به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محققان می گویند باید میزان مصرف این محصولات به میزان 'کافی' باشد تا بتواند از بروز بیماری های مزمن جلوگیری کند.
به عنوان مثال در صورتی که زنان باردار به میزان متوسطی شیر مصرف کنند رشد وزن و قد و استخوان های جنین مناسب خواهد بود و آینده خوبی از نظر کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مزمن در انتظار اوست.
همچنین مصرف روزانه شیر و محصولات لبنی در افراد سالخورده از بروز بیماری های خستگی و ضعف مزمن و همچنین تحلیل عضلانی جلوگیری می کند.
محققان اسپانیایی با بررسی 14 مقاله درباره نقش شیر و لبنیات بر جلوگیری از ابتلا به بیماری های مزمن به این نتایج دست یافتند و مقاله خود را در شماره اخیر نشریه تازه های تغذیه Advances in Nutrition منتشر کردند.
این نشریه سومین نشریه مهم علمی جهان در حوزه تغذیه است.
پروفسور آنخل گیل Angel Gil و همکارانش در دانشگاه گرانادا و پروفسور روزا ام اورتگا Rosa M. Ortega از دانشگاه کامپوتنس مادرید در اسپانیا اعلام کردند این مقاله حاصل بررسی بر روی مقالات مختلف دانشگاه های اسپانیا، اروپا و آمریکا بوده است.
در این بررسی بر روی نتیجه مصرف محصولات لبنی بر جلوگیری از ابتلا به بیماری های مزمن همچون بیماری های قلبی عروقی، سندروم متابولیک، سرطان کولون یا مثانه و دیابت نوع دوم مطالعه شد.
شیر و محصولات لبنی حاوی مواد مغذی مختلف برای تامین پروتئین، کلسیم، منیزیوم، فسفر، پتاسیم، روی، سلنیوم و ویتامین آ و بی 12 و همچنین اسید پانتوتنیک هستند.
محققان می گویند در جهان امروز مصرف روزانه لبنیات در حال کاهش است و در بسیاری از کشورها از میزان توصیه شده نیز کمتر شده است.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان اسپانیایی امیدوارند این فراتحلیل، توجه جهانیان را به مصرف میزان کافی لبنیات جلب کند.