رهبر انقلاب در دیدار رمضانی با دانشجویان: مذاکره با دولت فعلی آمریکا، گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد/ اگر می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد/ دست به اقدام غلطی بزنند، پاسخ ایران قاطع و حتمی است

  4031222087 ۳۳ نظر، ۴ در صف انتشار و ۱۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

رهبر معظم انقلاب در دیدار رمضانی با دانشجویان گفتند: این که رئیس جمهور آمریکا می‌گوید ما آماده هستیم با ایران مذاکره کنیم و دعوت به مذاکره می‌کند، فریب افکار عمومی دنیاست. این معنایش این است که ما اهل مذاکره هستیم و میخواهیم مذاکره و صلح کنیم، اما ایران حاضر نیست.

مذاکره با دولت فعلی آمریکا، گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد/ اگر می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد/ دست به اقدام غلطی بزنند، پاسخ ایران قاطع و حتمی است

به گزارش الف، هزاران نفر از دانشجویان کشور با حضور در حسینیه امام خمینی با رهبر انقلاب دیدار کردند.

گزیده سخنان حضرت آیت الله خامنه‌ای  در این دیدار به شرح ذیل است:

سال گذشته، که این جلسه تشکیل شد، تا امسال حوادث گوناگونی پیش آمده. پارسال وضعیت متفاوتی داشتیم. سال گذشته در مثل امروزی که با شما دانشجوها جلسه داشتیم، شهید رئیسی زنده بود، شهید سید حسن نصرالله رضوان الله تعالی علیه در کنار ما بود، شهید هنیه، شهید صفی‌الدین، شهید سنوار، شهید ضیف و چندین شخصیت برجسته‌ی انقلابی بزرگ، در میان ما یا در کنار ما حضور داشتند، امسال نیستند.

نگاه ناقص و بی‌پشتوانه و سطحی، از سوی دشمنان و مخالفان و رقیبان جمهوری اسلامی یک برداشت غلطی را از این حادثه می‌کند. من می‌خواهم در نقطه مقابل حرف آنها، با اطمینان کامل به شما بگویم: بله؛ این برادران بسیار ارزشمند بودند و واقعاً نبودن‌شان برای ما خسارت است؛ در این تردیدی نیست. اما ما امسال که اینها را نداریم، نسبت به سال گذشته در مثل همین روز، در برخی از مسائل، قوی‌تر از سال گذشته هستیم، در بعضی از مسائل، ضعیف‌تر نیستیم اگر قوی‌تر نباشیم.

امسال ما بحمدالله از لحاظ گوناگون، از جهات مختلف، قوت‌ها و توانایی‌هایی داریم. سال گذشته این‌ها را نداشتیم. بنابراین، بله؛ نبودن این عزیزان خسارت است. حوادثی که در منطقه غرب آسیا پیش آمد، حوادث تلخ و دردناکی است. لکن جمهوری اسلامی بحمدالله رشد خودش و پیشرفت خودش و افزایش قدرت خودش را همچنان داراست.

در سال سوم هجرت، پیغمبر اکرم کسی مثل حمزه را از دست داد در جنگ احد. حمزه از کنار پیغمبر رفت. فقط هم حمزه نبود، برجسته‌ترین‌شان حمزه بود؛ و إلا شجاعانِ دیگر، یارانِ دیگر رفتند. سال چهارم هجرت و پنجم هجرت، پیغمبر بسیار قوی‌تر از سال سوم هجرت بود.

یعنی از دست دادن شخصیت‌های برجسته، به‌ هیچ وجه به معنای عقبگرد، عقب‌رفت، ضعیف شدن، نیست اگر چنانچه دو عامل وجود داشته باشد: که یکی عبارت است از آرمان؛ دومی، تلاش.

اگر این دو عامل در یک ملتی وجود داشته باشد، شخصیت‌ها، بودن و نبودن‌شان خسارت هست منتها به حرکت کلی ضربه‌ای نمی‌زند.

دانشگاه امروز با دانشگاه قبل از انقلاب و حتی با دانشگاه بعد از انقلاب -۲۰ سال قبل- تفاوت‌های زیادی دارد. امروز دانشگاه جلوتر است، پیشرفتش بیشتر است، فهمش از مسائل گوناگون، پیچیده‌تر و عمیق‌تر است، و ایستادگی‌اش هم خوب است. برخلاف آنچه که تبلیغ می‌شود، گاهی گفته می‌شود که نسل جدید دانشجو و جوان ایرانی مثل نسل دهه ۶۰ آمادگی ندارد؛ اینجور نیست.

این آمادگی امروز هم وجود دارد. در قضایای مختلف ما این را مشاهده کردیم، امروز هم داریم جلوی چشم خودمان مشاهده می‌کنیم آمادگی جوان ایرانی را برای حضور در صفوف مقدم، در مقابله‌ی با دشمن حاضرند، آمادگی دارند، فهمشان هم از مسائل بهتر است، آمادگی‌شان هم بحمدالله بسیار خوب است.

 امروز قلدران عالم می گویند همه باید از ما تبعیت کنند و باید منافع ما را بر منافع خودشان مقدم کنند، اما ایران اسلامی تنها کشوری است که بطور قاطع این را رد کرده است.

این که رئیس جمهور آمریکا میگوید ما آماده هستیم با ایران مذاکره کنیم و دعوت به مذاکره می‌کند، فریب افکار عمومی دنیاست. این معنایش این است که ما اهل مذاکره هستیم و میخواهیم مذاکره و صلح کنیم، اما ایران حاضر نیست.
 
ایران چرا حاضر به مذاکره نیست؟ به خودتان برگردید! ما نشستیم چند سال مذاکره کردیم همین شخص مذاکره تمام شده کامل شده امضا شده رو از میز بیرون انداخت پاره کرد... 
 
وقتی می‌دانیم عمل نمی‌کند چه مذاکره‌ای کنیم؟ بنابراین دعوت به مذاکره و اظهار مذاکره، فریب افکار عمومی است.

بعضی‌ها در داخل همان مسئله‌ی مذاکره را مدام تشدید می‌کنند: «آقا چرا جواب نمیدهید؟ چرا مذاکره نمی‌کنید؟ چرا نمی‌نشینید با آمریکا؟ بنشینید [برای مذاکره]» 
 
من می‌خواهم عرض بکنم اگر هدف از مذاکره، رفع تحریم است، مذاکره با این دولت آمریکا رفع تحریم نخواهد کرد، یعنی تحریم‌ها را برنمی‌دارد. گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد، فشار را افزایش خواهد داد، مذاکره‌ی با این دولت، فشار را افزایش خواهد داد. 
 
من چند روز قبل از این، در صحبت [در دیدار] مسئولین هم گفتم مطالب جدیدی را مطرح می‌کنند، توقعات جدیدی را مطرح می‌کنند، مطالبات زیاده‌خواهانه‌ی جدیدی را مطرح می‌کنند، مشکل بیش از آنچه که امروز هست خواهد بود. مذاکره بنابراین هیچ مشکلی را حل نمی‌کند، هیچ گره‌ای را باز نمی‌کند. 

در مورد سلاح هسته‌ای که گفته می‌شود «نمی‌گذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند»، ما اگر می‌خواستیم سلاح هسته‌ای درست کنیم، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد. 
 
این که ما سلاح هسته‌ای نداریم و دنبال سلاح هسته‌ای هم نیستیم به خاطر این است که خودمان نمی‌خواهیم به دلایلی. قبلاً این دلایل را گفتیم، بحث کردیم، خودمان نخواستیم، و الا اگر خودمان می‌خواستیم آنها نمی‌توانستند جلوی ما را بگیرند.

ایران به دنبال جنگ نیست اما اگر آمریکایی‌ها و عواملشان دست به اقدام غلطی بزنند اقدام متقابل از طرف ایران قاطع و حتمی است و آنکه بیشتر ضرر می‌کند آمریکا است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۸۲۳۱۵۹۱۸:۵۵:۱۳ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
سر شما سلامت
ناشناس۳۸۲۳۲۰۶۱۹:۳۳:۵۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
کدام مذاکره ،مذاکره مفهوم دارد این سناریوی تضعیف حداکثری توان دفاعی طرف مقابل پیش از حمله است .... یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب دادگاه لاهه را به زرادخانه هسته ای مجهز کردند ، کسی که سابقه سلاخی و نسل کشی صدها هزار نفر زن و کودک و افراد بیگناه را در پرونده دارد و حتی سوریه را که عملا دست‌نشانده بود و اعلام عدم خصومت با آنها کرد مورد آماج حملات خود قرارداده و تمام توان دفاعی آنها را بمباران کردند ومکررا ایران را تهدید به حمله کرده... اخیرا بیش از ۲۰۰۰ بمب سنگر شکن به این جنایتکار جنگی و همفکرانش دادند و اخیرا هم وزیر دفاع ترامپ گفت اسراییل را به آخرین سلاح ها مجهز میکند ...آنوقت می‌آید میگویید بیایید مذاکره کدام مذاکره ...هدف درآوردن اورانیوم های ۶۰ درصدی از دستان ایران و انهدام سانترفیوژها جهت جلوگیری از گریز هسته ای ایران و سپس حمله به ایران ...لیبی سازی صنعت هسته ای ایران ...قدرت بگیرید بعد مذاکره منعی ندارد ...فقط افراد ساده لوح و وطن فروش زیر بار این توطعه خواهند رفت کور خوانده اند را
ناشناس۳۸۲۳۲۰۸۱۹:۳۴:۲۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
کدام کشور را دیده آید که در اوج تهدید کشور متخاصم تجهیزات و تاسیسات و برگ برنده خود را زمین بگذارد و بگوید ما دیگر جنگ نداریم آنهم درست زمانیکه دشمن متخاصم آن یعنی نتانیاهو ،خیز حمله برداشته
ناشناس۳۸۲۳۲۰۹۱۹:۳۵:۰۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
آنها هر چه تحریم و تخریب و تهدید دارند فعلا به بهانه و انگیزه ممانعت از قدرت هسته ای ایران است یکراه مذاکره راذقبلا امتحان کردید که زیاده خواهی و پاره کردن بود حال راه دوم مواجه آنها با قدرت اتمی محقق شده ایران است تا انگیزه آتی آنها برای تحریم تهدید و تجاوز از بین برود کدام کشور غیر از چند کشور را میشناسید که با سلام و صلوات بقیه قدرت هسته ای شدند کدام هند پاکستان و یا ...
ناشناس۳۸۲۳۲۱۰۱۹:۳۵:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
نه روسیه، نه چین و نه ایران، هیچ‌کدام باور ندارند که آمریکا به روح و متن هر توافقی پایبند خواهد بود، چرا سابقه کنارگذاشتن هر تعهدی در زمانی که برایش مناسب باشد را دارد. به عنوان نمونه: - پیمان موشک‌های ضد بالستیک - تعهد به عدم گسترش ناتو به سمت شرق - پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد - پیمان تغییرات اقلیمی پاریس - برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) - توافقنامه مینسک - پیمان‌نامه آسمان‌های باز - عهدنامه ۱۹۸۱ الجزایر - سیاست چین واحد را
ناشناس۳۸۲۳۲۱۱۱۹:۳۶:۱۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
قوی شو گر راحت جهان طلبی ...که در قاموس طبیعت ضعیف پایمال است ..
ناشناس۳۸۲۳۲۱۵۱۹:۳۷:۰۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ایا عقلایی است زمانیکه اسراییل که زرادخانه اتمی دارد و بارها ما را تهدید اتمی کرده و با بی اعتنایی به کنوانسیون ها ،سابقه نسل کشی و حمله به بیمارستانها و مدارس با بمب های سنگر شکن را در پرونده خود دارد هیچ بازرسی را به تاسیسات خود راه نمی‌دهد ، و ایران همچنان علاوه بر خیل بازرسان و دوربین های موجود با تحمیل پروتکل های۱ سخت گیرانه متعدد همچنان زیر بار افزودن نظارت و جاسوس های بازرس نما ی بیشتر برود ...یک قدم عقب بنشینید مجددا آنها ده قدم خواسته های بیشتری را طرح میکنند و با عوامل داخلی برجام۱ بدنبال بتون ریزی و اوراق کردن سانتریفیوژها و تخریب جهت ممانعت از قدرت گیری ایران هستند ..آنها هدفشان نابودی تاسیسات ماست منتها دارند زمان میخرند و با اطلاعات جاسوسان بازرس نما و عوامل نفوذی داخلی به سفارشی سازی تجهیزات جهت نابودی آن مشغولند تا در فرصت مناسب سناریوی لیبی سازی تاسیسات اتمی را پیاده کنند ... این کار چه نامی میتواند داشته باشد خاورمیانه قدرت نامتعارف هسته ای نداشته باشی شما را می دوشند و بعد سلاخی میکنند میبینیم سر سوریه ضعیف چه آوردند چندین کشور بر سر آن ریخته و مشغول بمباران تاسیسات دفاعی هستند ....ترامپ در به در بدنبال مذاکره با رهبر کره شمالی بود نه بخاطر توییت زدن برخی نه بخاطر لبخند ملیح بلکه بخاطر قدرت اتمی آن کشور و احترام به قدرت آن کشور ..‌اینجا برخی مذاکره را التماس میکنند ...بین گرگ میش چیزی عاید میش نمیشود ..آزموده را آزمودن خطاست
ناشناس۳۸۲۳۲۱۹۱۹:۳۸:۰۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
در واشنگتن بدنبال پیاده سازی مدل لیبی برای ایران هستند ...آنها معتقدند باید از «مدل لیبی» - که از نظر آنها موفقیت آمیز بود - پیروی کرد. لیبی، که در انزوای بین المللی قرار داشت، تاسیسات هسته‌ای نه چندان پیشرفته خود را به امید بهبود روابط با غرب برچید. با توافق لیبی با دولت جرج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۲۰۰۳، غرب نیز از فشارها بر لیبی کاست. اما معمر قذافی بعدا شکایت کرد امتیازاتی که لیبی در قبال ترک برنامه هسته ای دریافت کرده، کافی نبوده است..... بعد از توافق هم تاسیسات اتمی لیبی را بمباران و نابود کردند
ناشناس۳۸۲۳۲۲۰۱۹:۳۸:۲۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ریچاردنفیو معمار تحریم های ایران در فرایند افرز: او در ادامه نوشته است: «از طرفی، اکنون نیاز است که آمریکا به دیگر مناطق جهان توجه کند و هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، برای واشنگتن هزینه‌های بسیاری به همراه خواهد داشت و حتی در صورت خواست آمریکا برای حمله به این تأسیسات، احتمال شکست آن بسیار بالاست و در صورت شکست آمریکا در اقدام نظامی خود علیه ایران، اعتبار نظامی آمریکا تضعیف خواهد شد.» ایران بیش از همیشه به هسته‌ای شدن نزدیک شده است و با توجه به جنگ متحدان تهران با اسرائیل و حملات اسرائیل به ایران، این کشور بیش از گذشته به بازدارندگی هسته‌ای نیاز دارد.
ناشناس۳۸۲۳۲۲۲۱۹:۳۹:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ترامپ آشکارا اعلام کرده است: یا مذاکره یا اقدام نظامی.
ناشناس۳۸۲۳۲۲۷۱۹:۴۰:۱۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
اسراییل ایران ضعیف را از طریق ترامپ میخواهد همانی که در لبنان سوریه اکنون وجود دارد
ناشناس۳۸۲۳۲۲۸۱۹:۴۰:۲۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
مراجع محترم عظام و قوه قضاییه فتوا و حکم قصاص ترامپ و سایر دست اندرکاران ترور شهید سلیمانی را صادر فرمایند
ناشناس۳۸۲۳۲۳۵۱۹:۴۱:۵۲ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
آیا روسیه از ایران در مقابل فشار آمریکا حمایت می کند؟
ناشناس۳۸۲۳۲۳۷۱۹:۴۲:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
«مارک کارنی» نخست وزیر منتخب کانادا سه‌شنبه شب هشدار داد که دولت وی به تشدید تعرفه‌های آمریکا بر واردات کالا از کانادا واکنش نشان خواهد داد بطوریکه «تاثیر حداکثری در ایالات متحده» داشته باشد...کارنی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: تعرفه‌های اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا حمله‌ای به کارگران، خانواده‌ها و کسب و کارهای کاناداست. دولت من پاسخی خواهد داد که تاثیر حداکثری در آمریکا و تاثیری حداقلی در کانادا داشته باشد. وی با بیان اینکه از «کارگران تاثیرپذیرفته» از تعرفه‌های آمریکا حمایت خواهد کرد، افزود: دولت من تا زمانی که آمریکایی‌ها به ما احترام گذاشته و تعهدات معتبری به تجارت آزاد و منصفانه بپذیرند، تعرفه‌ها را حفظ خواهد کرد.
ناشناس۳۸۲۳۲۳۸۱۹:۴۲:۳۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
بلومبرگ : بازارهای مالی آمریکا با سقوط شدید مواجه شدند، چراکه سرمایه‌گذاران به‌دلیل نگرانی‌های اقتصادی، از دارایی‌های ریسکی عقب‌نشینی کردند. شاخص نزدک ۱۰۰ حدود ۴ درصد سقوط کرد و سهام فناوری با بیشترین ریزش از سال ۲۰۲۲ روبه‌رو شد. همزمان، اوراق خزانه به‌عنوان پناهگاه امن سرمایه‌گذاران با افزایش تقاضا مواجه شد و بازدهی آن کاهش یافت. سیاست‌های اقتصادی دونالد ترامپ، از جمله افزایش تعرفه‌ها و کاهش هزینه‌های فدرال، نگرانی‌ها را تشدید کرده و سرمایه‌گذاران را نگران رکود اقتصادی کرده است. در این میان، سهام تسلا ۱۵ درصد سقوط کرد و بیت‌کوین نیز به پایین‌ترین سطح چهار ماه اخیر رسید کاهش سهام آمریکا به‌شدت سرعت گرفت؛ چراکه سرمایه‌گذاران تقریبا از همه دارایی‌های ریسکی عقب‌نشینی کردند نگرانی اقتصادی در وال‌استریت گسترش پیدا کرد
ناشناس۳۸۲۳۲۳۹۱۹:۴۲:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
نیکلاس مولدر مورخ و تحلیلگر آمریکایی روز پنجشنبه در تحلیلی برای فارن افرز استدلال کرد که متحدان آمریکا مانند كانادا، مكزيك، کشورهای اروپایی و کشورهای آسیای غربی، بيشتر از کشورهایی مانند ایران، ‌ ونزوئلا، چین و روسیه از تهديدات و فشارهای اقتصادی ترامپ آسیب می‌بینند.  دادستان‌کل ایالات متحده با طرح دادخواستی علیه دولت «دونالد ترامپ»، اخراج گسترده کارمندان فدرال را در هفته‌های اخیر غیرقانونی دانسته و اعلام کردند که رئیس‌جمهوری آمریکا بدون درنظر گرفتن مقررات فدرال به این اقدام دست زده است
ناشناس۳۸۲۳۲۴۰۱۹:۴۳:۰۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
آینده تقابل ایران با آمریکا و اسرائیل در سال ۱۴۰۴ رقم خواهد خورد.
ناشناس۳۸۲۳۲۴۱۱۹:۴۳:۱۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ترامپ را بزرگنمایی کردند ، با این سیاست های ترامپ نظیر بستن تعرفه به واردات کانادا ،مکزیک ،چین ،اروپا ،اظهارات استعمارگرانه تصرف جزایر اروپایی گرینلند
ناشناس۳۸۲۳۲۴۷۱۹:۴۴:۳۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
جرقه جنگ تجاری آمریکا با چین و کانادا زده شد؛ نخستین شلیک میان دو طرف وزارت بازرگانی چین امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد، پکن برای حفظ امنیت ملی خود ۱۵ شرکت آمریکایی را در فهرست کنترل صادرات دوگانه قرار داده است. به گزارش  شبکه المیادین، دولت کانادا اعلام کرد که از امروز اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات آمریکایی به ارزش ۳۰ میلیارد دلار کانادا را آغاز می‌کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد که از روز سه‌شنبه ۴ مارس (۱۴ اسفند) تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک اعمال خواهد شد. در مقابل، چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که هفته آینده تعرفه‌های جدیدی را بر طیفی از محصولات کشاورزی وارداتی از آمریکا اعمال خواهد کرد. وزارت دارایی این کشور اعلام کرد که ۱۵ درصد تعرفه اضافی بر واردات مرغ، گندم، ذرت و پنبه و ۱۰ درصد تعرفه بر واردات سویا، گوشت خوک، گوشت گاو، محصولات آبزی، میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی آمریکایی اعمال خواهد شد
ناشناس۳۸۲۳۲۴۹۱۹:۴۵:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
سفارت پکن در واشنگتن در واکنش به اقدام جدید ترامپ و وضع تعرفه‌های تجاری اضافی تاکید کرد که «اگر جنگ چیزی است که ایالات متحده می‌خواهد؛ جنگ تعرفه‌ای، جنگ تجاری یا هر نوع جنگ دیگری، ما آماده‌ایم تا آخر بجنگیم.
ناشناس۳۸۲۳۳۰۴۲۰:۰۶:۱۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
برای مقابله با خشکسالی در تهران و کاهش اثرات آن، نیاز به یک برنامه ریزی جامع و مشارکت جمعی از سوی دولت، سازمانهای مرتبط، بخش خصوصی و شهروندان است. در ادامه راهکارهای کلیدی ارائه میشوند: ۱. مدیریت مصرف آب و بهینهسازی - صرفهجویی در مصارف خانگی: - نصب شیرهای کم مصرف، دوشهای هوشمند، و سرویسهای بهداشتی دوگانه. - کاهش زمان استحمام و استفاده از ماشینهای لباسشویی و ظرفشویی تنها در صورت پر بودن - بازسازی لوله های فرسوده برای جلوگیری از هدررفت آب. - آموزش همگانی: - اجرای کمپینهای آگاهی رسانی درباره بحران آب و روشهای کاهش مصرف. - تشویق به استفاده از آب خاکستری (پساب تصفیه شده) برای آبیاری فضای سبز. ۲. بهبود زیرساختهای آبی - کاهش آب بدون درآمد: - نوسازی شبکه های انتقال آب و کاهش نشت (تهران تا ۳۰٪ آب را در مسیر انتقال از دست میدهد). - اجرای سیستمهای هوشمند نظارت بر شبکه (Smart Water Management). - استفاده از منابع غیرمتعارف: - توسعه سیستمهای جمعآوری آب باران در ساختمانها و فضاهای عمومی. - افزایش تصفیه و بازچرخانی پسابها برای استفاده در صنعت و کشاورزی. ۳. تغییر الگوی کشاورزی - کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی: - جایگزینی روشهای آبیاری سنتی با سیستمهای نوین (مانند قطرهای یا زیرسطحی). - کشت محصولات کم آببر و سازگار با اقلیم خشک. - ممنوعیت کشت محصولات پرآببر (مانند برنج) در اطراف تهران. ۴. مدیریت منابع آب زیرزمینی - ممنوعیت حفر چاههای غیرمجاز و نظارت جدی بر برداشت آب از سفرههای زیرزمینی. - احیا و تغذیه مصنوعی آبخوانها با هدایت آبهای سطحی به دشتها. ۵. سیاستگذاری و قوانین - تعرفهگذاری پلکانی آب برای مشترکان پرمصرف (صنعتی، کشاورزی و خانگی). - تدوین قانون بحران آب و الزام پروژههای عمرانی به رعایت استانداردهای مصرف آب. - توقف توسعه شهری بیرویه و جلوگیری از ساخت وساز در حریم منابع آبی و ممانعت از حاشیه نشینی که روز بروز بدلیل خشکسالی سایر مناطق کشور بدلیل مهاجرت در حال افزایش است ۶. مقابله با تغییرات اقلیمی - کاشت درختان و توسعه فضای سبز با گونه های مقاوم به خشکی برای کاهش اثرات گرمایشی. - حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی مانند جنگلها و تالابها که در تنظیم چرخه آب نقش دارند. ۷. فناوری و نوآوری - استفاده از فناوریهای نوین مانند شیرین سازی آب دریا (با توجه به انرژی تجدیدپذیر) یا تولید آب از رطوبت هوا. - پایش ماهوارهای منابع آب و پیشبینی خشکسالی با کمک هوش مصنوعی. ۸. همکاری بین استانی و منطقه ای - خشکسالی تهران تنها با مدیریت محلی حل نمیشود. هماهنگی با استانهای همجوار (مانند البرز و مرکزی) برای تقسیم عادلانه منابع آبی ضروری است. نقش شهروندان: - هر فرد با کاهش مصرف روزانه (حتی ۲۰٪) میتواند تأثیر بزرگی داشته باشد. - گزارش تخلفات زیست محیطی (مانند برداشت غیرمجاز آب) به مراجع مربوطه. نتیجه گیری: خشکسالی تهران یک بحران چندبعدی است که نیازمند تغییر نگرش از "مدیریت عرضه آب" به "مدیریت تقاضا" است. اجرای این راهکارها بدون مشارکت عمومی و اراده سیاسی امکانپذیر نخواهد بود.
ناشناس۳۸۲۳۳۰۶۲۰:۰۶:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
یکی از مهمترین و اضطراریترین مسایل و معضلات کشور آب و خشکسالی است ؛که قطعا منجر به بروز مشکلات امنیتی همانگونه که در پاره ای از موارد شاهد بودیم منجر به درگیری بین کشاورزان در مناطق مختلف خواهد شد لذا راهکارهای عملی زیر بر مبنای تجارب دنیا در ایران باید بصورت اضطراری پیاده سازی شوند متاسفانه و دولت بعد از ۷ ماه از تفویض اختیارات عنوان میکنند مشغول جمع آوری داده هستند : ۱-ایجاد کلونی های کشاورزی در غالب تعاونی با پشتیبانی دانش محور در جهت اصلاح روند فعلی با یکپارچه سازی زمین های کشاورزی در قالب تعاونی روستایی و هدایت کشاورزی به سمت کشاورزی دانش محور بروز دنیا با بازده بالا و اتلاف کم آب ، نظیر کشت عمودی هیدروپونیک و ایروپونیک مبتنی بر فناوری روش‌هایی که منجر به ۰صد۹۰درصد مصرف آب کمتر خواهد شد ...در دنیا کشت در مزار ع عمودی در مساحت کم و بصورت طبقاتی با دویست هکتار فضا ی کشت احداث شده و در حال بهره‌برداری است ،اشتغالزا بوده ، و نیازی به سمپاشی ندارد و محصول کاملا ارگانیک است و مانع هدر رفت آب خواهد شد بزرگترین مزرعه عمودی دانمارک با مزایای گسترده در حفظ محیط زیست افتتاح شد مصرف آب توسط گیاهان در این مزرعه، یک لیتر آب برای هر کیلوگرم از محصول است؛ میزانی که ۴۰ بار کمتر از آب مصرفی در مزارع زیرزمینی و ۲۵۰ بار کمتر از آب مصرفی در مزارع سنتی است. یکی از بزرگترین «مزارع عمودی» اروپا در انباری در یک منطقه صنعتی در نزدیکی کپنهاگ، پایتخت دانمارک افتتاح شد. در این مزرعه بزرگ که مساحت زیر کشت آن به ۷ هزار متر مربع می‌رسد، گیاهان در چهارده قفسه عمودی آلومینیومی که تا سقف چیده شده‌اند، رشد می‌کنندg. شرکت نوپای دانمارکی «Nordic Harvest» که طراح و اداره کننده این مزرعه است، تا پانزده بار در سال برداشت ۲-در جهت جلوگیری از تبخیر آب در پست سدها ،ایجاد پوشش ها روی سطح آب پشت سدها با روش های متداول نظیر پوشش شبکه‌ای با قابلیت جابجایی،لایه‌های محافظ الکلی و پلی‌اتیلنی در ابعاد نانو،پوشش‌های شش‌ضلعی ثابت،استفاده از توپ‌های پلاستیکی،بادشکن‌های گیاهی،استفاده از سقف‌های متحرک و سلول‌های خورشیدی،استفاده از پوشش‌های شناور در مناطق گرم و خشک،تغییر در ساختار ظاهری سد،پوشش‌های گنبدی و ورقه‌ای ،یا نصب مزارع خورشیدی متحرک روی سطح سد اولابه منظور مانع شدن از تبخیر آب پشت سدها و ثانیا استفاده از سطح آن برای تولید الکتریسیته خورشیدی نظیر بسیاری از کشورها ۳-ایجاد تصفیه خانه های متعدد در شهرها و بازگرداندن حداکثر مقدار آب قابل بازیافت به شبکه آب کشور ۴-تاسیس نهاد پلیس آب ،ممانعت از ایجاد فضای سبز چمن آب بر در اماکن عمومی و خصوصی و جایگزینی چمن مصنوعی و الزام آن جهت مجتمع های در حال احداث توسط مردم ۵-ایجاد مرکز کنترل کشت اقلیمی و نظارت کامل کشت اقلیمی بر مبنای پتانسیل کشت هر منطقه و آب و هوای هر منطقه متاسفانه اکنون شاهد کاشت برنج در کرمان و سمنان و هدر رفت آب بواسطه تبخیر هستیم ۶-نطارت کامل عملی نه صرفا شعار محور و‌جاسه محور مصاحبه ای ،بر عدم‌کشت و صادرات محصولات آب بر بخصوص آب بر پنهان نظیر هندوانه که موجب اتلاف و صادرات منابع آب کشور به خارج میشود و آموزش و ارایه راهکار برای کشت محصولات دیگر توسط کارشناسان دولت ۷-ممانعت از ریزش رودخانه های آب شیرین سطحی به دریاهای شور ۸-بطور ضربتی باید کشاورزی تمام مناطق کشور مورد ارزیابی و راهکارهای فوق در مورد آنها در جهت اصلاح الگوی کشاورزی و افزایش بهره وری با کشاورزی دانش محور اعمال شوند ۹-نظارت بر انسداد واه های عمیق فاقد جواز و بروز رسانی مجوزها با توجه به وضعیت هر منطقه و تجمیع کشت ها در قالب تعاونی های کشت دانش محور ۱۰-استفاده از کشت فراسرزمینی و انتقاد قرارداد ۱۱- ممانعت از صادرات محصولات کشاورزی با ایجاد سردخانه ها و سیلوهای عظیم در جهت ذخیره سازی محصولات تولید شده در کشور و تضمین خرید محصول با قیمت منصفانه که مانع قاچاق محصولات به خارج کشور شود ۱۲-با توجه به اینکه تصفیه و بازگشت پساب بسیار ارزانتر از انتقال آب از دریا می‌باشد لذا اولویت بر احداث مراکز عظیم تصفیه پساب بایستی در دستور کار قرار گیرد ۱۳-در مواردی که نیاز به انتقال آب دریا داریم با توجه به آنکه تصفیه و نمک‌زدایی دریا و انتقال با توجه به اختلاف عظیم ارتفاع در کشور نیاز به انرژی زیادی دارد لذا باید استفاده و توسعه نیروگاه های تجدید پذیر خورشیدی و بادی و بیو مس مد نظر توسعه قرار داده شود که این تأسیسات قابلیت صادرات برق هم خواهد داشت ضمنا تشویق مردم به نصب تاسیسات انرژی خورشیدی و بادی روی بام منازل با اعطای وام جهت کمک به تامین انرژی منازل ۱۴-بجای تک محور نمودن گرمایش منازل به گاز طبیعی لازم است با توسعه آنرژی های خورشیدی و بادی بصورت نیروگاهی و منزل محور مصرف ،و همچنین تنوع بخشی حامل های انرژی توسط نفت سفید و گازوییل برای مناطقی نظیر روستاها که مشکل آلودگی ندارند. گاز طبیعی جهت صادرات و تولید محصولات در پتروشیمی آزاد شود و از حالت کنونی که سوزاندن آن در بخاری آنهم با یارانه عظیم مانع شویم ۱۵-سهمیه بندی آب با نصب کنتور هوشمند جهت منازل ۱۶-توسعه تولید انرژی‌های تجدید پذیر که در اروپا مولد اشتغال عمده هستند ۱۷- انتقال صنایع آب بر نظیر نیروگاه ها ،پتروشیمی و صنایع فولاد از مناطق کم آب به کنار سواحل از طریق انتقال آنها relocate کردن ۱۸-ایجاد شهر های ساحلی در جهت اسکان مناطقی که بواسطه تغییراقلیم قابل سکونت نخواهند بود و تمرکز بر شهر های زیر زمینی بواسطه افزایش دمای منطقه و کاهش انرژی برای سرمایش ۱۹-استفاده از تجارب کشورهایی که دچار معضل مشابه کم آبی هستند نظیر ایالت کالیفرنیا آمریکا و غیره ۲۰-اکنون 40درصد آب آشامیدنی بدلیل عدم احیا لوله های زیر ساختی انتقال درون شهری دارد هدر میرود لذا ضروریست احیا شوند و تمرکز بر پروژه های بازیافت فاضلاب ها و بازو خانی آب به چرخه مصرف ۲۱-تمرکز بر بازیافت صنعت پولساز پسماندها که طلای کثیف شناخته میشود منتها اگر مافیای طلای کثیف و زباله بگذارد
ناشناس۳۸۲۳۳۳۶۲۰:۱۸:۰۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ترامپ بدنبال تخریب و بتن ریزی صنایع هسته ای و موشکی و پهپادی و خلع سلاح ایران است توافق با او سایه جنگ را بر سر کشور گسترده می کند.
ناشناس۳۸۲۳۳۴۵۲۰:۲۱:۱۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
مذاکره با اوباما هم گره تحریم ها را کورتر کرد درست فردای امضای برجام اوباما قانون تحریم ویزای امریکا برای اتباع 38 کشور را که به ایران سفر می کنند را تصویب کرد و هیچکدام از تحریمهای پولی و مالی و بانکی هم با برجام لغو نشدند.
ناشناس۳۸۲۳۳۵۰۲۰:۲۳:۱۰ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
برای ایجاد توازن قدرت در منطقه یا اسرائیل باید خلع سلاح اتمی بشود یا ایران باید به سلاح اتمی دست یابد راه حل سومی وجود ندارد.
ناشناس۳۸۲۳۳۶۳۲۰:۲۵:۲۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
غرب باید دست از تهدید و تحریم و فشار بردارد تا زمانیکه خوی قلدری و روحیه استکباری دارند مذاکره و تعامل با انها ممکن نیست.
ناشناس۳۸۲۳۳۷۱۲۰:۲۹:۰۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
تهدیدات دشمن توخالی است هدف اونها ایجاد رعب و وحشت برای وادار کردن ایران به مذاکره و خلع سلاح موشکی و نظامی کشور است.
ناشناس۳۸۲۳۳۷۶۲۰:۳۱:۲۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
با برجام تحریمهای ظالمانه تشدید شد و تحریم ها از 700 عنوان به 1500 عنوان افزایش یافت یعنی گره تحریم ها کورتر از قبل شد ازموده را دوباره ازمودن خطاست.
ناشناس۳۸۲۳۳۸۲۲۰:۳۵:۲۱ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
ایران هرگز توقعات بی جا و تحکم امیز کشورهای زورگو در مورد برنامه هسته ای و موشکی و پهپادی خود را نخواهد پذیرفت.
ناشناس۳۸۲۳۳۹۰۲۰:۳۹:۴۹ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
تحقیر بی سابقه رئیس جمهور اوکراین زلنسکی در کاخ سفید نشان داد که مذاکره با ترامپ عزتمندانه و شرافتمندانه و عاقلانه نیست.
ناشناس۳۸۲۳۳۹۳۲۰:۴۱:۵۶ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
منطقه خاورمیانه امن نیست برای اینکه کشور درگیر جنگ و ویرانی نشود و در جهت بازدارندگی ایران باید به سلاح اتمی و موشک قاره پیما مجهز شود.
محسن۳۸۲۳۴۲۳۲۰:۵۷:۳۷ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
متوجه شدین رهبر انقلاب چی گفتن؟ گفتن اگر ما می خواستیم سلاح هسته ای بسازیم آمریکا نمی توانست جلوی ما را بگیرد. یعنی نتانیاهو که این همه هارت و پوت می کنه را آدم حساب نکرد. نگفت آمریکا واسرائیل فقط گفت آمریکا
ناشناس۳۸۲۳۴۵۷۲۱:۱۷:۱۸ ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
تحریم را بزرگ نمایی کردند تحریم ها فقط 20 درصد تاثیر دارند عمده مشکلات کشور بدلیل سوء مدیریت دولتهاست.
yektanetتریبون

آخرین عناوین