رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: لزوم ارتقای سیستم تولید و کیفیت برای توسعه صادرات به بریکس

  4030818038

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و چین گفت: برای تحول در صادرات با کشورهای عضو بریکس باید سیستم تولید و کیفیت را برای رقابتی سازنده ارتقاء دهیم.

لزوم ارتقای سیستم تولید و کیفیت برای توسعه صادرات به بریکس

«مجیدرضا حریری» در گفت و گو با ایرنا درباره توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای عضو بریکس، اظهار داشت: ارتقای سیستم تولید باید مبتنی بر کیفیت کالا و رقابت قیمتی باشد تا قابلیت عرضه جهانی داشته باشد.

وی با بیان اینکه تجارت جاده ۲ طرفه است، گفت: باید رابطه هماهنگی بین کشورهای عضو بریکس ایجاد شود تا از روابط متقابل کسب سود کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: موضوع بریکس و اقتصادهای نوظهورئتوسط کشورهایی که اقتصاد آنها در قرن ۲۱ رشد کرده، بنیانگذاری شده است تا تبدیل به قدرت های اقتصادی شود.

وی با بیان اینکه هر کشوری باید به مقدار منابع و استعدادها سهمی در اقتصاد جهانی داشته باشد، گفت: نظمی که مدنظر دنیاست یک نظم چندقطبی و گروهی است و مانند سابق بحث اقتصاد تک قطبی و دو قطبی نیست.

حریری اضافه کرد: بر این اساس، اعلام شده است که هر کشور باید به مقدار منابع و استعداد مردمان خود از آینده اقتصاد بهره برداری کند؛ از این رو نظام دوقطبی و تک قطبی بهم خواهد خورد.

وی با اشاره به طراحی و رونمایی از پلتفرم «بریکس پی» گفت: این «ارز واحد» و کارت های بانکی بریکس برای کشورهای عضو این اتحاد، مزایایی چون دلارزدایی، تسهیل تجارت و کاهش تأثیر تحریم‌های غرب را به همراه خواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین بیان داشت: گروه اعضای بریکس اکنون در تلاش برای ایجاد بانک و پول واحد هستند، همچنین در بین این کشورها بحث روابط گمرکی آزاد، کارت های اعتباری و سایر موارد در حال انجام است، مانند کارت های اعتباری و بریکس پی که عملیاتی شده است.

توسعه روابط تجاری و اقتصادی کشورهای عضو بریکس

وی بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی کشورهای عضو بریکس تاکید کرد و گفت: زمانی که «بریکس پلاس» طراحی شد چهار کشور به آن اضافه شدند، اکنون ۲۹ کشور در حال مذاکره هستند تا به آن اضافه شوند و به دنبال فضای اقتصادی و فرصت از مزایای این نوع اقتصاد هستند.

حریری عنوان کرد: بریکس فرصتی است تا کشورهای عضو، بازارهای تجارت را به روی یکدیگر باز کنند و از ظرفیت اقتصادی یکدیگر بهره مند شوند. از این رو نباید انتظار داشت که امروز و فردا به نتایج بریکس دست پیدا کنیم؛ همانگونه که سه دهه طول کشید تا اتحادیه اروپا بتواند به یک اقتصاد واحد و بدون مرز دست یابد.

وی با بیان اینکه در آینده بریکس تحول اقتصادی در دنیا ایجاد می کند، اما نیاز به زمان دارد گفت: هماهنگی بین چندین کشور که از لحاظ سیاسی و اقتصادی در شرایط یکسانی قرار ندارند، نیاز به یک کار میان مدت و بلند مدت دارد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکید کرد: عضویت در این گروه به طور قطع برای ما فرصت های جدیدی را تعریف می کند و این به ما بستگی دارد که چگونه از این فرصت ها استفاده کنیم، چرا که کشورها با عضویت در گروه های اقتصادی با همفکری و هم افزایی بیشترین استفاده را از فرصت های اقتصادی خواهند برد.

وی خاطرنشان کرد: کشورهایی که عضو بریکس هستند از نظر سیاسی در شرایط یکنواخت نیستند؛ به طور مثال تضادهایی میان هند، چین، روسیه، ایران و امارات وجود دارد که این روابط بر روی هم پیمانی اقتصادی نیز تاثیرگذار خواهد بود.

ایران باید از فرصت بازارهای تجاری بریسک استفاده کند

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان ایکه ایران باید از فرصت بازارهای تجاری بریکس استفاده کند، گفت: باید بریکس را خوب مطالعه و برنامه ریزی کنیم و در فرصت های کوتاه بیشترین بهره را ببریم و خود را به عنوان عضو فعال جا بیندازیم.

وی ابراز داشت: ایران اکنون در دنیا عرضه کننده نفت و محصولات بر پایه نفت، معدن و محصولات معدنی است که این ۲ مورد در تجارت ما ۹۰ درصد نقش دارند؛ این ترکیب به ما اجازه مانور دادن بر روی سایر محصولات را نمی دهد.

حریری با تاکید بر تجارت غیرنفتی گفت: باید در حوزه تولید تغییرات اساسی بدهیم، به سمتی برویم که از منظر قیمتی یا کیفیتی در دنیا بتوانیم رقابت کنیم؛ به عنوان مثال پسته ایران از منظر کیفیتی با کل دنیا رقابت می کند، بعضی کشورها با تولید کالا، بعضی دیگر با کیفیت یکسان اما قیمت پایین سهم قابل توجهی در صادرات دارند.

وی ادامه داد: اکنون به خاطر تعرفه های بالا و ممنوعیت ها بسیاری از کالاها به بازارهای داخلی ما وارد نمی شود چرا که مرزها را به روی تولیدات دیگر بسته ایم. با اینکه می توانستیم با رفع ممنوعیت ها، زمینه رقابت تولید کننده داخلی را با خارجی افزایش و به کیفی سازی محصولات کمک کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه باید ۲۰ قلم کالای مزیت دار اقتصادی را شناسایی کنیم، گفت: اگر قرار است در دنیا و بریکس نقش اصلی ایفا کنیم، باید از تامین کننده انرژی و مواد خام فاصله بگیریم و به سمت کالاها با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.

وی عنوان کرد: باید ۲۰ قلم کالایی که قابلیت صادرات با کیفیت بالا و قیمت مناسب دارند را شناسایی و بر روی این کالاها کار کنیم تا با قدرت بیشتری در بازارهای جهانی ورود کنند.

yektanetتریبون

پربحث‌های دیروز

  1. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  2. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  3. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  4. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  5. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  6. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  7. نیاز داریم با دنیا حرف بزنیم/قیم مردم نیستیم/مشکلات چندین‌ساله، ۱۰۰ روزه حل نمی‌شوند

  8. چرا به سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟

  9. آقاتهرانی: قانون عفاف و حجاب مادام العمر نیست + ویدیو

  10. اهل مذاکره و گفتگو هستیم اما باج نمی دهیم

  11. اولیانوف: روسیه خلاف آمریکا به دوستانش خیانت نمی‌کند؛ اسد در مسکو است

  12. سیاوشی: قانون حجاب طبق برنامه اواخر آذر ابلاغ می‌شود

  13. یارانه پردرآمدها در سال آینده حذف می شود

  14. ظفرقندی: سالانه ۵۰ هزار نفر را به دلیل آلودگی هوا از دست می‌دهیم

  15. لحظه نصب پرچم تغییریافته سوریه بر فراز ساختمان سفارت این کشور در مسکو

  16. آمریکا احتمالا هیئت تحریر الشام را از لیست تروریستی حذف کند

  17. پیش بینی معنادار عراقچی از آینده سیاسی سوریه

پربحث‌های هفته

  1. چرا اسد رفت؟!

  2. ذوق زدگان وطنی در فردای سوریه !

  3. چرا ارتش سوریه نمی جنگد؟!

  4. کنایه‌های شمخانی به احمدی‌نژاد و جلیلی/ اظهارات عجیب فائزه هاشمی درباره حجاب/ زنگ خطر برای امنیت‌ ملی

  5. آغاز «نمی‌گذارند»‌های پزشکیان/ کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی!/ توصیه زیدآبادی به افرادی که از سقوط بشار اسد شاد شده‌اند

  6. دردسرهای اردوغان با سوریه جدید

  7. واکنش پزشکیان به قانون حجاب

  8. نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: قبل از آنکه دیر شود، ایران را به سلاح هسته‌ای مجهز کنید/ نیمی از بی‌حجابی‌ها ناشی از اعتراض به وضع موجود است

  9. سیمای صد روزه ۴ وزارتخانه کلیدی

  10. قانونی حساس و بازتاب هایی حساس تر !

  11. اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف/ انتقاد شرق از سخنان جواد لاریجانی/ یک ادعا درباره رویگردانی بشار اسد از ایران

  12. اجرای قانون حجاب به تاخیر افتاد/ جزئیات تصمیم شورای امنیت ملی کشور

  13. هیولای نئولیبرالیسم «اسد» را بلعید!

  14. رسایی: عارف به صراحت قانون دیگر معاون اول نیست!

  15. تحلیل «ظریف» از دستاورد بی‌نظیر جمهوری اسلامی / یک اشتباه ۲۵ساله در مذاکره ایران و غرب/ توصیه رسانه ای کرباسچی به پزشکیان

  16. وقتی فردوسی پور هم مجوز دارد، هم ندارد !

  17. ظریف: به کسی که فرزندش خارج از کشور است، به چشم تهدید نگاه نکنیم

  18. مطالبه به حق یا فشارِ ناحق؟!

  19. اردوغان:‌ رهبر واقعی یکی منم، یکی پوتین !

  20. راه پرپیچ و خم بنزینی به کجا ختم می‌شود؟

  21. نامه مجتبی ذوالنوری به ظریف: بدون هرگونه تعلل از سمت غیرقانونی خود کناره گیری کنید

  22. جریمه‌ها در قانون حجاب بر چه اساسی تعیین شد؟

  23. نظر «مهاجرانی» درباره اوضاع سوريه

  24. عوامل شهادت تکنیسین اورژانس ایرانشهر شناسایی شدند

  25. ظریف را آمریکا و اروپا تحریم کرده اند، ما هم در داخل تحریمش کنیم؟/گرانی ها بخاطر عملکرد دولت پزشکیان نیست

آخرین عناوین