"شیر" را از سبد غذایی حذف نکنید/ تکذیب ادعاهای یک کارشناس

گروه سلامت الف،   3981029065 ۳۸ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند، گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد، اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.

"شیر" را از سبد غذایی حذف نکنید/ تکذیب ادعاهای یک کارشناس

به گزارش الف  روز گذشته یک کارشناس با حضور در برنامه سلام صبح بخیر شبکه 3  مطالبی درباره آلودگی شیرهای خوراکی به آفلاتوکسین مطرح کرد .سمی که به منجر به سرطان کبد می‌شود و از مردم خواست تا از خرید شیر خودداری کنند. این ادعا را " بهادر حاجی محمدی " که بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی شد ، مطرح کرد . 

 بنابر گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی در پاسخ به این ادعا با بیان این که حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه‌ترین کدکس‌ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد. باید توجه داشت میانگین این سم حدود ۵۰ تا ۶۰ نانوگرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است.

معاون کل وزارت در تشریح این موضوع گفت: اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد، خود عدد تقریبا بالاست چون عدد کدکس اروپا ۵۰ نانوگرم در لیتر است. اگر کدکس ایران باشد حدود ۱۰۰ است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا باشد که میزان آن  ۵۰۰ نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه‌ها قابل قبول هستند.

حریرچی تاکید کرد: بررسی ۵۰ مطالعه در ایران در چند سال اخیر نشان می‌دهد در طی ۱۰ سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشورهای اروپایی است قابل مقایسه نیست و حداقل ۳۰ تا ۴۰ نانو گرم در لیتر بیشتر است.  

وی با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت: همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه می‌کنیم که مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند و نکته دیگر این که خطر جدی این ماده با دوز ۳و نیم میلی‌گرم به ازای وزن مصرف کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.

حریرچی در پایان تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتا ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است. حتی ابتلا به سرطان اولیه کبد هم در ایران در سال‌های اخیر رو به کاهش است.

بررسی های بیشتر 

 بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگار ایرنا از انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران درباره اظهار نظر بازرس این انجمن (حاجی‌محمدی) نشان می‌دهد که حاجی‌محمدی بر اساس آمارهایی غیررسمی این اطلاعات را روی آنتن زنده تلویزیون و مقابل میلیون‌ها مخاطب اعلام کرده و چنین آماری در این انجمن وجود ندارد و حتی مورد تایید انجمن هم نیست. به گفته یک مقام آگاه از این انجمن، اطلاعاتی در این مورد باید به تایید مجمع انجمن برسد و پس از بررسی‌های کلی و دقیق اعلام شود. در حالی که این آمارها چنین پایه‌ای ندارند.


البته خود حاجی‌محمدی نیز در گفت‌وگوی تلویزیونی خود عنوان کرده بود آمارها مربوط به پژوهش تعدادی از دانشگاهیان است. موضوعی که با توجه به عنوان رسمی او در برنامه و همچنین چشمگیر بودن اعداد و ارقام مربوط به آلودگی و حساسیت آن، در همرسانی‌های امروز اصلا دیده نشد و حالا به واسطه اعلام شدن در رسانه ملی، به عنوان یک سند رسمی در حال دست به دست شدن و اثرگذاری در جامعه است.
وزارت بهداشت امروز به ادعای وجود سم «افلاتوکسین» در لبنیات واکنش نشان داد و دکتر «کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که طی سال‌های اخیر در کشور ما میزان افلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشت.
به گفته او کشورهای مختلف حد مجاز متفاوتی برای مقدار موجود افلاتوکسین در مواد غذایی مختلف دارند و استانداردهای ایران هم در این زمینه عموما در حد استانداردهای ایالات متحده تعریف شده است.


اطلاعات نادرست


از سوی دیگر کارشناسان و صاحبنظران بهداشت و مواد غذایی نیز معتقدند که این اظهارنظرها پایه دقیق علمی ندارد و اطلاعات و آمارها کامل بیان نشده‌اند. مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بعد از پخش این مصاحبه و انتشار آن در فضای مجازی با رئیس انجمن علمی بهداشت و ایمنی غذایی ایران تماس گرفتم و جویای اطلاعات عنوان شده شدم. پاسخ این بود که این آمارها با هماهنگی انجمن اعلام نشده است.


«حسن مکرمی رستمی» افزود: انجمن علمی بهداشت و ایمنی غذایی ایران باید پاسخگوی این شائبه پیش آمده در جامعه باشد. از این انجمن خواستیم که اگر اعداد و ارقامی دارند در اختیار ما قرار دهند تا بررسی کنیم. ما نیز در دانشگاه علوم پزشکی مازندران پیگیر هستیم تا با استنادات علمی طی روزهای آتی نادرست بودن این ادعا را اثبات کنیم.


وی با تاکید بر این که این میزان از آلودگی به آفلاتوکسین در شیرهای پاستوریزه تحت هیچ شرایطی امکان ندارد، گفت: حتی اگر هر روز هم غذای دام نان کپک زده باشد، به این میزان از آلودگی در شیر نمی‌رسیم.


شیرها آلوده نیستند


این مسئول با اشاره به پایش‌ دائمی و آزمایش و نمونه‌گیری دائمی از شیرهای تولیدی صنایع لبنی استان گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۶ مورد گزارش از آلودگی شیر به ما رسید که پس از بررسی و آزمایش مشخص شد هیچ یک از موارد آلوده نبود. بیان چنین مسائلی آن هم در مورد شیر به پژوهش‌های علمی و مستندات دقیق نیاز دارد و نمی‌توان به همین سادگی در رسانه ملی در مورد آن به این شکل اظهار نظر کرد.


«سید رضا حجازیان» کارشناس اداره کل استاندارد مازندران نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، آمارهای اعلام شده در مورد سلامت شیر در مازندران و حتی سایر استان‌ها را درست ندانست و گفت: قطعا این آمار هم به لحاظ فنی مردود است.
وی گفت: قرار است فردا و پس از گردآوری آمارهای دقیق در مورد وجود افلاتوکسین در شیرهای تولیدی مازندران پاسخ اداره کل استاندارد و موضع‌گیری این نهاد اعلام شود.


با توجه به این که عنوان شده این آلودگی در شیرهای پاستوریزه وجود دارد، انگشت اتهام به سوی کارخانه‌ها و صنایع لبنی نشانه رفته و کیفیت تولیدات این واحدها چه در مازندران و چه در سراسر ایران زیر سوال رفته است.


تضمین کیفیت شیر پاستوریزه


رئیس انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران نیز مانند نمایندگان استاندارد، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت این اظهار نظر را غیرکارشناسی و نادرست دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: در این که مقداری ذرت تراریخته وارد ایران شده بحثی نیست. اما این که این کارشناس چطور شناسایی کرد این ذرت‌ها در چه نقاطی از کشور توزیع شده و به مصرف دام رسیده برای ما هم سئوال است.


«محمد رزاقی» افزود: تردیدی نداریم که در این اظهارنظر و اطلاعات مطرح شده اشکالاتی وجود دارد. به ویژه این که گفته شده بیشتر آلودگی به این سم در شیرهای صنایع لبنی مازندران وجود دارد از اساس کذب است.

وی با تاکید بر این که شیر تولید شده در صنایع لبنی مازندران به هیچ عنوان آلوده نیست، اظهار کرد: این اطمینان خاطر را می‌دهم که شیر تولید شده در صنایع لبنی مازندران یکی از ایمن‌ترین شیرهایی است که در کشور تولید می‌شود. بیشتر شیرهای دریافتی کارخانجات لبنی مازندران شیر صنعتی است و از شیرهای سنتی هم شیر با کیفیت بالا دریافت می‌شود.


رئیس انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران خاطرنشان کرد: کارخانه دار به هیچ عنوان نمی‌تواند مواد اولیه نامرغوب بگیرد چون محصول تولیدی‌اش نامرغوب می‌شود. اگر شیر نامرغوب باشد قطعا ارجاع داده می‌شود و معمولا هم در کارگاه‌های لبنیات سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مازندران کارگاه‌های تولید لبنیات شیرهای سنتی که کارخانه‌ها خریداری نمی‌کنند را با قیمت ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان بیشتر می‌خرند و عرضه می‌کنند. اما کارخانه‌ها شیر نامرغوب را وارد کارخانه نمی‌کنند.


رزاقی تصریح کرد: انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذای مازندران فردا بیانیه و پاسخ به این اظهارنظر و جوسازی و شایعه‌پراکنی که از برنامه زنده تلویزیونی پخش شد را منتشر می‌کند و امیدواریم که رسانه‌ها نیز در شفاف‌سازی موضوع و اطلاع‌رسانی درست عمل کنند.
مصرف شیر با کیفیت در صنایع لبنی
اظهارات رزاقی در مورد میزان شیر دریافتی صنایع لبنی مازندران از دامداری‌های صنعتی تا حد زیادی احتمال آلودگی شیرهای پاستوریزه را کاهش می‌دهد و حتی از بین می‌برد. بر اساس آمارهای رسمی در مازندران هر سال حدود ۷۵۰ هزار تن شیر تولید می‌شود که نزدیک به ۵۵۰ هزار تن از این شیر به صورت فله و بدون عبور از فیلتر کارخانه‌ها مصرف می‌شود. ۲۰۰ هزار تن دیگر نیز عمدتا شیر تولید شده در دامداری‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی استان است که کارخانه‌ها خریداری کرده و استفاده می‌کنند.


 اما این ۲۰۰ هزار تن تمام شیر مصرفی صنایع لبنی مازندران نیست. واحدهای صنعتی تولید لبنیات در مازندران سالانه حدود ۹۰۰ هزار تن شیر مصرف می‌کنند که ۷۰۰ هزار تن آن از دامداری‌های صنعتی سایر استان‌ها تامین می‌شود. با این حساب احتمال این که آلودگی به این سم خطرناک در شیر تولیدی صدها دامداری صنعتی کشور وجود داشته باشد عملا جایگاهی ندارد و قابل اتکا نیست.


نائب رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران معتقد است که دامدارها حتی اگر به فکر سلامت جامعه نباشند، با توجه به پیامدهای منفی که وجود افلاتوکسین در غذای دام بر بزدهی گله و سلامت دام دارد، از دادن غذای دارای میزان بالای آفلاتوکسین خودداری می‌کنند.


دکتر «اسماعیل خاتمی مقدم» به خبرنگار ایرنا گفت: رابطه مستقیمی بین غذای دام و افلاتوکسین موجود در شیر وجود دارد. با این حساب نمی‌توان گفت که آپافلاتوکسین موجود در غذای تمام دام‌ها در کشور و حتی دامداری‌های صنعتی انقدر بالاتر از حد مجاز است که میزان آن در شیر به ۶۰ درصد برسد.


حد مجاز آلاینده‌ها
وی به وجود املاح و فلزات مختلف در انواع غذاها و نوشیدنی‌ها اشاره کرد و افزود: در آب آشامیدنی که می‌نوشیم هم مقداری املاح سنگین مانند منیزیم، جیوه و سرب وجود دارد. بحث اینجاست که حد مجاز این املاح چقدر است. قوانین در مورد حد مجاز هر ماده در یک محصول غذایی متناسب با مصارف جامعه و آسیب‌پذیری‌ها و استاندارد در نظر گرفته شده وضع و برای آن‌ها حدود تعیین می‌شود. هیچ جایی گفته نشده  جیوه در آب نباشد، بلکه برای مقدار جیوه در آب حد مجاز تعیین شده است.
بازرس انجمن صنایع لبنی ایران معتقد است که کارشناس مهمان تلویزیون دچار اشتباه محاسباتی شده و اطلاعات را به درستی استخراج و آنالیز نکرد.


وی اظهار کرد: مقدار افلاتوکسین در شیر طبق استاندارد داخلی کشورمان یک دهم پی پی بی (Part Per Billion ) یا واحد در میلیارد است که پنج برابر قوی‌تر از استاندارد کدکس CODEX (کمیسیون بین‌الملل کدکس مواد غذایی) جهانی است. این استاندارد در کدکس بین‌المللی عمومی ۵ دهم پی پی بی ppb یعنی ۵ برابر استاندارد ایران و در کدکس اتحادیه اروپا ۵ دهم پی پی بی ppb یعنی نصف استاندارد کشور ما در نظر گرفته شده است.


نائب رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران با بیان این که آزمایش‌ها در این زمینه ماهانه انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: طی ۲ سال اخیر در نمونه‌برداری‌هایی که برای آزمایش افلاتوکسین انجام دادیم همه نمونه‌های ما پایین‌تر از حد استاندارد بود و فقط یک نمونه ۲ دهم پی پی بی ppb داشتیم. یعنی عملا نسبت به کدکس بین‌المللی تقریبا همه نمونه‌ها سالم بودند.


خاتمی‌مقدم گفت : باید این را هم در نظر داشت که اگر دام یک دامداری سنتی روزی شیر با افلاتوکسین بالا تولید کند، در صورت داشتن ویژگی‌های لازم برای استفاده از این شیر در کارخانه، شیر خریداری شده با ده‌ها تن شیر مخلوط می‌شود و میزان افلاتوکسین موجود در شیر رقیق خواهد شد.


وی افزود : انتظار ما از کارشناسان و پژوهشگران برای بیان چنین اطلاعات حساسی در رسانه‌ها خیلی بیشتر است. برای شفاف‌سازی این موضوع از همه کارخانه‌های خواستیم که اطلاعات مربوط به آزمایش‌های انجام شده را بدهند تا یک بار دیگر وضعیت سلامت شیر تولیدی را بررسی کنیم. 

آسیب به اعتبار صنعت لبنیات 
البته اظهارات کارشناس مهمان برنامه زنده تلویزیونی در مورد وجود این آلودگی در شیر پاستوریزه استان‌های مختلف بود و صرفا به مازندران محدود نشد. موضوعی که سبب شد بسیاری از دامداران و فعالان صنعت لبنیات در استان‌های مختلف به این موضوع معترض شوند و حتی به گفته مدیر تضمین کیفیت صنایع شیر ایران و عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران، اتحادیه دامداران را به فکر تنظیم شکایت بابت آسیب دیدن اعتماد عمومی نسبت به شیرهای تولیدی بیندازد.


دکتر «شهریار دبیریان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این که در چنین مواردی نمی‌توان به یک یا چند مقاله دانشگاهی استناد کرد، گفت: اگر قرار باشد آمارهایی داده شود باید از طرف سازمان‌های نظارتی مانند استاندارد، غذا و دارو و دامپزشکی باشد. نمی‌شود که به همین سادگی اعتبار یک صنعت مهم در کشور را با چند عدد نادرست خدشه‌دار کرد.


وی نیز به موضوع حد مجاز آلاینده‌ها در مواد غذایی را تشریح کرد و افزود: وجود یک آلاینده در هر ماده غذایی یک بحث است و رعایت حد مجاز طبق استانداردها بحثی دیگر. در تمام کشوورهای اروپایی و آمریکا هم شیرهای تولید شده حاویافلاتوکسین است. اگر تصور بر این است که وجود افلاتوکسین به هر میزانی باعث آسیب به سلامت مصرف‌کننده می‌شود این باور اشتباه است. این آلاینده نیز حد مجازی دارد که رعایت آن حد مجاز برای مصرف‌کننده مشکلی ایجاد نمی‌کند.
شیر ایران سالم است
مدیر تضمین کیفیت صنایع شیر ایران گفت : به استناد آمارهای به روزی که داریم، شیرهای تولید شده در صنایع لبنی ایران سالم است و مشکلی ندارد. افرادی هم که خلاف این موضوع را عنوان می‌کنند می‌توانند از هر شهر و استانی که مایل بودند به انتخاب خودشان شیرهای در حال عرضه را تهیه و آزمایش کنند. 


عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران با بیان این که استاندارد ملی ما سختگیرانه‌تر از استاندارد بین‌الملل است، یادآور شد: انتظار ما این است که انجمن علمی بهداشت و ایمنی غذایی از سازمان‌های نظارتی به ویژه استاندارد و دامپزشکی در این زمینه استعلام کند. از صدا و سیما و رسانه‌ها نیز انتظار داریم که در این موارد از کارشناسان اهل فن و اساتید دانشگاه که آگاه به همه ابعاد موضوع هستند کمک بگیرند.


دبیریان خاطرنشان کرد: حتی اگر افلاتوکسین در خوراک دام هم بالا باشد، وقتی وارد شیر می‌شود به یک پانزدهم کاهش می‌یابد. چطور ممکن است که مقدار این ماده در شیر پاستوریزه ۶۰ درصد باشد؟ نباید این اطلاعات نادرست از رسانه ملی به مخاطب داده شود. بدون مطالعه و پیش‌زمینه آمار دادن به مردم آن ها را از یک محصول مهم غذایی دور می‌کند و آسیب کلانی به اقتصاد صنعت لبنیات می‌زند.


موجی که در شبکه‌های اجتماعی در مورد آلودگی و زیان‌آور بودن شیرهای پاستوریزه ایجاد شده احتمالا به همین سادگی متوقف نمی‌شود، مگر این که مخالفان این اظهارنظر استنادات علمی و دقیق خود را گردآوری کنند و به آن‌ها نیز فرصت مناسبی و مشابه در رسانه داده شود تا بخشی از باور ایجاد شده مبنی بر ناسالم بودن شیرهای پاستوریزه را ترمیم کنند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۱۲۹۸۸۳۷۱۱:۱۰:۲۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
تعجب از صدا و سیماست که اجازه میده یه کارشناس ناشناس به شکل یک طرفه و بدون نشان دادن نتایج آزمایشات این ادعاها رو بکنه و مردم هم نگران بشن
ناشناس۱۲۹۸۸۷۴۱۱:۳۳:۴۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
چرا عدد ایران را اعلام نمی کنید؟
اكبر۱۲۹۹۳۷۸۱۶:۴۸:۵۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
عدد ايران براي ميزان افلاتوكسين B1، پنج ppm و براي مجموع افلاتوكسين هاي B1و B2و G1و G2, در مجموع 20ppmاست. اقاياني كه حرف از ppbميزنند هم از اصل بحث بي اطلاع هستند. بعلاوه نوع متد اندازه گيري و تست هم بسيار مهم است كه اغلب مطالعات با استفاده از كيت هاي تست سريع انجام ميشود كه فاقد دقت لازم بوده و بايد منفي يا مثبت بودن آن با تست هاي تاييدي مثل HPLC, مورد بررسي قرارگيرند.
ناشناس۱۲۹۹۱۵۴۱۴:۱۲:۳۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
شیرها دارای آفلاتوکسین و وایتکس هستند.؟؟؟؟
ناشناس۱۲۹۹۱۶۳۱۴:۱۷:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اون مصاحبه ای که باعث شده شما این بیانیه را بدهید من هم دیده ام! در آن مصاحبه در خصوص آمار های بالای 100 نانوگرم کارشناس محترم صحبت کرد و فرمود در شیر های توزیع شده در تهران 33 درصد، تبریز 67 درصد، شیراز 17 درصد و ... بالاتر از میزان استاندارد بوده! وگرنه ما هم می دانیم که هیچ جای زندگیمان به اروپای خبیث نمی خورد! کاش می شد فایل بارگذاری کرد تا این قسمت از فایل مصاحبه را برایتان می گذاشتم!
ناشناس۱۲۹۹۳۷۹۱۶:۴۸:۵۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
به جای .. بازی بهتر است بدونید که در آمریکا ۱۰۰ است.
ناشناس۱۲۹۹۴۵۳۱۷:۳۹:۰۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
مشکل اینجاست که نسبت نمونه با جامعه آماری هیچ جا بیان نمیشه.
میلاد حمیدی۱۲۹۹۲۲۳۱۴:۵۵:۳۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
بسمه تعالی. مصرف لبنیات را حذف و به حداقل برسانید تا این مافیای گرانی برچیده شود. حتی اگر هم درست نباشد حداقل این خاصیت را دارد.
ناشناس۱۲۹۹۲۴۴۱۵:۰۷:۲۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
شیرها آلوده ست..
ناشناس۱۲۹۹۲۵۵۱۵:۱۳:۰۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
ممکنه صحبتهای ایشون کاملا نادرست باشه اما به علت جو بی اعتمادی نسبت به مسئولان هرچقدر هم انکار شود افکار عمومی به این راحتی اعتماد نمیکند
ناشناس۱۲۹۹۲۷۱۱۵:۲۷:۴۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
کلا هیچیک از حیوانات در بزرگسالی شیر نمیخورن و همین مورد در انسان نیز صادق است و مواد لازم باید از سایر منابع غیر از شیر تامین شود
بی نام۱۲۹۹۷۷۵۲۱:۵۱:۱۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
حتی هیچیک از حیوانات در بزرگسالی ماست هم نمیخورند
ناشناس۱۲۹۹۲۷۵۱۵:۳۲:۳۸ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
البته هیچ بقالی نمیگه ماست من ترشه. خصوصا اگه آب و شیر خشک زیاد قاطیش باشه.
ناشناس۱۲۹۹۲۹۴۱۵:۴۱:۳۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
متاسفانه برنامه های تلویزیون اسفبار شده است جز ناامیدی و اینکه مملکت را دچار مشکل بداند چیزی ندارد همین چند وقت پیش در برنامه ای.. در مورد حلیم فروشی ..برنامه ای داشت که همه را نگران کرد که معلوم شد دروغ است البته به برکت این برنامه جمعه که رفتیم در آن خیابان جمعیت خریدار بیشتر شده است
ناشناس۱۲۹۹۳۳۹۱۶:۱۷:۳۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
یکی از مریخ بیاد یک فکری به حال .. صدا و سیما بکنه این حجم پرت به خورد ملت نده
هادی۱۲۹۹۳۶۴۱۶:۳۳:۵۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
سلام به عنوان یک دکتر دامپزشک اظهار نظر میکنم: 1) اگر خوراک دام آلوده باشد پیش از آلوده شدن شیر گاو منجر به بیماری هایی مثل سقط جنین و...در دام میشود که این یعنی حذف گاو از چرخه تولید واعزام به کشتارگاه ودر نتیجه ضرر وزیان دامدار. 2)در حال حاضر ورود ذرت دامی به کشور با آزمایش صورت میگیرد . همکاران سازمان دامپزشکی صلاحیت اظهار نظر در این موارد را دارند. 3)بنده به طور هفتگی در سطح شهر نمونه شیر جهت آزمایش به آزمایشگاه ارسال می کنم.خوشبختانه می توانم بگویم در این زمینه خوبیم.انشالله درآینده عالی شویم. 4) برای خانواده ام ازهمین شیرها تهیه میکنم وبه این اظهارات توجه نمیکنم.
ناشناس۱۲۹۹۳۶۶۱۶:۳۶:۰۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
ببخشید تو این کشور همه چیزمان دقیقا عین مسئولین هست اگر نبودکه اینهمه مریضی و سرطان نداشتیم. استانداردها مانند قوانین کشور هستند، آیا رعایت میشن؟ آیا تضمینی هست که اجراء بشوند؟ آیا مسئولین و تولیدکنندگان دور نمیزنند؟
ناشناس۱۲۹۹۴۰۶۱۷:۰۶:۲۰ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند، گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد، اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.
ناشناس۱۲۹۹۴۱۱۱۷:۰۸:۴۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
در شیر مازندران مقدار آفلاتوکسین بیشتر از سایر نقاط کشور است و این هم بعلت کم بودن شیر صنعتی میباشد
ناشناس۱۲۹۹۴۱۵۱۷:۱۰:۳۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
(معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم مصرف شیر را از سبد غذایی خود حذف نکنند، گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد، اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.) آقای معاون میشه بفرمایید تو شیر پاستوریزه چه جوری کنترل میشه که کمتره؟؟؟ افلاتوکسین با حرارت بالا هم از بین نمیره.تازه کنترل هم کردین که تو ۶۲درصد از شیرهای تبریز این سم وجود داره؟؟؟؟۳۳در صد هم تهران؟؟؟!!!
ناشناس۱۲۹۹۴۱۸۱۷:۱۱:۲۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
هرکی دوست نداره جمع کنه ..
ناشناس۱۲۹۹۴۲۵۱۷:۱۳:۵۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با توجه به سوابق قبلی و تکذیبیه های قوی! لطفا مواظب سلامتی خود باشید!
پیما۱۲۹۹۴۳۷۱۷:۲۶:۴۴ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
شما سود شرکت ها واست مهمه اون کارشناس سلامتی مردم
ناشناس۱۲۹۹۴۵۰۱۷:۳۷:۱۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
چرا مدعی العموم به رفتارهای صدا و سیما ورود نمیکنه؟
ناشناس۱۲۹۹۴۸۵۱۷:۵۷:۳۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
من تا سه روز نه میخرم نه میخورم بعد از سه روز که دروغ گفتن تمام شد شاید راستی .. بشنویم
سید۱۲۹۹۵۱۴۱۸:۲۲:۳۵ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اینقدر دروغ شنیدیم که تواین مملکت دیگه به حرف هیچکس نمیشه اعتمادکرد.
ناشناس۱۲۹۹۵۲۶۱۸:۳۳:۰۷ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
هر کس حق را بگوید در معرض اتهام است . رحمت خدا به این اشخاصی که با وجدان بیدار مردم را اطلاع رسانی میکنند . در غیر این صورت عده ای سود جو از بی اطلاعی مردم سوء استفاده میکنند
مجید۱۲۹۹۵۵۸۱۹:۰۳:۰۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
اگر قبول دارید طرف کارشناسه پس باید حرفاشو پذیرفت و درغیراینصورت بعیده صدا ‌سیما یکیو از تو خیابون پیدا کنه و ازش بخواد الکی راجع به یک موضوع به این مهمی اظهار نظر کنه
ناشناس۱۲۹۹۵۶۳۱۹:۰۵:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
مثل هر خبری اول تکذیب کنید تا بعد ببینیم چی میشه به امید خدا.
ناشناس۱۲۹۹۶۰۴۱۹:۲۶:۴۲ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
هر قدر بیشتر دفاع کنید بد تر میشود شیر ولبنیات تموم شد رفت عقب از سبد غذایی .
ناشناس۱۲۹۹۶۳۱۱۹:۴۴:۵۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
کاملا مطمئن شدم که لبنیات آلوده هستند
رضا شیری۱۲۹۹۶۴۶۱۹:۵۲:۵۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
لطفا اجازه بدهید آقای بهادر حاج محمدی مباحث بالا را بخوانند و نظر مجدد بدهد.
ناشناس۱۲۹۹۶۵۱۱۹:۵۹:۰۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
تا کنون کارشناسان مختلفی در سطوح بالای کارشناسی در مورد آلوده بودن مواد غذایی امده اند و توضیح با ادله دادند که یکی از آنها جناب آقای دکتر هاشمی وزیر اسبق بهداشت بود. این تاقض گویی بسیار نگران کننده و نا امید کننده است. مردم نسبت به هیچ حرفی اعتماد نخواهند کرد و یک نوع بی مسئولیتی و دروغگویی رواج پیدا میکند. برای اثبات این موضوع ایشان همراه با مدعیان مخالف باید در حضور مردم مناظره داشته باشند.
بی نام۱۲۹۹۶۵۴۲۰:۰۰:۳۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
با سلام آمار مبتلایان به بیماریهای کبدی در سالهای اخیر میتواند منبع قیاس و اندازه گیری در لبنیات آلوده باشد.
ناشناس۱۲۹۹۶۷۴۲۰:۲۲:۲۹ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
البته توجه داشته باشید اکثر خوراک دامی که به کشور .. وارد کشور می شود دارای انواع آفت ها از جمله آلفاتوکسین است و هرکسی از جمله وزیر ومعاون وزیر که ادعایی دارند میتوانند شخصا تشریف بیارن .. ایشان را میبرم تک تک انبارها را نشانشان میدهم و خواهند دید که خوراک دام مصرفی دام های کشور .. چنین بیماری ها را دارند و اغلب خوراک دامهای وارداتی کپک زده و قارچی شده هم میباشد ولی اینکه این آلودگی در خوراک دام ، چه تاثیری در محصولات لبنی و گوشتی میگذارد را کارشناسان با این توضیحی که بنده خدمتتان دادم ، بگویند.!!
ناشناس۱۲۹۹۷۴۳۲۱:۱۱:۰۶ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
نان های کپک زده یکی از آلوده ترین نوع این قارچ سمی است که از طریق منازل و نانوایی ها جمع آوری و به نان خشکی ها که معمولا کیسه کثیف و آلوده روی وانت یا چرخ دستی خود دارند فروخته میشود حتی به دکه های پسماند شهرداری هم داده میشود و نهایتا به گاو ها داری ها فروخته میشود و آنها هم بگاوها داده و باعث بیماری گوشت و شیر آنها میشود
ناشناس۱۲۹۹۷۷۳۲۱:۴۶:۱۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
.. یه کارگر بدبخت باید یک هفته کارکند تا پول تعمیر یک دندون بشه مردم دوست دارند شیر بخورند ولی از کجا بیارن مشکل مملکت اینه که این پیشنهادات رو کسانی میدن که نمی دانند فقر چیه وباور ندارند بعضی ها نون خالی ندارند
ناشناس۱۲۹۹۷۹۳۲۲:۱۰:۴۳ ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
چکار کنیم
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  2. تضادی عجیب و پر ابهام!

  3. دیدار روحانی با وزرا و معاونان دولت یازدهم و دوازدهم

  4. پشت‌پرده بازخوانی مرگ نیکا شاکرمی توسط انگلیسی‌ها / چهار نکته درباره یک خودکشی خاص در محله امیر اکرم!

  5. دروغگویی BBC برای خون‌شویی

  6. رادان: برهنگی و عریانی از دسیسه‌های دشمن برای نابود کردن خانواده‌هاست

  7. طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رییس‌جمهور

  8. اعلام جرم دادستانی علیه برخی خبرنگاران در پرونده نیکا شاکرمی

  9. پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

  10. حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت

  11. دادستان کل کشور: لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است

  12. فلسطین باید به صاحبان اصلی آن برگردد/ دانشجویان آمریکایی نه تخریب کردند نه شیشه‌ای شکستند اما این جور با آنها رفتار می‌شود

  13. مسعود اسکویی درگذشت

  14. تاکید وحیدی بر استقبال مردمی از طرح نور فراجا/ ارزیابی معاون رئیسی از همکاری مجلس با دولت

  15. واکنش رئيس صدا و سیما به موضوع عفاف و حجاب

  16. خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله!

  17. لشکرکشی پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا/ دانشجویان بازداشت شدند

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. من عجله ندارم!

  3. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. اصلاح‌طلبان مقابل «نصیری» سکوت نکنند

  6. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  7. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  8. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  9. حقوق کارکنان وزارت کشور ترمیم می‌شود

  10. قحطی مانتوی بلند و دکمه‌دار در تهران!

  11. دور باطلی که تمامی ندارد!

  12. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  13. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  14. حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد

  15. برای این عکس شما تیتر بزنید

  16. تضادی عجیب و پر ابهام!

  17. دو ناوشکن آمریکایی در دریایی سرخ شکار شدند

  18. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  19. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  20. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  21. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  22. سقوط در آغوش پهلوی!

  23. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  24. نجات معجزه آسا از وسط سیل توسط لودر و راننده ماهر

  25. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

آخرین عناوین