روایت ایرانیان مهاجر از رفتار جهان‌اولی‌ها در روزهای کرونایی

گروه فرهنگی الف،   3990102078 ۲۳ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
روایت ایرانیان مهاجر از رفتار جهان‌اولی‌ها در روزهای کرونایی

زمانی که تست کرونای ایرج حریرچی معاون وزیر بهداشت ایران مثبت شد، «ترور نوآ» کمدین معروف آمریکایی این موضوع را سوژه خنده قرار داد و در یکی از برنامه‌های طنزش به آن پرداخت و از آمریکایی‌ها خواست که «توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند و از مقامات بهداشتی ایران فاصله بگیرند». حالا با فراگیرشدن کرونا، تست برخی از مقامات کشورهای غربی از جمله همسر نخست‌وزیر کانادا «جاستین ترودو»، همسر «پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا، «خاویر سولانا» رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزیر کشور استرالیا و معاون وزیر بهداشت انگلیس مثبت شده است اما هیچکدام از آنها سوژه خنده کمدین‌های کشورهای دیگر نشده‌اند!

به گزارش ایسنا، برخی از کشورها از جمله نیوزلند در رسانه‌هایشان تاکید می‌کردند ویروس کرونا از طریق ایران و یک مسافر ایرانی به کشور آنها رسیده است؛ گویی بسیاری از کشورهای دنیا فراموش کردند که کرونا اول از چین شروع شد و سپس به کشورهای دیگر انتقال پیدا کرد!

بعد از فراگیر شدن ویروس کرونا، کشورها اعلام کردند که ممکن است بزودی برای مبارزه با آن قرنطینه را شروع کنند. به همین دلیل فیلم‌هایی از هجوم مردم اروپا و آمریکا به فروشگاه‌ها و قفسه‌های خالی مواد غذایی، دستمال کاغذی و مواد شوینده منتشر شد و بسیاری از آنها با کمبود برخی از اقلام مواجه شدند.

در حالی که بسیاری توقع چنین رفتاری از مردمان جهان اول را نداشتند، سفیر انگلیس در ایران عکسی از قفسه‌های پر از دستمال کاغذی در یکی از فروشگاه‌های تهران منتشر کرد و نوشت: «خرید امروز در تهران. در صورتی که نگران باشید ...»

حتی ایرانیانی که سال‌ها در اروپا یا آمریکا زندگی می‌کنند هم از رفتار مردم جهان اول شگفت‌زده شده‌اند و برخی از آنان معتقدند حالا که امنیت جهان اول به خطر افتاده است، مردم این کشورها دارند چهره واقعی خودشان را نشان می‌دهند.

«مسلم»، ۱۰ سالی می‌شود که در اروپا زندگی می‌کند و حالا ساکن یکی از شهرهای کوچک آلمان است: «چند روز پیش یکی از دوستان ایتالیایی‌ام در اینستاگرام استوری گذاشته و از کشور چین تشکر کرده بود که ماسک و تجهیزات پزشکی به ایتالیا که با کمبود این اقلام روبه‌رو شده، فرستاده است. به او گفتم زمانی که چین درگیر کرونا شد، اول از همه ایران به آنها کمک کرد و برایشان ماسک فرستاد. فکرش را بکن که ایران ۴۰ سال تحریم و در شرایطی است که در حال حاضر شما یک درصد از شرایط ایران را در کشور خود می‌بینید. نامه ظریف وزیر خارجه کشورمان به کشورهای دیگر برای برداشتن تحریم‌ها را هم برایش فرستادم و گفتم می‌بینی شما اروپایی‌ها چقدر غیرانسانی برخورد می‌کنید؟ اما ما در هر شرایط حتی بدترین روزها به مردم جهان کمک کرده‌ایم.»

او ادامه می‌دهد: «این روزها آلمان هم درگیر بیماری کروناست. مردم برای خرید و روزهای قرنطینه به فروشگاه‌ها هجوم می‌برند و بسیاری از قفسه‌های مواد غذایی مثل دستمال کاغذی، مواد شوینده، برنج، ماکارونی، قهوه، شمع و کنسروهای مختلف خالی شده است. دانشجویان در گروه‌های واتس‌آپ با رفتار مردم شوخی می‌کنند. برای مثال یک ویدئوی قدیمی دست به دست می‌شود که در آن  فردی که به بیماری پرخوری مبتلاست می‌گوید اگر زمانی در خانه چیزی برای خوردن پیدا نکنم، حاضرم روی دستمال توالت شکلات بریزم و بخورم. بسیاری همین صحبت را دست گرفته‌اند و می‌گویند حالا می‌فهمیم چرا مردم دستمال توالت زیاد می‌خرند. حتی برخی ویدئوها از دعوای مردم برای دستمال توالت در شبکه‌های اجتماعی می‌چرخد. وضعیت عجیبی شده. ملت دیوانه شده‌اند. باز مردم ایران وقتی از خانه بیرون می‌روند یک دستکش می‌پوشند، اینجا که اصلا خبری از این کارها نیست. حالا اگر ما در ایران چنین رفتاری داشتیم بارها خودزنی می‌کردیم و رفتارمان را با کشورهای اروپایی مقایسه می‌کردیم. فکر می‌کنم فرهنگ خیلی مهم است. خودزنی ما از دوره قاجار شروع شد، زمانی که پای پادشاهان ایرانی به اروپا باز شد. بعد از آن بود که فرهنگ غرب را توی سر مردم زدند. هر ایرانی هم که به اروپا سفر می‌کرد، غرب‌زده می‌شد و مرتب در ستایش غرب صحبت می‌کرد. نباید فراموش کنیم که تبلیغات آنها هم در این زمینه موثر بوده است. در فیلم‌های هالیوودی سعی می‌شود اروپا و دنیای غرب به بهترین وجه ممکن به نمایش گذاشته شود اما دنیای شرق مثل هند، کثیف و فقیر نمایش داده می‌شود. این تبلیغات باعث می‌شود همه ناخودآگاه فکر کنند شرق کثیف و ناامن است».

تجربه زندگی در اروپا به مسلم ثابت کرده که منبع نعمت از خوراک گرفته تا فرهنگ و دوستی در ایران است و اگر مجبور به زندگی در اروپا نبود به ایران برمی‌گشت: «اگر قانون بالای سر آلمانی‌ها نباشد، خودشان را خوب نشان می‌دهند. برای مثال چند ماه پیش یک راننده آلمانی به خواهرم زد و چون هیچ  پلیس و دوربینی در اطرافش نبود، فرار کرد در حالی که قانون، رفتار دیگری برای آنها تعیین کرده است. برای مثال جریمه نبستن کمربند در آلمان ۲۰ یورو و معادل ۲۰ درصد حقوق مردم است و راه فراری هم برای آن وجود ندارد یا اگر اروپایی‌ها بتوانند از زیر پرداخت مالیات در بروند، رحم نمی‌کنند. اینجا ۹۰ درصد موارد قانون است و زمانی که پای فرهنگ به میان بیاید هیچ چیز مطرح نیست و مصداق بارز بخور تا خورده نشوی است.  اروپایی‌ها سال‌های سال در امنیت زندگی کرده‌اند و حالا که ویروس کرونا امنیتشان را به هم زده، خودشان را این طور نشان می‌دهند. اینجا زمانی ماسک ۱۵ سنت بود و حالا در سایت «ای بی» ۵ یورو به فروش می‌رسد. همچنین با کمبود مواد ضدعفونی و دستمال کاغذی در فروشگاه‌ها مواجه شده‌اند. دولت اعلام کرده که در مردم ایجاد ترس نکنید و از قفسه‌های خالی عکس نگیرید و در اینترنت به اشتراک نگذارید».

