درمان بیماران کرونایی با استفاده از آنتی بادی بهبودیافتگان

  4000526021

تیمی از محققان آمریکایی در تازه‌ترین مطالعات خود دریافتند آنتی بادی مشترک ایجاد شده در بدن بهبودیافتگان کرونایی و افراد واکسینه شده می‌تواند برای درمان سایر بیماران نیز موثر باشد.

درمان بیماران کرونایی با استفاده از آنتی بادی بهبودیافتگان

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت دریافتند افرادی که از کووید-۱۹ بهبود می‌یابند و کسانی که علیه ویروس سارس-کوو-۲ واکسینه شده‌اند، کلون‌ها یا گروه‌های یکسان گلبول‌های سفید تولید کننده آنتی بادی تولید می‌کنند.

کشف آن‌ها که این هفته در مجله Cell Reports گزارش شد، جهش‌هایی را که منجر به ظهور انواع سارس-کوو-۲ می‌شود، نشان می‌دهد که می‌توانند از آنتی بادی‌های طبیعی و آن‌هایی که توسط واکسیناسیون ایجاد می‌شوند، فرار کنند.

واکسن‌های فعلی از جمله واکسن‌هایی که از مواد ژنتیکی استفاده می‌کنند، mRNA که یک پروتئین ویروسی را برای ایجاد پاسخ ایمنی رمزگذاری می‌کند، تا حد زیادی در برابر نوع دلتا که در حال حاضر در جمعیت‌های غیر واکسینه شده در سراسر جهان گسترده شده است، محافظت می‌کنند. با این حال دانشمندان نگران هستند که انواع دیگری نیز وجود داشته باشند که خطرناک‌تر و مسری‌تر هستند حتی در میان افرادی که قبلا واکسینه شده‌اند.

یافته‌های گزارش شده در این هفته می‌تواند به دانشمندان در طراحی واکسن‌های موثرتر و درمان آنتی بادی در برابر طیف وسیع‌تری از انواع مختلف کمک کند.

جیمز کرو جونیور، مدیر مرکز واکسن وندربیلت، می‌گوید: ما شگفت زده شدیم که متوجه شدیم تعداد زیادی آنتی بادی مشترک بین افراد پس از عفونت سارس-کوو-۲ وجود دارد، این نشانه خوبی است.

کرو،  استاد متخصص اطفال و آسیب شناسی و میکروبیولوژی می‌گوید: یافتن این نکته که واکسن mRNA این کلون‌ها را نیز القاء می‌کند، بسیار دلگرم کننده بود.

آنتی بادی‌ها پروتئین‌هایی هستند که توسط گلبول‌های سفید خون تخصصی به نام لنفوسیت‌های B یا سلول‌های B تولید می‌شوند. هنگامی که یک ویروس به سطح یک سلول B متصل می‌شود، سلول را تحریک می‌کند تا به یک کلون از سلول‌های یکسان تقسیم و بالغ شود.

سلول‌های B بالغ که سلول‌های پلاسما نامیده می‌شوند، میلیون‌ها آنتی بادی را در جریان خون و سیستم لنفاوی ترشح می‌کنند که برخی از آن‌ها به ویروس متصل شده و از عفونت سلول هدف جلوگیری می‌کند.

محققان ۲۷ کلونوتیپ عمومی، کلون آنتی بادی‌های ژنتیکی مشابه را شناسایی کردند که توسط بهبودیافتگان کرونایی و افراد آلوده علیه سارس-کوو-۲ واکسینه شده بودند به اشتراک گذاشته شد.

بیشتر کلونوتیپ‌های عمومی در برابر قسمتی از سطح ویروسی «سنبله» یا پروتئین S ایجاد می‌شوند که به گیرنده خاصی در سطح سلول‌های ریه و سایر بافت‌ها متصل می‌شود.

این بخش از پروتئین S متغیر است، به این معنی که می‌تواند تغییر کرده یا جهش پیدا کند، به گونه‌ای که می‌تواند ویروس را تقریبا برای پادتن‌های در گردش نامرئی کند.

اگر بسیاری از افراد به طور مستقل آنتی بادی مشابهی را در برابر قسمت متغیر پروتئین S تولید کنند، ممکن است فشار انتخابی روی آن اعمال شود تا جهش یابد.

دانشمندان معتقدند این همان چیزی است که منجر به نوع دلتا سارس-کوو-۲ شد که از نوع اولیه ویروس عفونی‌تر است و قابلیت سرایت بالایی دارد.

در این مطالعه محققان برای اولین بار دو کلونوتیپ عمومی را یافتند که بخشی دیگر و محافظت شده‌تر از پروتئین S را که با غشای سلولی ترکیب می‌شود تشخیص می‌دهند. هنگامی که همجوشی رخ می‌دهد، سارس-کوو-۲ وارد سلول مورد نظر خود می‌شود، جایی که دستگاه ژنتیکی سلول را برای کپی کردن خود ربوده است.

آنتی بادی‌های خنثی کننده که قسمت محافظت شده پروتئین S را به هم متصل می‌کنند مورد توجه هستند، زیرا این قسمت از پروتئین کمتر احتمال جهش دارد.

وقتی هدف «سارس-کوو-۲» پاشنه آشیل کمتر تغییرپذیر باشد، از واکسن و درمان آنتی بادی کمتر فرار می‌کند.

این تحقیق با همکاری محققانی در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، کالج پزشکی دانشگاه آریزونا در توسان و Integral Molecular Inc در فیلادلفیا انجام شد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین