جلالی: اجازه ندادند برای بانکداری اسلامی طرح بدهیم/ برای حقوق‌های نجومی خواستیم طرح بدهیم، نوبخت گفت دست نگه‌دارید

گروه اقتصادی الف،   3980313027 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: مرکز پژوهش‌ها گزارش‌های خوبی را درباره مشکلات حوزه پولی، نقدینگی و موسسات مالی و اعتباری از قبل ارائه کرده و نسبت به آن هشدار داده‌ بود.

جلالی: اجازه ندادند برای بانکداری اسلامی طرح بدهیم/ برای حقوق‌های نجومی خواستیم طرح بدهیم، نوبخت گفت دست نگه‌دارید

کاظم جلالی نماینده مردم تهران و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نماینده‌ای است که سابقه چهار دوره حضور در خانه ملت را دارد و درباره عملکردش و نمره‌ای که به نمایندگی اش می‌دهد می‌گوید «مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید، طبیعتا هیچ کسی به خود نمره بد نمی‌دهد».

وی که ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی یکی از بازوان مجلس را برعهده دارد می‌گوید که همکارانش در این مرکز تلاشگر هستند، روحیه انقلابی دارند و از سال‌های گذشته و پیش از بزرگ شدن مشکلات بانکی همچون موسسات مالی و اعتباری به مسئولان مربوطه هشدار‌های لازم را داده بودند.

در ادامه گفت‌وگوی کاظم جلالی با باشگاه خبرنگاران جوان را می‌خوانید:

روند مجلس به شکلی است که برخی طرح های خوب با یک یا چند رای نتوانند به قانون تبدیل شوند

آقای جلالی اگر بخواهید به خودتان به عنوان یک نماینده نمره بدهید چه نمره‌ای خواهید داد؟

جلالی: «مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید»، طبیعتا هیچ کسی به خود نمره بد نمی‌دهد و ما می‌دانیم که قصور و تقصیراتمان در محضر ملت بزرگ ایران کم نیست و باید از آنها عذرخواهی کنیم، اما حداقل نیتمان این است که اقدامات موثری را برای کشور انجام دهیم، بنده بر بخشی از این رسالت در مرکز پژوهش‌ها که بازوی پژوهشی و مشورتی مجلس است متمرکز کرده‌ام تا خروجی این مرکز گزارش‌های خوبی باشد و ما بتوانیم در پیش نویس طرح‌ها و تنظیم لوایح به درستی عمل کنیم.

رهبر معظم انقلاب بزرگترین سرمایه را به مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعطا کرده اند و در خرداد ماه سال گذشته که نمایندگان و مسئولانه کشور به خدمت ایشان رفته بودند، فرمودند که اخبار خوبی از مرکز پژوهش‌ها به گوش می‌رسد و این ارگان به عنوان بازوی مشورتی مجلس به خوبی عمل می‌کند، ما در این بخش تمام توان و تلاش خود را به کار گرفته ایم تا بتوانیم به مردم ایران خدمت کنیم، همچنین همکارانی که در مرکز پژوهش‌ها مشغولند واقعاً تلاشگر و دارای روحیه انقلابی هستند. ما تمام همت‌مان این بود که هرچه در توان داریم انجام دهیم، اما همان طور که می‌دانید روند مجلس برمبنای تصمیم گیری دسته جمعی تربیت شده و گاهی با یک یا ۵ رای ممکن است یک طرح خوب نتواند به قانون تبدیل شود. دولت فعلی و دولت قبلی اجازه ندادند برای بانکداری اسلامی طرح بدهیم؛ گفتند خودمان لایحه داریم اما هیچ وقت ارائه نشد

مهمترین اقدامی که در مرکز پژوهش‌ها به ثمر رسید چه بود؟

جلالی: به عنوان مثال وقتی هنوز هیچ کسی حواسش آنقدر به بحران آب نبود مرکز پژوهش‌ها این موضوع را مطرح کرده و برای آن جلسات گسترده کارشناسی برگزار کرد که به این نحو هوشیاری از سال ۹۱ در کشور ایجاد شد. ۵۰ الی ۶۰ درصد کار‌های ما به جامعه عرضه نمی‌شود، بلکه به صورت طبقه بندی شده به مسئولان اجرایی کشور ارائه می‌شود به عنوان مثال در مباحث بانکی و پولی کشور مرکز پژوهش‌ها گزارش‌های خوبی را ارائه کرد و ما از ابتدا اخطار داده بودیم که چه زمانی ممکن است در حوزه پولی، نقدینگی و موسسات مالی و اعتباری مشکلاتی به وجود بیاید.

همچنین درباره اولویت‌های کشور در برهه‌های مختلف کار تحقیقاتی انجام داده ایم. به عنوان مثال بررسی قانون مالیات و بانکداری اسلامی و اصلاح آن مرکز پژوهش‌ها اقدامات گسترده‌ای انجام داد که از مجلس نهم بخش عمده‌ای از آن کلید خورده بود؛ چه دولت قبلی و چه دولت فعلی به ما گفتند که عجله نکنید و طرح ارائه ندهید چرا که ما خودمان برای این موضوع به مجلس لایحه می‌آوریم، اما تا کنون این کار را انجام نداده اند.

آقای نوبخت گفت دست نگه دارید، خودمان می‌دهیم

در مبحث اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری تلاش‌های بسیاری کرده ایم؛  بنده به خاطر دارم که در سالی که مبحث حقوق‌های نجومی مطرح شد آقای نوبخت با بنده تماس گرفتند و گفتند که فعلاً در این باره طرحی ارائه ندهید چرا که ما خودمان لایحه به مجلس خواهیم آورد، اما این روند متاسفانه خیلی طولانی شد. همچنین در مبحث اصلاح بودجه که مقام معظم رهبری به آن تأکید داشته اند و تا یک ماه دیگر مهلت ۴ ماهه آن تمام می‌شود از ساله ۹۱ الی ۹۰ دو طرح آن را نوشتیم که این طرح به مدت یک الی دو سال در کمیسیون بودجه باقی ماند و امیدواریم که به نتیجه برسد.

یکی از معضلات کشور همیشه این بوده که شرکت ملی نفت ایران اساسنامه نداشت و شورای نگهبان نیز در فصل بودجه این موضوع را مورد نقد قرار داده بود، اما ما اساسنامه این شرکت را نوشته و در مجلس به تصویب رساندیم البته چنین کار‌هایی بر عهده ما نیست و دولت برای آن باید لایحه ارائه دهد، اما به دلیل وجود خلاء در کشور ما خود را ملزم به انجام این موضوع دانستیم.

 اقدامات انتخاباتی نمایندگان در سال پایانی مجلس را نمی‌توان انکار کرد

در دیدار رهبری با دانشجویان این مبحث مطرح شد که ممکن است مجلس در سال آخر بیشتر به مباحث تبلیغاتی و انتخاباتی بپردازد، نظر شما در این رابطه چیست؟

جلالی: نمی‌توان این موضوع را انکار کرد، چرا که بالاخره نمایندگان می‌خواهند مدت زمان بیشتری در مجلس بوده و به کشور خدمت کنند. لذا تجربه چهار دوره قبل حضور بنده در مجلس این را نشان می‌دهد که سال آخر و مخصوصاً در نیمه دوم سال نمایندگان به مسئله انتخابات توجه بیشتری دارند، اما هیئت رئیسه مجلس و مرکز پژوهش‌ها همه همت خود را به کار می‌گیرند تا از کارآمدی مجلس در سال آخر کاسته نشود، ما در تلاش هستیم تا کار‌های مجلس یازدهم را تا قبل از شروع آن به اتمام برسانیم و امیدواریم که مجلس و نمایندگان با درک بالاتری از شرایط کشور تلاش کنند تا کار آمدی مجلس بیشتر شود.

روند اختصاص اعتبار به سیل زدگان از سوی دولت در چه مرحله ای قرار دارد؟

جلالی: می‌دانید که در بودجه پیش بینی شده که ۵ درصد برای حوادث غیر مترقبه در نظر گرفته شود، مقام معظم رهبری هم در نامه‌ای که حسن روحانی رئیس جمهور تقاضای برداشت دو میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای کمک به سیل زدگان داشتند، اعلام کردند که باید از راه‌ها و ظرفیت‌های قانونی استفاده شود.

در جلسه شورایعالی هماهنگی نیز همین مباحث مطرح شد و ما هم به عنوان مرکز پژوهش‌ها با همراهی سازمان برنامه و بودجه در مواردی که نیاز باشد کمک خواهیم کرد، اما دولت در حال انجام این مساله بوده و در حال تخصیص کمک به سیل است البته، چون سیل در ابتدای سال اتفاق افتاد و بودجه سال گذشته در بخش‌های جاری به اتمام رسیده بود و هم از طرفی بودجه سال جدید ابلاغ نشده بود گرفتاری‌های برای مسئولان ایجاد شد، اما با رهنمود‌های رهبر انقلاب و ظرفیت‌هایی که در بودجه وجود دارد این کار در حال انجام است.

 

دیدگاه کاربران

مصطفي۹۳۴۹۴۷۰۷:۰۰:۳۱ ۱۳۹۸/۳/۱۳
اينا كي هستند كه نمي ذارن حتي پژوهش هاي مجلس طرح بده؟!
ناشناس۹۳۴۹۵۷۰۷:۱۲:۲۴ ۱۳۹۸/۳/۱۳
سه نون اقتصادی کشور نوبخت نیلی نهاوندیان باید ممنوع الخروج و دستگیر و محاکمه شوند اینان خیانت های بزرگی به اقتصاد کشور کرده اند
رضایی۹۳۵۰۴۵۰۸:۴۸:۱۴ ۱۳۹۸/۳/۱۳
لطفا آقای جلالی به داد کارکنان مظلوم وزارت کار در استانها برسید ..... مسؤولان وزارت خودشون نجومی در ستااد میگیرن اما ما در شهرستانهانزدیک مقرری کمیته امداد دریافت میکنیم..
سعید۹۳۵۰۵۰۰۸:۵۱:۳۲ ۱۳۹۸/۳/۱۳
عجب شوخی جالبی، خوب بعنوان نماینده در صحن علنی مطرح میکردید حداقل تا مردم بدانند.
ناشناس۹۳۵۰۵۶۰۹:۰۰:۱۷ ۱۳۹۸/۳/۱۳
اين طرح بانكداري چيست كه رونمايي و عملي نمي شود؟ چرا ان را منتشر نمي كنيد؟
ناشناس۹۳۵۱۰۷۰۹:۳۱:۳۶ ۱۳۹۸/۳/۱۳
چرا باید مسئولی که مخالف بانکداری اسلامی و موافق حقوق های نجومی و برقراری عدالت هست به عنوان یک مسئول در یک کشور اسلامی به کار گرفته شود؟!!!!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین