دارابی: «خجسته» مدیری دانشمند و نظریه پرداز است/ گیل‌آبادی: این مدیر تمام زندگی‌اش شرافت مبارزه است

فرهنگی،   4000401110 ۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
دارابی: «خجسته» مدیری دانشمند و نظریه پرداز است/ گیل‌آبادی: این مدیر تمام زندگی‌اش شرافت مبارزه است

یکی از پیشکسوتان رادیو گفت: دکتر حسن خجسته در زمان حضورش در رادیو همواره منشاءنوآوری و خلاقیت بود و مدت زمان حضور او در صداوسیما بخشی از تاریخ انکارناپذیر این رسانه است.

دارابی: «خجسته» مدیری دانشمند است/ گیل‌آبادی:  این مدیر تمام زندگی‌اش شرافت مبارزه است

خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: به دنبال اظهارنظر حسن خجسته( معاون اسبق صدای جمهوری اسلامی ایران) در انتقاد از کسانی که انتخابات را تحریم کردند، احمدی‌نژاد در ادعای عجیبی او را متهم کرد قصد سفر به سرزمین‌های اشغالی را داشته و به همین دلیل از صداوسیما برکنار شده است.

پس از این ادعا، سیدعزت‌الله ضرغامی رئیس وقت صداوسیما به این موضوع واکنش نشان داد و ضمن ابراز تعجب، این موضوع را تکذیب کرد.

در همین رابطه دکتر اکبر نصرالهی نیز گفت: بعضی‌چیزها هرگز به برخی افراد نمی‌چسبد؛ ادعای احمدی‌نژاد در مورد دکتر حسن خجسته از همین حرف‌های‌ نچسب است.اما چرا رئیس جمهور اسبق همیشه‌ حاشیه‌ساز، دروغ به این بزرگی را گفت؟ از جمله دلایلش بیماری شخصیت نمایشی‌اش است؛ مدام دروغ‌هایی می‌گوید و هر کاری می‌کند که به او توجه شود.

 

به گزارش فارس، «حسن خجسته» نامی آشنا برای اهالی رادیو و رسانه و ارتباطات است و علی رغم اینکه سالهاست از رادیو رفته، اما همچنان به عنوان «پدر رادیو» شناخته می شود.

**دارابی: «خجسته» مدیری دانشمند است

در همین رابطه «علی دارابی» که از مدیران هم دوره خجسته در سازمان صداوسیما به شمار می رود، در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس گفت: حسن خجسته از مدیران خوش‌نام، کار بلد، با سواد، مردمی و متواضع سازمان صدا و سیما بوده و هستند. ایشان که در معرض استاد تمامی هستند، کتاب‌ها و مقالات زیادی نوشته اند و کار در صدا و سیما را از مراحل پایین آن آغاز کردند و بعد از آن به معاونت صدا و همچنین معاونت برنامه ریزی رفتند. ایشان در مسئولیت‌هایشان همواره منشاء دگرگونی و نوآوری بودند و یکی از ویژگی‌های ایشان نوآوری و خلاقیت بوده و مشهور به این است که مدیری کاربلد و به معنای واقعی نظریه پرداز و دانشمند است.

 

وی ادامه داد: من به لحاظ کاری با ایشان ماموریت های بسیاری رفته ام و از نزدیک سلامت اخلاق و رفتارشان را دیده ام. در زمانی هم که نایب رئیس انجمن اتحادیه رادیو تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه بودند نیز می دیدم که با چه غیرتی از انقلاب و نظام سخن می گفتند. ایشان همواره بسیار محبوب و مقبول کارکنان سازمان صدا و سیما بودند و هم اکنون هم مشغول تدریس در دانشگاه سازمان صدا و سیما هستند.

ایشان در ادوار مختلف منشاء خدمات و تلاش بودند و در تاریخ صدا و سیما اگر بخواهیم درباره تاریخچه و عملکرد صدا و سیما بنویسیم بخشی از آن مربوط به حسن خجسته است.

**گیل آبادی: تمام زندگی «خجسته» شرافت مبارزه است

یکی دیگر از کسانی که با حسن خجسته همکاری مستقیم و نزدیکی داشته، «شهرام گیل آبادی» است که در زمان حضور خجسته در معاونت صدا، مدیر شبکه رادیوی جوان بود. او نیز در گفت و گو با فارس اظهارداشت: بعضی ها تمام زندگی شان شرافت مبارزه است و بعضی ها نشانه گیری شان نابودی جهل است و تمام لحظه لحظه پربرکت زندگی شان پر از دغدغه های دردمندانه است برای توسعه فکری جامعه شان. برخی اگر نقد می کنند، مطلبی می نویسند، تحلیل می کنند، مدیریت می کنند، برنامه ای می سازند و شرافتمندانه سر کلاس درس می دهند و نفس می کشند با یاد کسانی که در کنارشان هستند، یاد گرفته اند که بزرگی کنند چون تمام حرکاتشان با قصد قربت و رنگ مایه الهی است.

 

وی تصریح کرد: بعضی ها معلم الهی هستند که حرم نفسان روی صورت هر گمراهی می نشیند، زنده اش می کند و دکتر حسن خجسته معلمی شرافتمند است که رسانه فهم و رسانه دان و مدیر رسانه بی بدیلی در جمهوری اسلامی و کشور است که قدرش به اندازه بزرگی و دانش و معرفت و قلبش هیچ موقع شناخته نشده است.

گیل آبادی اظهارداشت: این دانشمند بزرگ یکی از مفاخر ملی ماست که هرچه در زندگی ایشان ژرف می شویم، می بینیم هیچ وقت دچار ژاژخایی و ژاژ بودن نشده است و دکتر حسن خجسته یک مبارز و رزمنده رسانه ای است که همیشه در هر جایی که بوده برای مردم کشورش خدمت کرده و به عشق وطنش تمام هستی و وجود خود را خرج کرده است و خداوند هم رزق فکری به ایشان عطا کرده است. خود من افتخار شاگردی ایشان را داشته ام و همین یکی از صفحات زرین تاریخ و زندگی من است.

وی گفت: دکتر حسن خجسته در سازمان صداوسیما با نگاه تحول خواهانه خود توانست یک چیزهای را پایدار کند و آینده پژوهی که نسبت به مسائل در برنامه سازی و نگاه اداره رسانه ملی داشت، اگر بر اساسش عمل می شد و با روشن بینی مطئمنا امروز تنگناهایی که رسانه ها با آنها مواجه هستند، روبرو نمی شدند. ایشان یکی از سرمایه های ملی هستند که به وجودشان افتخار می کنیم. 

**خزائی: خجسته مدیری خلاق و منشاء اثر است

«حمیدرضا خزائی» نامی آشنا برای اهالی رادیوست. او از پیشکسوتان رادیو به شمار می رود و در دوران جنگ تحمیلی مدیریت رادیو جبهه را برعهده داشته است. او درباره حسن خجسته به فارس گفت: دکتر خجسته از همکاران آموزش و پرورش بود که در مهرماه سال ۷۰ به دعوت آقای علی‌اصغر پورمحمدی وارد رادیو شد و در گروه اجتماعی میدان ارگ کارش را آغاز کرد بعد از آن آهسته با شم برنامه‌سازی که داشت برنامه سلام صبح بخیر را روانه آنتن کرد و در ادامه تجربیاتش رادیو تهران را در کنار رادیو سراسری راه اندازی کرد.

وی ادامه داد: هدف این شبکه رادیویی پرداختن به تهران بود و تمام قشرهای مردم که در این شهر بزرگ و فعالیت می‌کردند در برنامه حضور داشتند. او طرح رادیو تهران را در سال ۷۳ داد و با این شروع خیلی خوب توانست مدیر رادیو تهران شود. در رزومه کاری اش برنامه سلام صبح بخیر و سلام تهران را دارد که در ادامه آن هم برنامه پرمخاطب تابستان ۷۳ را برای عصر تدارک دید. او در زمان حضورش در رادیو از تمام ظرفیت‌های رسانه استفاده کرد و توانست بین مردم و برنامه‌ها ارتباط دوسویه برقرار کند.

 

خزائی تاکید کرد: خجسته تمام نیازهای شهری را در برنامه تابستان ۷۳ گنجانده بود و در مقطعی که مدیریت رادیو تهران و رادیو پیام را برعهده داشت، با برنامه‌ریزی و آینده‌پژوهی و توجه به هنر و ادبیات و استفاده از ظرفیت های انسانی و بهره گیری از کارشناسان هنرمندان توانست مردم را با رادیو آشتی دهد. او در این برنامه های شبانه از آقای صالح علا، مرحوم آهی، کاکاوند و... بهره گیری می‌کرد و از ساعت ۱۰ تا ۲۲ شب این عزیزان در رادیو حضور داشتند.

وی اظهارداشت: همچنین او در آن زمان شورای موسیقی رادیو را تشکیل داد که منجر به احیای بسیاری از موسیقی هایی شد که پیش از این از آنها استفاده نمی شد یک بخش از این برنامه‌ها متعلق به گل‌های رادیو بود که اهالی این شورا با یک بررسی کارشناسانه موسیقی های بسیاری از آنها را که آهنگسازان خوب کشور تهیه کرده بودند، وارد رادیو پیام کردند. استقبال از این برنامه‌ها به جایی رسید که آهنگسازان خوب کشورمان آلبوم های خود را برای رادیو می‌فرستادند تا بعد از ارزیابی و بررسی از رادیو پخش شود. این موسیقی‌های فاخر نیز تاثیر بسیاری در جذب مخاطب داشت و مردم بهره بسیاری می بردند.

مدیر رادیو جبهه توضیح داد: همچنین با درایت حسن خجسته کانون ادبیات ایران نیز در رادیو راه اندازی شد و نقشه آن این بود که نویسندگان و هنرمندان را جذب کند که بعد از مدتی وارد بازار کار رادیو بشوند. خیلی از کسانی که در که در رسانه‌ها و روزنامه‌ها کار می‌کردند نیز به رادیو آمدند و همچنین جشنواره بیدل را برگزار کرد. دکتر خجسته همواره به پژوهش خیلی توجه دارد و دوست داشت که رادیو در جایگاه واقعی و حقیقی خودش باشد و در مدت زمان ۱۰ سالی که در معاونت صدا بود همین کار را کرد و موفق شد رادیو را به عنوان رسانه‌ای گرم در خانواده‌ها جا بیاندازد.

وی تصریح کرد: او همچنین چند شبکه رادیویی تخصصی دیگر نیز راه اندازی کرد که از جمله آنها می‌توان به رادیو ورزش و رادیو گفت‌وگو اشاره کرد. رادیو گفت و گو یکی از محفل هایی بود که توانستیم خیلی از کسانی که در رادیوهای سراسری جایی نداشتند را به آنجا بیاوریم و به معنای واقعی کرسی آزاد اندیشی بود و از ساعت ۱۸ تا ۱۲ شب کارشناسان مخالف و موافق در آن به بحث می پرداختند و همچنین در رادیو گفتگو از مجریان و کارشناسان دانشگاهی استفاده شد که جزو اقدامات ارزشمند بود.

 

خزائی ادامه داد: وی همچنین وقتی که از رادیو به معاونت برنامه ریزی سازمان نیز رفت آنجا هم توانست منشاء اثرات بسیاری باشد و پس از رفتن او در دانشگاه صدا و سیما هم به کارهای پژوهشی و علمی پرداخت و بعدها جزو هیئت امنای ریاست دانشگاه و رئیس دانشکده فرهنگ و هنر ارشاد شد و در حوزه رسانه فعالیت های بسیاری کرده است و خیلی از رسانه هایی که در این زمینه دفاع شده حاصل تلاش ایشان بوده است. آقای خجسته مدیری اخلاق مدار بی ادعا  است که به مدیریت انسانی اهمیت بسیاری می‌دهد. و زمانی که در رادیو بود جایگاه رادیو را ارتقاء داد و به عوامل رادیو نیز اهمیت بسیاری می داد تا جایی که بسیاری از آنها را با نام کوچک می‌شناخت.

وی تاکید کرد: حسن خجسته بسیار اهل ریسک بود و در این زمینه می‌توان به پخش بسیاری از دادگاه های مهم آن زمان از جمله دادگاه خفاش شب اشاره کرد. او جایگاه سازمان را در بین الملل جا انداخت و راه‌اندازی جشنواره رادیو و همچنین جذب اساتید دانشگاه نیز گام‌های دیگری بود که او برداشته است. آقای خجسته یکی از مدیران و اساتید بارز و همسو در جهت جمهوری اسلامی است که خیلی خوب توانست بدون حاشیه و با برنامه‌ریزی‌های دقیق به جایگاه رادیو ارتقا بدهد.

وی اظهارداشت: او توانست بودجه رادیو را بالا ببرد و این رسانه را بسیار تقویت کرد و همچنین سعی کرد از کاربرد و ویژگی های سرعتی رادیو بهره زیادی ببرد. به مدیران خود اختیار می داد و همین باعث شده بود تا با عشق و علاقه برای رادیو کار کنند. خجسته در زمان حضورش در رادیو توانست تمام پرسنل رادیو را بیمه کند و این کار را در معاونت برنامه‌ریزی هم انجام داد. او زمانی که در رادیو بود، همواره موج ایجاد می‌کرد و رسانه‌ها را به واکنش وا می داشت

دیدگاه کاربران

امیر حسین سلطان/تهران۲۰۵۷۴۳۳۱۹:۳۱:۵۴ ۱۴۰۰/۴/۱
فرصتی پیش آمده است تا من هم به عنوان ذکر خاطراتی از سالهای همراهی ام با رادیو چند سطری بنویسم. جناب آقای دکتر حسن خجسته بی تردید از مدیران بسیار نام آشنای عرصه رسانه و بالاخص رسانه رادیو هستند و نیازی به معرفی ایشان نیست اما از باب یادآوری جهت آگاهی خوانندگان جوانی که کمتر ایشان را می شناسند بی مناسبت نمی بینیم یادی کنم از مشخصا سالهای دهه 70 و راه اندازی مجدد رادیو تهران در همان سالهای 1372 و 1373 با ابتکار آقای دکتر خجسته که الحق و الانصاف بعد از یک دوره رکود و فترت در روند برنامه های رادیو در ایران، بارقه امیدی برای مخاطبان رادیو ایچاد شد. فراموش نمی کنم اینجانب با وجود مشغله کاری زمانی رسیده بود که سعی می کردم تا حد امکان حتی یک برنامه را هم از کنداکتور برنامه های رادیو در زمان مدیریت جناب دکتر خجسته از دست ندهم و به طوری که با 24 ساعته شدن رادیو تهران در تابستان سال 1375 و روی آنتن رفتن برنامه زنده «تهران در شب» تقریبا تلاش من به عنوان یک شنونده پروپاقرص برای همراهی و پیگیری برنامه های این شبکه رادیویی نوبنیاد 24 ساعته شده بود! هنر جناب دکتر خجسته گرد آوردن جمعی از برنامه سازان واقعا خبره و کاربلد و مجرب و عمدتا از چهره های نام آشنا و موفق رادیو در ایران برای شبکه رادیویی تهران بود و خب! واضح است که نتیجه برآمده از هنر یک مدیر واقعا شایسته و همبشه قابل تقدیر چه از آب در می آید. بنده در یکی دو دهه قبل بعضا در تماس ها و گفتارهای انتقادی و اعتراضی ام به تغییر رویکرد رادیو و افت محسوس کیفی برنامه های رادیو مبتنی بر تجربه شخصی خودم در چند دهه همراهی با برنامه های مختلف رادیو در دوران کودکی و نوجوانی و جوانی و میانسالی بوده است و عنوان می کردم من مثالی از رادیو فرانسه یا رادیو سوئیس نمی زنم بلکه آنچه از رادیوی داخلی خودمان تجربه و درک کرده ام مثال می زنم و بی شک دوران مدیریت جناب آقای دکتر خجسته جزو شواهد و نمونه ها و مثالهای قابل دسترس از دوران موفقیت و شکوفایی رادیو در ایران بوده است. من همیشه این جمله را تکرار کرده ام الحق که رادیو تهران در زمان جناب خجسته به خجسjگی هر چه تمامتر اداره می شد و این مبالغه گویی نیست. متاسفانه بعد از ایشان هیچکدام از مدیران رادیو به گرد جناب دکتر خجسته هم نمی رسیدند و تا جایی رسید که امکان همراهی و استفاده از برنامه های تهران را برای خودم دیگر تجویز نمی کردم چرا که هیچوقت دیگر سطح کیفیت برنامه های این شبکه رادیویی در حد سالهای دهه 70 تکرار نشد که نشد! جناب دکتر خجسته در دوران معاونت صدای رسانه ملی هم منشا خدمات و کارهای خوب برای رسانه رادیو بودند که در مطلب بالا هم توسط اهالی رادیو گفته شده است. خوب است این را هم یادآور شوم که حداقل یک بار برای دقایقی با ایشان مستقیم تماس تلفنی داشتم و جناب ایشان با متانت و شکیبایی حرف های مرا گوش می دادند. من از دست یکی از دست اندرکاران رادیو تهران که جزو تهیه کنندگان یا سردبیران تهران در شب هم بودند خیلی شاکی شده بودم و ناگزیر با ذکر نام ایشان خدمت جناب خجسته شکوه و گلایه نمودم به طوری که جناب دکتر خجسته هم متاثر شدند و فقط از بنده خواهش می کردند که نام نبرم! این خاطره را برای این گفتم که امکان دسترسی و تماس شنوندگان با این مدیر خوشنام و متین و فرهیخته بیش از دیگران بود و یقینا یکی از رمز و راز های موفقیت ایشان همین بها دادن به نظرات و دیدگاه های بی واسطه مخاطبان برنامه های رادیو بود. خداوند ایشان را سلامت بدارد و بر عزت و موفقیت شان همواره بیفزاید, ان شاء الله. با سپاس/ شنونده پروپاقرص قدیمی رادیو
ناشناس۲۰۵۸۱۵۲۰۷:۵۶:۱۲ ۱۴۰۰/۴/۲
به جای این کارها از احمدی نژاد شکایت و اعاده حیثیت کنه تا از این دست تهمتها رو نزنه
ناشناس۲۰۵۹۰۲۳۱۳:۴۷:۳۲ ۱۴۰۰/۴/۲
پس چرا افترا زننده را محاکمه نمی کنند؟چه مشکلی برای این امر وجود دارد؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین