تحرکات زیر پوستی «علی لاریجانی»

سیاسی،   3991219036

آنطور که از فضا و از مناسبات سیاسی برمی‌آید، بخشی از جریان‌ها و شخصیت‌های سیاسی تمایل به نامزدی «لاریجانی» دارند از این رو نمی‌توان با قاطعیت او را از سبد گزینه‌های احتمالی انتخابات کنار زد.

تحرکات زیر پوستی «علی لاریجانی»

خبرگزاری مهر نوشت: سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، ۲۸ خرداد سال آینده برگزار خواهد شد و تحرکات بازیگران سیاسی روز به روز برای انتخابات ۱۴۰۰ بیشتر می‌شود و از هم‌اکنون نام‌هایی از شخصیت‌های هر ۲ جریان در فضاهای رسانه‌ای به چشم می‌خورد.

در همین حرکت انتخاباتی، روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد- نزدیک به حزب اعتماد ملی- روز گذشته در گزارشی مدعی شد، علی اردشیر لاریجانی در جمعی گفته که «در صورت کاندیداتوری اسحاق جهانگیری، وارد رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌شود»

حضور مشروط «لاریجانی» تاکتیک اصلاح‌طلبان است

پس از انتشار این خبر و بازتاب آن در فضای مجازی، ائتلاف بین این دو چهره شاخص سیاسی [لاریجانی-جهانگیری] از سوی نزدیکان رئیس سابق مجلس رد و اعلام شد این خبر، «خبر سازی و تاکتیک رقیب در عرصه سیاسی و انتخاباتی است»

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی رئیس فراکسیون مستقلین مجلس سابق که در حلقه یاران مورد اعتماد «علی لاریجانی» نیز قرار دارد با بیان اینکه روزنامه اعتماد رویکرد و مشی اصلاح‌طلبانه دارد و احتمالاً با درج این گزارش یک اقدام تاکتیکی به لحاظ سیاسی برای تخریب او انجام داده است، می‌گوید: «لاریجانی اینقدر ناشی نیست که الان این موضوع را بگوید، چون در صحبت‌هایش اشراف به مکان و زمان دارد»

علاوه بر او، مهرداد لاهوتی که رابطه خوبی هم با اعتدال‌گرایان دارد و پس از پایان مجلس دهم از محمد باقر نوبخت حکم مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه را دریافت کرد در واکنش به خبر منتشر شده، گفت: «اینکه لاریجانی سرنوشت سیاسی خود را به معاون اول رئیس‌جمهور گره زده است، خبرسازی است نه خبررسانی»

کار به اینجا ختم نشد و منصور حقیقت‌پور که در زمان ریاست لاریجانی در مجلس، مشاور او بود و هم اکنون هم ارتباط نزدیک با وی دارد حضور مشروط لاریجانی در آوردگاه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ را تکذیب کرد و با بیان اینکه چند ماهی است او در موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری سکوت کامل دارد، گفت: «لاریجانی هیچ‌گونه اظهارنظری برای حضور در انتخابات و یا تحرک سیاسی نداشته است و من که در حلقه نزدیکان او هستم هیچ موضوع انتخاباتی را از وی مشاهده نکرده‌ام.»

نقش «علی لاریجانی» در زمین انتخاباتی دولتی‌ها و اصلاح طلبان

پس لرزه یک ادعا درباره عدم حضور «لاریجانی» در انتخابات سال آینده در حالی شکل گرفت که پیش از این مهر، اول بهمن ماه در یادداشتی با عنوان «دوگانه «لاریجانی – ظریف» برای انتخابات ۱۴۰۰ با اشاره به استراتژی انتخاباتی دولت و اصلاح طلبان، نوشت: الان مطالبه عمومی شکل گرفته که باید روابط با مشرق زمین گسترش پیدا کند و از این طریق به اوضاع کشور در زمینه‌های مختلف سامان جدی داده شود. اینجاست که نقش علی لاریجانی در این سناریو تعریف می‌شود و لاریجانی به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی مشترک بین جریان اصلاحات و دولت مطرح می‌شود.

سکوت معنا دار لاریجانی

لاریجانی برخلاف سال‌های گذشته که در متن سپهر سیاست و در راس قوه مقننه بود و در محافل و مجالس مختلف اظهار نظرهای گوناگونی می‌کرد، در این ماه‌ها بیشتر در پشت صحنه حاضر بوده و تلاش کرده چراغ خاموش فعالیت‌هایش را ادامه دهد. تنها اخباری که از سوی او منتشر شده پیام‌های تسلیتی بود که با توجه به تعداد بالای درگذشت‌های شخصیت‌های معروف کشور از سوی او صادر شده است.

سند راهبردی ایران و چین و انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ دو موضوع مهم هستند که با وجود سکوت طولانی لاریجانی، همچنان به او مرتبط می‌شوند و این سکوت معنا دار تا جایی ادامه پیدا می‌کند که تکنوکرات ها هم از تمایل خود برای حمایت از او در رقابت‌های انتخاباتی سخن می‌گویند.

محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ۸ اسفند در گفتگو با خبرگزاری دولت گفت: اگر اصلاح‌طلبان از معرفی نامزد ذاتی خود محروم شوند ممکن است کسی که از نظر مواضع به ما نزدیکتر باشد را حمایت کنیم؛ «علی لاریجانی» از جمله چهره‌هایی است که می‌توان درباره او بحث کرد و تصمیم گرفت.

تحرکات زیرپوستی رئیس سابق مجلس

آنطور که از فضا و از مناسبات سیاسی برمی‌آید، جامعه روحانیت مبارز، تمایل به نامزدی علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس در انتخابات پیش رو دارد و در صدد است تا سایر اصولگرایان را نیز با نظر خود همگام کند. چندی پیش علیرضا زاکانی، عضو جمعیت رهپویان و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در اظهاراتی با اشاره به هدف اصلی جریان سیاسی برآمده از دفتر سیاسی جامعه روحانیت مبارز به ریاست مصطفی پورمحمدی، خبر داد: «این جریان، جریان ثانوی است که فعال شده است. سلیقه این جریان ثانوی آنطور که از فحوای کلام برخی از این‌ها برمی‌آید، امثال علی لاریجانی است.»

آدرس دیگر جهت احتمال نقش آفرینی «لاریجانی» در عرصه انتخابات به موضع‌گیری جواد لاریجانی برادر بزرگ‌تر وی برمی‌گردد، او در گفتگویی پیش‌بینی کرد رقابت اصلی حول «رئیسی»، «قالیباف» و «علی لاریجانی» شکل خواهد گرفت.

براین اساس نمی‌توان با قاطعیت «علی اردشیر لاریجانی» را از سبد گزینه‌های احتمالی ریاست جمهوری بیرون گذاشت، به دلیل آنکه چه او بخواهد و چه نخواهد بخشی از جریان‌های سیاسی تمایل به کاندیداتوری وی دارند از این رو احتمال می‌رود او در حاشیه، برنامه‌های خود را جهت حضور در میدان رقابت نفس‌گیر در خرداد سال آینده آماده و در زمان معین روزه سیاسی اش را افطار می‌کند. به هرحال باید منتظر رویدادهای مهم در یک ماه آینده ماند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین