جامعه ایرانی چرا فقیر شده است؟!

گروه تعاملی الف،   4011116003 ۱۰۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۰۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

مردم برای جلوگیری از سقوط به زیر خط فقر مرتباً به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌هایی هستند که بتواند تورم را پوشش دهد. سال‌ها مسکن این وظیفه را به عهده داشته اما با گرانی بیش از حد مسکن و کاهش قدرت خرید در چند سال گذشته بازار‌هایی نظیر بورس و ارز دیجیتال مورد توجه قرار گرفته‌اند.

جامعه ایرانی چرا فقیر شده است؟!

گروه تعاملی الف - عباس محسنی:

از وضعیت شاخص‌های کلی تصمیم‌سازی در کشورمان مانند نظامات بودجه‌ریزی، یارانه‌ای، بانکی و... می‌توان به این پرسش بنیادین پاسخ داد که چرا جامعه ایرانی این اندازه فقیر است؟

اقتصاد ایران سال‌هاست که فقر تولید می‌کند. هر تولید‌کننده بی‌رانتی را زمین می‌زند و هر کارگر و کارمندی را روزبه‌روز فقیرتر می‌کند. ساختار توسعه اقتصادی وجود ندارد و اما ساختار تولید و توسعه فقر به خوبی کار می‌کند. سرمایه‌گذاری زیر بنای رشد و توسعه اقتصادی است. اول از همه نیز سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها اولویت دارد. اولین مشخصه سرمایه‌گذاری بلندمدت امنیت در تمام ابعادش است. امنیت سرمایه‌گذاری، امنیت سیاسی، عدم تحریم، راحتی نقل و انتقال پول وجود زیرساخت‌های مناسب کسب و کار و امنیت قانونی بلندمدت و... چیزی که در اقتصاد ما لابه لای شعار‌های سیاسی و اقتصادی مورد توجه واقع نشد.

مادرِ مشکلات اقتصادی، سرمایه‌گذاری است که علت‌های آن را هم برشمردیم. در سال‌هایی که مجلس مرتباً درحال تغییر نرخ فرمول خوراک و انرژی و بستن انواع و اقسام عوارض صادرات و انواع نرخ دستوری و... بر روی محصولات و مواد اولیه شرکت‌ها بود، ما شاهد مرگ سرمایه‌گذاری بودیم.

ناکارآمدی دولت‌ها با چاپ پول و پرداخت هزینه‌های جاری، باعث تورم و ابرتورم شد و قطع ارتباط خارجی و نبود امنیت سرمایه‌گذاری در داخل، وضعیت تولید و اشتغال را به این وضعیت اسفبار رسانده است. ظرفیت تولید برق و گاز به دلیل عدم سرمایه‌گذاری جدید افزایش نیافته و شاهد قطعی برق و گاز در تابستان و زمستان هستیم. تورم به صورت دوره‌ای و منظم در اقتصاد پدیدار می‌شود و روزبه‌روز کارمندان و کارگران بیشتری را به زیر خط فقر می‌فرستد. اقتصاد ایران یک موتور تولید تورم و فقر است که سرعت آن گه‌گاه کم و زیاد می‌شود اما همچنان به سمت اشتباه پیش می‌رود.

صنایع کشور از نبود سرمایه در گردش، عدم به‌روزآوری تکنولوژی، عدم امنیت سرمایه‌گذاری بلندمدت به دلیل تغییر قوانین، نبود بازار خارجی و تحریم و... رنج می‌برد و طبیعی است که دولت هم نمی‌تواند محیط کسب و کار را سامان بدهد. به همین دلیل مردم برای جلوگیری از سقوط به زیر خط فقر مرتباً به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌هایی هستند که بتواند تورم را پوشش دهد. سال‌های سال، مسکن این وظیفه را به عهده داشته اما با گرانی بیش از حد مسکن و کاهش قدرت خرید در چند سال گذشته بازار‌هایی نظیر بورس و ارز دیجیتال نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند.

نکته مهم در این خصوص این است که با گسترش فقر، جامعه به سمت پذیرش ریسک‌های بیشتر برای جبران عقب‌افتادگی اقتصادی خود می‌رود. ناگهان به بورس هجوم می‌آورد، ناگهان دلار می‌خرد، ناگهان ارز دیجیتال می‌خرد و... و این در حالی است که ریسک این بازار‌ها برای بسیاری از افراد قابل تحمل نیست و باعث ضرر و زیان و عقب‌افتادگی بیشتر و مشکلات رفتاری و روحی و اجتماعی می‌شود و در نتیجه فقر بیشتری همراه با معضلات اجتماعی و احساس نابرابری بیشتر تولید می‌شود.

اقتصاد ایران دیگر تولیدمحور نیست، حتی دلال‌محور هم نیست (به دلیل نبود ثبات اقتصادی) واردات و فروش کالا هم اوضاعش خراب است در عوض اقتصاد ایران سودبگیر و اصطلاحاً نزول‌محور شده است. سود بی‌دردسر ۳۰ درصدی که صرفاً بر اساس یک بازی پانزی توسط بانک‌ها و دولت پرداخت می‌شود و یکی دو سال همه بازار‌ها را به رکود می‌برد و در زمان بازپرداخت سود با گران شدن دلار و طلا و مسکن و سهام و... ارزش سود‌های پرداختی با تورم چندصد درصدی طی چند سال از بین می‌رود و دوباره فقر تولید می‌شود.

مسابقه پرداخت سود توسط بانک‌ها در چند سال آینده باعث ورشکستگی دو یا سه بانک کشور خواهد شد. بنابراین عدم سرمایه‌گذاری باعث تولید فقر، و فقر بیشتر باعث ریسک‌پذیرتر شدن جامعه می‌شود و در نهایت باعث ایجاد احساس نابرابری در جامعه می‌شود. بنابراین برای مقابله با فقر ابتدا باید نظامات بودجه‌ریزی، بانکی، مالیاتی و... را اصلاح کرد تا روند توزیع ثروت در مسیر درست خود قرار بگیرد. 

دیدگاه کاربران

ناشناس۲۸۹۲۳۷۱۰۹:۰۵:۴۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
فقر اقتصادی مهم نیست.فقر بصیرت و ایمان مهم است.
ناشناس۲۸۹۲۴۶۲۱۰:۲۰:۴۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اتفاقا فقر اقتصادی خیلی مهم است .انسان فقیر توان سر و سامان دادن به بچه ها و زندگی خود را ندارد .فقر مادر تمام بد بختی هاست.
ناشناس۲۸۹۲۵۹۸۱۲:۲۸:۰۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
با توجه به اقرار سازمان‌های بین‌المللی به رشد اقتصادی کشورمان نسبت به دولت قبل، کارشناسان اقتصادی این مسئله را برای مردم تبیین کنند تا مردم متوجه شوند که تلاش جهادی دولت ثمر می‌دهد.
ناشناس۲۸۹۲۷۴۱۱۳:۵۰:۵۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
سربازی اجباری باعث محرومیت 4 میلیون مشمول غایب از همه خدمات اولیه زندگی شده است و فقر را افزایش داده است.
ناشناس۲۸۹۲۸۰۹۱۴:۳۷:۵۳ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
سربازی باید اجباری باشد همه ی جوانان باید به خدمت وظیفه بروند تا ساخته شوند و به وطن خود ادای دین بکنند.
ناشناس۲۸۹۲۸۷۹۱۵:۵۲:۴۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
بله باید اجباری باشه ولی با برنامه یعنی سرباز باید حداقل اصول رزمی را یاد بگیرد.سربازی جایی است که میتوان بهترین نیروی کار را تربیت کرد .
ناشناس۲۸۹۲۷۴۲۱۳:۵۱:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
الحمدلله بعد از 4 سال رشد اقتصادی منفی در یکسال گذشته رشد اقتصادی کشور 4 درصد مثبت شده است.
ناشناس۲۸۹۲۹۲۹۱۶:۳۳:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ضرورتی به توجه به اقرار اونا نمی بینم. من پیشرفت اقتصادی را در سفره ام جستجو میکنم ولی نمی یابم!
ناشناس۲۸۹۲۶۴۵۱۲:۵۹:۲۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اثرات عضویت ایران در شانگهای و بریکس در اقتصاد کشور نمایان می‌شود و نشان می‌دهد که دولت در عرصه جهانی فعال است. منتهی باید مردم قدری صبوری کنند تا ان‌شاءالله این تلاش‌ها به ثمر برسند.
ناشناس۲۸۹۲۷۴۰۱۳:۵۰:۱۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
در یکسال گذشته صادرات از واردات بیشتر شده و تراز تجاری کشور 800 میلیون دلار مثبت شده است.
ناشناس۲۸۹۲۹۲۶۱۶:۲۹:۲۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
فعلاً که سفره مردم هر روز داره کوچکتر میشه با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشه
ناشناس۲۸۹۲۶۴۸۱۳:۰۱:۲۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
جهان در حال پوست‌اندازی می‌باشد و هندسه قدرت جهانی در حال جابه‌جایی یعنی انتقال قدرت از غرب به شرق است و اما ایران به دلیل ظرفیت‌هایی که دارد می‌تواند نقش بسیار حیاتی و ویژه در نظم جدید جهان داشته باشد و چنانچه کوتاهی صورت بگیرد در پیرامون قدرت‌های بزرگ بازیگر فرعی خواهد شد.
ناشناس۲۸۹۲۸۰۷۱۴:۳۶:۱۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اگر کشور با مشکلات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند علت اصلی انست که 34 سال مدیریت اجرایی کشور دست یک جریان غرب پرست سرمایه دار و خود تحقیر بوده یعنی کسانی که میگفتن مسکن مهر بد است امریکا می تواند با یک بمب سیستم دفاعی ما را نابود کنه ! تولید برق با معاهده پاریس منافات دارد ساخت پالایشگاه بد است ! خودکفایی گندم اشتباه است والی آخر.
علي۲۸۹۳۱۴۹۲۰:۳۴:۴۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
معيار شناسايي عملكرد مناسب يك حكومت، بهبود شاخصهاي رفاهي و اقتصادي است. بصيرت و انتخاب دوست و دشمن استرات‍‍ژي هستند براي رسيدن به هدف كه اگر جواب نميدهد بايد استراتژي را عوض كرد.
mostafa.kamali95@yahoo.com۲۸۹۲۴۶۳۱۰:۲۳:۲۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
چون توزیع ثروت در جامعه متوازن نیست عده زیادی بر اثر عدم نظارت قانونی به ثروت های حرام و نامشروع افسانه ای دست پیدا کرده و تعادل اقتصادی را بهم زده اند در گام دوم انقلاب با انقلاب اقتصادی و با استفاده از قانون مشروعیت سنجی اموال و دارایی ها این ثروت ها باید شناسایی و ملی گشته و متصرفین به جرم اخلال در نظام اقتصادی کشور محاکمه شوند
ناشناس۲۸۹۲۶۴۹۱۳:۰۲:۵۳ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
خیلی از مردم در جریان موفقیت‌های دولت و گام‌های بزرگ برداشته شده در یک سال و نیم گذشته نیستند. نباید گذاشت تمام تلاش‌های صورت‌گرفته در این مدت تحت پوشش گرانی نرخ دلار و خودرو قرار بگیرد.
ناشناس۲۸۹۲۵۵۷۱۱:۵۸:۱۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
وقتی امیرالمومنین فرموده است از هر دری فقر وارد بشه از در دیگر ایمان خارج میشه
ناشناس۲۸۹۲۸۰۱۱۴:۳۳:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
یعنی از 1400 سال قبل تا الان فقر نبوده؟!!!
ناشناس۲۸۹۲۶۲۶۱۲:۵۱:۰۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
هر فقری در میان آحاد مردم مهم است .
ناشناس۲۸۹۲۶۵۹۱۳:۰۹:۵۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
یک کتاب هست که اتفاقا به فارسی ترجمه شده با عنوان فقر بدبخت می کند مطالعه کنین فقر ریشه تمام مشکلاته هیچ چیز مثل فقر نمیتونه یک جامعه رو عقب نگه داره و متاسفانه اتفاقیه که داره در کشور ما میوفته.
ناشناس۲۸۹۲۶۷۷۱۳:۱۶:۴۳ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
دو روز نهار نخوری دنیا رو به هم می ریزی با بصیرت
ناشناس۲۸۹۲۸۸۶۱۵:۵۴:۵۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
فقر مهم نیست؟! حدیث معروف داریم فقر که از در بیاد ایمان از پنجره میره بیرون.
ناشناس۲۸۹۳۰۲۴۱۸:۰۹:۰۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ممکنه فقیر باشیم عوضش امنیت داریم
ناشناس۲۸۹۲۳۷۲۰۹:۰۶:۱۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اصلاح طلبان قیمت ارز را 10 برابر کردند یعنی مردم 10 برابر فقیر شدند.
ناشناس۲۸۹۲۴۶۵۱۰:۲۶:۲۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
قابل توجه دولتمردان اموال مازاد دولت را چه کسانی می‌توانند بخرند جز آنها که ثروت های افسانه ای و کلان دارند تازه آنها با نفوذ خود برای خرید اموال دولت وام های کلان میگیرند و اموال دولت را می خرند که اینکار بسیار تورم زاست و خلق نقدینگی شدید میکند
ناشناس۲۸۹۲۵۳۴۱۱:۲۷:۱۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
فروش اموال مازاد اولا یعنی کوچک سازی دولت دوم هم جمع کردن ریال از بازار و کاهشی شدن تورم
ناشناس۲۸۹۲۶۵۱۱۳:۰۳:۲۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اولا خریداران دلار دارند. ثانیا طبق معمول ریال را از بانکها وام میگیرند برای خرید اموال. ثالثا ریال داران عادی توانایی خرید این اموال را ندارند. در این میان با این رویاپردازی اموال دولتی در حقیقت اموال مردم را دارید به فنا میدید!
ناشناس۲۸۹۲۷۸۲۱۴:۱۶:۰۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
در دولت روحانی چرا کارخانجات بزرگ هپکو و هفت تپه و کشت و صنعت مغان و الومینیوم المهدی و ماشین سازی تبریز و رشت الکتریک و غیره به ثمن بخس به نور چشمی ها واگذار شدند ؟!
ناشناس۲۸۹۲۷۹۶۱۴:۲۹:۲۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
آیا میدانی تورم ایران به خاطر پول سرگردان که ریال هست ایجاد شده که یکی از خریدها دلاره و بالا می رود؟؟!!!
ناشناس۲۸۹۲۴۶۷۱۰:۲۸:۲۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
تنها دولت اصلاح طلب ایران دولت خاتمی بود که اتفاقا کمترین افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی را داشت و بعد از ۸ سال دلار دو و نیم برابر شد.
ناشناس۲۸۹۲۶۰۲۱۲:۳۶:۱۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
روحانی با حمایت تمام قد هاشمی و خاتمی رای اورد و تمام اعضاء دولتش از جمله زنگنه و اخوندی و نوبخت و نهاوندیان و ربیعی و حجتی و ابتکار و نعمت زاده و ظریف و غیره اصلاح طلب بودند.
ناشناس۲۸۹۲۸۶۰۱۵:۲۸:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ولی جنتی،رحمانی فضلی، مصطفی پورمحمدی، حسین دهقان و سید محمود علوی وزرای پیشنهادی کشور، دادگستری، دفاع و اطلاعات اصولگرایان کابینه دولت روحانی بودند ، لاریجانی رییس مجلس هم اصولگرا ولی همراه روحانی بود پس نتیجتا دولت دست اصلاح طلبان نبوده. اصلاح طلبان چون کاندیداهای اصلی رد صلاحیت شده بودند ناچار به حمایت از روحانی بودند.
ناشناس۲۸۹۲۶۱۱۱۲:۴۱:۲۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
فراموش نکردیم شما اصلاح طلبا میگفتین با روحانی تا 1400 ما به عقب بر نمی گردیم !
ناشناس۲۸۹۲۶۷۱۱۳:۱۵:۵۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
قراردادهای خسارت بار کرسنت و استات اویل و توتال و پذیرش سهم 9 درصدی ایران از دریای خزر و اختلاس شهرام جزایری در دولت خاتمی اتفاق افتاد و بیشترین توهین به مقدسات در مطبوعات در دولت اصلاحات صورت گرفت.
ناشناس۲۸۹۲۸۱۷۱۴:۴۴:۳۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
تورم متوسط 15 درصدی کجا خوب هست؟ تحریم هسته ای هم به خاطر مذاکرات غیر قانونی آن دولت با چند کشور زمینه سازی شد
ناشناس۲۸۹۲۴۷۲۱۰:۳۲:۳۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
شما دلار را بیارید پایین بعد این حرفها را بزنید 25 هزار و 700 تحویل گرفتید بعد یکسال بالای 44 تومنه اول دلار را بیار پایین بعد بگو ما پایین آوردیم فلانی بالا برد.
ناشناس۲۸۹۲۵۸۳۱۲:۱۶:۱۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
دلار تابع تورم هست حال بماند دولت ها هم ممکن هست کاسبی کنند و مقداری بالاتر ببرد ولی با همین فرمان 10 برابر نمی شود
ناشناس۲۸۹۲۶۰۶۱۲:۳۸:۱۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
در دولت اصلاح طلب روحانی قیمت دلار 10 برابر شد اگر دلار به نرخ 300 هزار تومان برسه رئیسی تازه به رکورد روحانی دسته یافته است !
ناشناس۲۸۹۲۶۱۰۱۲:۳۹:۵۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
در دولتهای هاشمی و روحانی نرخ ارز و طلا و مسکن و خودرو 10 برابر شد در هیچ دولت دیگری این تراژدی غمناک اتفاق نیفتاد.
ناشناس۲۸۹۲۶۷۶۱۳:۱۶:۴۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ببین ساختن چقدر سخته / ولی ویرانی اسونه
ناشناس۲۸۹۲۵۵۰۱۱:۴۷:۴۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
پیاز شده کیلو 30 تومن پیاز هم کار اصلاح طلبها است؟
ناشناس۲۸۹۲۷۴۶۱۳:۵۳:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
از امروز پیاز در میادین تره بار به نرخ 15 هزار تومان توزیع می شود.
ناشناس۲۸۹۲۸۶۲۱۵:۲۹:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
خرده فروشی در اصفهان تا ۳۷ هزار تومان هم می فروشند و تعزیرات هم ورود نکرده است
شهرام قاسمیان __ بندرانزلی۲۸۹۲۹۴۸۱۶:۴۶:۰۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
هموطن محترم ، شما که ساکن تهران هستی شاید زرنگ باشی و بتوانی پیاز ۱۵ هزار تومانی را از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران تهیه کنی اما در دیگر نقاط کشور پیاز بالای ۳۰ هزار است
ناشناس۲۸۹۲۷۸۵۱۴:۱۸:۰۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
هر چی بدبختی میکشیم زیر سر جریان اصلاح طلبه .
ناشناس۲۸۹۲۵۸۴۱۲:۱۷:۱۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اصلاح طلب و اصولگرا هیچ فرقی ندارن. همه در راستای منافع خود تلاش میکنن و مردم هم این وسط بدبخت میشن
ناشناس۲۸۹۲۷۷۴۱۴:۱۱:۲۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
دولت اصلاح طلب قبل وامهای چند صد میلیاردی به نور چشمی ها می داد اما دولت رئیسی وامهای 100 و 200 میلیونی به مردم عادی پرداخت می کند تفاوت را احساس کنیم.
ناشناس۲۸۹۲۹۵۳۱۶:۴۸:۵۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
خدا وکیلی صادقانه تر از این نمی شود گفت 《 درود به شرفت 》 !
ناشناس۲۸۹۲۶۵۷۱۳:۰۹:۱۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
تمام سیاسیون وطنی در این چند ده سال در ایجاد مشکلات و معضلات و ..... مملکت سهیم هستند البته با قدرالسهم های متفاوت که در این موضوع چندان مهم نیست !
ناشناس۲۸۹۲۷۷۰۱۴:۰۹:۰۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
با توجه به اینکه اصلاح طلبان 34 بعد از انقلاب حکومت کردند قدر سهم شون در مشکلات 80 درصد است.
ماهان۲۸۹۳۱۶۷۲۱:۰۲:۰۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
آقای ریسی که اصول گراست تو یک قیمت ارز ۵۰درصد بالا رفت!
ناشناس۲۸۹۲۳۸۲۰۹:۰۹:۵۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
درباره موفقیت نسبی دولت سیزدهم باید خاطرنشان کرد که اولاً دشمن به شکست فاحش فشار حداکثری اعتراف کرد. ثانیاً دولت توانست در همین یک سال و نیم به‌طور نسبی بر برخی چالش‌ها غلبه کند. از جمله افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی، کاهش کسری بودجه، تسویه حدود یکصدهزار میلیارد تومان بدهی دولت قبل، کاهش نرخ تورم از 60 به 40 درصد ؛ دو برابر شدن خرید تضمینی گندم و کاهش واردات، تامین امنیت غذایی با وجود بحران جهانی گسترده، نهایی کردن پروژه‌های مهمی مانند تامین آب خوزستان و همدان و کردستان، موفقیت در مهار کرونا که نقش مهمی در رکود و تعطیلی کسب‌وکارها داشت، عبور از تابستان بدون قطع برق برخلاف دو سال گذشته، بازگرداندن ریل اقتصاد از رکود به رشد 4 درصدی، و...
ناشناس۲۸۹۲۵۶۴۱۲:۰۱:۳۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
قابل توجه شما قیمت جهانی گندم بعد از فروکش کردن نسبی بحران اوکراین کاهش پیدا کرد و به قیمت های قبل رسید .
ناشناس۲۸۹۲۵۸۸۱۲:۱۸:۵۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
پیاز 35 هزارتومنی. گوشت 340 هزار تومنی. پراید 310 میلیونی و...
ناشناس۲۸۹۲۷۵۱۱۳:۵۷:۵۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
در سال 92 گوشت کیلویی 25 هزار و دلار 3 هزار و پراید 17 میلیون بود بلایی که روحانی بر سر اقتصاد کشور اورد هیچکس نیاوردند.
مانی۲۸۹۳۳۳۱۰۱:۵۰:۱۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۸
مردم همه مواد غذایی،دارویی،بهداشتی،مسکن و اجاره را درسال 1400 در دوره روحانی، با وجود کارشکنی و سنگ اندازی ها، با دلار 4200 تومان می خریدیم. لذا گوشت 25000 تومان 92 در آخر دوره روخانی 45000 تومان بود،این چه ربطی به ران گوسفند 420000 تومان ظرف 20 ماه دارد؟ ولی با تلاش بیش از حد دولت و مجلس یکدست و حداقلی فعلی، مواد غذایی و دارویی و بهداشت و... 600-700% گران شد و متاسفانه توقف هم ندارد.
ناشناس۲۸۹۲۶۶۳۱۳:۱۱:۳۷ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
عجیبه که سهوا یا عمدا مادر مشکلات را که در این دولت رقم زده شده فراموش کرده اید و آنهم بالا بردن قیمت دلار از ۲۶۰۰۰ تومان به ۴۴۰۰۰ تومان است. درآمد بیشتر مردم بخصوص حقوق بگیران و بازنشستگان به ریال و هزینه شان به دلاره لذا برخلاف شعارها، هر روز فقیرتر میشوند.
ناشناس۲۸۹۲۷۸۷۱۴:۱۹:۴۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
عمده مشکلات ما در دولت روحانی رقم زده شد وقتی قیمت ارز و طلا و مسکن و خودرو و موبایل و غیره 10 برابر شد اقتصاد مملکت ته دره رفت.
ناشناس۲۸۹۳۰۴۱۱۸:۳۰:۲۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
آخه هموطن گرامی ، برای چند میلیون ایرانی که سفره ای خالی دارند چه فرقی می کنه که کدام جناح سیاسی یا کدام رئیس جمهور یا کدام رئیس مجلس یا کدام رئیس قوه قضاییه یا ..... باعث و بانی اصلی خالی شدن سفره اش هستند ، پس دست از جناح بازی بردار .
ناشناس۲۸۹۲۶۶۵۱۳:۱۳:۳۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
به لطف فضای مجازی سال هاست که همه ملت از واقعیت های غیر قابل انکار مطلع هستند !
صادق۲۸۹۲۷۱۷۱۳:۴۰:۵۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
سفره مردم هر روز کوچکتر می شود مردم فقیر تر می شوند اما دولت سیزدهم از موفقیت های چشمگیر خود می گوید ،،،چرا تو زندگی ما نمود نمی کنند؟؟ دلار چهل و پنج هزار تومن،،،پراید صد و بیست تومنی سیصد میلیون تومن،،قیمت تمام اقلام غذایی بین صد تا دویست درصدو....
ناشناس۲۸۹۲۷۸۸۱۴:۲۰:۵۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
سفره های مردم در دولت روحانی خیلی کوچک شد زیرا ارزش پول ملی به یک دهم تقلیل یافت.
ناشناس۲۸۹۲۳۸۳۰۹:۱۰:۰۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
افزایش شدید فاصله طبقاتی و فقر و تبعیض و بیکاری و رکود و تورم و فساد نتیجه 34 سال مدیریت غربگدایان در کشور است.
ناشناس۲۸۹۲۴۸۰۱۰:۳۸:۵۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
نتیجه 20و چند سال گدایی از دشمن تا یک تکه نان بدهند ولی همان را هم ندادن هیچ هزینه اضافی هم درست شد!
ناشناس۲۸۹۲۶۷۵۱۳:۱۶:۳۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اکنون دلار چنده؟ حقوق و دستمزد چنده؟ قیمت نواد غذایی چنده؟ میشه این همه شعار را بس کنید و به معیشت مردم برسید؟ در عمل در این مدت کوتاه معیشت را بدتر کردید.
ناشناس۲۸۹۲۷۵۳۱۳:۵۹:۴۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
افزایش نرخ دلار و تورم نتیجه 8 سال فرصت سوزی دولت روحانی با برجام است به قول خود جان کری اگر برجام نبود دیوار تحریمهای ضد ایرانی فرو ریخته بود.
ناشناس۲۸۹۲۷۶۵۱۴:۰۶:۱۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
هنوز صف های طویل واکسن و گوشت و مرغ و روغن و قطعی های مکرر برق در دولت روحانی را فراموش نکردیم.
ناشناس۲۸۹۲۷۶۷۱۴:۰۷:۲۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
5 سال پی در پی تورم داریم و دلیل اصلی اون 10 برابر شدن حجم نقدینگی و چاپ پول بدون پشتوانه در دولت قبل است.
ناشناس۲۸۹۲۳۸۴۰۹:۱۵:۰۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
به امید خدا و پشتیبانی مردم با عبور پیروزمندانه از پیچ تاریخی تحریم های ناجوانمردانه، اقتصاد کشور روز به روز شکوفاتر خواهد شد. از قدیم الایام گفته اند که گر صبر کنی زغوره حلوا سازی.
ناشناس۲۸۹۲۵۹۰۱۲:۱۹:۴۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ولی ظاهرا این پیچ در حال بزرگتر شدنه و قرار نیست ازش رد بشیم
ناشناس۲۸۹۲۷۵۸۱۴:۰۳:۱۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ان شاءالله این زمستان هم میگذره اما رو سیاهی به ذغال می مونه .
مهدی۲۸۹۲۶۰۷۱۲:۳۸:۲۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
این پیچ به این زودی‌ها تموم نمیشه سال به سال دریغ از پارسال
ناشناس۲۸۹۲۷۶۱۱۴:۰۴:۲۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
مشکلات حل می شود اما به صبر ، مشکلات بوجود اومده طی 8 سال گذشته یک شبه و یک ساله قابل حل نیستن.
ناشناس۲۸۹۲۳۸۸۰۹:۱۶:۴۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
تنها با اجرایی کردن مالیات سنگین بر فعالیت های سوداگرانه است که عدالت اقتصادی برقرار می شود.
ناشناس۲۸۹۲۳۹۴۰۹:۱۹:۵۳ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
خط فقر تعریف خاصی ندارد. خط فقر واژه ای است برای پیش بردن اهداف سیاسی خاص و نا امید کردن.
ناشناس۲۸۹۲۶۸۷۱۳:۲۱:۱۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
خط فقر بدون خط چطور؟ کوچکتر شدن سفره ها چی؟ گرانی های شدید؟ حالت خوبه؟!
ناشناس۲۸۹۲۳۹۵۰۹:۲۰:۰۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اخر سر جواب را اشنباه داده اید و نسخه غلط پیچیده اید. مقام معظم رهبری به درستی اشاره کردند که راه حل رشد پرشتاب اقتصادی است. بیشتر وضعیت کنونی ناشی از سیاست خارجی غلط و پر ماجرا است. تحریم را باید حل کرد وگرنه هر سیاست درست اقتصادی هم‌ ناکام‌خواهد شد. بدون ایجاد ارزش افزوده و بهره گیری از مزیت نسبی کشور در برابر دیگر کشورها رشد اقتصادی ممکن نیست . تا اقتصاد رشد نکند ثروت تولید نخواهد شد. ثروت هم تولید نشود هر سیاست درستی در بهترین حالت توزیع عادلانه فقر است. سیاست خارجی کشور وزنه های زیادی به پای اقتصاد بسته است که رقابت برابر با سایر کشورها را ناممکن ساخته است.
ناشناس۲۸۹۲۸۶۹۱۵:۳۹:۰۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
نمیدانم چرا اینقدر منفی داده اند …بله واقعیت این است که اصلی ترین پیش نیاز حل مشکل اقتصادی کشور در گرو اصلاح سیاست خارجی است
ناشناس۲۸۹۲۳۹۷۰۹:۲۲:۳۳ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
سیاست‌های ارزی بانک مرکزی برای کنترل بازار و ثبات قیمت‌ها در یک بازه زمان بیشتر جواب خواهد داد. متاسفانه بعضی‌ها با استفاده از این فضا راه‌حل را توافق با خارج به هر قیمت می‌دانند و ادعای ضعف تیم اقتصادی دولت را دارند.
ناشناس۲۸۹۲۳۹۸۰۹:۲۳:۱۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
یکی از خیانت‌های مهم رژیم پهلوی انتقال سرمایه کشور به خارج بود. طبق برآوردها رقم این سرقت بزرگ و تاریخی از ملت ایران ده‌ها میلیارد دلار است و باید به کشور بازگردانده شود. مسئولین امر نباید نسبت به این مهم بی‌تفاوت باشند.
ناشناس۲۸۹۲۵۴۹۱۱:۴۷:۴۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
5 دهه گذشته دوست عزیز.به فرض که شما درست میگی چند سال لازم هست برای اصلاح خرابکاریها.
ناشناس۲۸۹۲۴۰۶۰۹:۳۱:۴۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
باید نهادها دست از بانک داری بردارند که آنها باعث تورم و بدبختی مردم شدند وبه هیچ جا پاسخگو نیستند هر بدبختی است زیر سر آنهاست
ناشناس۲۸۹۲۴۰۷۰۹:۳۲:۴۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اینقدر فقیر شده که نان و پنیر و پیاز هم دیگر خیلی از اقشار نمی توانند بخورند پیاز کیلویی ۳۴ هزار تومان پنیر کوچک که روز به روز هم کوچکترش میکنند ۳۷ هزار تومان نان هم که بی کیفیت و با انواع نرخ های کذایی
ناشناس۲۸۹۲۶۱۳۱۲:۴۳:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
مردم پولدار هستن به میادین تره و بار و فروشگاههای گوشت و مرغ و ماهی سر بزنید همه مشغول خرید هستند.
ناشناس۲۸۹۲۶۸۴۱۳:۱۹:۳۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
بلیط هواپیماهای کیش و قشم و مشهد و ... همه رزرو است مردم همه مشغول تفریح و خوشگذرانی و خرید هستند.
ناشناس۲۸۹۲۸۴۲۱۵:۱۳:۴۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
سالی چند میلیون مسافر در کشور ما با هواپیما سفر میکنند؟ برید آمار رو بررسی کنید، از کل جمعیت کشور ما تعداد افرادی که در یک سال سوار هواپیما میشن، بیست درصد جمعیت هم نیستند. به عبارتی دست کم هشتاد درصد جمعیت کشور ما سالانه سوار هواپیما نمیشن. بعد شما گول فروش رفتن بلیط‌ها رو میخورین! البته که هیچ جای دنیا هم صددرصد جمعیت هر سال سوار هواپیما نمیشه. اما مسأله اینجاست که شما چند میلیون جمعیت پولدار (زیر ده میلیون) کشور رو میبینی و میگی وای ببینید چه جمعیتی داره خرید می‌کنه، سفر می‌ره و . . . اما یادت می‌ره جمعیت کل کشور بالای هشتاد میلیون هست واین چند میلیون نهایت میشن ده درصد مرفه.
ناشناس۲۸۹۲۴۲۳۰۹:۴۷:۱۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
هر چه زودتر بانکها ورشکست بشن زودتر اقتصاد این مملکت آروم میگیره.اقتصاد مریض رو از روی تعداد بانکها و شعبه هایی که توی کشور دارن میشه شناخت.
ناشناس۲۸۹۲۶۱۷۱۲:۴۵:۲۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
3 بانک بزرگ خصوصی کشور که اولین بانک های خصوصی هم بودند در دولت اصلاحات تاسیس شدند بانکهای خصوصی عامل اصلی تورم در کشورند.
ناشناس۲۸۹۲۴۳۷۱۰:۰۴:۴۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
اقتصاد ایران سال ها هست دستکاری و آزاد را تجربه کرده چندین سال با دستکاری در برخی عوامل اقتصاد رفاه را در ظاهر بهتر می شود و بعد که ظرفیت آن دستکاری پر شد دوباره رفاه بر می‌گردد به حالت اولیه
ناشناس۲۸۹۲۴۳۹۱۰:۰۶:۱۶ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
جالبه که بزرگترین بنگاههای ربا خوری رو که همون بانکها باشند داریم
ناشناس۲۸۹۲۶۹۶۱۳:۲۶:۰۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
لطفا شعار نده! بانکها در حال حاضر قراره وام با سود ۲۳ درصد بدند که این سود تقریبا نصف تورم است.
ناشناس۲۸۹۲۴۷۹۱۰:۳۷:۱۹ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
پای درد دل هر تولیدکننده‌ای بنشینید، بهتون میگه که آینده چه قدر پرچالش هست.
ناشناس۲۸۹۲۵۱۷۱۱:۱۵:۲۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
متاسفانه سیاست های بی ثبات اجازه سرمایه گذاری را نمی دهد
t g۲۸۹۲۵۱۸۱۱:۱۶:۵۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
این پرسش نیاز به مقاله نوشتن و توضیح دادن نداره در یک کلام سوء مدیریت ( در همه امور اقتصادی سیاسی و ... ) در ضمن چپ و راست هم تفاوتی ندارد
ناشناس۲۸۹۲۶۹۳۱۳:۲۵:۲۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
بی نهایت بی نهایت صحیح است .
ناشناس۲۸۹۲۵۴۱۱۱:۳۳:۵۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
ببخشید که باعث ناراحتی شما شدیم که گفتیم درست و غلط با هم قاطی کردید و خبر زدید غلط مانند سود بانکی، وقتی تورم بالا هست باید نرخ سود بانکی هم بالا باشد یا چاپ پول، همه دنیا چاپ پول می کنند ولی 90درصد تورم زیر 10درصد دارند ولی در ایران هنوز دنبال روش های منسوخ شده هستند که چاپ پول نشود تا تورم نباشد!!! (اصلا دنبال چاپ پول نباشید ولی وقتی نفت می فروشید و با آن حقوق و یارانه می دهید خودش تورم درست می کند) درست هم در خبر آوردید مانند نحوه سیاست سرمایه‌گذاری در کشور، وقتی دلالی در ایران جواب می دهد و آزاد هست معلوم هست تولید و زیر ساخت سازی در اولویت پول نیست و در اولیت بعدی هست و می شود باز تورم
ناشناس۲۸۹۲۵۹۵۱۲:۲۲:۲۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
از قدیم گفتن با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمیشه . با توهین به اصلاح طلبان مشکلات مردم حل نمیشه . فساد باعث این فقره .
ناشناس۲۸۹۲۷۵۷۱۴:۰۱:۴۳ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
بزرگترین فساد تاریخ ایران یعنی فساد 92 هزار میلیارد تومانی در دولت اصلاح طلب روحانی رُخ داد.
صمصام۲۸۹۲۶۷۰۱۳:۱۵:۵۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
درست است که دولتهای مختلفی 8سال با تفکرات و رویه های متفاوت برنامه های اقتصادی را پیش بردند اما حقیقت تلخ و عجیب این است که خروجی برنامه های اقتصادی همه این دولتها یکی بوده است و نتیجه ان هم فقیرتر شدن جامعه است
ماری۲۸۹۲۶۷۴۱۳:۱۶:۲۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
تحریم هستیم ، اون آمریکا واروپاییهایی که همش تنش درست میکنند تو ایران در اصل مردم رو تحریم کردن در اصل دشمن مردم هستند تا نظام
حسینی۲۸۹۲۷۲۰۱۳:۴۲:۰۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
جالبه هنوز دارید اصلاح طلب واصول گرا میکنید . اینها اصلا از اقتصاد ومدیریت چیزی نمیدونن .
رضا۲۸۹۲۷۸۶۱۴:۱۸:۳۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
جامعه ای که پول سرمایه گزاری را بخورد فقیر می شود پر توقع و کم کار
محمد۲۸۹۲۷۹۹۱۴:۳۰:۰۵ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
تا هنگامی که روابط بین الملل ما بر اساس منافع ملی نباشد و ارگان ها اقتصاد شفاف نداشته باشند و مالیات ندهند ومالیات از خودی وغیر خودی در راستای عدالت گرفته نشوداین اوضاع بلبشو همچنان ادامه خواهد داشت ودر بر همین پاشنه خواهد چرخید
علی کریمی۲۸۹۲۸۷۱۱۵:۴۰:۴۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
تا زمانی که مردم در جهت گیری های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور نقش واقعی نداشته باشند نباید انتظار بیشتر از آنچه الان هست داشته باشیم.
ناشناس۲۸۹۳۰۶۴۱۸:۴۸:۳۰ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
دلیل این فقر رو بهتره از مزدوران مافیای جهانی بپرسین...دنیا کثیف تر از اون چیزیه که میبینیم و مشکلات مردم هرگز پایانی نخواهند داشت.
ابوالفضل۲۸۹۳۰۹۶۱۹:۲۵:۵۸ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
بانک‌ها باید سود سپرده ها را ‌‌زیادنکنند ‌‌ و قیمت کالاهای اساسی ‌‌‌‌‌مردم‌ را کنترل کنند ونقدینگی‌زیاد در بازار‌ نریزند. ‌
ناشناس۲۸۹۳۲۰۸۲۲:۲۲:۳۴ ۱۴۰۱/۱۱/۱۷
بردن بحث به سمت اصلاح طلب و اصولگرا نکته انحرافی است ‌‌.
ناشناس۲۸۹۳۴۱۴۰۸:۳۷:۱۱ ۱۴۰۱/۱۱/۱۸
تحلیل درستی است. ممنون از گروه تعاملی الف. فقط باید عوامل اقتصادی در کنار عوامل غیر اقتصادی دیده شود که البته اشاراتی شد.
yektanetتریبون

آخرین عناوین