۱۴۰۲/۶/۳۰
آقای صایمی پزشکی را با حقوق مقایسه نکنید.... پزشک ها نخبه بودن که پزشکی قبول شدن .... پوستشون کنده شده تا تونستن پزشک عمومی بگیرند .... پوستشون کنده تا تخصص قبول شدن پوستشون کنده شدن تا تخصص تموم کردن.... سر هر کوچه یه دانشگاه زدید بدون کنکور دانشجوی حقوق جذب کردید توی دانشگاه بی کیفیت حتی کتاب و جزوه تهیه نکردن توی یکی از دانشگاههای بی کیفیت مدرس بودم دانشجوها ۸ نمره میان ترم از قبل گرفته بودن و فقط با یه نمره ی ۲ می تونستند واحد درسی را پاس کنند حالا انتظار دارند بدون ازمون ورودی وکیل شوند....
محمد۳۲۳۱۲۵۱۱۸:۴۷:۰۷ ۱۴۰۲/۶/۲۹
امان از این مجلس غیر مطلع با تصويب این طرحهای غیر کارشناسانه و فساد زا. جالب است به بهانه انحصار زدایی می‌خواهند افراد فاقد صلاحیت را به نهاد خطیر وکالت وارد نمایند و باعث از دست رفتن جان ها و اموال و آبروی بسیاری از درماندگان و دادخواهانی شوند ،که برای گرفتن حق خود ،به سیستم قضایی مراجعه میکنند. اگر هر نهادی در انحصار افراد دارای صلاحيت همان شغل باشد نه تنها امر بدی نیست بلکه بسیار هم عالیست . در واقع مجلس می‌گوید "ما میخوایم انحصار افراد دارای صلاحيت علمی را حذف نماييم و افراد فاقد صلاحیت علمی را وارد این حرفه نماييم."
ناشناس۳۲۳۱۳۹۳۲۲:۰۱:۲۲ ۱۴۰۲/۶/۲۹
واقعا جالبه انحصار طلبی خودشون را با عنوان حقوق ملت مطرح میکنند آقایان کانونیها ادعا دارند که این قشر اقتصادی نیستند وفقط برای احقاق حقوق موکلانشون دغدغه دارند ،سئوال اینجاست کدام صنف اقتصادی با دریافت یک پروانه سالیانه صدها میلیون تومان با پرداخت مبالغی ناچیز به عنوان مالیات وبدون ریالی سرمایه گذاری ،به جیب می زنند ؟ لطفا خیلی شفاف بفرمایید حاضر نیستیم انحصارمان بشکند وهزینه مردم پایین بیاید ویک رقابت به نفع موکلین ایجاد شود!!!! اشک تمساح به خاطر کاهش در آمد کلان است نه منافع مردم!!!!!
سید۳۲۳۱۴۴۰۲۳:۴۹:۲۲ ۱۴۰۲/۶/۲۹
انسانها چگونه دکتر میشوند با درس خواندن و تلاش و... در وکالت هم با درس خواندن و تلاش و پشت کار وکیل میشوند و از حقوق دیگران دفاع میکنند مگر در کار پزشکی اشتباه نمیشود؟ اشتباه نداریم؟
ناشناس۳۲۳۱۴۴۶۰۰:۰۸:۱۸ ۱۴۰۲/۶/۳۰
سلام کار مجلس درست این وکیل ها می خواهند وکالت انحصاری باشه ومردم سر کیسه کنند مگر اون افرادی که در س حقوق خواندن مثل شما نبودن همه شما وکیل ها و کارشناسان حق مردم ضایع می کنید قضات دادگاه نباید هر پرونده را به کارشناسان بده
ناشناس۳۲۳۱۴۴۸۰۰:۱۳:۰۸ ۱۴۰۲/۶/۳۰
سلام کار مجلس درست شما این موضوع را به رای بزارین من معتقدم که همه رای دهندگان۹۰ درصد موافق نطر مجلس‌ هستند در هرکاری انحصار ری به ضرر مردم
مهدی۳۲۳۱۶۰۰۰۸:۳۶:۱۵ ۱۴۰۲/۶/۳۰
مجلس بدون هیچ تحقیقی تصمیم گرفته بحث وکالت تخصصیه ونیاز به آموزش ومهارت آموزش وورودیهای سخت باشد تا کسی که وارد این مجموعه می شود با دانش و آگاهی باشد
ناشناس۳۲۳۱۶۱۸۰۸:۵۹:۱۹ ۱۴۰۲/۶/۳۰
مردودین آزمون وکالت کانون در آزمون بر اساس قانون تسهیل هم قبول نشدند و بهانه دشواری امتحان می آورند!
ناشناس۳۲۳۱۷۱۱۱۰:۴۸:۲۴ ۱۴۰۲/۶/۳۰
مسولین محترم در مورد تصویب و اجرای قانون کارشناسی وباشناخت کامل اقدام کنید تابه قول معروف نه سیخ بسوزد نه کباب درمورد اجرای مهریه اول تمام داریی های مرد اعم از خانه ماشین همه دارایی هایش پلمپ می‌شود بعد قاضی نسبت به پلمپ ومهریه نظر میدهد این قانون یعنی ترس ووحشت ازازدواج کردن ازیک طرف تبلیغ فرزند آوری و ازدواج میکنیم موقع طلاق حرف از اجرا مهریه وپلمپ
ناشناس۳۲۳۱۷۳۰۱۱:۲۲:۴۹ ۱۴۰۲/۶/۳۰
درود بر مجلس انقلابی
سردفتر۳۲۳۱۷۳۱۱۱:۲۳:۵۷ ۱۴۰۲/۶/۳۰
دوستانی که از مصوبات غیر کارشناسی مجلس حمایت می کنند من از شما سوال دادم اگر قراره نفر اول کنکور انسانی هم وکیل شه و این همه فارع تحصیل از دانشگاه بی کیفیت از یه بخش کوچک هم وکیل شود فرق این دو چیه؟؟؟؟!!! آیا این ظلم در حق نفر اول کنکور انسانی نیست؟؟؟؟ آیا نفر اول وکالت امسال با تراز ۱۳ هزار وکیل شود و یک نفر با تراز ۵۰۰۰ هم وکیل شود فرق این دو چیست؟؟؟؟ تفاوت نمره ی این دو فاحش است... آقایان قانون گذار من ۴ سال تمامی شب ها تا صبح بیدار بودم برای آزمون های حقوقی مطالعه کرده بودم وکالت و سردفتری و استخدامی را سال ۹۷ قبول شدم.... سردفتری را رفتم حالا مانده ام چه کنم.... من شعل پر پرستیژ سردفتری و وکالت می خواستم در حالی که بعد از من وکالت و سردفتری تبدیل به سوپر مارکتی شده .... من اگر سوپرمارکتی می خواستم نیازی به این همه زحمت نبود!!!! به زودی زمان خواهد آمد که رانندگان اسنپ پروانه وکالت شان را به شیشه ماشین ها خواهند چسباند.... همان طور که به خاطر تصمیمات اشتباه مسولیت این مملکت بسیاری از کارگران ساختمانی و رانندگان اسنپ مدارک عالیه تحصیلی دارند... آقای جعفر قادری من سر پل صراط منتطر شما و آقای نقدعلی و پژمانفر و بقیه نمایندگان تصویب کننده ی طرح تسهیل هستم‌. من جوانی م را پای درس خواندن گذاشتم ولی الان در نقطه صفر قرار دارم و هیچ آینده ی شعلی برای خودم متصور نیستم‌ با این که سردفتر هستم درآمدم به اندازه ی یک کارمند نیست و اگر حوزه ی کوچک من سردفتر دیگری جدب کند بایستی استعفا بدهم بروم‌.. من در آستانه چهل سالگی حتی به مادر شدن فکر هم نمی کنم همچنان در حال مطالعه هستم تا ازمون استخدامی را قبول شوم و استعفا دهم....
ناشناس۳۲۳۱۸۱۹۱۳:۲۴:۱۲ ۱۴۰۲/۶/۳۰
تشکراز مجلس دست این انحصارطلبان رو کوتاه کتید
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. واکنش قوه قضائیه به شایعه ای درباره زیباکلام

  2. صادق زیباکلام روانه زندان شد

  3. بزرگ‌نمایی مشکلات به ضرر کشور است

  4. راه سخت قالیباف/ پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره واکنش به اسرائیل

  5. شنبه‌ای که تکلیف تعطیلی شنبه‌ها را روشن کند هنوز نرسیده است!

  6. کنایه مجری شبکه ۴ رادیو بی‌بی‌سی به رضا پهلوی: هیچگاه نماد آینده ایران نیستی!

  7. سفیدشویی جنایت!

  8. جهان غرب و یک بازی عجیب با کشورهای در حال توسعه

  9. ترکیه ای که من دیدم! 

  10. تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعت کاری ادارات همچنان بلاتکلیف ماند

  11. درخواست نمایندگان از رئیس جمهور برای حذف ارز ترجیحی واردات برنج

  12. این حق مسلم را پایمال نکنید!

  13. رادان: پلیس در امنیت ملی اثرگذار است

  14. بانکی‌پور، نماینده مجلس: در قانون عفاف و حجاب پلیس اجازه بازداشت ۵ گروه را دارد

  15. کارگاه بزرگ تولید سلاح جنگی و شکاری در اندیمشک منهدم شد

  16. اهانت به جامعه جهاني!

  17. ماجرای اقدام شهرداری منطقهٔ ۳ تهران مقابل یک داروخانه چه بود

  18. بانک سینا بابت طلب ارزی توسط صندوق توسعه ملی تملیک شد

پربحث‌های هفته

  1. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  2. واکنش قوه قضائیه به شایعه ای درباره زیباکلام

  3. این نامه دلسوزانه است؟!

  4. چرا این همه بد اخلاقی؟

  5. فردا دیر است...

  6. آقای رئیس جمهور خاطرجمع نباشید

  7. درباره توبه تتلو

  8. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  9. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  10. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  11. نامه روحانی به مردم ایران درباره دلایل رد صلاحیتش/ این دفاعیه‌ شخصی نیست، دفاع از جمهوریت نظام است

  12. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  13. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  15. خودمان بیگناهان زیادی را کشتیم نمی توانیم از اسرائیل انتقاد کنیم

  16. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  17. امیر تتلو در مدح امام علی (ع) شعر سرود

  18. انتقاد روزنامه اصولگرا از وزیر ارتباطات/ واکنش فرزین به انتشار اطلاعات مالی موسسه رائفی‌پور

  19. تنوری که هنوز سرد است...

  20. نتانیاهو: ‌صدها سرباز را از دست داده‌ایم

  21. ایثارگران را بدنام نکنید !

  22. صادق زیباکلام روانه زندان شد

  23. بزرگ‌نمایی مشکلات به ضرر کشور است

  24. راه سخت قالیباف/ پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره واکنش به اسرائیل

  25. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

پربحث‌های هفته

  1. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  2. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  3. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  4. امیر تتلو در مدح امام علی (ع) شعر سرود

  5. بزرگ‌نمایی مشکلات به ضرر کشور است

  6. نرخ رشد جمعیت با روند فعلی در سال ۱۴۰۹ به صفر می‌رسد

  7. درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری

  8. دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود

  9. واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به برخی مدیران شهرداری تهران

  10. تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعت کاری ادارات همچنان بلاتکلیف ماند

  11. ورود بانوان به ورزشگاه تصمیم نظام بوده است

  12. انتشار پیام مهم و معنادار نسرین به نیکا شاکرمی/ آتش چرا در شب مرگ نیکا او را از خانه بیرون کرده بود؟!

  13. جریمه کشف حجاب ۴ و نیم میلیون تومان است

  14. رادان: پلیس در امنیت ملی اثرگذار است

  15. یاسین رامین به ۳ سال حبس محکوم شد

  16. امیر تتلو آزاد می‌شود؟/ وکیل مدافع تتلو : موکلم توبه کرده/ نوجوانان برای آزادی اش دعا می کنند

  17. کارگاه بزرگ تولید سلاح جنگی و شکاری در اندیمشک منهدم شد

  18. وجود حدود ۱۸ میلیون « دختر» زیر۳۰ سال در کشور/ وضعیت «تجرد» زنان دهه ۵۰ و ۶۰

  19. ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/ خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است

  20. اینکه می‌گویند بچه نیاورید اشتباه است/ فرزند نمی‌آورند چون نگهداری سگ و گربه راحت‌تر است

  21. توقف آهنگ رشد مصرف موادمخدر بین دانش‌آموزان

  22. با حکم رئیس‌جمهور سرپرست سازمان ملّی سنجش منصوب شد

  23. سردار رادان: دشمن به دنبال کارزارهای خیابانی است

آخرین عناوین