واشنگتن‌پست: اروپایی‌ها در تائید سخنان ظریف سر تکان دادند

گروه جهان الف،   3971202210 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

واشنگتن پست اعتقاد دارد که مایک پنس با ایران هراسی هم در مونیخ نتوانسته اروپایی‌ها را با خود همسو کند.

به گزارش خبرآنلاین، وبسایت روزنامه واشنگتن پست با انتشار یادداشتی به قلم کارل بیلت، می نویسد : مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مونیخ اعلام کرد که در آخر آن چیزی که اروپا به آن احتیاج پیدا می کند، مقابله با ایران است. در ادامه این یادداشت آمده است :

آیا دولت آمریکا عمدا به دنبال ایجاد کشمکش های نظامی برای مقابله مستقیم با ایران است؟

شکست در نشست ورشو به رغم سیاست‌های تند آمریکایی‌ها علیه ایران، سبب شد تا اروپایی‌ها سعی کنند فاصله بیشتری از مواضع آمریکایی علیه ایران بگیرند و این شکست طرف آمریکایی در جهت جذب اجماع جهانی علیه‌ ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ سبب شده بود تا مرد شماره دوی دولت آمریکا در مونیخ با جدیت بیشتری به دنبال ایران هراسی باشد اما باز هم این سیاست با سردی از سوی اروپایی‌ها همراه شد.

اینکه دولت ترامپ در کنفرانس مونیخ به سختی تلاش می کرد تا مخالفت خودش را نسبت به برنامه جامع اروپا در مورد اقدام مشترک با ایران بیان کند، بازتاب وسیعی در خبرگزاری ها داشته است.

و البته آنچه که به شدت خبر ساز شده این است که نه حتی اروپا بلکه سایر کشورهای جهان هم از توافق نامه بین اروپا و ایران حمایت می کنند.

اما پنس، معاون رئیس جمهور در کنفرانس مطبوعاتی در مونیخ در سخنرانی خود گام مهم دیگری برای انتقاد از توافقنامه ایران و اروپا برداشت.

پنس همچنان خواستار این بود که اروپا از برنامه توافقش با ایران خارج شود. او خطاب به پاریس، برلین و لندن گفت اروپایی ها باید سیستم ساز و کار مالی جدید که امکان معاملات تجاری با ایران را تسهیل می کند متوقف کنند و هیچ کشوری نباید از طریق این سیستم جدید با ایران تجارت کند.

همچنین معاون ترامپ از اروپا خواست تا از تلاش برای ایجاد طرح جامع اقدامات مشترک (برجام) دست بردارد. او از این گفت که با مرگ برجام و قطع همکاری با ایران می توان فشار را بر دولت تهران بیشتر و بیشتر کرد و تا این فشار منجر به سقوط کامل ایران نشده است، طرف اروپایی هم مثل آمریکا نباید از این فشار دست بردارد!

ترامپ می‌خواهد ایران فعالیت هسته‌ای شروع کند؟

فشار پنس برای خروج ایران از برجام ، باعث شگفتی اروپایی‌ها شده است.اینجا جایی است که این سوال پیش می آید:«آیا این واقعا عقلانی است که دولت آمریکا به از سرگیری فعالیت های هسته ای که دولت ایران در این توافقنامه از آن منع شده است علاقه دارد؟»

 به نظر می رسد هدف ایالت متحده آمریکا از این اقدامات همین باشد.هیچ دلیل منطقی و عقلانی دیگری برای تفسیر صحبت‌ های اخیر پنس در کنفرانس ورشو و مونیخ وجود ندارد.

تنها توضیح منطقی که از صحبت‌های او در این دو کنفرانس برداشت می شود این است که، آمریکا در جست و جو بهانه ای برای مقابله مستقیم و آزاد با ایران است.

اگر تهران از  برجام خارج شود و فعالیت هسته ای اش را از سر بگیرد، ترامپ و نتانیاهو می‌توانند بیش از قبل ایران هراسی کنند. از این بگویند که ایران در آستانه رسیدن به بمب اتم است و برای همین است که پنس این قدر دنبال خروج اروپایی‌ها از برجام است.

پس از صحبتهای کنفرانس مونیخ ، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در توییتی نوشت که هدف از این نشست " آماده سازی جنگ " با ایران است.
رویایی که به نظر می‌رسد باز برای طرف آمریکایی نقش بر آب شده اشت.

در همین کنرانس مونیخ اروپایی ها تلاش بیشتری برای نگه داشتن ایران در توافقنامه میکنند، زیرا که اگر جنگی اتفاق بیافتد قطعا به نفع دولت های اروپایی نیست.

رویکرد اروپا از گفت و گوهایی که به E4 نامیده می شود، به گفت و گو هایی دیپلماتیک با تهران تبدیل میشود.

در ابتدا تمرکز این گفت وگو ها در مورد مسائل مربوط به سوریه است و به تدریج با هدف بررسی سایر نگرانی های منطقه ای گسترش می یابد.

 در مورد سوریه اختلاف نظر های اساسی بین اروپا و ایران وجود دارد اما حداقل یک منفعت مشترک وجود دارد و آن هم مبارزه با دولت اسلامی {داعش} در منطقه است.

مسئله ای که بر خلاف اروپایی ها ، واشنگتن به واقعیتش پی نبرده که گفت و گو با تهران، رخدادی ضروری برای ایجاد صلح در یمن و درگیری های افغانستان است.

 

مغلوب مقابل ظریف
پنس که برای رسیدن به مونیخ  از مسیر بغداد و بیروت گذشته و آنجا مذاکرات علیه ایران انجام داده بود، خیلی سفرش موفقیت آمیز پیش نرفت.

در حالی که در مونیخ وقتی وزیر امور خارجه ایران، محمد جواد ظریف، در مورد وسواس های آسیب شناسی موجود در سیاست های آمریکا در قبال ایران صحبت کرد، متوجه این امر می شدید که اروپایی ها به طور مخفیانه در تایید سخنان او سر تکان می دادند!

اروپا اخیرا نگرانی های خود در مورد رفتار منطقه ای ایران را با تعدادی از کشور ها در میان گذاشته است، با این حال زمینه های کوچک بیشتری برای همکاری با ایران در مسیر پرهیز از  جنگ دارد. چیزی که در سخنرانی پنس در مونیخ و ورشو دیده می شد.

نظر آلمان درباره سیاست ضد آمریکایی ایران!

همان طور که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در سخنرانی خود در کنفرانس مونیخ گفت و مورد تقدیر قرار گرفت؛«اگر که ما واقعا نگران فعالیت های ایران در منطقه هستیم چرا تنها توافقنامه ای که ایران را از انجام فعالیت های هسته ای منع می‌کند، رها کنیم؟

در بین ما اروپایی ها و منطقه خاورمیانه هیچ اقیانوسی وجود ندارد که ما را از یکدیگر جدا کند، ما باید از اجرای هرگونه سیاستی که باعث ایجاد جنگ دیگری در این منطقه می شود خودداری کنیم.»
این یعنی اروپا اصلا دنبال ایجاد فضای رادیکال در رابطه با ایران نیست. دنبال گام برداشتن به سوی جنگ!

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۸۷۶۵۶۰۸:۱۷:۱۶ ۱۳۹۷/۱۲/۳
ماندن اروپا در برجام به نفع ایران است و حتی اگر اروپا هم از برجام خارج بشه ما نباید از ان خارج شویم زیرا بهانه ایی خواهد شد در دست امریکا و اسرائیل برای اغاز جنگ با ایران
کریم۷۸۷۸۵۳۱۱:۳۱:۴۴ ۱۳۹۷/۱۲/۳
چقدر سرتکان دادن اروپائی ها برای ما مهم است!!!! آیا این برای مردم ما نون و آب می شود؟ آیا با این تائیدهای به قول خودتان مخفیانه، اقتصاد کشور ما رونق پیدا می کند؟ صنایع ما به روز می شود؟ با این صحبت ها می خواهید عملکرد خودتان را در قبال مردم توجیه کنید؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین