دکتر مردانی: ۲۸ میلیون ایرانی به کرونا مبتلا شده‌اند/ ۸۵ درصد مبتلایان بدون علامت هستند

گروه اجتماعی الف،   3990429077 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا با بیان اینکه براساس مطالعات سرو اپیدمیولوژی ۲۸ میلیون نفر از مردم ایران به کرونا مبتلا شده اند، گفت: این آماری که اعلام شد، خبر خوبی است؛ البته شاید میزان آنتی‌بادی در این افراد پایین بیاید، اما حتی اگر یک ذره آنتی بادی در بدن فردی باشد، یک ایمنی نسبی ایجاد می‌کند.

دکتر مردانی: ۲۸ میلیون ایرانی به کرونا مبتلا شده‌اند/ ۸۵ درصد مبتلایان بدون علامت هستند

دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با فارس، در توضیح «این مطلب که عنوان شده 25 میلیون نفر از مردم کشور به کرونا مبتلا شده‌اند»، اظهار داشت: معمولا روند پس‌رفت یا پیشرفت بیماری با مطالعات اپیدمیولوژی مشخص می‌شود. برای نمونه در یک شهری تعدادی از افراد بدون علامت که هیچ بیماری نداشته‌اند مورد آزمایش سرولوژی قرار می‌گیرند تا مشاهده کنند در بدنشان آنتی بادی وجود دارد یا ندارد.

وی ادامه داد: در کل کشور مطالعه وسیع سرواپیدمیولوژی انجام شده است و اکنون نیز این روند ادامه دارد و اعضای این تیم مطالعاتی تعیین کرده‌اند که درصد عمده‌ای از مردم برخی استان‌های کشور به این بیماری مبتلا شدند. درصدهای مختلفی از افراد  آنتی بادی محافظت‌کننده داشته و میانگین آنها باعث شده تا این آمار را اعلام کنند و این آمار حقیقی است.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در توضیح این موضوع، اضافه کرد: برای نمونه در تهران مشاهده می‌کنیم که در هر خانواده‌ای اگر فردی به کرونا مبتلا نشده یکی از بستگان او به این بیماری مبتلا شده است؛ البته نمی‌توانیم تمام مردم ایران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مورد آزمایش قرار دهیم، بلکه تعدادی از افراد بدون علامت مورد آزمایش قرار می‌گیرند و این کار توسط روش‌ سرواپیدمیولوژی انجام می‌شود.

وی افزود: تست سرولوژی برای تشخیص و درمان توصیه نمی‌شود و استاندارد نشده، بلکه برای مقاصد اپیدمیولوژی استفاده می‌کنیم و این آمار و روندی که اعلام شد، خبر خوبی است؛ برای اینکه تعدادی از مردم مبتلا شده و به امید خدا ایمن خواهند شد؛ البته شاید میزان آنتی‌بادی آنها پایین بیاید اما با وجود همه اینها حتی اگر یک ذره آنتی بادی در بدن فردی باشد، یک ایمنی نسبی ایجاد می‌کند.

مردانی در پاسخ به این پرسش که «این موضوع مطرح است که مردم می‌گویند اگر این تعداد از افراد جامعه مبتلا شده‌اند پس دیگر نیاز به رعایت نکات پیشگیرانه نیست و بقیه هم مبتلا خواهند شد»، تأکید کرد: نه این طور نیست. اگر همین 35 میلیون نفری که در ایران در معرض خطر هستند اینها دچار این بیماری شوند، در این حالت مرگ و میر زیادی اتفاق می‌افتد؛ چراکه مسلما سیستم بهداشتی یک دفعه توان ارائه سرویس به 35 میلیون بیمار مبتلا را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ندارد.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا اظهار داشت: برای همین حتی افرادی که به بیماری مبتلا شده‌ و خوب شده‌اند، ممکن است مجدد دچار عفونت شوند و باید مسائل پیشگیرانه و بهداشتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رعایت کنند؛ چراکه تا زمانی که پایان اپیدمی بیماری نشود این روند پیشگیرانه باید ادامه پیدا کند و این از اصول اساسی برخورد با بیماری محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که «در اوایل سال  ابتلای 30 تا 70 درصد مردم دنیا به کرونا را تا پایان سال میلادی کرده بودید و ظاهراً اکنون در حال محقق شدن است؟»، بیان داشت: این پیش بینی مربوط به پیش بینی دانشمندان دانشگاه هاروارد بود که اعلام کردند 30 تا 70 درصد جمعیت دنیا تا پایان سال میلادی جاری مبتلا به این ویروس می‌شوند و دقیقا درست از آب درآمده است.

مردانی یادآور شد: اکنون 28 میلیون نفر از جمعیت ایران یعنی 30 درصد جمعیت کشور به این ویروس مبتلا شده‌اند. اگر 30 تا 70 درصد مبتلا شوند بیماری آندومیک می‌شود؛ مثلاً مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و گلودرد شده و دیگر عده محدودی به این بیماری مبتلا می‌شوند.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه در پاسخ به این پرسش که «عنوان می‌شود در پاییز و زمستان با همه گیری مجددی از این بیماری روبرو می‌شویم، تحلیل شما از این شرایط چیست؟»، بیان داشت: در افرادی که در فصل سرد سال از واکسن آنفلوآنزا  استفاده می‌کنند ثابت شده است در پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار مؤثر بوده؛ در نتیجه وقتی افراد در معرض خطر آنفلوآنزا این واکسن را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ استفاده ‌کنند و به این بیماری مبتلا نشوند، تعدادی از افراد که اکنون به کرونا مبتلا شده‌اند خود به خود سطحی از آنتی‌بادی محافظت‌کننده علیه کرونا دارند و اگر همین مسائل و نکات بهداشتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رعایت کنند، مطمئنا پاییز خوبی خواهیم داشت.

مردانی در پاسخ به این پرسش که «آیا می‌توان گفت تعداد افرادی که اکنون اعلام شده در ایران مبتلا به این ویروس شده‌اند از نوع خفیف بوده و خوب شده اند؟»، خاطرنشان کرد: بله، دقیقا همین طور است.80 تا 85 درصد مبتلایان به کرونا بدون علامت بوده یا از نوع خفیف هستند که حتی به پزشک هم مراجعه نمی‌کنند. اینها افرادی هستند که در این مطالعه اپیدمیولوژی متوجه آن شده‌اند که آنتی بادی دارند و اکنون این کار در سطح کشور در حال انجام است و سازمان جهانی بهداشت بر آن نظارت دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که «چقدر ثابت شده افراد مبتلا و بهبود یافته دیگر به این ویروس مبتلا نمی‌شوند؟»، ابراز داشت:‌ از ابتدای آغاز اپیدمیولوژی کرونا فکر می‌کردیم این ویروس مانند ویروس سرماخوردگی، آنفلوآنزا و ویروس‌های مشابه عفونت‌های دستگاه فوقانی است؛ اما بعدا مواردی از ابتلای دوباره افرادی که دچار این بیماری شدند در دنیا گزارش شده است.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا افزود: البته عفونت دوباره، یافته شایعه‌ای نیست و ممکن است درصدی از این افراد که به این بیماری مبتلا شده‌اند دوباره مبتلا شوند؛ در نتیجه این که ما تمام برنامه ریزی و مدیریت خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در درمان این تعداد افرادی که دوباره به بیماری مبتلا شده‌اند قرار دهیم، کار عبثی است بلکه باید روی جمعیت کل کشور برنامه ریزی درست داشته باشیم که این کار در حال انجام است؛ در نتیجه افراد مبتلاشده‌ای که بهبود یافته‌اند ممکن است دچار این بیماری بشوند اما درصد بالایی نیست و اگر مبتلا شوند، خفیف است.

مردانی در پاسخ به این پرسش که «داروهای "رمدیسیویر" و "فاویپراویر" به چه میزان در بهبودی بیماران مبتلا به کرونا مؤثر است»، تصریح کرد: اولین مطالعه‌ای که درباره رمدیسیور در دنیا انجام شد، ثابت کرد این دارو می‌تواند دوره بستری بیمار در بیمارستان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از 14 روز به 10 روز کاهش دهد و مؤثر بود، در آمریکا، اروپا و استرالیا این دارو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در پروتکل قرار داد‌ه‌اند و ما نیز تعدادی از این دارو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از چین دریافت کرده و استفاده کردیم که نتایج آن اعلام می‌شود.

وی اضافه کرد: دومین مقاله‌ای که سه هفته پیش در مجله «نیواینگلند» که معتبرترین مجله پزشکی دنیاست، منتشر شد تأثیر داروی رمدسیور در بهبود بیماران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ 20 درصد قلمداد کرد؛بنابراین در همین جا اعلام می‌کنم داروهای رمدسیور و فاویپراویر در واقع معجزه‌ای برای بیمار مبتلا به کرونا نمی‌کند؛البته مؤثر هستند، آن هم در مواردی از بیماران که در ابتدای بیماری این دارو شروع به مصرف شود، ممکن است درصدی از بیماران از این دارو فایده ببرند، اما این که هر کسی مسائل بهداشتی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رعایت نکند و بگوید وقتی که مبتلا شوم از داروی رمدیسیور استفاده می‌کنم و خوب می‌شوم، این طور نیست.

عضو کمیته علمی ستاد مبارزه در پاسخ به این پرسش که «آیا پزشکان عمومی مجوز تجویز این داروها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ دارند»، تأکید کرد: به هیچ وجه  لازم نیست پزشکی عمومی این دارو را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تجویز کند؛ چراکه این دارو برای بیمارانی است که در بیمارستان بستری می‌شوند و برای درمان بیمار سرپایی نیست؛ البته جالب است که این دارو به برخی اطمینان کاذب نیز می‌دهد که چون این دارو وجود دارد، ضرورتی برای رعایت نکات پیشگیرانه نیست؛ضمن اینکه هنوز هم تحقیق محققین بزرگ دنیا بر روی پیدا کردن درمان مناسب ادامه دارد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۵۲۸۱۳۹۱۲:۲۶:۳۷ ۱۳۹۹/۴/۲۹
اگه 28 میلیون گرفته باشن باید تلفات حداقل چیزی در حدود200-280 هزار نفر باشه نه 14 هزارنفر!!! توی امریکا که به طور گسترده تست میگیرن 3-4 میلیون مبتلا داره آمار جهانی حدود 14 میلیونه اما توی کشورمون تخمین میزنن 28 میلیون!!!! البته روش ایمنی جمعی(..) هم ثابت شده کارساز نیست و افرادی که مبتلا شدن دوباره مبتلا میشن به نظر این آمار مثل بقیه موارد واقعی نیست و بیشتر کاربرد سیاسی و تبلیغاتی داره
ناشناس۱۵۲۸۱۴۰۱۲:۲۷:۰۵ ۱۳۹۹/۴/۲۹
هر وقت مردم محتاط می شوند و سعی می کنند احتیاط کنند ناگهان جناب آقای رئیس جمهور و امثال دکتر مردانی با خبرهای عجیب و غریب جلوی احتیاط عمومی را می گیرند. اگر آقایان راست می گویند و مطابق آمار جهانی حداقل دو درصد مرگ، باید تا به حال نیم میلیون نفر در ایران از کرونا فوت کرده باشند.
ناشناس۱۵۲۸۱۴۴۱۲:۲۹:۱۶ ۱۳۹۹/۴/۲۹
کل دنیا 14 میلیونه بعد ما 28 میلیون اینجا داریم؟؟؟
ناشناس۱۵۲۸۱۸۰۱۲:۴۲:۱۷ ۱۳۹۹/۴/۲۹
بالاخره 28 یا 25م نفر که سخنگو اعلام کرد؟ اینقدر تو ..با میلیارد به بالا کار کردند دیگه 3 م به چشمشون نمیاد
ناشناس۱۵۲۸۱۹۵۱۲:۵۰:۲۸ ۱۳۹۹/۴/۲۹
یعنی تعداد مبتلایان دارای علامت 3750000 نفر است. پس وزارت بهداشت با این آمارهای ..خودش را مسخره کرده است
ناشناس۱۵۲۸۲۰۰۱۲:۵۲:۲۱ ۱۳۹۹/۴/۲۹
ما پوزه آمریکا رو به خاک مالیدیم توی ابتلاء به کرونا
ناشناس۱۵۲۸۲۰۳۱۲:۵۳:۲۶ ۱۳۹۹/۴/۲۹
پس ما اول ایم ! ۱ ) ایران ۲ ) آمریکا ۳ ) برزیل ..
رعیت۱۵۲۸۲۱۴۱۳:۰۳:۴۵ ۱۳۹۹/۴/۲۹
توی آمریکا که اول است کلا ۲/۵ میلیون نفر کرونا گرفتن . ..
ناشناس۱۵۲۸۲۳۰۱۳:۱۵:۰۸ ۱۳۹۹/۴/۲۹
جهش کرونا
ناشناس۱۵۲۸۴۰۷۱۵:۲۶:۰۳ ۱۳۹۹/۴/۲۹
این حرف ها مبنای علمی ندارد.
متعجب۱۵۲۸۴۵۱۱۵:۵۳:۴۴ ۱۳۹۹/۴/۲۹
چطور می شود ،ایران تنها کشوری است که ویروس رفتار متفاوت در آن دارد؟؟؟؟!!!!! چطور می شود که کشورهای دیگر ناتوان از داشتن اینچنین متخصصینی هستند. آقای دکتر به داد بقیه دنیا هم برسید و خیالشون رو راحت کنید
ناشناس۱۵۲۸۵۲۰۱۶:۴۸:۱۳ ۱۳۹۹/۴/۲۹
اگر مرگ میر متوسط این بیماری را 3% در نظر بگیریم حدود 500 هزار نفر باید فوتی داشته باشیم
محمد۱۵۲۸۶۱۲۱۸:۲۵:۱۰ ۱۳۹۹/۴/۲۹
با سلام.جناب آقای دکتر مردانی که بنده احترام زیادی برای ایشان دارم از همان روز اول عقیده داشتند همه مردم به این بیماری مبتلا خواهند شد و تمام این رعایتهای به این معنی است که به نوبت و با رعایت صف به این بیماری مبتلا شوید تا کادر عزیز درمان با آرامش به همه بیماران برسند و گرنه ماسک و غیره برای جلوگیری فایده ای ندارد.پس تا پایان سال با ابتلا بقیه 35 میلیون پیروزی بر کرونا را اعلام خواهیم کرد.
ناشناس۱۵۲۸۶۷۴۱۹:۲۹:۵۵ ۱۳۹۹/۴/۲۹
صحیح ترش ۱۲۸ میلیون ایرانی به کرونا ویروس مبتلابه شدن رفتن هستند ..
ناشناس۱۵۲۸۶۷۵۱۹:۳۲:۱۶ ۱۳۹۹/۴/۲۹
آخر سر اینقدر مسئولین محترم ایران وایرانی را کرونایی معرفی میکنه که میگن ایرانی خودش کروناست
ناشناس۱۵۲۸۶۹۱۲۰:۰۰:۳۰ ۱۳۹۹/۴/۲۹
28 میلیون رقم عجیبیه. با یه حساب سرانگشتی مرگ و میر کرونا میشه 5 صدم درصد (14000 آمار رسمی تلفات برای 28 میلیون مبتلا). مرگ و میر در آمریکا تا بحال 150 هزار گزارش شده. با این حساب تمام مردم آمریکا باید مبتلا شده باشن (150000x100:0.05=300000000) که نه ممکنه و نه واقعی (چون هر روز 60 تا هفتاد هزار مورد جدید ثبت میشه). فقط نیویورک 33 هزار مرگ گزارش کرده، یعنی باید 66 میلیون مبتلا داشته باشه (برای جمعیت 8 میلیونی). انگلستان 46 هزار مرگ گزارش کرده. یعنی بیشتر از 90 میلیون مبتلا باید داشته باشد (برای جمعیت 65 میلیونی).
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین