کجای ‌جهان ‌یک خانه را ماهانه ۴۰ هزار تومان ‌اجاره می‌دهند؟

گروه اقتصادی الف،   3980213046 ۱۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: عنوان شده حق مسکن رشد ۱۰۰ درصدی داشته و به عدد ۴۰ هزار تومان رسیده حالا شما بگویید کجای این جهان هستی یک خانه را ماهیانه ۴۰ هزار تومان به شما اجاره می‌دهند؟.

کجای ‌جهان ‌یک خانه را ماهانه ۴۰ هزار تومان ‌اجاره می‌دهند؟

به گزارش تسنیم ، علت اصلی نامگذاری روز کارگر در اصل پوشش دادن خواسته‌های کارگرانی است که برای رسیدن به حقوق کاری خود تلاش می‌کنند اما اکنون کارگران در آستانه این روز به تنها چیزی که فکر می‌کنند «معیشت» است.

کارگران از اواخر بهار سال گذشته در ایران  وضعیت بسیار سختی را می‌گذرانند و همه ما در این زمینه سخن‌هایی را شنیده‌ایم و یا تا حدودی با این مشکلات دست و پنجه نرم کرده‌ایم.

مشکلات کارگران از شروع امسال با افزایش دوباره قیمت‌ها دوچندان شده و افزایش حقوقی که در پایان سال 97 برای آنها مصوب شد نتوانست مشکلات آنها را برطرف کند کما اینکه ما شاهد این هستیم این قشر تنها به گذران زندگی فکر می‌کنند بدون اینکه به فکر ابعاد دیگر زندگی باشند.

خبرنگار خبرگزاری تسنیم در خراسان رضوی گفت‌وگویی با دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران داشته که مشروح آن در زیر آمده است.

هادی ابوی اظهار می‌کند: ‌در ارتباط با دستمزد و بسیاری از حقوق دیگر کارگران، نگرانی‌هایی داریم اما باید این را در نظر گرفت که کارگران انسان‌های خویشتنداری بوده و موقعیت را درک می‌کنند و علیرغم اینکه واقعا در مشقت هستند و میزان حقوق و نبود امنیت شغلی مشکلاتی را برای آنها به وجود آورده اما به هر جهت پذیرفته‌اند که با همین میزان حقوق به هر ترتیبی زندگی خود را مدیریت کنند.

وی تأکید می‌کند: این پذیرش به هیچ عنوان به این معنی نیست که از امنیت شغلی و دریافتی کارگران به عنوان حقوق رضایت وجود دارد؛ این مسئله را هم خود کارگران و هم نمایندگان آنها بارها بیان کرده‌اند اما از طرف دیگر وضعیت کارفرما را هم درک می‌کنیم و توقع و انتظار ما این است که هم اکنون که وضعیت سخت است و ما سازش می‌کنیم ؛ در زمان اتمام سختی‌ها کارگران فراموش نشوند و عقب افتادگی آن جبران شده و فاصله بین میزان دستمزد و هزینه واقعی معیشت از بین برود.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به افزایش صددرصدی حق مسکن کارگران، خاطرنشان می‌کند: رقم حق مسکن به میزان نیست که بخواهیم در مورد آن بحث کنیم سابق بر این هم در مورد اقلام مصرفی و هم در مورد حق مسکن چانه‌زنی‌هایی را انجام داده‌ایم اما این ارقام آن قدر پایین است که برای کارگران سود زیادی ندارد.

بیشتر بخوانیدروایت تسنیم از درد ودل‌ کارگران در گناباد؛ "قراردادها و برگه‌های سفید امضا" ترکه‌ای بر بالای سر کارگران‌
شهرکرد| «اخراج» کابوس هر شب کارگران; وعده‌های پوچ برای بازگشت به کار کارگران اخراجی
چرا دشمنان بر نارضایتی‌‌ کارگران تمرکز کرده‌اند؟
ابوی ادامه می‌دهد: عنوان شده حق مسکن رشد صددرصدی داشته و به عدد 40 هزار تومان رسیده حالا شما بگویید کجای این جهان هستی یک خانه را ماهیانه 40 هزار تومان به شما اجاره می‌دهند؟ یا حتی این 40 هزار تومان چند درصد از اجاره بها است؟ در واقع باید گفت که این مبلغ توهین‌آمیز است اما چون در جدول وجود دارد و جزو آنالیزها به حساب آمده و اعلام می‌شود.

وی با بیان اینکه برخی این ادعا را دارند که افزایش حقوق کارگران سبب به وجود آمدن مشکلات برای واحدهای تولیدی می‌شود، تصریح می‌کند: ما در هفته کارگر آمادگی این را داریم که با هر کسی که ادعا دارد افزایش حقوق کارگران تورم‌زا است و سبب تعطیلی واحدهای تولیدی می‌شود وارد مناظره و بحث شویم و به گفته‌های این افراد پاسخ دهیم که این چنین نیست؛ در واقع این هفته زمانی است که این آمادگی به وجود می‌آید که در مورد قانون کار بحث و گفت‌وگو شود.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ادامه می‌دهد: ما هم می‌توانیم اثبات کنیم که همین قانون کار، قانون حداقلی است که بخش عمده آن اجرا نشده و بخش رفاهی آن هم به هیچ وجه به اجرا درنیامده و کارگران عقب‌افتادگی زیادی در مورد بحث معیشت و رفاهی دارند و مطالبات آنها در این زمینه کاملا به حق است و این دینی است که به گردن کارفرمایان قرار داشته و امیدواریم که این دیون را پرداخت کنند و حالا که این دیون همچنان باقی مانده مطرح کردن این نوع از بحث‌ها در مورد میزان حقوق کارگران به گونه‌ای ناسپاسی است.

ابوی در پاسخ به این پرسش که نقش دولت را در حوزه معیشت کارگران چگونه می‌بینید، عنوان می‌کند: دولت تنظیم کننده روابط کار است؛ ما گروه‌های کارفرمایی و کارگری هستیم و طبیعی است که کارگران خواهان افزایش حقوق و کارفرمایان خواهان کاهش حقوق باشند اما دولت باید در این زمینه نقش تنظیم‌کنندگی روابط بین آنها را داشته باشد دولت هم نمی‌تواند در این وضعیت این وظیفه را به خوبی انجام دهند.

وی ادامه می‌دهد: اضطراری در وضعیت اقتصادی به وجود آمده زیرا بعد از افزایش قیمت دلار، قیمت‌ها افزایش چشمگیری داشت و برخی از اقلام مورد نیاز کارگران تا 4 برابر افزایش داشت و برای تمام بنگاه‌های اقتصادی از تولیدی تا خدماتی مشکلات زیادی به وجود آمد؛ اما حقوق کارگر نه تنها در آن سال اضافه نشد بلکه در تعیین دستمزد برای سال بعد از آن با تمام بخش‌های مختلف در نهایت حدود 30 درصد افزایش داشته و این میزان جوابگوی هزینه‌ها نیست و حتی همین عقب افتادگی درآمدی در سال قبل را نیز جبران نمی‌کند.

ابوی عنوان می‌کند: ما به این مسئله که علت بالا رفتن اقلام چه چیز بوده کاری نداریم و اینکه ارتباط با دلار و یا سایر مؤلفه‌های اقتصادی دارد یا خیر محل بحث ما نیست اما به هر حال این اقلام در سفره کارگران وجود داشته و شاهد هستیم که امسال نیز قیمت آنها بالا رفته؛ همین حالا هزینه حمل و نقل در بسیاری از شهرها بسیار بالا رفته؛ در شهر مشهد بلیت حمل و نقل به صورت میانگین، هزار تومان است؛ یک کارگر صنفی که روزی 2 بار بین محل کار و خانه خود تردد می‌کند و در هر مسیر حداقل 2 اتوبوس باید عوض کند ماهانه باید 240 هزار تومان برای رفت و آمد خود با اتوبوس به محل کار کنار بگذارد و کمتر از این هزینه هم امکان ندارد.

وی تأکید می‌کند: این، کوچک‌ترین هزینه یک خانواده است که تا این حد بالا رفته؛ با این وضعیت این میزان افزایش حقوقی که امسال رخ داده به هیچ عنوان نمی‌تواند جوابگوی نیازهای آنها باشد و دوباره بعد از سال جدید قیمت‌ها رشد خود را داشت و میزان افزایش حقوق را بلعید و کارگر چیزی برایش نماند که بتواند مشکلات قبلی را جبران کند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تأکید بر اینکه کارگران به اندازه کافی تازیانه و چوب مشکلات اقتصادی کارفرما، وضعیت تولید و حتی تحریم‌ها را خورده‌اند، خاطرنشان می‌کند: تمام این مشکلات در ابتدا برای کارگران مشکل ایجاد می‌کند و به همین علت نیاز است که ما حرف کارگران را بشنویم و از شعار بیرون بیاییم و یک کار عملی برای کارگران انجام بدهیم به عنوان مثال برای معیشت، مسکن، رفاهیات و سایر موارد اقداماتی انجام شود.

ابوی بیان می‌کند: شهرداری می‌تواند کارتی ویژه کارگران صادر کند که این افراد در زمان استفاده از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، مترو و سایر موارد رایگان استفاده کنند؛ مطمئنا هیچ کدام از امور شهرداری با این مبالغ مختل نمی‌شود و با اینکه این همه واحدهای خالی و فاقد متقاضی در استان خراسان رضوی وجود دارد می‌توانند همین‌ها را به صورت اقساط بلند مدت در اختیار کارگران قرار دهند.

دیدگاه کاربران

مصطفي۸۸۵۱۸۷۱۱:۴۱:۵۶ ۱۳۹۸/۲/۱۳
اگر ايشون فكر ميكنه كه مسئول گراني ها توليد كننده است و افزايش حقوق ها رو توصيه ميكنن بعنوان يك توليد كننده ميگم همين چند تا اشتغال هم از بين ميره ماها هم نميتونيم با اين اقتصاد فچل بيشتر از اين پرداخت كنيم و مجبوريم دائم نيروي كار رو كمتر كنيم
نبی۸۸۵۱۹۵۱۱:۴۶:۲۷ ۱۳۹۸/۲/۱۳
خط فقر شده زیر ۱۵ م در ماه که فقط پزشکان فقیر نیستند.
ناشناس۸۸۵۴۵۵۱۴:۵۴:۴۲ ۱۳۹۸/۲/۱۳
پزشکان؟بنگاهی و ارایشگر زنان و برخی بازاریان ماهی ۱۰۰ تومن درامد دارن.پزشکان بجز ۱ درصد جراح بالا شهر تهران بقیه ماهی ۱۰ تومن درامد هم ندارن.
محمد عوام۸۸۵۲۲۱۱۱:۵۸:۵۱ ۱۳۹۸/۲/۱۳
مگر کارفرما مسئول تهیه مسکن برای کارگر است؟ کجای دنیا همه مسایل رفاهی کارگر بر عهده کارفرما است؟ اصولا در همه جای دنیا کافرما فقط نیروی کار کارگر را استخدام میکند و مسئولیت دیگری ندارد! دولت اگر میخواهد رفاه کارگران را تامین کند بهتر است از محل خودش و تامین اجتماعی این کار را انجام دهد نه از جیب کارفرما!
ناشناس۸۸۵۲۳۷۱۲:۰۸:۳۰ ۱۳۹۸/۲/۱۳
نگران نباشید خودشان هم می داننو اما مابقی خرج ارمانگرایی در سیاست خارجی شده است!
ناشناس۸۸۵۲۹۷۱۲:۵۳:۲۰ ۱۳۹۸/۲/۱۳
همین حداقل ها را هم بعضی کارفرما ها نمیدهند وفقط حقوق ثابت پرداخت میشود
ناشناس۸۸۵۳۱۵۱۳:۱۱:۲۴ ۱۳۹۸/۲/۱۳
دولت عملاً مردم را گذاشته سر کار .
ناشناس۸۸۵۳۷۳۱۴:۰۰:۳۲ ۱۳۹۸/۲/۱۳
هیچ جای دنیا به کارگر، حق مسکن نمی دهند...در کشورهای سرمایه داری یک عده سرمایه دار برای اقشار کم درآمد مسکن اجاره ای نود و نه ساله می سازند..زن و مرد کار می کنند تا بتوانند مخارج زندگی را فراهم کنند..آیا کسانی که به کم بودن حق مسکن کارگران اعتراض دارند، حاضرند بر روی اقلامی که می خرند، مالیات برای حق مسکن کارگران گرفته شود؟ قطعا نه!!
حسن۸۸۵۴۴۸۱۴:۵۱:۳۵ ۱۳۹۸/۲/۱۳
روحانی مچکریم !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
موسي۸۸۵۶۳۲۱۷:۰۱:۱۱ ۱۳۹۸/۲/۱۳
مثل بيست سال قبل روسيه سعي كنيم با شرايط كنار بيائيم و قيمتهاي فروش ، توليد ، پرداختهاي حقوق ها ، همه هزينه ها و........ در يك پريود ٥ ساله و با برنامه ريزي درست به سطح نرخ هاي جهاني نزديك كنيم باور كنيم كه نميشود بزور توليد كننده و كشاورز رو وادار كرد به دلار توليد و كشت كنه ولي به ريال بفروشه اين جوري الان همه اذيت هستيم توليد كننده ، كشاورز ، خادم ، كارگر وكارمند و.... علت اصلي هم هدم هماهنگي قيمتهاست
ناشناس۸۸۵۸۶۹۲۰:۴۴:۰۲ ۱۳۹۸/۲/۱۳
در صورتیکه قیمت مسکن به صورت افسار کسیخته در چرخه سفته بازی نیفتاده بود ما الان بیش از 2/5 میلیون واحد مسکونی خالی که منتظر باشن بیشتر به قیمت نجومی مسکن دامن بزنند نداشتیم . واقعا تصور کنید چه حجمی از پول و سرمایه مردم توی این گچ و اجر و سیمان شیشه و ........حبس شده بعد فریاد واویلا سر میدهیم که نقدینگی در گردش برای تولید نداریم . وزارت راه و شهر سازی و سازمان امور مالیاتی و وزارت دارائی و سازمان برنامه ریزی و بودجه باید شفاف در مورد عدم اجرائ اخذ مالیات از خانه های خالی را بصورت عمومی به مردم اطلاع رسانی کنند .
حامد۸۸۶۰۳۳۲۳:۴۷:۵۲ ۱۳۹۸/۲/۱۳
حق اوقات فراغت فرزندان (فرزندانش خود فرزندانی دارند و آدم بزرگ بوده و بعضا نماینده مجلس هستند!) رئیس اسبق صندوق توسعه ی ملی در حد 700 برابر حق مسکن یک کارگر بود
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  19. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  20. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  21. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  22. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  23. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  24. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

  25. گزارش سازمان برنامه از کاهش تورم سالانه: وارد کانال ۳۰ درصد شدیم

آخرین عناوین