جولان دیپلماسی در مناقشه فوتبالی ایران و عربستان

ورزشی،   4000327022

برای نخستین بار پس از مدت‌ها، رییس کمیته ملی المپیک ایران به پیگیری دیپلماتیک مناقشه فوتبالی ایران و عربستان اشاره کرده که با هماهنگی مقامات ارشد کشور صورت گرفته است، چالشی که همچنان معلوم نیست حل آن در چه مرحله‌ای قرار دارد و چه زمانی نمایندگان ایرانی در خاک خود می‌توانند میزبان رقبای سعودی خود باشند.

جولان دیپلماسی در مناقشه فوتبالی ایران و عربستان

به گزارش ایسنا، به تازگی رضا صالحی امیری، رییس کمیته ملی المپیک به عنوان یکی از مقامات رسمی و ارشد ورزش ایران، گفته که با هماهنگی مقامات ارشد کشور به دنبال دیپلماسی فعالیت ورزشی با کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان هستیم تا بتوانیم بستری برای دیپلماسی سیاسی و بازسازی روابط فراهم کنیم و برگزاری بازی دوستانه بین ایران و عربستان در ریاض و تهران می‌تواند به کاهش عصبیت سیاسی بین مردم و دولت دو کشور منجر شود.

پس از مدت‌ها این نخستین بار است که یک مقام رسمی ورزشی در رابطه با مناقشه فوتبالی ایران و عربستان سعودی مسائلی را مطرح می‌کند، اظهاراتی که می‌تواند مهر تاییدی بر انجام برخی صحبت ها و مذاکرات بین مسوولان ورزش دو کشور برای برون رفت از چالش برگزاری مسابقات فوتبال بین نمایندگان دو کشور باشد، هرچند که به نظر می رسد سطح مباحث دنبال شده فراتر از فوتبال و ورزش بوده و به فوتبال و ورزش به عنوان یک ابزار مناسب برای حل تنش ها و کاهش عصبیت سیاسی بین مردم و دولت‌ های ایران و عربستان است نگاه می شود.

باید خاطرنشان کرد ۲۶ اسفندماه سال ۱۳۹۴ بود که سرانجام فشارهای سعودی‌ها جواب داد و کنفدراسیون فوتبال آسیا رسما گزینه کشور ثالث را به عنوان میزبان بازی‌های نمایندگان ایران با عربستان انتخاب کرد و پس از آن، دی ماه سال ۹۸ بود که لغو میزبانی از تمامی تیم های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا در دستورکار AFC قرار گرفت.

به دلیل طبق مناقشه دو کشور از سال ۹۴، بازی‌های متقابل نمایندگان ایران و عربستان به علت نبود امنیت، در زمین بی‌طرف برگزار می‌شود اما بعد از گذشت حدود ۶ سال، امسال به علت اپیدمی کرونا، عربستان میزبان سه گروه بازی‌ های متمرکز لیگ قهرمانان آسیا شد و تیم‌های ایرانی هم بدون اعتراض به این موضوع راهی ریاض و جده شدند و همان زمان پرسش‌هایی در رابطه با این اتفاق مطرح شد، اینکه تکلیف تصمیم قبلی کنفدراسیون فوتبال آسیا چیست؟ آیا مشکلات دو طرف در این رابطه برطرف شده است یا خیر؟ اینکه آیا قرار است بازی ها به روال سابق بازگردد و نمایندگان عربستان سعودی نیز در ایران حاضر می‌شوند؟

درحال حاضر اما فوتبال ایران و عربستان در مقطع زمانی حساسی قرار گرفته و بحث میزبانی از تک دیدارهای دور یک هشتم نهایی مطرح شده است هرچند شایعات متعددی نیز در این زمینه به گوش می رسد. ۲۲ و ۲۳ شهریورماه سال جاری موعد زمانی است که استقلال ایران - الهلال عربستان و همچنین النصر عربستان - تراکتور ایران باید در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به مصاف یکدیگر بروند.

گفته می‌شود مناقشه فوتبالی دو کشور به قوت خود باقی است و هر دو بازی نمایندگان دو کشور در زمین بی‌طرف برگزار می‌شود اما مقامات فوتبال عربستان از جمله رئیس باشگاه النصر خواستار برگزاری تیمش با تراکتور در ریاض شده است. این اتفاق در صورتی قابل پذیرش است که استقلال هم به عنوان نماینده ایران در تهران از الهلال پذیرایی کند در غیر این صورت اعمال محدودیت میزبانی برای ایران در دور حذفی مسابقات، غیرقابل پذیرش است

مناقشه فوتبالی ایران و عربستان سعودی بعد از حضور نمایندگان ایران در عربستان در مرحله گروهی، بسیار مبهم است و در رابطه با میزبانی ‌ها در ایران، AFC به تازگی تیم ملی را نیز از حق قانونی خود محروم کرد و ملی‌پوشان فوتبال ایران با وجود شکایت از این کنفدراسیون، راهی بحرین شدند و رقابت های مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را نیز در این کشور برگزار کردند.

علی‌رغم اظهارات اخیر رییس کمیته ملی المپیک ایران که حاکی از پیگیری مسائل دیپلماتیک ورزش و فوتبال ایران و عربستان سعودی است، اما کماکان نمی‌توان به طور مشخص در رابطه با چند و چون ماجرا نتیجه گیری کرد چراکه جزییات شفافی در این زمینه اعلام نشده است و تنها نقطه روشن ماجرا تلاش برای حل مناقشه فوتبالی دو کشور در سطح دیپلماتیک است و باید دید آیا گره این کلاف سر در گم قبل از رقابت های مرحله حذفی این فصل لیگ قهرمانان آسیا باز خواهد شد یا کماکان در این خصوص چشم انتظار ماند؟

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

    25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    آخرین عناوین