تصور "مردم تحمل می‌کنند پس ادامه دهیم" غلط است

سید ابوالفضل هاشمی، گروه تعاملی الف،   3991106011 ۳۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۷ تکراری یا غیرقابل انتشار
تصور "مردم تحمل می‌کنند پس ادامه دهیم" غلط است

اصطلاح ستون پنجم از نظر معنی و مفهوم مجازی همان جاسوسی است؛ منتها با این تفاوت که جاسوس به ضرر و زیان بیگانه کار می‌کند و نفع و مصلحت ملت و کشور خویش را ولو به قیمت جان از نظر دور نمی‌دارد؛ در حالی که ستون پنجم این معنی را استفاده نمی‌‌کند بلکه افراد این ستون، دانسته یا ندانسته به زیان و ضرر خودی و نفع بیگانگان کار می‌‌کنند.

معروف است زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق فردی را به اتهام جاسوسی بازداشت کردند؛ مستندات زیادی وجود داشت که وی از سیا چندین بار پول دریافت کرده و خودش هم اعتراف کرد که این پول‌ها را دریافت کرده ولی در بازجویی‌ها ادعا می کرد که هیچ اطلاعاتی را بابت این پول‌ها به آنها نفروخته است.

در نهایت از او سوال کردند پس فلان پول را برای چه به تو دادند، اظهار داشت از من خواستند برای فلانی در اداره‌ای کار جور کنم و این کار را کردم، به حواله‌های بعد هم که رسیدند باز هم همین پاسخ تکرار شد، یقین پیدا کردند پس اینهایی که وی در مشاغل مختلف گمارده جاسوس هستند و همه‌شان را بازداشت کردند و شروع به تحقیق کردند اما هیچ مدرکی از اینکه اینها اطلاعاتی به آمریکایی‌ها فروخته باشند و یا اینکه پولی از آنها دریافت کرده باشند به دست نیاوردند.

تحقیقات مدت‌ها ادامه داشت و در نهایت متوجه شدند که اصل ماجرا دزدیدن اطلاعات نبود بلکه کاشتن ستون پنجم در شوروی بود، در واقع سازمان سیا کاری کرده بود که به عنوان مثال یک مهندس را در جایی که باید یک پزشک کار می‌کرد، استخدام کنند و پزشک را در جایی که یک مهندس باید کار می‌کرد استخدام کنند و به همین ترتیب افرادی را که هیچ توان و تجربه ای در انجام کاری را نداشتند به کارهای خیلی حساس بگمارد و افرادی را که متخصص انجام کاری بودند را در کارهای پَست استخدام کنند تا دل زده شده و به فکر خروج از کشور و یا نارضایتی سوق پیدا کنند.

همین ستون پنجم که سیا ساخته بود هم یکی از دلایل اصلی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق بود و آمریکایی‌ها تلاش کردند که کل روسیه را به کشورهای کوچک که تا ابد با هم درگیر باشند، تجزیه کنند. بسیاری شرایط روسیه قبل از به قدرت رسیدن پوتین را به یاد دارند، کشوری که آن قدر درگیر مشکلات داخلی بود که هیچ کس باور نمی‌کرد چنین کشور و چنین شرایطی را جمع و جورکرد چراکه حتی بوریس یلتسین رئیس جمهوری وقت روسیه به دلیل شرایط پیچیده و سخت حاضر نشد دوره ریاست جمهوری خود را به پایان برساند چراکه می دید قادر به انجام کاری نیست.

امروزه شرایط نه همان طور ولی شبیه آن شرایط در حال رخ دادن در ایران است و معلوم نیست آنهایی که این کارها را انجام می‌دهند خودشان هم متوجه هستند چه کار می‌کنند یا نه؟ مجانی این کار را می‌کنند یا اینکه چیزی بابت‌اش دریافت کرده‌اند؟ آیا پول یا امتیازی را از دشمنان ایران دریافت کرده اند یا نه؟ آیا می‌شود تصور کرد که بانک مرکزی ایران توان کنترل نقدینگی بازار را ندارد و یا کارشناسانی در اختیار ندارد که بتوانند بازار را سر و سامان دهند؟ آیا می‌توان تصور کرد که این همه پول برای خرید ارز فقط از حساب‌های مردم آمده و مردم این همه نقدینگی در اختیار داشتند و دارند؟ آیا می‌توان باور کرد که مدیران شرکت‌های دولتی آن قدر قدرت دارند که تصمیم بگیرند ارز حاصل از صادرات خود را وارد کشور نکنند و کسی نتواند به آنها چیزی بگوید؟ آیا می‌توان باور کرد که برخی موسسات مالی و اعتباری و بانک‌های دولتی و خصوصی خارج از حیطه اختیارات خود اقدام به خرید ارز، طلا و سهام در بورس کنند و اوضاع اقتصادی مملکت را به هم بریزند و نتوان جلوی آنها را گرفت؟

آیا توقع دارید با تغییر لحظه‌ای قوانین شرایطی ایجاد می‌شود که صادر کننده‌های خرد می‌توانند ارز صادراتی خود را به بازار برگردانند و توقع دارید که آن صادرکننده که به دنبال حداکثر سود است ارز خود را ارزان تر در بازار عرضه کند؟ آیا توقع دارید در شرایطی که کشور تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارد و امکان ندارد بتوان رسمی یک اعتبارنامه ارزی از یک بانک داخلی برای خارج دریافت کرد تاجران واردات خود را از کانال های رسمی انجام دهند؟ بله درست است که ایران تحت شدیدترین تحریم‌های جهانی قرار دارد اما آیا واقعا همه مشکلات داخل کشور مربوط به تحریم ها است؟

این سخن بدان معناست که نمی‌توان قوانین و مقرراتی را وضع کرد که در این شرایط اورژانسی زمینه منافع ملی و اقتصادی کشور در ارجحیت باشد و بحث تبعیت از قوانین و مقررات بین المللی که توسط آمریکا و لابی‌های اقتصادی جهانی وضع شده تا کنترل گلوگاه های اقتصادی را در اختیار بگیرند، را کنار گذاشت.

آیا تصمیم گیری های سلیقه‌ای و اشتباه داخلی و لج بازی بر ابقای این تصمیمات علیرغم نظرات همه کارشناسان و صاحب نظران، هیچ ارتباطی با افزایش مشکلات و نارضایتی مردم ندارد؟ یعنی می‌توان تصور کرد این همه تصمیم اشتباه به خصوص در زمینه‌های اقتصادی فقط به دلیل گاف‌های مدیریتی رخ داده است؟ به خصوص از افرادی که سه چهار دهه تجربه مدیریتی در سطوح عالی دارند؟ در بهترین شرایط می‌توان تصور کرد که اینها برای تحقق رانت و یا سوء استفاده مالی و اقتصادی از شرایط برخی تصمیمات را می‌گیرند اما آیا متوجه نیستند که اگر ایران از هم بپاشد آنها نیز هر چه دارند از دست می‌دهند؟

دوستی می‌گفت بسیاری از اینها شرایط زندگی خود در خارج کشور را فراهم کرده‌اند و برایشان مهم نیست که در ایران چه می‌شود، البته ستون پنجمی‌ها همیشه در ظاهر خود را حامیان پر و پا قرص نظام و کاتولیک تر از پاپ نشان می‌دهند و هر کس با آنها مخالفت کند را ضد نظام و یا حتی کافر تا کسی جرئت نکند از آنها انتقاد کند، در حالی که نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم سالار است وابسته به مردم است و این مردم هستند که با پشتوانه اعتماد دینی و اجتماعی نظام را حفظ کرده اند و حفظ خواهند کرد، دشمن نیز این را به خوبی فهمیده و همین مردم که پایه‌های نظام هستند را هدف خود قرار داده تا پشتوانه نظام را بزند.

در حالی که آمریکایی‌ها چند بار نشان داده‌اند که غیرقابل اطمینان هستند و امکان ندارد پایبند هیچ تعهدی باشند باز هم عده‌ای به دنبال یا به امید مذاکره و گفتگو با آمریکا هستند وهنوز هم تصور می‌کنند که راهکار حل مشکلات در اختیار آمریکا است، این عده در مقابل هر طرحی که می‌تواند موجب خروج ایران از تحریم ها و فشارهای اقتصادی شود، مقابله می کنند و با جوسازی تلاش می‌کنند این طرح ها را به هم بزنند.

به عنوان مثال علیرغم وجود مشکلات مختلف تلاش می‌شود تفاهم نامه همکاری با چین و یا روسیه امضا شود ولی بعد می‌بینیم عده‌ای سر و صدا راه می‌اندازند و تلاش می‌کنند با جوسازی و مغلطه کاری جلوی امضا و یا اجرای این تفاهم نامه ها را بگیرند. البته عده‌ای هم حاضر می‌شوند طرح‌هایی را پیاده کنند تا فشارهای اقتصادی بر مردم ایران بیشتر شود و فضای جامعه برای مذاکره و گفتگو با آمران قتل شهید سلیمانی فراهم شود در حالی که اگر این جانیان ارزشی برای سخنان خود قائل بودند به توافق های قبلی پایبند می‌ماندند.

آنها تصور می کنند که حال که بایدن در آمریکا به قدرت رسیده، خیلی سریع می‌توانند کاری کنند همه تحریم‌ها برداشته شود و مشکلات حل شود و در انتخابات آتی ریاست جمهوری کاندیدایی داشته باشند در نتیجه همه تخم مرغ هایشان را هنوز که هنوز است در سبد آمریکایی ها می‌گذارند. امروز به صراحت شرایط مملکت ما اینگونه شده و همین درگیری های جناحی منجر به آن شده که شرایط اقتصادی کشور به اینکه هست کشیده شود، حال آنکه تحریم‌ها فقط نیمی از ماجرا است.

تصور اینکه فشارها هست و مردم تحمل می‌کنند پس ادامه دهیم، یک تصور ساده بیش نیست، تحمل مردم هم حدی دارد و به یکباره ممکن است همه حساب کتاب‌ها به هم بریزد؛ شاید برخی هم همین را می‌خواهند شورش اتفاق بیفتد؛ اگر چنین واقعه ناخوشایندی اتفاق بیفتد، منافع جناحی مهمتر است یا منافع مردم؟ خوب توجه داشته باشید، مردم یعنی نظام و نظام یعنی مردم؛ در نتیجه هر کس اقدامی در جهت افزایش فشار بر مردم کاری کند یعنی اقدامی بر علیه نظام انجام داده و مهم نیست چه کسی باشد.

مسئولان بدانید اگر شما برای مردم کار کنید قطع یقین در انتخابات آتی هم جایی خواهید داشت ولی اگر برای منافع جناح خود کار کنید قطع یقین در انتخابات آتی جایی نخواهید داشت، اگر حتی می‌خواهید منافع مردم را هم نادیده بگیرید و به فکر منافع حزبی و جناحی خود باشید باید توجه داشته باشید که منافح حزبی و جناحی شما با بقای نظام گره خورده و اگر نظام نباشد شما هم نخواهید بود، پس حداقل به عنوان ستون پنجم دشمن عمل نکنید.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۷۹۶۲۴۶۰۷:۵۷:۵۸ ۱۳۹۹/۱۱/۶
بزار تقسیم بندی کنیم یک دسته که این شرایط رو درست کردن بی شک منفعتشون در این هست که به این شرایط دامن بزنن تا شکمشان را از این شرایط رانتی پر کنن و به اصطلاح کاسبین تحریم هستند و انگل زاده یک دسته هم هستن که بهشون میگن سیاهی لشکر و به کم قانع هستند حتی به یک ساندیس یک دسته هم هستند که شرایط و امکانش رو دارن دیگه این شرایط رو نمیتونن تحمل کنن و رفتن و میزارن میرن یک دسته دیگه هم هستن که دیگه نمیتونن تحمل کنن و شرایط رفتن رو ندارن و میریزن خیابون که اعتراضشون رو به گوش کر مسئولین برسونن یک عده هم هستن آنقدر غرق در گرفتاری و مشکلات شدن دیگه توی بدبختی خودشون درگیر هستن و فرصتی برای اعتراض کردن ندارن یک عده هم هستن کم میارن و متاسفانه با خودکشی به زندگی خودشون پایان میدن و یک عده هم هستن به ته نا امیدی رسیدن و خودشون رو زدن به بیخیالی
تبریزی۱۷۹۶۶۲۲۱۱:۳۴:۳۴ ۱۳۹۹/۱۱/۶
من جزو دسته آخر و بی خیال هستم. همین سه روز پیش 60 میلیون خرج کامپیوترم کردم. فقط 30 میلیون دادم برای کارت گرافیک. چرا؟ چون اگه قراره بمیریم حداقل بذار لذت دنیا رو ببریم و بعد بمیریم.
شهاب۱۷۹۷۰۷۶۱۴:۲۷:۲۰ ۱۳۹۹/۱۱/۶
و البته خیلی ها مثل شما هستند که فکر می کنند همه چیز همونطور که اونا فکر می کنند هست ومشکل اصلی در کشور دقیقا این نکته است@
ناشناس۱۷۹۶۲۴۹۰۸:۰۲:۴۷ ۱۳۹۹/۱۱/۶
میشه بفرمایید سال 91 که همه چیز در اختیار خودیها بود چرا با کسی که بد عهد بود و خوشبین نبودید با او مذاکره محرمانه داشتید در عمان؟ # ویلیام برنز # سالیوان #
ناشناس۱۷۹۶۳۹۷۱۰:۰۵:۲۹ ۱۳۹۹/۱۱/۶
داشتن امتیاز میدادن که ناگهان از ایران سگنال اومد صبرکنین بعد 92 با ما ببنیدید نتیجه اش رو داریم میبینیم
ناشناس۱۷۹۷۱۲۶۱۴:۴۲:۰۴ ۱۳۹۹/۱۱/۶
از رأی مثبت چین و روسیه به 6 قطع نامه ی شورای امنیت معلوم است که در حال امتیاز گیری بودید.
ناشناس۱۷۹۶۴۰۲۱۰:۱۰:۵۷ ۱۳۹۹/۱۱/۶
آن مذاکرات کجا بود و این مذاکرات دوستان کجا آنها مذاکرات می کردن که داشته هایمان را ندهیم و این ها...!
بیگی29۱۷۹۶۲۵۳۰۸:۰۵:۰۷ ۱۳۹۹/۱۱/۶
اینجا هم یک حلقه به هم تنیده وابسته و منسوب به هم در قدرت عملا صورتی از ستون پنجم را تشکیل داده اند.
ناشناس۱۷۹۶۳۰۷۰۸:۵۶:۲۷ ۱۳۹۹/۱۱/۶
هرچند که اصولا نظرات را چاپ نمیکنی و لی خوب بازم مینویسم مورد فقط مربوط به بانک مرکزی نیست برادر مشکل اصلی ما آموزش پرورش است که قرار است مدیر پزشک مهندس و غیره یا به عبارتی انسان تربیت کنه که متاسفانه وقتی بررسی کنید متوجه میشوید هیچ وزیر متخصص و کاربلدی را در این پست قرار نمیدهند و همه ضربه ها را ما ازاین نقطه میخوریم یادمان نزفته که امام بزرگوار فرمودند امید من به شما دبستانی ها است دقیقا آنها هم امیدشان را به همین دبستانی ها بسته اند و چقدر ما غافلیم.
ناشناس۱۷۹۶۳۱۱۰۹:۰۶:۵۲ ۱۳۹۹/۱۱/۶
این همه توضیح رسید به رابطه با چین و روسیه مگر استقرار منافع اقتصادی و به طبع سیاسی و آنهم طولانی مدت هر قدرتی در کشور در نهایت همان کار ستون پنجم نیست ؟
ناشناس۱۷۹۶۳۲۱۰۹:۱۴:۲۵ ۱۳۹۹/۱۱/۶
تشکر بابت این مقاله خوب این کارهای اشتباهی که مسئولان دارند انجام میدهند ستون پنجم هم نمی تواند انجام دهد ما باید به فکر پیشرفت کشور پیشرفت اقتصاد ارزشمند ساختن ریال باشیم تنش را کنار بگذاریم وگرنه چند سال دیگه که به خودمون بیاییم چیزی برای ابراز نداریم الان قدرت در اقتصاد است کشوری که در اقتصاد قوی باشد می تواند نفوذ داشته باشد الان ریال ببینید چقدر بی ارزش شده صلح و پیشرفت اقتصادی و مردم دوستی و دعوت از متخصصان برای امور مهم و سپردن کار به کاردان باعث موفقیت یک ملت و کشور است باید به تغییر فکر کنیم ادامه این مسیر ما را به بحران های بزرگتر می رساند حتی اگر ما می خواهیم امریکا و..را به زانو دراوریم راهش کسب قدرت اقتصادی است متحد ساختن از همسایه ها یک راهکار دیگر است که آن هم با تعامل و صلح حاصل میشود اینکه داریم می گوییم مردم دارند تحمل می کنند خودش نشان دهنده اشتباه بودن راه ما است چرا باید اصلا مردم تحت فشار باشند؟ زیبنده جامعه ما نیست این شرایط رفاه مردم راحتی مردم خوشی مردم باید هدف ما باشد نه آزردن مردم
ناشناس۱۷۹۶۳۴۲۰۹:۲۷:۴۵ ۱۳۹۹/۱۱/۶
اگر تا بهار ۹۹ دولت و مجلس در یک جهت به تخریب پایه های اقتصاد کشور می پرداختند، الان مجلس از یک طرف و دولت هم طبق روال همیشگی اش به این امر نامیمون می پردازند. آیا با تایید دلار ۱۷۵۰۰ تومانی قیمت نان، مرغ، شکر، روغن، حمل و نقل و دارو و درمان و .. حداقل چهار برابر نخواهد شد؟ ۴ برابر شدن رسمی قیمت دلار کالاهای اساسی منجر به چهار برابر شدن قیمت کنونی دلار در بازار نخواهد شد؟ سال آینده سال آغاز فروپاشی نظام اقتصادی بدست مثلا نیروهای انقلابی نخواهد بود؟ آقای توکلی اقتصاد دان جواب بدهید، چرا در برابر اقدامات اشتباه مجلس .. در مورد بودجه ۱۴۰۰ سکوت کرده اید؟ ..
ناشناس۱۷۹۶۳۵۵۰۹:۳۶:۲۱ ۱۳۹۹/۱۱/۶
ملت ایران تا آخر مقاومت خواهد کرد شما دنیا پرستان لازم نیست برای مردم تصمیم گیری کنید ما در کشور کمبودهایی داریم که همگی مدیریتی هستند که در دولت جوان بعدی حل خواهد شد
ناشناس۱۷۹۷۱۲۵۱۴:۴۱:۴۳ ۱۳۹۹/۱۱/۶
منظور شما شخص محترم خودتون هست یا از جانب مردم وکالت دارید ؟
ناشناس۱۷۹۷۳۸۰۱۶:۵۳:۲۱ ۱۳۹۹/۱۱/۶
فقط خودت لایک کردی دوست عزیز. بقیه از آلبانی و رومانی و ..!؟
ناشناس۱۷۹۶۳۷۱۰۹:۵۳:۲۰ ۱۳۹۹/۱۱/۶
این همه اسمون ریسمون بافتی که برسی به این؟
معلم۱۷۹۷۴۲۰۱۷:۲۴:۴۵ ۱۳۹۹/۱۱/۶
در نهایت همه این حرفها به نویسنده برمیگردد که بچسبیم به روسیه و چین .
محمود۱۷۹۶۴۳۰۱۰:۲۲:۴۴ ۱۳۹۹/۱۱/۶
در همه کشورهای موفق سیاست در خدمت اقتصاد است ولی در ایران این اقتصاد است که همیشه قربانی سیاست شده است. اداره کشور با این روش به جایی نخواهد رسید.
ناشناس۱۷۹۶۴۴۱۱۰:۲۶:۰۹ ۱۳۹۹/۱۱/۶
همه می دونیم چه خبره افرادی را داریم که از صبح تا شب شعار می دهند و رگ گردن کلفت می کنند و در دفاع از ارزشها و انقلاب و .. فریاد می کشند ولی خانواده هایشان در اروپا و امریکا در ارامش زندگی می کنند عاقلان نظام باید خواست و سبک زندگی مورد نظر اکثریت مردم را حاکم کنند که فضای ماندن و زندگی کردن برای همه فراهم بشه نمی شه تا ابد سبک زندگی و خواست سیاسی یک طرف به سرنوشت کل مردم مسلط بشه هر کس که چاره رفتن داشته یا رفته یا خانواده اش را فرستاده چرا کسی این مصیبت را نمی بینه ؟
ناشناس۱۷۹۶۴۶۹۱۰:۳۷:۰۷ ۱۳۹۹/۱۱/۶
من فقط یک عده خودی خوشحال و کاملا برخوردار می بینم که سبک زندگی و عقاید خود را در زندگی شخصی و روابط بین الملل و زندگی مدنی و اجتماعی تبلیغ و تحمیل می کنند و با .. به مردم ایران امر می کنند که همین که هست ! اگر دوست ندارید جمع کنید و بروید ! اینطور شده که سرمایه دارها و متخصص ها جمع می کنند و می روند و مابقی هم خسته و سرخورده و عصبی و نامید هستند یه نگاه به خرید خانه و مهاجرت به ترکیه بکنید ! چرا اینطور شده ایم ؟؟ من آرزو دارم مملکتی آباد با مردم خوشحال و راضی داشته باشم ولی در اوضاع فعلی فقط یک اقلیت.. درصدی خوشحال و راضی هستند و این خطرناکه چرا کسی اقدامی نمی کنه ؟؟
علی۱۷۹۶۴۸۷۱۰:۴۲:۵۴ ۱۳۹۹/۱۱/۶
مشکل از جابجایی مسئولان در پست های متفاوت است شما کاندید های انتخابات ریاست جمهوری را ببینید اکنون همگی دارای پست های اساسی هستند ، اگر با مدیریت این مهره ها جواب گرفته بودیم که الان وضعیت درست بود ، حرف زدن و شعار دادن بی ارزش است راه را برای متخصصان باز کنید,مگر ملکت میراث پدری این چند نفر است؟
ناشناس۱۷۹۶۵۰۱۱۰:۴۸:۳۸ ۱۳۹۹/۱۱/۶
آفرین مطلب عالی بود. در ادبیات خودمون نمونه زیبایی هست: «سلطان سنجر را در آن وقت كه به دست غزان گرفتار شده بود، پرسيدند: علت چه بود كه ملكی بدين وسعت و آراستگی كه تو را بود چنين مختل شد؟ گفت: كارهای بزرگ به مردم خرد فرمودم و كارهای خرد به مردم بزرگ، كه مردم خرد كارهای بزرگ را نتوانستند كرد و مردم بزرگ از كارهای خرد عار داشتند و در پی نرفتند. هر دو كار تباه شد و نقصان به ملك رسيد و كار..،..،.. روی به فساد آورد.» الان در کشور ما اینجوریه،افراد بی لیاقت با رابطه و بعضا طبق قانون مثل استخدام فرزندان .. استخدام میشن و پست می گیرن ولی افراد تحصیل کرده و کاردانی که بی کس هستند مسافرکشی می کنند.
ناشناس۱۷۹۶۵۱۳۱۰:۵۵:۱۴ ۱۳۹۹/۱۱/۶
اگه مسائل کشور همه جانبه بررسی نشه و فقط طرف شاکی حق حرف زدن داشته باشه درست بشو نیست.
سینا۱۷۹۶۵۲۲۱۰:۵۸:۳۸ ۱۳۹۹/۱۱/۶
نویسنده گرامی، حتما تلاش شما برای یافتن ریشه مشکلات، تلاشی صادقانه و خیرخواهانه است، اما از نظر این جانب در این راه زوایای دیگری را نادیده گرفته اید. هیچ بعید نیست که به قول شما ستون پنجم عامل تاثیر گذاری بر ضعف ساختارهای اداری کشور باشد، اما بد نبود نگاهی به عوامل دیگر نیز میانداختید. از جمله بسیار مشتاق هستم نظر و تحلیل جنابعالی را درباره ساختار گزینش حاکم بر نظام اداری و سیاسی کشور و تاثیر آن بر شایسته سالاری بدانم.
ناشناس۱۷۹۶۵۵۲۱۱:۰۹:۲۴ ۱۳۹۹/۱۱/۶
اگر عزت و شرف و آزادی میخواهیم باید مقاومت کنیم و هزینه مقاومت خیلی خیلی از تسلیم کمتر است مشکل از آنجاست که برای یک عده قیمتها (مرغ و تخم و مرغ و..)از مملکتشان مهمتر است همینها هستند که از کاه کوه می سازند ما در جنگ تحمیلی صدام علیه ایران اینگونه آدم ها را زیاد دیدم اشخاصی که میگفتند تسلیم صدام بشوید و خوزستان را به آنها بدهید تا ما سورو سات و نواله مان به راه باشد
ناشناس۱۷۹۶۵۵۶۱۱:۱۰:۳۰ ۱۳۹۹/۱۱/۶
اگر یک ستون پنجمی میخواست یک مقاله تحلیلی در جهت حفظ منافع خودش بنویسه دقیقا نوشتار شما رو کپی میکرد . اخه دیگه چقدر تضاد در این نوشتار ؟!!!!
ناشناس۱۷۹۶۶۳۵۱۱:۴۱:۵۵ ۱۳۹۹/۱۱/۶
بسیار هم مطلب خوبی بود تضادی هم نداشت
ناشناس۱۷۹۶۸۰۷۱۲:۴۲:۵۸ ۱۳۹۹/۱۱/۶
یه تناقض اینکه آمریکا غیر قابل اعتماده ولی روسیه و چین قابل اعتماد انگار اونا دینی به گردنشون هست که منفعت ایران رو بخواند....
ناشناس۱۷۹۶۵۹۲۱۱:۲۴:۱۰ ۱۳۹۹/۱۱/۶
مقاله خوبی است که برخی مشکلات جامعه را با ریز بینی بیان کرده مسوولین بدانند که بهترین مردم و قدرشناس ترین مردم دنیا ایرانیها هستند و بجای بازی در زمین دشمن بهترین رویه کار صادقانه برای این مردم است که بیش از چهار دهه مشکلات را به جان خریده اند ای کاش مسوولین ما فقط به نامه مولاعلی(ع) به مالک اشتر عمل کنند قطعا همانطور که در پایان خلافت و حکومت ایشان در کوفه حتی یک گدا وجود نداشت در ایران با اینهمه ثروت خدادادی و مردم خوب باید طی یک برنامه 5 ساله مشکلات فقرو فساد و بیکاری حل شود.انشالله
ناشناس۱۷۹۶۶۳۴۱۱:۴۱:۰۶ ۱۳۹۹/۱۱/۶
سال هاست که دلسوزان هشدار می دهند که نفوذی ها مملکت را به دست گرفته اند اما یا به ان ها بی توجهی شده یا انگ منافق و آشوبگر و ... به آن ها چسبانده شده ولی آنچه‌مردم عادی به وضوح می بینند مملکت به دست نفوذی ها است
ناشناس۱۷۹۶۷۸۲۱۲:۳۳:۳۷ ۱۳۹۹/۱۱/۶
خوب وقتی آشوبگر هست و تازه از عمد هم ایجاد می کنند نیازی به رد گم کنی نیست
ناشناس۱۷۹۶۷۱۸۱۲:۱۰:۱۳ ۱۳۹۹/۱۱/۶
مقدمه خوب بود اما نتیجه گیری شما را چندان نپسندیدم اما در مورد همان مقدمه :وقتی که در گزینش هر سازمانی از حدیث ثقلین و نماز جمعه می پرسید نتیجه ورود افراد بی تخصص با ان سازمان است که حتی اگر متعهد هم باشند سودی که برای کشور ندارند هیچ ضرر هم می رسانند به قول معروف از ماست که بر ماست
ناشناس۱۷۹۶۹۳۶۱۳:۴۱:۳۰ ۱۳۹۹/۱۱/۶
ایراد اینجاست که نوسینده محترم فکر می کند که روسیه و چین ناجی خواهند بود. البته عده ای نیز منافعی با این کشورها دارند. هیچ کشور ناجی و کمک حال هیچ کس نیست. دنیا بر مبنای منافع همه در لحظه تغییر می کند. اگر یک بار با چینی ها و روسها کار کرده باشید می فهمید که صد رحمت به آمریکایی ها! روش صحیح کار با همه و بازی با همه کارتها در هر لحظه است مانند همه دنیا و البته با ایجاد شفافیت کامل در امور.
صمصام۱۷۹۷۰۰۵۱۴:۱۰:۰۱ ۱۳۹۹/۱۱/۶
اقای هاشمی من نفهمیدم نوشته شما راجع به مقاومت بود ؟راجع به ستون پنجم بود ؟ راجع به چی بود .به چی میخواستید برسید ؟ از فحوای کلام شما میشود اما نتیجه گرفت که بله مقاومت مردم هم حدی دارد و مردم هم تا حدی توان مقاومت کردن دارند و بعد از آن رها میکنند و می افتند به جان نظام و .. فقط جواب یک سوال را هنوز نمیدانم واقعا در ازاء سالها تحریم و جنگ و قطعنامه و و.. کشور ما چه به دست اورده است که بتوان در پوشه دستاوردهای سیاست خارجی بایگانی کرد ؟؟؟؟
ناشناس۱۷۹۷۱۶۱۱۴:۵۵:۱۳ ۱۳۹۹/۱۱/۶
یک لحظه تامل کنید میگویند واکسن وارد نکنید دانشمندان ما میگویند ایراد ندارد نماینده ما که فرزند نظام است توی گوش قانون میزند مردم عصبانی از رفتارهای متناقض به نماینده بد و بیراه میگویند دولت مجلس رو نادان میداند .. مجلس میگوید ما نادان نیستیم و دولت مدیریت ندارد وزیر بهداشت علمی صحبت نمیکند بیشتر به شاعر ها میخورد غسال معروف اختلاسگر میباشد البته به .. .. .. مردم ناراحتی و عصبانیت رو رد کرده اند و نا امید هستند از اینده خوب بفرمایید این وضعیت ما را به کجا میبرد مقاله بنویسید بیشتر توضیح دهید
ناشناس۱۷۹۷۶۶۵۲۰:۲۳:۵۳ ۱۳۹۹/۱۱/۶
چین وروسیه؟؟؟؟پس منظورتان از نه شرقی این دو نبود افغانستان و پاکستان بود
ناشناس۱۷۹۷۷۶۴۲۱:۲۹:۳۸ ۱۳۹۹/۱۱/۶
اشتباه میکنید روش حکومت و اداره کشور ما بر خلاف نظرات شما و اپوزیسیون و منتقدان، به دقت حساب شده، علمی و بر اساس روزآمدترین اصول پالیسی است. حتی درمورد به کار گماردن افراد ناوارد و مدیران ..و دو تابعیتی و نمایندگان منفعت و فرصت طلب باید بگویم که همه چیز به ..درستی حساب شده است. بی نظمی و نا هماهنگی های موجود .. من در یک جمله به شما میگویم که جمهوری اسلامی هرگز مانند شوروی نیست و گردانندگان نظام بسیار باهوش و محاسبه گر و منعطف و علمی و دقیق هستند
کاوه۱۷۹۷۹۴۰۰۰:۲۹:۴۸ ۱۳۹۹/۱۱/۷
نداشتن راهبرد مشخص باعث شده تا هر دولتی می آید همه کارها را از نو شروع کند و لذا عده ای فرصت طلب از همه امکانات به نفع خودشان استفاده می کنند و آن را به حساب زرنگی خودشان می گذارند . ما بیشتر از هر عامل نیاز به راهبرد و برنامه ریزی صحیج داریم .
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. این صدای اقتدار ایران است ...

  5. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  6. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  7. وحدت ملی با وعده صادق

  8. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  9. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  10. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  11. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  12. کمی دیر نیست؟

  13. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  14. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  15. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  16. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  17. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  18. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  19. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  20. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  21. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  22. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

  23. تصاویری از نمازجمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام کاظم صدیقی | کدام چهره‌های سیاسی و نظامی به نمازجمعه رفتند؟

  24. اسراییل چه باید بکند؟ 

  25. منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند

آخرین عناوین