برق در «خارج» هم رفت!

بیژن ایرانی، گروه جهان الف،   4040211047 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
برق در «خارج» هم رفت!

به تازگی شاهد یک اتفاق عجیب و قابل تامل در قاره اروپا بوده ایم. ماجرا از این قرار است که دوشنبه گذشته(28 آپریل 2025)، خاموشی گسترده و بی سابقه ای بخش های وسیعی از اسپانیا، پرتغال و جنوب فرانسه را در تاریکی فرو برد و زندگی میلیون ها نفر را مختل کرد. بر اساس گزارش های رسمی، جدای از ایجاد مشکل برای میلیون‌ها شهروند اروپایی به دلیل قطعی گسترده برق، خدمات عمومی نظیر حرکت قطارها، ارتباطات تلفنی و اینترنتی، چراغ های راهنمایی و رانندگی و حتی بیمارستان ها نیز با مشکلات جدی رو به رو شدند. این قطعی برق به مدت سه روز ادامه داشت و اگرچه رفع شد با این حال، همچنان گزارش های مختلفی از اختلال در بازگشت ارائه خدمات عمومی به مردم منتشر می شود. 

جالب اینکه مقام های اروپایی هنوز هیچ توضیح روشنی را هم در مورد دلیل قطعی برق ندارند. همین مساله سبب شده تا گمانه زنی های مختلفی مطرح شود. عده ای از یک حمله سایبری گسترده خبر می دهند، برخی از عدم توازن شدید میان عرضه و تقاضا و برخی دیگر نیز از مشکلات فنی در شبکه توزیع برق و یا وقوع احتمالی پدیده‌های نادر جوی و اثرگذاری آنها بر شبکه برق. با این همه، در بحبوحه این رویداد، 2 نکته قابل تامل خودنمایی می کند که توجه به آن ها ضروری است. 

اول اینکه این رویداد بار دیگر نشان داد که نظام های حکمرانی در غرب نیز از کمبودهای جدی مدیریتی رنج می برند. این در حالی است که قدرت های غربی سال هاست با استفاده از تبلیغات گوناگون سعی داشته و دارند تا خود را مدینه فاضله حکمرانی خوب و کارآمد در جهان معرفی کنند و حتی تاکید دارند که باید به مثابه شاخص کارآمدی به جهانیان معرفی شوند. 

این قبیل رویدادها که البته نمونه های مشابه دیگری را هم از خود در برهه های زمانی مختلف نشان می دهند(نظیر آتش سوزی گسترده چند ماه قبل در لس آنجلس آمریکا)، همه و همه یک برونداد را به ذهن متبادر می کنند و آن هم این است که میان جهان غربِ واقعی و آنچه در دنیای تبلیغات ساخته شده، فاصله از زمین تا آسمان است. 

نکته دوم اینکه رسانه های غربی که جریان اصلی رسانه های دنیا را تشکیل می دهند، همواره با بروز کوچکترین اتفاق در دیگر کشورها که مخصوصا در طیف رقبا و منتقدان غرب قرار دارند، سیلی از جنجال را به راه می اندازند با این حال، در مورد رویداد اخیر و قطعی گسترده برق در اروپا، ما شاهد کنشگری فعال آن ها نبودیم و بیش از همه روی این مساله که ماجرای مذکور صرفا یک حادثه ساده است مانور می دادند. 

در حقیقت، این رویداد بار دیگر نشان داد که این قبیل رسانه ها تا چه اندازه در نگاه به تحولات بین المللی، دیدگاه مغرضانه دارند و تابع استانداردهایی خاص هستند. البته که تاکنون کم از این برخوردهای دوگانه از رسانه های غربی شاهد نبوده ایم با این حال، تکرار چندباره آن ها می تواند برای ملت های مختلف جهان آموزنده باشد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۷۴۲۳۳۰۹:۱۰:۲۷ ۱۴۰۴/۲/۱۲
«کل اگر طبیب بودی/سر خود دوا نمودی». از داخل نقد کن بیرون رو ول کن
ناشناس۳۸۷۴۴۹۳۱۶:۳۷:۳۸ ۱۴۰۴/۲/۱۲
در خارج از عمد برق قطع نمی کنند اما اینجا می کنند هیچ مانع سرمایه گذاری هم می شوند .....
ناشناس۳۸۷۴۵۲۷۱۸:۰۱:۳۹ ۱۴۰۴/۲/۱۲
در کشور ما که در اطلس انرژی تجدید پذیر دنیا جزو سه کشور پر پتانسل هستیم و از منابع سرشار نفت و گاز و نیروی انسانی تحصیلکرده جای تعجب دارد
ناشناس۳۸۷۴۲۳۶۰۹:۱۸:۰۴ ۱۴۰۴/۲/۱۲
مدیریت جهانی همین میشه دیگه !
ناشناس۳۸۷۴۲۳۷۰۹:۱۹:۰۹ ۱۴۰۴/۲/۱۲
برق در اسپانیا و پرتقال برای کمتر از ۲۴ ساعت آن هم به علت مشکل فنی که هنوز هم علت آن مشخص نشده است.
ناشناس۳۸۷۴۲۳۸۰۹:۲۰:۵۶ ۱۴۰۴/۲/۱۲
برق در ایران می‌رود چون چندین سال است که سرمایه گذاری برای افزایش تولید گاز و ساخت نیروگاه انجام نشده است. این فرق می کند با قطع برق در اسپانیا و پرتقال.
ناشناس۳۸۷۴۵۲۱۱۷:۵۰:۴۶ ۱۴۰۴/۲/۱۲
حسن روحانی پاسخگو باشد چرا کشور را تا 22 هزار مگاوات کسری برق و انواع ناترازی گسترده تحویل داد ؟!
ناشناس۳۸۷۴۲۴۰۰۹:۲۴:۰۲ ۱۴۰۴/۲/۱۲
در ایران تخمین زده شده که امسال ۲۵ هزار مگاوات کمبود برق داریم. کشوری که دارای مقام اول داشتن ذخایر هیدروکربنی در جهان است، چرا باید این میزان عظیم کمبود برق داشته باشد؟
ناشناس۳۸۷۴۲۴۲۰۹:۲۷:۱۸ ۱۴۰۴/۲/۱۲
این همه غنی سازی اورانیوم، چرا تنها نیروگاه اتمی که روس‌ها برای ما ساخته فقط ۸۰۰ مگاوات برق تولید کرده و تازه ۳ ماه در سال هم به خاطر اورهال تعطیل است؟ چرا در کنار ۲۰ سال غنی سازی اورانیوم، نیروگاه اتمی جدید نساختند؟
ناشناس۳۸۷۴۵۱۶۱۷:۴۲:۲۲ ۱۴۰۴/۲/۱۲
تامین کمتر از یک درصد برق کشور از طریق اتمی کمه از نظر شما؟
ناشناس۳۸۷۴۸۲۹۱۱:۲۰:۰۱ ۱۴۰۴/۲/۱۳
در مقابل هزینه ای که برای این نیروگاه شده، می شد حداقل 35000 مگاوات برق حرارتی ساخت.
ناشناس۳۸۷۴۵۲۲۱۷:۵۳:۰۰ ۱۴۰۴/۲/۱۲
دولت روحانی به دلیل پیوستن به معاهده پاریس و برجام از ساخت نیروگاههای اتمی و غیر اتمی اجتناب می کرد و کشور را با بحران برق مواجه کرد.
ناشناس۳۸۷۴۲۴۳۰۹:۲۸:۴۵ ۱۴۰۴/۲/۱۲
به ابن اتفاق میگن بلک اوت سال 86 هم توی ایران اتفاق افتاده
ناشناس۳۸۷۴۲۴۶۰۹:۳۰:۱۲ ۱۴۰۴/۲/۱۲
در طی این ۲ دهه، با مخارج نجومی که صرف غنی سازی و نیز ضررهایی که بابت تحریم‌ها متحمل شدیم، می توانستیم تمام زیرساخت‌های مملکت را نوسازی کرده و امروز در حد یک کشور اروپایی باشیم.
ناشناس۳۸۷۴۲۵۰۰۹:۳۷:۳۳ ۱۴۰۴/۲/۱۲
البته غرب خود را بهشت معرفی نمی کند
ناشناس۳۸۷۴۴۰۶۱۴:۰۳:۱۶ ۱۴۰۴/۲/۱۲
مطمئنی؟
ناشناس۳۸۷۴۵۷۲۲۰:۳۴:۵۰ ۱۴۰۴/۲/۱۲
البته که غرب زده ها غرب را بهشت معرفی میکنند.
ناشناس۳۸۷۴۲۵۱۰۹:۳۷:۵۵ ۱۴۰۴/۲/۱۲
وجود بیش از ۱۰ میلیون مهاجر افغان که می‌شود چیزی حدود ۱۳ درصد جمعیت کشور قطعا با مصرف برق ،اب ،یترانه های کالای مصرفی کشور نقش مهمی در تحمیل ناترازی به مالکان این کشور یعنی مردم دارند
ناشناس۳۸۷۴۲۵۶۰۹:۴۱:۴۰ ۱۴۰۴/۲/۱۲
تمام شد؟؟!! خیلی تاثیر گذار بود!!!!!!!
حسن۳۸۷۴۲۶۸۰۹:۵۷:۲۵ ۱۴۰۴/۲/۱۲
شما هم منتظر هستید تا در غرب اتفاقی پیش آید تا آن را بزرگ کنید. وگرنه اگر در چین یا روسیه اگر همین واقعه پیش آید اصلا به آن توجه نمی کنید.ضمنا کسی نگفته آنجا مدینه فاضله است ولی این واقعیت است که کیفیت زندگی در آنجا بهتر از ایران است
برق۳۸۷۴۲۷۱۰۹:۵۹:۰۴ ۱۴۰۴/۲/۱۲
داخل کشور ما هر روز دو ساعت برق میره حتی در چند روز اخیر در منطقه ما به سه ساعت رسید حالا بعد قرنی یکبار در اروپا برق رفت شما سریع میگین ضعف مدیریتی ؟
ناشناس۳۸۷۴۲۸۴۱۰:۱۶:۰۸ ۱۴۰۴/۲/۱۲
اتفاق بی برقی در همه جای دنیا بصورت موقت می افتد و ظرف یکی دو هفته هم مشکل حل میشود
ناشناس۳۸۷۴۲۸۵۱۰:۱۷:۲۷ ۱۴۰۴/۲/۱۲
فرقشون اینه که اونها انرژی مثل ما ندارند
ناشناس۳۸۷۴۳۲۶۱۱:۳۷:۱۷ ۱۴۰۴/۲/۱۲
همه جا می رفته
ناشناس۳۸۷۴۳۴۴۱۲:۰۵:۲۲ ۱۴۰۴/۲/۱۲
لابد اروپا هم نا ترازی دارد.
ناشناس۳۸۷۴۳۴۹۱۲:۱۲:۴۶ ۱۴۰۴/۲/۱۲
خوبه میگی بی سابقه، کاش تو ایران هم این قطع برق بی سابقه بود... چقدر خوب مقایسه میکنید واقعا
ناشناس۳۸۷۴۳۵۰۱۲:۱۴:۰۶ ۱۴۰۴/۲/۱۲
خارج خیلی بده.داخل خوبه.
ناشناس۳۸۷۴۶۴۹۰۰:۲۷:۵۲ ۱۴۰۴/۲/۱۳
یعنی برق تو خارج بد میره ولی تو داخل خوب میره؟!
ناشناس۳۸۷۴۳۷۵۱۲:۵۳:۳۱ ۱۴۰۴/۲/۱۲
این اتفاق رو در اروپا نمی توان با ایران مقایسه کرد که بزرگترین منابع نفت و گاز جهان را در اختیار داریم و نیروگاه اتمی داریم کشور ثروتمندی هستیم به لحاظ موقعیت خدادادی و ...
ناشناس۳۸۷۴۳۹۰۱۳:۴۱:۰۱ ۱۴۰۴/۲/۱۲
جا الخالق واقعا برق در کشورهای غربی استکباری هم میرود
ناشناس۳۸۷۴۴۰۸۱۴:۰۵:۴۹ ۱۴۰۴/۲/۱۲
خارج برای تولید برق نیاز به واردات گاز دارد عزیز جان ! فرق میکند با مملکتی که روی نفت و گاز خوابیده
هومن۳۸۷۴۴۱۳۱۴:۱۰:۵۲ ۱۴۰۴/۲/۱۲
ناترازی برق ما چند ساله بدلیل تحریم و نبود سرمایه برای ساخت نیروگاه و تعمیرات شبکه هست
امان الله۳۸۷۴۴۵۵۱۵:۲۸:۲۶ ۱۴۰۴/۲/۱۲
اگه اروپا بدبود اینهمه مهاجراز آسیاوآفریقا روانه اونجانمیشد چرابالعکس این اتفاق نمی افته
ناشناس۳۸۷۴۵۲۹۱۸:۰۷:۴۸ ۱۴۰۴/۲/۱۲
دیروز محله ما تو بندرعباس برق رفت بعد هم نوسان شدید داشت پمپ آب ساختمون سوخت
شهروند۳۸۷۴۶۶۵۰۱:۳۰:۱۹ ۱۴۰۴/۲/۱۳
یعنی تفاوت بین دو نوع قطعی برق رو متوجه نشدین؟ قطعی برق خارج یک حادثه و اتفاق بوده، بعد از یه مدت کوتاه هم حل شده
ناشناس۳۸۷۴۷۸۱۰۹:۵۹:۵۵ ۱۴۰۴/۲/۱۳
اتفاقات را با اتفاقات مقایسه کنید.
شهیدی۳۸۷۵۰۸۹۱۸:۱۳:۵۷ ۱۴۰۴/۲/۱۳
من تو ایتالیا زندگی میکنم پارسال طی یک طوفان در جنوب اروپا برق ما هم به مدت چهل دقیقه قطع شد روزنامه ها با انتقادات شدید خود پوست دولت وقت را کندند که چرا قطعی برق اینقدر طول کشیده .
yektanetتریبون

آخرین عناوین