در گفتگو با الف مطرح شد «خصولتی» ها کاری از پیش نمی برند/ جایگاه بانک های خصوصی دوباره باید تعریف شود

گروه سیاسی الف،   4001106063

مشاور اسبق مدیر عامل یک بانک دولتی با انتقاد از عملکرد بانک های شبه خصوصی بهبود عملکرد این بانک ها را مستلزم توجه بیشتر دولت و البته مدیران بانک های خصوصی به انجام وظایف خود دانست.

 «خصولتی» ها کاری از پیش نمی برند/ جایگاه بانک های خصوصی دوباره باید تعریف شود

محمد صفوی درباره نقش بانک‌های خصوصی در بهبود شرایط اقتصادی و رونق بخشی به تولید به الف گفت: بانک‌های خصوصی در کشور ما به معنای واقعی خصوصی نیستند در حقیقت این شبه خصوصی‌ها نیز به علت تاثیر بیش از اندازه دولت در فرآیند تصمیم گیری‌های پولی و بانکی نمی‌توانند به صورت دلخواه و مولد به کسب و کارها و جذب سرمایه و سرمایه گذاری‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور موثر باشند.

وی افزود: شاید لازم باشد برای حفظ موجودیت بانکهای خصوصی دوباره جایگاه آنها باز تعریف شود حتی باید گفت بانک‌های خصوصی لازم است سرمایه‌های خود را در مسیرهای متفاوت از گذشته به کار بیندازند. 

تکنولوژی های جدید برای رونق بانکداری فرصت جدید فراهم آورده است

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دانش و تکنولوژی‌های نوین فرصت‌های جدیدی برای رونق بانکداری‌ فراهم آورده است بنابراین حاکمیت برای رونق اقتصاد کشور نیازمند حمایت از بانک‌ها خواهد بود.

صفوی درباره اصلاح قوانین و مقررات بانکی و حذف قوانین دست و پاگیر و زاید از سوی دولت و مجلس گفت: اصلاح نظام بانکی و مقررات دست و پاگیر باید متناسب و همسو با تحولات اقتصادی و تغییر نگرش‌های اقتصاد جهانی صورت گیرد و برای این منظور مجلس شورای اسلامی برای بهره گیری از قوانین نیازمند مشاوران توانمند و آگاه به اقتصاد جهان و سرمایه‌های نوین است.

وی افزود: بهتر است فرصت تغییر و تحول با سرعت انجام شود چرا که جهان منتظر ما نمی‌ماند و ضرورت دیگر نظام بانکی که دولت نقش مهمی در آن دارد ایجاد اعتماد در سیستم بانکداری است.

تسهیلات بانکی باید در خدمت کارآفرینان باشد

این کارشناس امور بانکی ادامه داد: دولت و مجلس مراقبت کنند که تسهیلات بانکی در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی در خدمت کارآفرینان ودر سرمایه گذاری های مولد صورت گیرد. مسیر سرمایه گذاری باید به صورت شفاف برنامه ریزی و هدایت شود بنابراین باید گفت نگاه سنتی در بانکداری چه بانکهای خصوصی و چه دولتی به سمت نگاه فناورانه و دیجیتال تغییر کند.

صفوی گفت: به نظر می‌رسد دولت جدید باید پا به پای اصلاح قوانین و مقررات دست و پا گیر به اصلاح این قوانین همت گمارده و همزمان قوانین و مقررات جدید را جایگزین کند.

نظام بانکی نیازمند اتصال شبکه جهانی مالی است 

وی درباره نظام پرداخت الکترونیک و تسهیل حضور بانک‌ها در نظام بین المللی پرداخت و اتصال شبکه بانکی کشور به پرداخت جهاتی افزود: نظام بانکی ما نیازمند اتصال شبکه جهانی مالی است. جهان امروز به لطف رسانه‌های دیجیتال و بهره گیری از شبکه‌های نوین ارتباطی به دهکده جهانی‌تر شده است.  

صفوی با تاکید براین که پذیرش مقررات فراگیر جهانی ما را به شاهراه های اقتصاد جهانی متصل می‌کند ادامه داد: جهان امروز نیازمند همکاری و تعامل است امیدواریم شرایط تعامل به سمت و سوی همکاری با نظام بین‌الملل بانکی زودتر بوجود بیاید و دولت آقای رئیسی باید این مسیر را تسهیل و تسریع کند.

صفوی گفت: در نظام بانکی جهانی امروز تجارت چمدانی مفهوم ندارد. مقررات سیستم‌های نوین بانکی باید در دستور کار بانک مرکزی و ارائه آن به بخش‌های مختلف پولی قرار گیرد.

وی درباره برخی قوانینی که در برنامه‌های پنج ساله و بودجه‌های سالانه برخلاف مسیر توانمند سازی بانک‌هاست گفت: توانمندی بانک‌ها و میزان سرمایه گذاری‌های آنها باید به صورت شفاف و بر مبنای توانمندی‌ها و پتانسیل‌های ویژه بانک صورت بگیرد.

این کارشناس بانکی افزود: هیچ بانکی را خارج از عرف و نظام بانکی نباید مکلف به سرمایه گذاری کرد که سود سرمایه‌های سپرده‌گذاران نادیده گرفته شود و موجب بی‌اعتمادی به نظام بانکی به ویژه بانک‌های خصوصی شود.

بانکها در حوزه های مرتبط با خود فعالیت کنند

صفوی ادامه داد: بانک‌ها باید بر اساس اهداف بانکی و درحوزه‌های مرتبط با خود فعالیت کنند. درمورد سرمایه گذاری بانک‌های کشور در پروژه‌های ملی باید اجماع و تعامل ميان دولت و بانک‌ها بیشتر مورد توجه قرار گیرد چرا که ظرفیت بانکی به‌ تنهایی راهگشا نخواهد بود.

وی درباره این که نقدهایی‌ علیه بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی مطرح شده که این بانک ها به اقتصاد کشور کمکی نکرده اند، خلق پول می کنند گفت: این بدفهمی ناشی از اطلاع رسانی غیرکارشناسی و ضد تبلیغی مدیران روابط عمومی بانک‌های خصوصی است که به دلایل وابستگی به مدیران ارشد در سیستم بانکی مشغول به کار شدند و همواره به جای معرفی خدمات بانک به شخصیت سازی مدیران کوشیده‌اند.

این مشاور اسبق بانکی افزود: بانکداری خصوصی نیازمند بهره گیری از چهره‌هایی است که معرف بانک باشند و به حفظ سرمایه‌های بانک و جلوگیری از بحران در سیستم بانکی کمک کنند در حالی که تاکنون در سیستم بانکی از این قبیل چهره ها نداشته‌ایم و روابط عمومی بانک مرکزی همواره از چهره‌هایی استفاده کرده است که فاقد تعامل و همسویی با سیستم بانکی کشور بوده است.

برای نظام بانکی نوین باید مدیرانی با اندیشه های نوین استفاده کرد

صفوی با بیان این که هیچگاه نظارتی بر کار تبلیغات بانک‌ها صورت نگرفته است ادامه داد: میزان تاثیرگذاری تبلیغات و میزان تاثیر این تبلیغات در فرهنگ بانکی مورد توجه کارشناسی قرار نگرفته است. هزینه‌های سرسام آوری است که ازجیب سپرده گذاران در تبلیغات بی‌محتوا و پوچ می‌شود.

وی گفت: برای نظام بانکی نوین باید مدیرانی با اندیشه‌های نوین و بهره گیری از تکنولوژی‌های نوین مورد استفاده قرار گیرد.



yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین