چرا می‌گوییم مجلس در راس امور نیست؟

جمال محمدیان، گروه تعاملی الف،   3980918036 ۱۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
چرا می‌گوییم مجلس در راس امور نیست؟

حقیقت این است که انتخابات باید پلی باشد برای ورود جوانان و افراد توانمند به عرصه های سیاسی و تصمیم گیر یک کشور، اما انتخابات مجلس در این سالیان اخیر فقط به محلی برای ظهور و بروز افراد ثروتمندِ دارای پشتوانه سیاسی تبدیل شده است.

امروزه اگر کسی قصد داشته باشد نماینده شهر و دیار خود شود، در کلان شهر ها و شهرهایی بزرگ می بایست حتما وارد لیست های احزاب شود، لیست هایی که بر اساس سلیقه صاحبان ثروت و قدرت بسته می شوند ،در شهرهای کوچک نیز پول حرف اول را می زند و هیچ راه دیگری وجود ندارد.

شايد نمایندگان محترم مجلس دهم از این بند نوشتار ناراحت شوند اما نتیجه این فرایند معیوب نظیر همین مجلس فشل امروزی است که نه در راس امور بلکه در قعر آن است، مجلسی که وقتی بنزین علیرغم مصوبه مجلس سهمیه بندی و گران می شود از آن خبر ندارند و وقتی در آن از وزیری در مورد عملکردش سوال می شود طلبکارانه پاسخ می دهد که وقت ندارم، باید بروم و مجلس را ترک می‌کند، یقینا اگر مجلس کارآمدی در کار بود روز بعد او را بیکار و خانه نشین می‌کردند تا وقت کافی برای فکر کردن به حرف هایش و پاسخگویی داشته باشد.

 از نتیجه‌های دیگر چنین مجلس‌هایی پرخاشگری در سطح جامعه است، زیرا نماینده مجلس وکیل مردم برای استیفای حق آنان از دولت است و وقتی این نماینده ضعیف باشد و حق را استیفا نکند، پرخاشگری و آشوب بیشتر می گردد، این است که ما هر روزه در یک گوشه از کشور می‌بینیم مردم برای گرفتن حقوق خود حنجره پاره می کنند، غافل ازاینکه این حنجره پاره کردن باید خیلی قبل تر باید توسط نماینده آنان در مجلس رخ دهد. نتیجه دیگر کاهش آمار مشارکت در انتخابات است، زیرا وقتی مردم می‌بینند این مجلس ها مشکلات آنها را کم نمی‌کنند دیگر نیازی به حضور مجدد نمی‌بینند.

و شاید نتیجه از همه مهمتر ناامیدی جوانان باشد، حضور و بویژه موفقیت افراد دائم الکاندید ثروتمند و صاحب لابی‌های سیاسی باعث ناامیدی جوانان و مردم شده و آنان را از حضور منصرف می‌کند. به نظر می‌رسد ما در زمینه انتخابات کم کاری کرده ایم، نه تنها ایرادهای موجود را برطرف نکردیم بلکه صرفا به کپی کاری از غرب پرداخته و به همین دلیل دچار نوعی الیگارشی در بین مسولان و نمایندگان شده ایم یعنی طبقه ای از افراد را می‌بینیم که مثلا 20 سال است دائم المسئولیت و نماینده‌اند، شغل دیگری ندارند اگر هم رای نیاورند وزیر یا معاون وزیر می‌شوند تا دوره بعد با قدرت و ثروت بیشتری وارد صحنه شوند، حال چگونه می‌توان اتنظار تغییر داشت و اینکه چهره های جدید با ثروت و قدرت اینها رقابت کنند؟

امروزه برخی و از جمله رئیس‌جمهور محترم دلیل چنین رخدادی را به شورای نگهبان مربوط می‌دانند که با رد صلاحیت‌ها مانع از ورود افراد توانمند می‌شوند، باید گفت که در همه کشورها شورای نگهبان با نام های متفاوتی مثلا دادگاه قانون اساسی وجود دارد و اگرچه شورای نگهبان و همگان بویژه متفکران و اصحاب رسانه به سهم خود مسئول‌اند اما مشکل اصلی این جاست که هیچ ساز وکار قانونی برای حمایت از افراد توانمند وجود ندارد و هیچ عزمی هم برای ایجاد چنین سازوکار حمایتی از جانب دولت‌ها و مجلس‌ها دیده نمی‌شود، از مقصران اصلی این جریان دولت ها و مجلس‌ها هستند زیرا دولت ها معمولا در انتخابات سعی می‌کنند تا به لطایف الحیلی افراد مورد نظر خود به مجلس راه یابند و مجلسی‌ها هم در پی ساخت و پاخت با دولت برای حضور مجدد در مجلس هستند.

امروزه در کشور هر شخص داوطلب نمایندگی برای رسیدن به کرسی مجلس باید از کانال دولت بگذرد، این کار نماینده‌ها و حتی افراد جدید را محافظه کار می‌کند زیرا وقتی برای ثبت نام و گرفتن استعلامات خود باید به قوه مجریه مراجعه کنند دولت می‌تواند نمایندگان و افرادی را که مزاحم قلمداد می‌کند براحتی در این مرحله از گردونه رقابت حذف کند تا افراد سازش‌کارتر با دولت به مجلس راه پیدا کنند و نتیجه این فرآیندهای معیوب مجلس کنونی است زیرا برای دولت‌ها یک مجلس در قعر امور بسیار بهتر از یک مجلس در راس آن است.

دیدگاه کاربران

فرناز۱۲۳۱۳۲۴۱۰:۱۲:۴۲ ۱۳۹۸/۹/۱۸
یک نکته را در یک مقاله دیدم که به نظرم دور از انصاف بوده، این عبارت " مجلسی که وقتی بنزین علیرغم مصوبه مجلس سهمیه بندی و گران می شود از آن خبر ندارند" این افزایش قیمت بنزین مصوبه سران سه قوه بوده است نه مصوبه مجلس.
ناشناس۱۲۳۱۳۳۸۱۰:۲۵:۰۰ ۱۳۹۸/۹/۱۸
آیا واقعا تنها کار مجلس استیفای حق مردم از دولت است؟ ..
ناشناس۱۲۳۱۳۶۴۱۰:۳۵:۳۳ ۱۳۹۸/۹/۱۸
مجلسی که فقط بهانه ای شده برای بعضی نماینده ها که دنبال منافع شخصی شان باشند همین نقیصه باعث شده که وظیفه تدوین قانون جامع و نیز نظارت بر حسن اجرای قانون تحت شعاع آن منفعت شخصی قرار بگیرد بدینصورت بهترین راه آنست که در این مجلس را ببندند تا خیال همه راحت باشد
علی 671۱۲۳۱۵۵۷۱۱:۴۶:۲۰ ۱۳۹۸/۹/۱۸
وقتی اندوخته سازی ثروت حرف اول را می زند و پایه های قدرت را می سازد .دیگر باید فاتحه مجلس را خواند .مجلسی که نماینده اش با قولی از وزیر زیر امضایش می زند باید فاتحه ی آن مجلس و وزیر و نماینده را خواند این مجلس دهم ما بود .به غیر از افرادانگشت شمار که در اقلیت بودند و نمی توانستند کاری بکنند ..،.. وقتی رئیس مجلس همه کاره باشد و تصمیم گیر دیگر باید فاتحه ی ملت را خواند ..
ناشناس۱۲۳۱۵۹۹۱۱:۵۸:۲۰ ۱۳۹۸/۹/۱۸
بنظرم مجلس در راس هیچ اموری نیست. و اینکه اکثر نمایندگان وابسته بجایی یا کسایی هستندو برای ماندن و تایید صلاحیت شدن خیلی راحت از خواست و نظر مردم میگذرند ..
امید۱۲۳۱۶۳۸۱۲:۲۲:۳۰ ۱۳۹۸/۹/۱۸
می‌بینیم بعضی که مثلا 20 سال است دائم المسئولیت و نماینده‌اند، شغل دیگری ندارند اگر هم رای نیاورند وزیر یا معاون وزیر می‌شوند تا دوره بعد با قدرت و ثروت بیشتری وارد صحنه شوند، حال چگونه می‌توان اتنظار تغییر داشت و اینکه چهره های جدید با ثروت و قدرت اینها رقابت کنند؟ میزان متاسفانه رانت و.. شده است نخست باید ساختار فکری تغییر کند
ناشناس۱۲۳۱۶۹۵۱۲:۴۹:۰۶ ۱۳۹۸/۹/۱۸
هنگامیکه موضوعی برای نمایندگان مجلس جذابیت مالی داشته باشد آنگاه همه هوشیار و سرحال هستند .
ناشناس۱۲۳۱۷۱۶۱۳:۰۱:۲۲ ۱۳۹۸/۹/۱۸
خوب معلومه درایران باوجودشورای نگهبان ومجمع تشخیص وشورای انقلاب فرهنگی وشورای امنیت ملی وشورای سران قوا و.. مجلس بعضا.. درراس نبوده
ناشناس۱۲۳۱۸۶۵۱۳:۵۵:۴۹ ۱۳۹۸/۹/۱۸
قرار نیست همه بتونن برن مجلس. تا احزاب قوی نباشه رفتن افراد قوی به مجلس هم فایده نداره. خب رفت بعدش چی؟ مگه تنهایی و حتی گروهی بدون پشتوانه میتونه کاری پیش ببره
ناشناس۱۲۳۲۱۴۶۱۶:۰۵:۳۲ ۱۳۹۸/۹/۱۸
..لطفا اگر حقیقت را نمی‌توانید عنوان کنید از دروغ اجتناب کنید.
ناشناس۱۲۳۲۲۹۱۱۷:۲۲:۱۲ ۱۳۹۸/۹/۱۸
مگه هست ؟
ناشناس۱۲۳۲۳۶۵۱۸:۰۸:۰۵ ۱۳۹۸/۹/۱۸
جوانان باز؟ بابا جان مجلس جای جوان بازی و تجربه اندوزی نیست . بروید مدیرهای اجرائی را بقول خودتان از جوانان و افراد توانمند ( آنهم از دسته و گروه و جمعیت خودتان نه از قاطبه مردم ) انتخاب کنید.
محسن۱۲۳۲۳۹۰۱۸:۲۱:۴۰ ۱۳۹۸/۹/۱۸
همه کشورها به نوعی شورای نگهبان دارند؟؟! این واقعیت ندارد! ممکن است در معدودی کشورها چنین چیزی باشد اما در کشورهای دموکراتیک اصلا و ابدا چنین خبری نیست که در آن «صلاحیت افراد محرز نشود»! همه افراد صلاحیت دارند مگر خلافش ثابت شود. آن هم بنا به جرمهای مشخص مثلا دزدی و .. و حکم دادگاه مستقل و نه آن شکلی که شورای نگهبان عمل می‌کند و حتی طرف را بعد از تایید صلاحیت و انتخاب شدن، رد صلاحیت می‌کند! عزیزم عصر اینترنت است..
ناشناس۱۲۳۲۴۶۶۱۹:۳۴:۱۶ ۱۳۹۸/۹/۱۸
اگر مجلس مجلس رانت خوار مجلس عافیت طلب مجلس بی رمق مجلس بی مسؤلیت است نبودنش بهتر از بودنش است
ناشناس۱۲۳۲۴۸۴۱۹:۴۶:۴۱ ۱۳۹۸/۹/۱۸
عوضش برخی نمایندگان در استیضاح وزرا کلی کاسب می شوند و در راس امور قرار می گیرند البته امور خودشان
ناشناس۱۲۳۲۵۵۱۲۰:۲۸:۰۰ ۱۳۹۸/۹/۱۸
به این خاطر که از فیلتر مخصوص گذاشتن. فیلتر را بردارید درست میشه.
ناشناس۱۲۳۲۷۴۸۲۳:۳۴:۲۶ ۱۳۹۸/۹/۱۸
نمایندگانی که تمام اوقات حضورشان در مجلس به دورهمی و استفاده از موبایل میگذرد دیگر فرصتی ندارند که ( در راس امور ) باشند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. تصاویری از اجرای طرح عفاف و حجاب در تهران

  2. طرح عفاف و حجاب از امروز در تهران

  3. نظرات برگزیده مخاطبان الف: وضعیت حجاب، حاصل کم‌کاری چهل‌ساله است/ باید برای مبارزه با سگ‌های ولگرد فکری کرد

  4. نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی اقامه می‌شود

  5. این صدای اقتدار ایران است ...

  6. تنبیه متجاوز آغاز شد /حمله موشکی و پهپادی ایران به اسراییل

  7. نظر باباطاهر عریان درباره دلار !

  8. وحدت ملی با وعده صادق

  9. ارژنگ امیرفضلی و زندگی در شرایط سختِ تورنتو

  10. یک نکته قابل‌تامل در مورد توسعه قدرت نظامی ایران

  11. آنچه اسرائیل در مورد "وعده صادق" نمی گوید

  12. استخوانی در گلوی اسرائیل!

  13. دومین روز بزرگ تاریخ معاصر ایران

  14. آیت الله صدیقی: عذرخواهی می‌کنم که با غفلت و کم توجهی باعث هجمه به ملت ایران شدم

  15. کمی دیر نیست؟

  16. هیات علمی یا کارخانه چاپ مقاله !

  17. اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه در خصوص حمایت از رژیم صهیونیستی در فضای مجازی

  18. «برجام» در موزه تاریخ ؟!

  19. باهنر: نباید به اندازه تورم حقوق ها افزایش یابد/ ۹۰ درصد منتخبان وظایف مجلس را نمی‌دانند

  20. ۲ دلیل برای تشدید "گرانی" در ایران

  21. موجرانی که اجاره بهای زیادی بگیرند، جریمه می‌شوند

  22. حمایت افکار عمومی ایران از حمله به اسرائیل

  23. گانتس: زمان، مکان و شیوه پاسخ به ایران را خودمان تعیین می‌کنیم

  24. خاتمی: پاسخ ايران به جنايت اسرائيل مدبّرانه، شجاعانه، منطقی و قانونی بود

  25. هیچ گاه اعتراف نمی کند، چون...

آخرین عناوین