ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم چیست؟

گروه سلامت الف،   3990210104

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه رنگ زولبیا و بامیه سالم به صورت زرد و طلایی روشن است، گفت: از مصرف زولبیا و بامیه‌های رنگی خودداری کنید.

ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم چیست؟

دکتر محمد کاظم زاده در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار داشت: زولبیا و بامیه از شیرینیهای سنتی و پرمصرف در ماه مبارک است که سلامت آن نقش مهمی در حفظ سلامتی افراد دارد.

وی با بیان اینکه مهم ترین ترکیبات زولبیا و بامیه شامل آرد، شکر، تخم مرغ و ماست است، ابراز کرد: برخی برای خوش عطر و رنگ شدن آن از گلاب و زعفران هم استفاده می‌کنند.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه  در برخی موارد شاهد فروش زولبیا و بامیه های رنگی هستیم، تصریح کرد: اضافه کردن هرگونه رنگ های غیرخوراکی و ناسالم در تهیه شیرینی و مواد غذایی ممنوع است.

کاظم زاده با بیان اینکه امسال موردی از تهیه و توزیع زولبیا و بامیه رنگی گزارش نشده است، عنوان کرد: این رنگ های غیرخوراکی و غیرمجاز تاثیربسیار بدی بر روی بدن میگذارد و حتی خطرابتلا به سرطان را نیز افزایش ‌میدهد.

وی با تاکید بر اینکه حتما شیرینی‌های مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنید، اظهار داشت: در مجموع میتوان گفت هر نوع شیرینی که دارای رنگ های تند و تیز باشد مشکوک به نظر میرسد باید از نظر سلامت مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: بازسان و کارشناسان بهداشتی موارد مشکوک مواد غذایی را نمونه برداری و به آزمایشگاه غذا و دارو ارسال می‌کنند. بدون شک تولیدکنندگانی که در امر تولید مواد غذایی ناسالم استفاده کنند مورد پیگیری قضایی قرار میگیرند.

ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم چیست؟

کاظم زاده درباره ویژگی های یک زولبیا و بامیه سالم، اظهار داشت: رنگ  زولبیا و بامیه طبیعی و سالم باید زرد و طلایی روشن باشد، بافت آن نیز سالم و ترد و وزن آن هم سبک باشد.

وی افزود: زولبیا و بامیه های با رنگ تیره و متمایل به قهوه ای سوخته و دارای ذرات ریز سیاه رنگ جزء مواد غذایی ناسالمی است که از روغن غیرقابل مصرف تهیه شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ارزش غذایی این نوع شیرینی نیز تصریح کرد: زولبیا و بامیه در دسته نشاسته و قندها قرار دارد، کالری و انرژی آن بالاست و به همین دلیل باید در مصرف آن احتیاط کنید.

کاظم زاده با تاکید بر اینکه از این نوع شیرینی باید در مقدار بسیار کم و برای تنوع استفاده شود، گفت: مصرف این شیرینی برای افراد دیابتی، سالمندان و میانسالان توصیه نمی‌شود.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

    25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    آخرین عناوین