او معتقد است: «کشور ما جدید نیست. فرهنگ ما در بستر ۷۰۰۰ سال تکمیل شده است و بدی هر فرهنگی که به ما حمله کرده از بین رفته و خوبی‌هایش در فرهنگ ما حل شده است. گرچه ایران بالا و پایین زیادی را پشت سر گذاشته اما فرهنگ ما همیشه قدرت داشته و زنده است».

«مینا» هم یکی دیگر از ایرانیانی است که  دو سالی می‌شود به کانادا مهاجرت کرده و ساکن تورنتو است: «هفته گذشته و دیروز برای خرید به فروشگاه رفتم که تقریبا مواد شوینده و از همه مهم‌تر دستمال کاغذی اصلا پیدا نمی‌شد و مردم همه فروشگاه‌ها را خالی کرده بودند. این موضوع برای من واقعا خنده‌دار بود و با خودم می‌گفتم اینجا که جهان اول است چرا باید چنین صحنه‌ای را ببینم.  آمار بیماران مبتلا به کرونا حدود یک ماه ۱۲ نفر بود و در مدت کوتاهی به ۸۰ بیمار رسید. هفته گذشته دولت درباره افزایش این بیماری هشدار داد و اعلام کرد همه برای دو هفته مواد غذایی تهیه کنند چون ممکن است اعلام قرنطینه کنند. برای دو هفته مدارس تعطیل شده. اولین چیزی که کمیاب شد ژل ضدعفونی و دستمال کاغذی بود زیرا به مردم هشدار دادند برای خشک‌کردن دست و صورت از حوله استفاده نکنید. من شنیدم در برخی از فروشگاه‌ها برای خرید دستمال کاغذی و ژل ضدعفونی محدودیت تعیین کرده‌اند. برای ورود مردم به بعضی از سوپرمارکت‌ها هم محدودیت وجود دارد و آنها را به صورت گروه‌های کوچک به داخل راه می‌دهند. به عبارتی اجازه نمی‌دهند همه به یکباره هجوم ببرند».

​او ادامه می‌دهد: «کانادا کشور مهاجرپذیری است و برخی از مردم هم برای محدودیت خریدی که  وجود دارد غُر می‌زنند. جایی خواندم که یک نفر یک بسته دستمال کاغذی را ۱۷ دلار خریده بود و یکی خواسته بود همان بسته را با قیمت ۵۰ دلار از او بخرد. برخی از کالاها در بعضی سایت‌ها با قیمت بالایی به فروش می‌رسند. دیروز خبری خواندم که در سایت‌های این‌چنینی تبلیغات فروش کالاهای کمیاب ممنوع شده است. در کل رفتار مردم اینجا آرام‌تر از ایران به نظر می‌رسد و شاید دلیلش این است که بیماری به اندازه ایران فراگیر نشده اما حس می‌کنم اگر تعداد بیماران مبتلا به کرونا هم در اینجا به اندازه ایران شود رفتارهای مردم دیدنی باشد. چیزهایی که اینجا از رفتار مردم در شرایط بحران دیدم با ایران چندان فرقی ندارد. اینجا هم به مردم هشدار می‌دهند به دلیل شیوع بالای این بیماری ممکن است ظرفیت بیمارستان‌ها محدود شود و مدام می‌‌گویند مراقب باشید چون جمعیت مسن کانادا هم بالاست و دولت نگران است. در تورنتو هایپرمارکت‌ها یا فروشگاه‌های بزرگ زیادی وجود دارد که انبارهای بزرگی هم دارند و من و همسرم حتی برای خریدهای کوچک به این فروشگاه‌ها می‌رویم. فکر می‌کردم اگر کانادا درگیر کرونا شود آنقدر تعداد فروشگاه‌هایش زیاد است که با کمبود کالای خاصی روبرو نشود. تا زمانی که همسر نخست وزیر مبتلا نشده بود فروشگاه‌ها روند عادی داشتند اما به محض اعلام ابتلای او به بیماری، قفسه برخی کالاها در فروشگاه‌ها خالی و سرکه و دستمال کاغذی تمام شد!»

مینا می‌گوید: «دولت کانادا مدام به مردم اطمینان خاطر می‌دهد که نگران معیشت خود نباشید. جاستین ترودو چند روز پیش مصاحبه‌ای داشت و  برنامه حمایت مالی برای قرنطینه را اعلام کرد تا کسانی که بیکار می‌شوند نگران کرایه‌خانه یا هزینه مهد کودک فرزندانشان نباشند. به عبارتی دولت سعی می‌کند استرس و فشار را از مردم دور کند. من فکر می‌کردم این اطمینان خاطر در تامین کالاها هم وجود دارد و صحنه خالی‌شدن فروشگاه‌ها را نمی‌بینم. تصور من از جهان اول چیز دیگری بود و حالا متوجه شدم فرقی ندارد که تو در جهان اول باشی یا جهان سوم؛ وقتی نگرانی درباره تامین معیشت باشد همه در مرحله اول به فکر خودشان هستند. از زمانی که آمارهای مبتلایان به ویروس کرونا جدی شد، چهره واقعی جهان اول هم نمایان شد».

یکی از ایرانیان ساکن اتریش هم جو این کشور را خراب توصیف می‌کند: «در شهری که من زندگی می‌کنم دو مورد ابتلا به کرونا گزارش شد که می‌گویند حالشان خوب شده است. شهر را تا یک ماه آینده تعطیل کردند به همین دلیل همه برای خرید به فروشگاه‌ها هجوم بردند. مردم از قرنطینه شدن وحشت دارند. چند هفته پیش به ایران سفر کرده بودم و چون چشمم را عمل کردم هیچ پزشکی در اتریش حاضر نبود من را بپذیرد. حتی همکلاسی‌هایم از من می‌ترسیدند و بارها تاکید می‌کردند که باید تست کرونا بدهم. اینجا تست کرونا برای افرادی که از چین یا ایران آمده‌اند، رایگان است. مردم در اتریش چندان از دستکش هم استفاده نمی‌کنند، ماسک‌زدن هم ممنوع است و جریمه دارد. همچنین  سایتی طراحی شده که ۲۴ ساعت به سوالات درباره بیماری کرونا پاسخ می‌دهد و به محض اطلاع‌رسانی درباره یک بیمار مبتلا به کرونا، موضوع را سریع پیگیری می‌کنند. هفته پیش و بعد از تعطیلی دانشگاه‌ها تصمیم گرفتم به منزل یکی از دوستانم در آلمان بروم. در طول مسیر سفر هیچ کنترل خاصی ندیدم. گرچه دیروز خبرهایی شنیدم که مرزها بسته شده است اما در کل به نظرم وضعیت آلمان خیلی بهتر از اتریش است».

​طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی اروپا به کانون شیوع کرونا تبدیل شده است و در این بین وضعیت ایتالیا از همه کشورهای اروپایی بدتر است. یک خانم ایرانی ساکن رم درباره تجربه این روزهایش در این کشور می‌گوید: «قسمت شمالی ایتالیا به دلیل شیوع ویروس کرونا در قرنطینه است و حدود ۱۳ شهر دیگر این کشور از جمله ونیز، میلان و رم هم در روزهای اخیر به قرنطینه اضافه شده‌اند. هر کسی که بخواهد به دلیل کارهای غیر ضروری وارد شهر شود ۲۰۰ یورو جریمه می‌شود. مراکز فرهنگی، رستوران‌ها و باشگاه‌های ورزشی تعطیلند و فقط داروخانه‌ها و سوپرمارکت‌ها اجازه فعالیت دارند. هر کسی بخواهد در شهر تردد کند باید از پلیس مجوز داشته باشد. همدلی و همکاری مردم در این زمینه مهم است و مردم طبق قراری که گذاشته‌اند راس ساعت ۶ کنار پنجره‌ها می‌آیند و هر کسی هر موسیقی که بلد است می‌خواند و این امر هم در ابتدا با سرود ملی ایتالیا شروع شد».

 بر اساس آمارها، بیشترین شمار مبتلایان، جانباختگان و گسترش ویروش کرونا متعلق به ۱۰ کشور جهان به ترتیب چین، ایتالیا، ایران، کره جنوبی، اسپانیا، فرانسه، آلمان، آمریکا، سوئیس و نروژ است.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۳۸۲۶۹۳۲۳:۴۷:۳۴ ۱۳۹۹/۱/۲
مرغ همسایه غاز هستش!
اردوان۱۳۸۲۷۰۱۲۳:۵۱:۵۹ ۱۳۹۹/۱/۲
بیا منم برات داستان ها دارم از رفتار هموطنهامون تو روزهای عادی
ناشناس۱۳۸۲۷۱۱۰۰:۱۲:۵۷ ۱۳۹۹/۱/۳
آسمان همه جا یک رنگ است .حداقل در ایران مردم غذا به بیمارستان می برند.الکل و ماسک نذر می کنند و به مردم رایگان می دهند.فروشگاه ها غارت نشد.و خیلی مسایل دیگر.مسایلی از قبیل احتکار و نامردی هم بود ولی این در همه کشور ها هست.
rassharif۱۳۸۲۷۳۵۰۰:۴۳:۳۸ ۱۳۹۹/۱/۳
مردم اکثر کشور ها به حکومت ها یشان بی اعتماد هستند. مردم در ایران، خرید شان را زود هنگام شروع کردند و بدلیل قرنطینه نکردن، بتدریج هم خرید کردند و مثل برخی کشور ها نمی شد و ..
س۱۳۸۲۷۶۴۰۱:۲۱:۴۲ ۱۳۹۹/۱/۳
چرا آقایون مدافع فرهنگ غرب اینجا کامنت نمیگزارن تا از نظراتشون بهره مند شیم تا تونستن ما رو تحقیر کردن و فرهنگ اونا رو تو سر ما زدن اگر یک دهم مشکلات اقتصادی و امنیتی ما رو داشتن مردمشون سر از کجا در می آوردن مشکل ما نبود قانون برای نظارت درسته
ناشناس۱۳۸۲۸۲۴۰۳:۰۶:۴۸ ۱۳۹۹/۱/۳
ناراحتند برگردن چرا موندند
ناشناس۱۳۸۲۸۶۴۰۵:۲۹:۰۹ ۱۳۹۹/۱/۳
ما تنها از طریق رسانه های غربی تبدیل به جهان سوم شده ایم وگرنه واقعیت چیز دیگری است
ناشناس۱۳۸۲۸۷۰۰۶:۲۶:۵۲ ۱۳۹۹/۱/۳
من هم در آلمان نزدیک به چهل سال است زندگی میکنم باید بگم چهره مردم اروپا را الان باز بهتر شناختم یک ذره بهم رحم ندارند فقط هرکی فکر خودش است دستمال توالت گیر نمیآید تمام قفسه ها خالی از کنسرو است. اگر یک کمی احساس تنگی کنند مثل همین بیماری باور کنید بخاطر همین دستمال توالت همدیگر را میکشند. در فروشگاها مأمور امنیتی گذاشتند. چند مورد نزاع هم پیش آمده. آلمانها در اروپا تازه خودشان را متمدترین میدانند. باور کنید صحنه ای من دیدم که حتی درحیوانات وحشی هم دیده نمیشود وای بحال اینها اگر تحریم هم بودند زنده زنده همدیگر را میخوردند. اینا فقط پیشرفت صنعتی کردند آنهم علتش هم همین تهی دستیشان از نظر معنوی و مالی بود وگر نه از تمام ملتها از نظر من همین اینها بی فرهنگتر و وحشیترینند. اینکه در موقع داشتن و رفاه درست رفتار کنی ملاک نیست ولی اگر در موارد اضطراری تونستی جلوی خوی وحشیگریت را بگیری آنموقعه میتوانی ادعای متمدن بودن بکنی وگرنه با چندتا محصول صنعتی درست کردن و تولید داشتن با فرهنگی و تمدن میاورد. اروپای مثلأ با فرهنگ خودش را بازهم نشان امیدوارم صدا و سیما هم در این رابطه روشنگری داشته باشد.
عبدالوهاب دادگر۱۳۸۲۸۸۳۰۷:۳۵:۱۶ ۱۳۹۹/۱/۳
با سلام خواستم از صمیم قلب تشکر کنم بابت گزارش های ایران دوستانه تان و تبریک بگویم بخاطر اینکه به حرفه شریف خبرنگاری، با رعایت بیطرفی تان، آبرو میبخشید. باشد که الگویی برای رسانه های فارسی زبان غربی که سابقه طولانی در ظلم به مردم مظلوم ایران دارند، بشوید. با آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون
ناشناس۱۳۸۲۸۹۹۰۸:۴۷:۳۹ ۱۳۹۹/۱/۳
.. آشویتسی دیگر در غرب، آیا اینبار کرونا غربی ها را به سوزاندن انسانها واداشته است؟
ناشناس۱۳۸۲۹۱۰۰۹:۰۹:۵۰ ۱۳۹۹/۱/۳
خلاصه فرهنگ غربی: غرب، ادعا، تحقیر دیگران، عندالاقتضاء دموکراسی فقط برای خود و دیگر هیچ.
ناشناس۱۳۸۲۹۱۳۰۹:۱۱:۴۱ ۱۳۹۹/۱/۳
آدم متاسف میشه برای یکعده که تمام آمال و آرزوهاشون فرهنگ غربی است. غرب زدگی جلال آل احمد را مطالعه کنیم.
ناشناس۱۳۸۲۹۲۷۰۹:۵۲:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۳
من سایر کشور ها را نمی دانم ولی گزارشگر شما از اتریش، کشوری که بنده هشت سالی است در آن زندگی میکنم به درستی گزارش نکرده است. بله یک فرق هست: وقتی گفتند بیرون نیایید مردم بیرون نیامدند و پلیس هم با این مساله برخورد میکند. آیا در ایران هم همینطور است؟!!
ناشناس۱۳۸۲۹۴۱۱۰:۰۹:۳۱ ۱۳۹۹/۱/۳
اگر ما در شرایط اروپاییها زندگی می کردیم رفتارمان از آنها بهتر بود و اگر آنها در شرایط ما بودند رفتارشان بدتر از ما بود. نمونه اش همین بساطی که میبینید. تنها فرق ما با آنها اینست که حکومتهای آنها در پی منافع مردمشان است و شرایطی برایشان بوجود آورده که احتیاجی ندارند خوی اصلی خودشان را نمایش دهند!
ناشناس۱۳۸۲۹۶۳۱۰:۲۹:۵۵ ۱۳۹۹/۱/۳
به مسلم بگو بیاد ایران
ناشناس۱۳۸۲۹۶۷۱۰:۳۴:۵۶ ۱۳۹۹/۱/۳
چشم بسته غيب گفتي! همه إنسانها شبيه هم هستند!
ناشناس۱۳۸۲۹۶۸۱۰:۳۵:۰۰ ۱۳۹۹/۱/۳
تحلیل درستی بود اما باز هم انتظار داریم مردم ایران رفتار بهتری از خود نشان دهند. در بد بودن با دیگران مسابقه ندهیم.
ابوالفضل۱۳۸۳۰۰۲۱۱:۰۸:۲۱ ۱۳۹۹/۱/۳
"خودزنی ما از دوره قاجار شروع شد، زمانی که پای پادشاهان ایرانی به اروپا باز شد. بعد از آن بود که فرهنگ غرب را توی سر مردم زدند. هر ایرانی هم که به اروپا سفر می‌کرد، غرب‌زده می‌شد و مرتب در ستایش غرب صحبت می‌کرد. نباید فراموش کنیم که تبلیغات آنها هم در این زمینه موثر بوده است. در فیلم‌های هالیوودی سعی می‌شود اروپا و دنیای غرب به بهترین وجه ممکن به نمایش گذاشته شود اما دنیای شرق مثل هند، کثیف و فقیر نمایش داده می‌شود. این تبلیغات باعث می‌شود همه ناخودآگاه فکر کنند شرق کثیف و ناامن است». جانا سخن ازدل ما میگویی.
ناشناس۱۳۸۳۰۰۸۱۱:۱۸:۳۷ ۱۳۹۹/۱/۳
قابل توجه سینه چاکان و خودکشان غرب در داخل که اندک مشکلات فرهنگی کشورمان را در بوق کرنا میکنند کجایند ببینند که خبری آنطرف ها هم نیست
ناشناس۱۳۸۳۰۳۵۱۱:۳۳:۱۸ ۱۳۹۹/۱/۳
انسان غربی چون در رفاه بوده با کوچکترین عامل خطرناکی که رفاه و آرامش او را متزلزل نماید به هم میریزد و سراسر ترس میشود.نتیجه این ترس خالی شدن مغازه ها و رعایت حداکثری قانون در منزل ماندن است. اما ما ایرانی ها از بس سختی دیده ایم دیگر آبدیده و نترس شده ایم و این خیلی وحشتناک و خطرناک است. وقتی مردم حاضر نیستند در خانه بنشینند مغازه ها خالی نمیشود. از طرفی وضع مالی نامناسب مردم ایران باعث شده نتوانند خرید کاملی داشته باشند.دولت فخیمه لطف کند به هر ایرانی یک میلیون بدهد تا شاهد خالی شدن مغازه ها باشیم!!! ..
روزبه۱۳۸۳۰۳۸۱۱:۳۶:۴۸ ۱۳۹۹/۱/۳
باز موضوع انتقاد از غرب و باز جیغ بنفش کش ها وارد میشوند، این دوستانی که قراره جیغ بنفش بکشن فقط چند تا سوال جواب منطقی بدن: با قبول این که ملت ما پول ندارن و نتونستن قفسه هارو خالی کنن ولی چه نگرانی و ترسی در جامعه غربی وجود داره که برای خرید اسلحه تو این وضعیت صف کشیدن و فروش اسلحه بخصوص در آمریکا و انگلیس و کانادا و استرالیا که جزء کشورهای ثروتمند و با مدیریت قوی هستن چندین برابر شده؟ چرا دزدی مواد ضدعفونی کننده مثلا تو چین اتفاق نیافتاد؟ بعدش هم وضعیت مالی غربی ها خیلی خوبه ولی کتک کاری کجای این وضعیت خوب بودن و با تمدن بودن هست؟ اونجا که خبر از تحریم نیست پس چرا دولتها نمی تونن تامین کنن و پلیس تو فروشگاهها گذاشتن؟فقط جیغ بنفش نکشین و منطقی جواب بدین همه قانع بشن.
ناشناس۱۳۸۳۰۸۷۱۲:۲۰:۲۹ ۱۳۹۹/۱/۳
تمام دنیا بد شما خوب شمایی که خوبی مردم را دریابید
ناشناس۱۳۸۳۴۳۷۱۶:۰۳:۲۷ ۱۳۹۹/۱/۳
بسه بابا دست بردارید توی این اوضاع درهم و برهم نه خودمان خیلی خوبیم ماسک 2500 تومانی را به مردم 40 هزارتومان فروختیم البته میدونی چیه توی این همه سال اینقدر بدبختی و بیچارگی و .. کشیدیم پوستمان کلفت شده از بس .. دولتها راست شنیدیم که هیچی را باور نمی کنیم اروپایی ها از بس این چیزی ها را ندیدند راحت زندگی کردند با کوچکترین سختی وا میدهند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین