توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در دستور کار قرار گرفته است و دی ماه 1402 بود که عملیات ساخت 4500 مگاوات نیروگاه خورشیدی با حضور رئیسجمهور کلید خورد.حال با گذشته 4 ماه از شروع عملیات اجرایی ساخت نیروگاههای خورشیدی بنا داریم تا از آخرین وضعیت این واحدها کسب تکلیف کنیم.
در این راستا، علی پژوهان در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به آخرین وضعیت ساخت 4500 مگاوات نیروگاه خورشیدی اظهار داشت: فرایند تحویل زمین بسیار تسهیل شده و با واگذاری زمین، عملیات آمادهسازی ساختگاه نیروگاه خورشیدی را کلید زدهایم.
مدیرعامل شرکت سازنده این نیروگاههای خورشیدی که 1500 مگاوات از 4500 مگاوات نیروگاه خورشیدی را بر عهده دارد، میگوید که نقشهبرداری و تستهای ژئوتکنیکی برای زمینهای تامین شده تکمیل شده است.
وی افزود: البته در مسئله تامین مالی با مسائلی مواجه هستیم و هنوز تزریق مالی نداشتهایم.
پژوهان در پاسخ به سوال فارس مبنی بر دلایل حل نشدن مسائل مالی گفت: بخشهایی از دولت با دولت مسائلی در تامین مالی این پروژه دارند که حل نشده و علت عدم تزریق منابع مالی همین است.
به گفته وی هر بخش دولت الزامات و قوانین برای خودش دارد که بر آن پافشاری میکند، برای مثال وزارت نیرو به توسعه نیروگاه برای تامین نیاز سنگین برق کشور تلاش میکند، از طرفی صندوق توسعه ملی میگوید، مشکل انرژی به من ارتباطی ندارد و برای دادن تسهیلات الزام درآمد ارزی را مطرح میکند.
پژوهان بیان کرد: چالشهای مالی سبب شده تا پروژه از زمانبندی تعیین شده توسط رئیسجمهور عقب باشد.به گزارش فارس از دهه 70 تا کنون کمتر از 1 درصد از ظرفیت شبکه برق ایران توسط نیروگاههای تجدیدپذیر تامین شده در حالیکه ایران ظرفیت توسعه قابل توجهی در انرژی خورشیدی و بادی دارد.