قالیباف: عمده مشکلات کشور به دلیل سوءمدیریت است

سیاسی،   4000504061

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق طرح تصویب شده در مجلس، دولت قرار نیست حتی یک مسکن بسازد، گفت: ساخت مسکن باید به طور کامل مردمی‌سازی شود و مردمی‌سازی به مراتب سخت‌تر از بومی‌سازی است.

قالیباف: عمده مشکلات کشور به دلیل سوءمدیریت است

به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف روز دوشنبه در آیین طرح صنعتی‌سازی در ساختمان وزارت دفاع، با تاکید بر اهمیت ما می‌توانیم، گفت: دوستان نظامی می‌دانند در دوران دفاع مقدس با همین بحثی که حضرت امام(ره) فرمودند ما می‌توانیم کار را پیش بردیم. یکی مانند بنی صدر می‌گفت ما نمی‌توانیم و دلایلی برای این کار می‌آوردند که بیهوده بود. ظاهر درستی داشت با باطنی غلط.

وی ادامه داد: در آن زمان آتش توپخانه پرحجم اصلا نداشتیم و در آتش توپخانه حداکثر به صورت محدود  ۲۵ کیلومتر را در آن زمان می‌توانستیم تحت پوشش بگذاریم آنهم با آتش بسیار کم؛ که این کار در جنگ هیچ معنایی ندارد و اگر برد آتش توپخانه ۲۰ کیلومتر باشد یعنی نجنگ و جنگ امکان پذیر نیست.

قالیباف اضافه کرد: اما جوانان کشور ایستادند و امروز شاهد هستیم در حوزه همان آتش با ظرفیت موشکی خود ۲۰۰۰ کیلومتر از خاک خودمان برای نقطه مدنظر می‌توانیم تصمیم بگیریم که این‌ برای بازدارندگی و  همان باوری است که می‌گویم به آن اعتماد داشته باشیم.  امروز با همان روحیه بالاست که ماهواره را در مدار زمین قرار می‌دهیم و وارد کشورهایی شده‌ایم که پرتاب ماهواره انجام می‌دهیم.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ما ۳۰ سال قبل برای پرتاب آتش خمپاره دچار مشکل بودیم این ظرفیت و باور ما است. اگر در کشور دچار مشکل هستیم به خاطر ضعف مدیریت و بی‌توجهی به فرهنگ ما می‌توانیم است به جوانان و کارمان اعتماد کنیم.  بحث مربوط به مسکن نشان داد با توجه به اینکه در کشور زلزله خیز هستیم هنوز تبعات یک زلزله را جمع نکرده نقطه دیگر کشور زلزله اتفاق می افتد. آن را جمع نکرده جای دیگر سیل را شاهدیم. ما جزو ۱۰ کشور نخست حادثه‌خیز دنیا هستیم که این به ما دیکته می‌کند باید در ایمن سازی، سرعت سازی، کیفیت ساختمان و قدرت انتقال ساختمان در بحث‌های مربوط به اقتصادی بودن در این تکنولوژی، در لبه های علم و تکنولوژی دنیا قرار بگیریم که در اینجا در وزارت دفاع تشکر می‌کنم که با همان روحیه دفاع مقدس پا به این عرصه گذاشتند و مهم‌تر اینکه به تیم بچه‌های جوان این کاره اعتماد کردند.

وی افزود: ما ساختمان را صنعتی‌سازی و بومی‌سازی کرده‌ایم اما اگر این صنعت را مردمی‌سازی نکنیم در نطفه خفه می‌شود. پس ساختمان باید مردمی سازی شود. اگر می‌توانیم شش هزار واحد در سال در یک اشل ۱۲ طبقه دنبال کنیم باید در جغرافیای های متفاوت کشور بر اساس نیازها، بحث‌های ژئوتکنیکی و آیین‌نامه‌های موجود، بحث شهر و روستا، قیمت تمام شده و نیازهایی که در این سازه‌ها ضرورت دارد باید مردمی سازی شود یعنی صنعت‌گران ما همه باید وارد این صحنه شوند.

قالیباف گفت: طبق آنچه که در مجلس برای طرح مسکن تصویب شده، قرار نیست دولت یک میلیون مسکن بسازد. دولت یک مسکن هم نباید بسازد. چون دولت هم گران می‌سازد و هم به جای یک میلیون، ۱۰۰ هزار مسکن هم نمی‌تواند بسازد. باید این را به طور کامل مردمی‌سازی کنیم و اجازه دهیم جوانان و سرمایه‌گذاران پای کار بیایند. ظرفیت‌هایی داریم که قوانین و مقررات را درست کند که درست کردیم. زمین ۴۵ تا ۵۰ درصد هزینه یک ساختمان است ما صندوق زمین و مسکن را در این قانون در مجلس شورای اسلامی پیش‌بینی کرده‌ایم یعنی دولت بیاید با پرداخت بیشترین وام در بخش زمین آن را جبران کند.

امنیت روانی و اجتماعی جامعه به مسکن گره خورده است

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز مسکن در فرهنگ ما و در شرایط اقتصادی کشور ما تنها یک سرپناه نیست و آسایش و آرامش مردم و امنیت روانی و اجتماعی جامعه ما را تحت تاثیر قرار داده است. در این شرایط سخت کرونایی هر دو طرف صاحب‌خانه و مستاجر در استرس و ناراحتی هستند. صاحب‌خانه آپارتمان کوچکی دارد که به عنوان دارایی می‌خواهد زندگی‌اش را اداره کند از آن سو مستاجر در یک شرایط سخت در آن خانه زندگی می‌کند صاحب‌خانه ناگزیر است اجاره را بالا آورد مستاجر توان ندارد و هر دو آسیب می‌بینند.

وی ادامه داد: مسکن امنیت روانی و اجتماعی جامعه ما را از بین برده است. چه بخواهیم چه نخواهیم یکی از اثرهای مهم در حوزه سر مایه،‌ خانه است و با این تورم رو به رشد اگر کسی امروز صاحبخانه نشود هیچ وقت صاحبخانه نمی‌شود.

قالیباف گفت: بعد می‌گوییم چرا ازدواج دیر انجام می‌شود و افزایش طلاق داریم یا اینکه چرا رشد ما در حوزه جمعیت منفی است. قطعاً مهمترین عوامل همین‌ها هستند لذا اگر حضرت آقا می‌فرمایند مسکن یکی از پیشران های  ما در حوزه اقتصاد کشور است به این دلیل است که در حوزه اجتماعی، فرهنگی و مسایل کلان افزایش جمعیت و آرامش، همه اینها لازمه این کار است. اینها از اولویت ما در مجلس شورای اسلامی و بدون شک از اولویت‌های برنامه هفتم توسعه است و امیدوارم این تیمی که این کار را بومی سازی کرد آن را مردمی سازی کند. چه بسا مردمی‌سازی کردن این صنعت به مراتب سخت‌تر از بومی سازی است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نارضایتی عباس موزون از زمان پخش برنامه زندگی پس از زندگی

  2. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  3. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  4. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  5. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  6. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  7. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  8. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  9. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  10. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  11. دیر اما قابل‌توجه ...

  12. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  13. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  14. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  15. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  16. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  17. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  18. قبور لاکچری

  19. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  20. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  21. از سنگ صدا درآمد، از اصلاح‌طلبان نه!

  22. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  23. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  24. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  25. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  3. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  4. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  5. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  6. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  7. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  8. از سنگ صدا درآمد، از اصلاح‌طلبان نه!

  9. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  10. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

  11. چراغ سبز دوباره دولت به بازگشت معین

  12. یک استعفا و مبارزه سیستمی با فساد

  13. تتلو توبه‌نامه نوشت | می‌خواهم ازدواج کنم و پدر شوم!

  14. بی‌حجابی ارزان نشان‌دادن ارزش‌های بانوان است/ مشارکت ۴۱ درصدی، جهاد مقبول بود

  15. پاسخی به یادداشت موسوی خوئینی ها 

  16. سید نظام موسوی: قرار نیست بچه‌های انقلابی در مجلس آینده ساختارشکنی کنند

  17. به تنهایی نمی توانست

  18. پذیرش استعفای معاون اول قوه قضاییه به دلیل پرونده قضایی فرزندانش

  19. مدودف: اوکراین باید بخشی از روسیه شود

  20. قدردانی رهبر انقلاب از بانوی کارشناس اورژانس بابل

  21. واشنگتن: کانال‌های ارتباطی با تهران داریم؛ ایران مانع گسترش تنش‌ها شود!

  22. علم ‎الهدی: مردم باید لذت مهار تورم را در سفره‌هایشان بچشند

  23. واگذاری استقلال و پرسپولیس به بانک‌های غیردولتی در روزهای آینده

  24. گزارش هیات به اصطلاح حقیقت‌یاب فاقد وجاهت حقوقی و قانونی بوده و از اعتبار خارج است

  25. دولت متعهد به حمایت از فعالین اقتصاد دیجیتال است

آخرین عناوین