جزئیات منطقه امن مورد نظر آنکارا در شمال سوریه

گروه جهان الف،   3971026165

رسانه‌های ترکیه امروز (چهارشنبه) جزئیات طرح منطقه امن را که آنکارا فکر ایجاد آن را در مرز‌های خود با سوریه در سر می‌پروراند، افشا کردند، طرحی که در تماس تلفنی میان روسای جمهوری ترکیه و آمریکا اعلام شد؛ مساله‌ای که مخالفت مناطق خودمختار کرد‌ها را در پی داشت.

به گزارش ایسنا، روزنامه "حریت" ترکیه امروز به نقل از منابع آگاه نوشت، عمق این منطقه امن ما بین ۳۰ تا ۳۵ کیلومتر طبق طرحی است که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما مطرح شد، اما به آن پرداخته نشد.

این روزنامه نوشت، درباره موضوع منطقه امن طی دیدار‌های سابق ترکیه و آمریکا تصمیم‌گیری نشده بود تا اینکه ترامپ چند روز پیش آن را مطرح و در تماس تلفنی با اردوغان به بحث و بررسی و توافق درباره آن پرداخت. اردوغان در تماس تلفنی که عصر روز دوشنبه صورت گرفت، به ترامپ گفت، نسبت به طرح منطقه امن رویکرد مثبتی دارد و اساسا این طرح اردوغان بوده است. ترامپ هم در پاسخ گفت، از اینکه اردوغان رویکرد مثبتی به این طرح دارد، خوشحال است. هیچ یک از دو طرف در این گفتگو به جزئیات این طرح نپرداخته و توافق کردند که روسای ستاد کل ارتش دو کشور درباره جزئیات منطقه امن به گفتگو بپردازند. قرار است با توجه به حضور یاشار گولر، رئیس ستاد ارتش ترکیه و جوزف دانفورد، همتای آمریکایی وی در بروکسل دو طرف امروز در حاشیه نشست‌های پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با یکدیگر نشستی داشته باشند.

حریت در خصوص غیرمنتظره بودن اعلام این طرح نوشت، ترامپ حتی کمی پیش از اعلام خروج نیروهایش از سوریه به موضوع منطقه امن نپرداخته بود و اصلا این موضوع در دستور کار جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا هم قرار نداشت که هفته گذشته به ترکیه سفر کرده بود.

به نوشته این روزنامه ترکیه‌ای، طرح آنکارا شامل بازگرداندن سوری‌ها به این منطقه است و این طرحی است که از سال ۲۰۱۴ وضع شده و ابعادش متناسب با توزیع جمعیت‌شناختی خواهد بود.

از سوی دیگر، حریت نوشت، بولتون در جریان دیدار با ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در سفرش به این کشور سندی متشکل از پنج بند ارائه کرده و در آن پذیرش خروج آمریکا از سوریه و ادامه مبارزه با داعش با حفاظت از هم‌پیمانان خود در این جنگ را بدون آوردن نامی از "یگان‌های کرد" تبیین کرده بود. اما در مقابل طرف ترکیه‌ای سندی پنج بندی ارائه کرد که در آن نام گروه‌های تروریستی "داعش"، "یگان‌های مدافع خلق کرد" و "حزب کارگران کردستان" ذکر شده بود.

در این راستا، روزنامه "خبر تورک" ترکیه نوشت، خروج آمریکا از شرق سوریه بخشی از توافقی است که در دیدار ترامپ با ولادیمیر پوتین، همتای روس وی در سال ۲۰۱۸ در نشست هلسینکی صورت گرفته است.

به نوشته این روزنامه، یک توافقنامه محرمانه میان آمریکا و روسیه درباره آینده این منطقه وجود دارد و در جریان این توافق درباره نقش ترکیه و اهمیت موضع این کشور درباره حضور کرد‌ها بحث و تبادل‌نظر شده است.

"خبرتورک" در ادامه نوشت، مساله شرق فرات، دادن اجازه تشکیل منطقه خودمختار مانند وضعیت کرد‌ها در عراق و تلاش ترکیه برای قانع کردن سوریه در این خصوص از مهم‌ترین بخش‌های مذاکرات میان دو طرف بود. آنکارا پیش از این هم اقدام به قانع کردن دولت بغداد برای تشکیل منطقه خودمختار در شمال عراق کرده بود.

این روزنامه ترکیه نوشت، توافق‌ها میان ترکیه، روسیه و آمریکا پیرامون منطقه امن در حال انجام است و اطلاعات موجود در واشنگتن حاکی از آن است که احتمالا نشست سه‌جانبه‌ای میان اردوغان، پوتین و ترامپ با هدف برقراری تفاهم جامع درباره آینده این منطقه و کرد‌ها برگزار شود.

از سوی دیگر، خبرگزاری آناتولی اعلام کرد، منطقه امنی که ترکیه به دنبال آن است با عمق ۳۲ کیلومتر در طول ۴۶۰ کیلومتری مرز‌ها امتداد داشته و شامل شهر‌ها و شهرک‌های سه استان سوریه یعنی حلب، رقه و حسکه خواهد بود. بارزترین مناطق این منطقه امن مناطق موجود در شمال خط فاصل میان دو روستای صرّین (استان حلب) و عین‌عیسی (استان رقه) و نیز شهر قامشلی، شهرک‌های راس‌العین، تل‌تمر، درباسیه، عامودا، ووردیه، تل‌حمیس، القحطانیه، الیعربیه، المالکیه (استان حسکه) و عین‌العرب (استان حلب) و تل‌ابیض (رقه) هستند.

رئیس جمهوری ترکیه روز سه شنبه اعلام کرد، ترکیه در طول مرز‌های خود با سوریه منطقه امنی به عمق ۲۰ مایل ایجاد خواهد کرد. روز دوشنبه هم ترامپ پس از تماس تلفنی با اردوغان و بررسی برخی از مسائل دوجانبه و بین‌المللی به ویژه پرونده سوریه اعلام کرد، واشنگتن قصد دارد منطقه حایل به عمق ۲۰ مایلی در شمال سوریه ایجاد کند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  16. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  17. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  18. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  19. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین