میزان نمک مصرفی روزانه هر فرد چقدر باید باشد؟

گروه سلامت الف،   3980231123

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نمک به مقدار محدود مورد نیاز بدن است و باید حتما مصرف شود.

میزان نمک مصرفی روزانه هر فرد چقدر باید باشد؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه مصرف بی رویه نمک، یکی از دلایل اصلی ابتلا به فشار خون بالا به شمار می‌رود، درخصوص توصیه‌های کاربردی مصرف صحیح نمک، اظهار کرد: نمک، یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کارکرد صحیح عضلات در بدن محسوب می‌شود. در حال حاضر، مصرف نمک به خصوص در غذا‌های آماده و فست فودها، در کشور ما بسیار بالاست.

وی با تاکید براینکه استاندارد مصرف نمک، حداکثر ۲ تا ۳ گرم در روز است، افزود: این در حالی است که مصرف نمک در کشور ما در حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است.

عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد نمک و غذا‌های شور، یکی از عوامل موثر در افزایش فشارخون و بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است، تصریح کرد: در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه‌ها هم سالم و دارای عملکرد خوب باشند، نمک مازاد بر نیاز بدن به راحتی از راه کلیه‌ها و از طریق ادرار دفع می‌شود. اما در صورت اختلال در کارکرد کلیه‌ها یا یکی از سیستم‌های مربوط به دفع نمک اضافی بدن، نمک مصرفی اضافی موجب تجمع آب در بدن می‌شود که نتیجه آن، ورم عمومی و یا در قسمت‌هایی از بدن خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نمک به مقدار محدود مورد نیاز بدن است و باید حتما مصرف شود؛ برای مثال، در هنگام اسهال، استفراغ و یا فعالیت شدید بدنی در گرما با مصرف کمی نمک می‌توان املاح از دست رفته را جبران کرد. همچنین، برای ساخته شدن اسید معده نیز نمک لازم است. وقتی اسید معده کم شود، هضم غذا به خوبی صورت نمی‌گیرد. همچنین میکروب‌های مضر در معده و سیستم گوارش رشد می‌کند.

وی بیان کرد: در بسیاری از دستورات اسلامی بر مصرف مقدار خیلی کم نمک در افراد کاملا سالم قبل و بعد از غذا تاکید شده است. نمک می‌تواند موجب افزایش ترشحات بزاق دهان و شیره‌های گوارشی شود و در نتیجه به هضم بهتر غذا به ویژه مواد نشاسته‌ای کمک کند.

عبداللهی درخصوص نکات تغذیه‌ای مرتبط با نمک برای پیشگیری از فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی، اظهار کرد: در هنگام طبخ غذا باید از مقادیر اندک نمک استفاده شود، بهتر است، سرسفره از نمکدان استفاده نشود، غذا‌های کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی را محدود شود.

وی افزود: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذا‌ها به جای نمک، از سبزی‌های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید استفاده شده و تا حد امکان، مصرف غذا‌های شور مانند، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس محدود شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می‌رود، دارای مقدار زیادی سدیم است، ادامه داد: در افرادی که به علت ابتلا به بیماری، محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف جوش شیرین هم باید بسیار محدود شده یا قطع شود.

وی عنوان کرد: همواره باید به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و قید عبارت تصفیه شده بر روی بسته بندی نمک دقت شود.

عبداللهی درخصوص مصرف نمک یددار تصفیه شده نیز گفت: نمک تصفیه، نمکی کاملا بهداشتی است که ناخالصی‌های آن حذف شده و توصیه می‌شود، نمک مصرفی مردم، از نوع ید دار و تصفیه شده باشد. نمک‌های تصفیه شده یددار، به دلیل خلوص بالا، میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می‌کنند.

وی یادآوری کرد: نگهداری وذخیره نمودن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می‌شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه‌ای رنگی نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن تا حد امکان حفظ شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: وجود ناخالصی‌ها در نمک خصوصا در افرادی که سابقه بیماری‌های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی‌های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی ممانعت از جذب آهن می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود، نمک به مقدار کم مصرف شده و همان مقدار کم نیز نمک تصفیه شده یددار باشد.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. نظرات برگزیده مخاطبان الف: باید نگران دوقطبی حجاب در جامعه باشیم/ امربه معروف و نهی از منکر شرایط و مراتب دارد/ در ایران با یک جامعه یکدست و یکرنگ مواجه نیستیم

  2. فایل صوتی لو رفته از «عبدالله مهتدی» درباره آرزوی تجزیه ایران

  3. سکوت عقل و فریاد هشتگ ها!

  4. تنها راه پیش پای اقتصاد ایران

  5. بیانیه حوزه علمیه امام خمینی (ره) درباره حواشی انتقال مالکیت یک باغ به آیت‌الله صدیقی

  6. فقر، بزرگی ما را می‌بلعد!

  7. پیشنهاد عجیب افزایش ۲۲درصدی دستمزد کارگران برای ۱۴۰۳ از سوی وزیر کار

  8. پاسخ روابط عمومی مجلس به علم‌الهدی درباره لایحه حجاب/ آیا نیکزاد با قالیباف رقابت می‌کند؟/ روایت کیهان از فایل صوتی جدید ظریف

  9. درخواست صدیقی از دادستانی درباره زمین‌خواری در ازگل/ واکنش دولت به شایعه برکناری مخبر

  10. دیر اما قابل‌توجه ...

  11. هدف قراردادن کشتی اسرائیلی و ناوشکن آمریکایی توسط ارتش یمن

  12. به زودی در این زمین مسکن ملی احداث می شود !

  13. تمجید «عبدالحمید» از حکومت طالبان!

  14. دستگیری عاملان انتشار فیلم درمانگاه قم | نخستین اعترافات متهمان

  15. انتقاد روزنامه دولت از زیباکلام/ پیش‌بینی علی مطهری از فراکسیون‌های مجلس آینده

  16. آزمونی بزرگ برای دولت رئیسی

  17. قبور لاکچری

  18. المیرای ۷ ساله کجاست؟!

  19. تورم نقطه به نقطه نسبت به اول سال ۲۲ درصد کم شد/ رشد اقتصادی به ۴.۵ درصد رسید

  20. پشت پرده ادعای جدید گروه «هفت» علیه ایران چیست؟

  21. حکایت چرخی که هزاران بار اختراع می شود!..

  22. آخرین وضعیت مذاکره نمایندگان کارگری و کارفرمایی

  23. افشاگری، تایید و واکنش‌ها

  24. یمنی ها فراتر از تصور !

  25. واکنش صدیقی به موضوع زمین‌خواری در حوزه‌علمیه ازگل: امضا‌یم جعل شده؛ دادستان ورود کند

آخرین عناوین