اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴/ مرفهان هدف اولین حذف یارانه انرژی در دولت چهاردهم

  4030821006 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار
اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴/ مرفهان هدف اولین حذف یارانه انرژی در دولت چهاردهم

کارشناس انرژی گفت: اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴ گامی مهم در جهت اصلاح نظام یارانه انرژی در ایران است. با کاهش بار یارانه‌ها بر دوش دولت و ترویج توزیع عادلانه‌تر یارانه‌ها، دولت می‌تواند وجوه را به بخش‌های حساس‌تر هدایت کند و توسعه اقتصادی را ارتقا دهد. همچنین انتظار می‌رود این اصلاحات خطوط هوایی را تشویق کند تا کارآمدتر شوند و مصرف سوخت خود را کاهش دهند که منجر به صرفه‌جویی در هزینه و بهبود سودآوری شود.

فرشاد جامع کارشناس انرژی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اصلاحات بخش یارانه انرژی در بودجه ۱۴۰۴ و مسئله سوخت هواپیما گفت: دولت چهاردهم با اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴، گام مهمی در جهت اصلاح نظام یارانه انرژی در کشور برداشته است. بخش صنعت هوانوردی که یکی از بخش‌های غیرضروری دریافت یارانه انرژی محسوب می‌شود که در سال آتی با اصلاح قیمت سوخت هواپیما شاهد تغییر قیمت سوخت هواپیما خواهد بود. این اقدام با هدف کاهش بار مالی دولت و هدایت یارانه ها به بخش های ضروری تر اقتصاد انجام می شود.

قیمت نازل بنزین هواپیما

وی ادامه داد: در حال حاضر بدون تغییرات قیمتی اعمال شده در بودجه ۱۴۰۴، قیمت هر لیتر سوخت هواپیما معادل ۳۰ هزار تومان است اما با توجه به یارانه انرژی، شرکت های هواپیمایی تنها لیتری ۶۰۰ تومان می پردازند که به معنای یارانه سرسام آور ۹۶ درصدی به این بخش است. این بدان معناست که دولت بخش عمده ای از هزینه سوخت هواپیما را به دوش می کشد که هزینه قابل توجهی است. از طرف دیگر بر اساس گزارش مرکز آمار، هزینه سفر هوایی تنها حدود ۰.۰۶ درصد از هزینه خانوارهای ایرانی است. همچنین ۸۵ درصد از کل هزینه های حمل و نقل هوایی مربوط به سه دهک برتر جامعه است. این وضعیت و آمار نشان می دهد که ثروتمندان ذینفعان اصلی یارانه انرژی در بخش سفرهای هوایی هستند. آمار همچنین نشان می دهد که تنها ۵ درصد از جمعیت کشور از هواپیما استفاده می کنند و بیشتر آنها نیز افراد ثروتمندی هستند که نیازی به یارانه دولتی ندارند.

یارانه انرژی ۱ میلیارد دلاری سوخت هواپیماها

این کارشناس انرژی با اشاره به یارانه انرژی ۱ میلیارد دلاری سوخت هواپیماها برای سفرهای هوایی اظهار کرد: به طور متوسط ​​روزانه حدود ۴ تا ۴.۵ میلیون لیتر سوخت جت در هواپیماهای مسافربری مصرف می شود که سالانه معادل ۱.۶۵ میلیارد لیتر است. این به معنای یارانه قابل توجه ۱ میلیارد دلاری است که این یارانه انرژی به ثروتمندان پرداخت می شود که بار قابل توجهی بر دوش مالی دولت است.

وی در رابطه با اصلاح یارانه انرژی سفرهای هوایی در بودجه ۱۴۰۴ گفت: دولت در اولین گام اصلاح یارانه انرژی ثروتمندان تصمیم گرفته است تا بنزین هواپیما را به جای ۶۰۰ تومان فعلی به لیتری ۶۶۰۰ تومان افزایش دهد. انتظار می‌رود این اقدام باعث کاهش بار یارانه‌ها بر دوش دولت و هدایت وجوه به بخش‌های مستحق‌تر شود. قسمت اول حذف یارانه انرژی سفر هوایی در بودجه ۱۴۰۴ اصلاح می شود.

مزایای اصلاح یارانه سوخت هواپیما

جامع ادامه داد: انتظار می رود اصلاح یارانه سوخت هواپیما پیامدهای متعددی داشته باشد. اولاً، بار مالی دولت را کاهش می دهد که می تواند بودجه را به بخش های مهم تر مانند مراقبت های بهداشتی، آموزش و توسعه زیرساخت ها هدایت کند. ثانیا، توزیع عادلانه یارانه ها را ترویج می کند، زیرا ثروتمندان دیگر ذینفعان اصلی یارانه انرژی نخواهند بود. در نهایت، شرکت های هواپیمایی را تشویق می کند تا کارآمدتر شوند و مصرف سوخت خود را کاهش دهند، که می تواند منجر به صرفه جویی در هزینه و بهبود سودآوری شود.

اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴

وی در پایان گفت: اصلاح یارانه سوخت هواپیما در بودجه ۱۴۰۴ گامی مهم در جهت اصلاح نظام یارانه انرژی در ایران است. با کاهش بار یارانه‌ها بر دوش دولت و ترویج توزیع عادلانه‌تر یارانه‌ها، دولت می‌تواند وجوه را به بخش‌های حساس‌تر هدایت کند و توسعه اقتصادی را ارتقا دهد. همچنین انتظار می رود که این اصلاحات خطوط هوایی را تشویق کند تا کارآمدتر شوند و مصرف سوخت خود را کاهش دهند که منجر به صرفه جویی در هزینه و بهبود سودآوری شود. در مجموع، اصلاح یارانه سوخت هواپیما گامی مثبت به سوی سیستم یارانه انرژی پایدارتر و عادلانه در ایران است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۶۵۸۷۶۴۰۶:۵۴:۲۵ ۱۴۰۳/۸/۲۱
افزایش قیمت اگر هم اتفاق بیفتد همه ارکان اقتصاد لطمه می‌خورد. مرفه و فقیر ندارد. وقتی سوخت هواپیما گران شود بلیط آن گران می‌شود وقتی بلیط هواپیما گران شد بلافاصله بلیط اتوبوس گران می‌شود و به دنبال آن سایر بخشهای حمل و نقل .هر وقت دولت توانست این دومینو را کنترل کند آن وقت میتواند این ادعاهای مصرف غنی و فقیر را مطرح کند. راه حل ناترازی انرژی استفاده از وسایل نقلیه کم مصرف در همه موارد است و لاغیر
قليدون۳۶۵۸۷۸۲۰۷:۵۰:۳۹ ۱۴۰۳/۸/۲۱
استفاده كنندگان از هواپيما يقينا از مرفهان نبودند. هر چند هرچه جلوتر مي رويم اين حرف صحيح تر بنظر مي رسد. عمده كاربران هواپيما (بجز شهرهاي توريستي و زيارتي) پرسنل دولت، پرسنل شركتهاي خصوصي و پرسنل نوبتكار هستند. عده ايي ديگر افرادي هستند(بودند) كه به دليل ناتواني ها جسمي و محدوديتهاي حركتي نمي توانستند مسير هاي طولاني را با وسائل نقليه زميني طي كنند. مسلما حمل و نقل هوايي گران تر مي باشد اما بتدريج از ليست هزينه ها ي افراد مياني جامعه دارد خارج مي شود وگرنه دولت كه براي هزينه كردن بليط پرسنل خود مشكلي ندارد.
yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  2. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  3. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  4. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  5. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  6. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  7. نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم/قیم مردم نیستیم/مشکلات چندین‌ساله، ۱۰۰ روزه حل نمی‌شوند

  8. چرا به سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟

  9. آقاتهرانی: قانون عفاف و حجاب مادام العمر نیست + ویدیو

  10. اهل مذاکره و گفتگو هستیم اما باج نمی دهیم

  11. اولیانوف: روسیه خلاف آمریکا به دوستانش خیانت نمی‌کند؛ اسد در مسکو است

  12. سیاوشی: قانون حجاب طبق برنامه اواخر آذر ابلاغ می‌شود

  13. یارانه پردرآمدها در سال آینده حذف می شود

  14. ظفرقندی: سالانه ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهیم

  15. لحظه نصب پرچم تغییریافته سوریه بر فراز ساختمان سفارت این کشور در مسکو

  16. آمریکا احتمالا هیئت تحریر الشام را از لیست تروریستی حذف کند

  17. پیش بینی معنادار عراقچی از آینده سیاسی سوریه

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  4. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  5. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  6. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  7. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  8. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  10. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  11. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  14. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  15. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  16. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  17. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  18. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  19. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  20. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  21. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  22. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  23. عوامل شهادت تکنیسین اورژانس ایرانشهر شناسایی شدند

  24. ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟/گرانی ها بخاطر عملکرد دولت پزشکیان نیست

  25. عزل یک عضو ستاد امر به معروف و عذرخواهی از رییس‌جمهور

آخرین عناوین