۹ نکته در تحلیل سال ۹۷؛ از جنگ تمام عیار اقتصادی تا جریانی که نسخه سازش پیچید/ امروز باید جوابگو باشند

حسام الدین برومند،   3971228022 ۲۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
۹ نکته در تحلیل سال ۹۷؛ از جنگ تمام عیار اقتصادی تا جریانی که نسخه سازش پیچید/ امروز باید جوابگو باشند

سال ۱۳۹۷ در پهنه سیاسی کشور یک سال ویژه و پررویداد بود که با توجه به آنکه چهل سالگی انقلاب اسلامی در آن رقم می خورد از همان ابتدا متفاوت تر از سالهای قبل به نظر می رسید.

دشمن نیز از همان روزهای نخستِ سالی که گذشت به صورت عیان و نمایان برنامه خود برای مواجهه با جمهوری اسلامی را به صحنه آورد. تیپ ها و شخصیت هایی مانند جان بولتون و رودی جولیانی رجز سردادند که آمریکا ضربه آخر را به جمهوری اسلامی خواهد زد و این نظام، جشن چهل سالگی خود را نخواهد دید. در ادامه هم دولت ترامپ از برجام خارج شد (اردیبهشت۹۷) و خبر از بی سابقه ترین تحریم های تاریخ بشر علیه ایران دادند.

این سناریوی دشمن در جنگ تمام عیار اقتصادی ضدایرانی  اضلاع دیگری هم داشت:

۱- عملیات روانی و رسانه ای سنگینی مبنی بر به بن بست رسیدن جمهوری اسلامی

 ۲- تلاش برای ایجاد شورش و ناامنی در کشور

۳- تحمیل مذاکره به ایران به بهانه رفع مشکلات برجام برای مهار قدرت و نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی

۴- فشار حقوق بشری

۵- تضعیف مقاومت در منطقه

۶- بکارگیری عربستان و دوشیدن سعودی برای اقدامات ضدایرانی

۷- نقش مرموز و ضدایرانی فرانسه در کانال روابط با اروپا و ...

اکنون درپایان سالی که گذشت باید دید نقشه دشمن و رجزها و بلوف های او تا چه مقدار به پیش رفته است و واقعیت های میدانی ناظر بر چیست؟ چند نکته به اختصار قابل اعتناست.

یکم-اصلی ترین ابزار و حربه دشمن، تحریم ها بوده که به قول خودشان بی سابقه ترین آن را در سال ۹۷به میدان آوردند ولی طرفی نبستند، چرا؟ چون جانمایه و ستون فقرات پروژه تحریم ها، صفرکردن صادرات نفت ایران بود که به شکست انجامید و در همین سالی که گذشت مجبور شدند هشت کشور بزرگ را از تحریم نفتی ایران معاف کنند.

دو- عملیات روانی و رسانه ای دشمن مبنی بر پمپاژ یاس و ناامیدی درکشور در پی تشدید تحریم های ضدایرانی هم کارگر نیفتاد و این خود دوعلت داشت: یکی روشنگری های رهبرحکیم انقلاب در بزنگاه های مختلف که نقشه دشمن را لو دادند و حریف را آچمز کردند از جمله سوزاندن خط دشمن در برجام موشکی و منطقه ای. و دیگری هوشیاری و بصیرت آحاد مردم که قله آن در راهپیمایی تاریخی و تماشایی ۲۲ بهمن ۹۷ به نمایش در آمد و مردم با تفکیک مشکلات اقتصادی وکوتاهی دستگاه های اجرایی از اصل نظام، پای آرمانها و ارزشها ایستادند و با حضور میلیونی شان ثابت کردند مهم ترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی هستند.

سوم-دشمن می پنداشت با فشار بی سابقه ترین تحریم ها و حتی در ادامه با آنچه که "فشار فراتحریمی"، نامید، می تواند پروژه ناامنی اقتصادی و حتی شورش اقتصادی را کلید بزند ولی باز هم ناکام ماند و نتوانست سناریوی اعتراضات اقتصادی در دی سال ۹۶ را تکرار و یا در قالبی دیگر عملیاتی نماید.

چهارم- به موازات جنگ اقتصادی، دشمن تلاش کرد تا به بهانه برجام و رفع مشکلات اجرایی آن، مذاکراتی را با هدف مهار قدرت و نفوذ منطقه ای ایران اسلامی به ما تحمیل کند ولی محاسبات او غلط از آب در آمد؛ همچنانکه در مقطعی می خواستند از تهدیدات نظامی هم کمک بگیرند ولی کارساز نبود و این هشدار رهبر انقلاب محقق شد که: "جنگ نخواهد شد؛ مذاکره نخواهیم کرد"(۲۲ مرداد ۹۷)

پنجم-آمریکایی ها با انتصاب برایان هوک به عنوان مسئول گروه اقدام علیه ایران، فرمان سناریوهای حقوق بشری بر ضد کشورمان را به او سپردند. در امتداد این مساله جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران نیز در سال 97، دو گزارش حقوق بشری علیه ما با دیکته آمریکا منتشر کرد. همچنین تحریم های حقوق بشری از سوی اتحادیه اروپا هم علیه جمهوری اسلامی در سالی که گذشت تمدید شد ولی با همه این تحرکات طرفی نبستند و بومرنگ حقوق بشری به متحد آمریکاییها اصابت کرد  و آن رسوایی بزرگ سعودی در قضیه خاشقجی بود. 

ششم- پمپئو که به نوعی فرمانده اتاق فکر دشمن برای اجرایی شدن نقشه های آمریکا علیه ایران در سال ۹۷ بود تا به اصطلاح جشن چهل سالگی در ۲۲ بهمن برگزار نشود، در نهایت به عکس یادگاری با یک خبرنگار درجه دو اپوزیسیون بسنده کرد!

هفتم-پس از بیست و دوم بهمن ماه سالی که گذشت، دشمن در آخرین کمینگاه خود اجلاس ورشو را برای تشکیل ائتلاف گسترده به اصطلاح جهانی علیه ایران اسلامی برگزار کرد و باز هم بصورت مفتضحانه ای شکست خورد؛ بطوریکه پس از این اجلاس، از دستور کار اصلی آن هم عقب نشینی کردند و مدعی شدند موضوع اجلاس ورشو، ایران نبوده است! 

هشتم- دشمن نه تنها در مواجهه با ایران شکست خورد بلکه شکست بزرگتری در منطقه خورد. حضور بشار اسد در تهران، قدرت و ثبات جمهوری اسلامی را به رخ همگان کشید. پیام های این حضور، سیلی محکمی بر گونه شیطان بزرگ بود. همچنانکه خروج فرارگونه آمریکا از سوریه، نشان از ضرب شست مقاومت و جمهوری اسلامی بوده است. ترامپ هم خاطره سفر به عراق با چراغ خاموش را فراموش نخواهد کرد.

نهم- و بالاخره باید گفت؛ سال ۹۷، سال شکست آمریکا و اذناب او در برابر جمهوری اسلامی بود و بار دیگر ثابت شد آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

مشکل اصلی کشور، مشکلات اقتصادی است و راه حل آن بازگشت به ظرفیت های داخلی است. جریانی که نسخه سازش در سیاست خارجی پیچید و وعده داد که با این مدل، ساز اقتصاد کوک خواهد شد، امروز باید جوابگو باشد؛ چراکه خروجی این نسخه، بحرانی کردن معیشت مردم بوده است. این تفکر و مدل سیاست ورزی در کشور باید اصلاح شود و در این صورت است که در گام دوم انقلاب، پیروزی ها و پیشرفت های بزرگ تری رقم خواهد خورد؛ ان شاءالله. 

منبع: حمایت

دیدگاه کاربران

ناشناس۸۲۶۷۴۸۰۷:۴۱:۲۸ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
کساینکه با تعامل با دنیا مخالفند باید پاسخگو وضع موجود باشند.
ناشناس۸۲۶۹۲۲۰۹:۵۵:۵۴ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
کسانی که از خودکفایی و اعتماد به توان داخلی غافلند باید پاسخگوی وضع موجود باشند. تا زمانی که در داخل قدرتمند نباشیم با احترام با ما تعامل نمی کنند.
ناشناس۸۲۷۰۷۰۱۱:۳۶:۳۷ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
اعتبار تنها به داشتن قدرت و توانمندی نیست.
ناشناس۸۲۷۱۷۰۱۲:۳۶:۴۰ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
اعتماد به توان داخلی در سایه تاراندن نخبگان و نبود تکنولوژی و ارتباط با دنیا افسانه است
ناشناس۸۲۷۵۵۱۱۸:۲۱:۵۳ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
طلبکار هم شدند ارباب ژن خوب!؟
ناشناس۸۲۶۹۷۳۱۰:۳۲:۱۶ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
آقا زاده ها و ژن های خوب در آمریکا و کانادا و اروپا و لواسان صفا می کنند ، اما مردم باید کمرشان زیر مشکلات خورد شده خرج آنها را بپردازند. همیشه این مردم عادی هستند که وظیفه تحمل سختی و مبارزه را دارند.
ناشناس۸۲۷۳۹۰۱۵:۱۷:۳۸ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
عمده مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت دولته و به عوامل خارجی مربوط نیست .
ناشناس۸۲۶۷۵۱۰۷:۴۲:۲۲ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
آنانی که چوب لای چرخ دولت می اندازند مقصر هستند.
ناشناس۸۲۷۳۹۳۱۵:۱۹:۰۷ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
آنهایی که چشم بسته و بدون تحقیق و مطالعه رای می دهند مقصر وضع موجود هستن ولاغیر.
ناشناس۸۲۶۷۵۲۰۷:۴۵:۰۱ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
خود کرده را تدبیر نیست
ناشناس۸۲۶۷۵۷۰۷:۴۷:۱۱ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
با شعار دادن نمی توان در قرن 21 زندگی کرد.
ناشناس۸۲۶۷۶۰۰۷:۴۸:۵۸ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
اگر آمریکا و دشمن نبود ، ما چه بهانه ای برای اشتباهات و ندانم کاریهایمان داشتیم؟؟
ناشناس۸۲۷۲۳۷۱۳:۳۴:۵۵ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
خوبه که هستند!!!
ناشناس۸۲۶۷۶۲۰۷:۵۰:۱۴ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
عاقبت افراط و تفریط چیزی جز زیان، تخریب و نابودی نیست.
ناشناس۸۲۶۷۸۰۰۸:۰۴:۴۱ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
چرا مغلطه میکنید کمر مردم زیر فشارهای اقتصادی شکسته است.
ناشناس۸۲۶۷۸۴۰۸:۰۸:۰۲ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
من حرفی ندارم شما فقط به این مقاله که در همین سایت درج شده رجوع بفرمایید. https://www.alef.ir/news/3971227003.html
ناشناس۸۲۶۸۵۴۰۹:۰۶:۱۱ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
آیا نویسنده واقعا در این دنیا زندگی می کند؟ آدرس کوچتونو لطف کنید ما هم بیاییم همسایه شما بشیم
رضا۸۲۶۹۲۶۰۹:۵۷:۵۳ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
مطالب خوبی بود و تا اندازه ای واقعی، اما آیا رهبری جنگ با آمریکا را پیشنهاد کرده اند ؟ مفهوم سازش با دشمن یعنی چه؟یا اختلاسگران و دزدان بیت المال بی گناهند ؟ آنچه مربوط به ضعف و ناتوانی ماست، باید بر طرف شود. استکبار به پشتوانه این نقاط ضعف هاست که می تواند ملتی را به بند بکشد.قوانین ناکارآمد رابطه بجای ضابطه رانت قدرت و اطلاعات و ...باید کنار گذاشته شود.
پورامینی۸۲۷۲۰۵۱۳:۱۲:۰۶ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
موضوعی از مسیولین وزارت کار مطرح شد مبنی براینکه در صد بالایی از بنگاه های خرد کوچک ومتوسط با حمایت واتصال به شبکه ای کسب وکار قابلیت ورود بازار های منطقه ای ورونق در این حوزه را دارد انچه باید اضافه کنم این است که این طرح لازم است با تقویت پول ملی از سوی بانک مرکزی مورد پشتیبانی قرار گیرد وفعالان اقتصادی ارز حاصل صادرات را به بانک مرکزی تحویل بدهند ونرخ ارز از مقدار فعلی کاهش یابد بطور کلی ارتباط با خارج براساس منافع مشترک ودر شرایط برابر ضروری است
پورامینی۸۲۷۴۴۲۱۵:۵۵:۱۱ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
الان وزارت صنعت اعلام کرده برای واردات ماشین سواری از خارج مجوز صادر میکند در برهه ای که مسیولین به تقویت ارزش پول ملی گوشزد میکنند که برای تولید کشور وسبب خودکفایی می شود ومفیداست این اقدامات وزراچه معنی دارد چرا صادر کنندگان ارز خود را به بانک مرکزی تحویل نمی دهند که نرخ پایین بیاید منتظر هستند ایا از افزایش نرخ ارز سود جویی کنند این کار ها موجب نابرابری بیشتر می شود اگر میخواهیم تولید تقویت شود وبه سمت برابری درامد وفرصتها حرکت کنیم باید نرخ ارز کنترل شود سود بانکی تعدیل شود مالیات از گرانفروشان در یافت شود این مطالب است که متاسفانه متاسفانه با کمال تعجب وتردید فرصت ظهور وبروز پیدا نمی کند اگر بخواهیم در برابر دشمن مقاومت کنیم باید فقرا را توانمند کنیم اشتغال زایی کنیم چرخه صنعتی سازی باید به چرخه تجاری سازی تفوق داشته باشد درصد بالایی از بنگاه های خرد باید مورد حمایت قرار بگیرند
ناشناس۸۲۷۷۳۵۲۱:۵۸:۳۴ ۱۳۹۷/۱۲/۲۸
جوک آخر سال رو هم شما گفتی
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین