مضرات غذاهای فرآوری شده برای سلامتی

گروه سلامت الف،   3980311093

متخصصان علوم تغذیه و سلامت در فرانسه و اسپانیا شواهد بیشتری ارائه کردند که نشان می‌دهد خوراکی‌های بیش از حد فرآوری شده به سلامتی آسیب می‌زنند.

مضرات غذاهای فرآوری شده برای سلامتی

به گزارش ایسنا، متخصصان در بررسی‌های پیشین خود تاکید کردند که مصرف میزان بالایی از مواد غذایی بیش از حد فرآوری شده برای سلامتی ضرر دارد. همچنین در دو بررسی که اخیرا انجام گرفته این موضوع تایید شده و شواهد بیشتری از ارتباط مصرف این نوع خوراکی‌ها با بیماری‌های قلبی-عروقی و تمامی عوامل مرگ و میر ارتباط دارد.

در مطالعات متعددی بر ارتباط بین مصرف بالای مواد غذایی بیش از حد فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به بیمای‌های مزمن اشاره شده‌است. سرطان، دیابت نوع دو، بیماری سلیاک و ام‌اس تنها بخشی از پیامد مصرف خوراکی‌های فرآوری شده هستند. همچنین در برخی از مطالعات آمده‌است مصرف این نوع مواد غذایی می‌تواند خطر مرگ زودهنگام را افزایش دهد.

اکنون، محققان در دو بررسی بر تاثیر منفی خوراکی‌های فرآوری شده روی سلامت فرد تاکید کردند. در یک مطالعه بر خطر مشکلات قلبی-عروقی تمرکز شده است و در دیگری خطر تمامی عوامل مرگ و میر مورد بررسی قرار گرفت.

گروهی از متخصصان فرانسوی ارتباط بین مصرف مواد غذایی بیش از حد فرآوری شده و خطر بیماری‌های قلبی-عروقی را مورد بررسی قرار دادند. در این آزمایش‌ها اطلاعات مربوط به ۱۰۵ هزار و ۱۵۹ بزرگسال با میانگین سنی ۴۳ سال که بیشتر زن بودند ارزیابی شد. همچنین از این افراد درخواست شد تا به پرسشنامه‌های مربوط به الگوهای تغذیه‌ای پاسخ دهند.

این تیم تحقیقاتی خوراکی‌های مصرفی شرکت‌کنندگان را بر اساس میزان فرآوری بودن تقسیم بندی کردند. خوراکی‌های بیش از حد فرآوری شده اغلب حاوی میزان بالاتری از مجموع چربی‌ها، چربی‌های اشباع شده، قند مازاد و نمک و حاوی میزان پایینی از ویتامین‌ها و فیبر خوراکی‌ هستند.

متخصصان فرانسوی وضعیت سلامت این افراد را برای مدت ۱۰ سال تحت کنترل قرار دادند و مشاهده کردند به ازای هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف مواد غذایی بیش از حد فرآوری شده، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی حدود ۱۲ درصد بیشتر می‌شود.

همچنین گروهی از محققان اسپانیایی در مطالعه دیگری ارتباط بین مصرف این نوع مواد غذایی را با خطر مرگ و میر ناشی از هر عاملی بررسی کردند. این محققان اطلاعات ۱۹ هزار و ۸۹۹ بزرگسال را که ۱۲ هزار و ۱۱۳ نفر از آنان زن بودند مورد مطالعه قرار دادند. علاوه بر این، نوع مواد غذایی مصرفی آنان برای مدت زمان ۱۰ سال تحت کنترل قرار گرفت.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، در این مطالعه مشخص شد افرادی که در طول روز بیش از چهار وعده از خوراکی های بیش از حد فرآوری شده مصرف می‌کنند، ۶۲ درصد بیشتر احتمال دارد بر اثر امراض مختلف جان خود را از دست بدهند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

آخرین عناوین