بازی نخ‌نما شده مذاکره با آمریکا و چند نکته

منصور حقیقت پور،   3971018154 ۲۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۹ تکراری یا غیرقابل انتشار
بازی نخ‌نما شده مذاکره با آمریکا و چند نکته

مسئله مذاکره بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا یکی از مباحث داغ بین‌المللی و منطقه‌ای است که به‌خصوص واشنگتن، علاقه ویژه‌ای به آن نشان داده است، چراکه بر اساس تحلیل‌های دقیق سیاسی، این کاخ سفید است که به دلیل موقعیت متزلزل منطقه‌ای به مذاکره با ایران اسلامی به‌عنوان یک قدرت بلامنازع نیاز دارد؛ اتفاقی که در سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به افغانستان افتاد و برای چندمین بار پیشنهاد مذاکره و گفتگو را ارائه دادند.

طبیعی است که مذاکره به‌خودی‌خود، امری پسندیده است و نشانه‌ای از بلوغ فکری، اما وقتی طرف مقابل، کشور بدعهد و فریبکاری مثل آمریکا باشد، نشستن پای میز مذاکره چیزی جز اتلاف وقت و بازی کردن در زمین حریف نیست.

کاخ سفید اساساً دو رویکرد در مقابل کشورهای غیرهمسو و مخالف هژمونی آمریکا در پیش‌گرفته و آن‌ها را مجبور به انتخاب یکی از آن دو می‌کند؛ «گفتگو و مذاکره» یا «فشار و تحریم»، راه سومی هم متصور نیست. با این دست‌فرمان، مذاکره هم نوعی تحمیل است و تفاوتی چندانی با روش اول ندارد، چون همان فشار و محدودیت به شکلی دیگر از طریق مذاکره اعمال و اجبار می‌شود.

این فراز از فرمایش رهبر معظم انقلاب در اینجا خواندنی است: «اولاً آن‌ها در مذاکره اهداف اصلی را کاملاً مشخص می‌کنند البته همه این اهداف را اعلام نمی‌کنند اما در طول مذاکرات با دبه و چانه‌زنی، همه اهداف را پیگیری می‌کنند. نکته دوم اینکه آمریکایی‌ها از این اهداف اصلی یک‌قدم عقب نمی‌نشینند. آمریکایی‌ها در مذاکرات، با الفاظ ظاهراً اطمینان‌بخش فقط وعده می‌دهند اما از طرف مقابل امتیازات نقد می‌خواهند و وعده نمی‌پذیرند. هر جای مذاکره اگر طرف مقابل از دادن امتیاز نقد امتناع کند، آمریکایی‌ها آن‌چنان هیاهوی تبلیغاتی و رسانه‌ای در جهان راه می‌اندازند که معمولاً طرف مقابل کم می‌آورد و دچار انفعال می‌شود. آن‌ها پس از مذاکرات نیز به‌راحتی زیر وعده‌ها می‌زنند و به آن‌ها عمل نمی‌کنند. برجام نمونه واضح نتیجه مذاکره با آمریکا است که البته برخی خطوط قرمز تعیین‌شده در آن رعایت نشد.» (۲۲مرداد ۹۷)


بنابراین، جمهوری اسلامی به پیشنهاد مذاکره آمریکا به چشم تحمیل نگاه می‌کند و ازآنجاکه با هژمونی نظام سلطه با هر نوع آن مخالف است، پس در عمل هم نمی‌تواند با گفتگو به سبک و سیاق یانکی‌ها کنار بیاید. اگر بخواهیم به دور از احساسات و مبتنی بر منطق، چرایی عدم مذاکره با کلیدداران حال و گذشته کاخ سفید را برشماریم به چه چیزی استناد می‌کنیم؟ مبنای ما چیست که با هر نوع گپ و گفت با واشنگتن مخالفیم؟ حقایق پیش رو، بخشی از دلایلی است که جمهوری اسلامی برای عدم مذاکره با شیطان بزرگ بر آن اتکا دارد.

۱- بدعهدی و عدم التزام آمریکایی‌ها به نتایج مذاکره، رویه دائمی آن‌هاست و صرفاً در قبال ایران چنین رفتاری ندارند. با کره شمالی گفتگو و وعده کردند که در صورت کوتاه آمدن آن‌ها از اهداف هسته‌ای، تحریم‌ها را تسهیل و حتی متوقف کنند.

رئیس‌جمهور آمریکا اما پس از دیدار با رئیس‌جمهور کره شمالی در سنگاپور، بلافاصله گفت: «شاید توافقی بکنیم و چند ماه بعد نخواهم آن را ادامه بدهم»! چشم‌بادامی‌ها بخشی از فعالیت هسته‌ای خود را فریز کردند تا اعتماد ترامپ را به دست آوردند، ولی اتفاق نه‌چندان عجیبی رخ داد و مدت کوتاهی بعد از مذاکره رهبر کره شمالی با رئیس‌جمهور آمریکا، مقامات این کشور وعده کردند که تحریم‌ها متوقف نشده و حتی تمدید و گسترش نیز خواهد یافت!! آزموده را آزمودن خطاست چون در برجام هم نمود عینی بدعهدی آمریکا ثابت شد.

پیغام و پسغام داده بودند که اگر به توافق هسته‌ای با کشورمان برسند، ظرف شش ماه تحریم‌ها را متوقف می‌کنند. درحالی‌که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای یازدهمین بار، پایبندی ایران را به برجام تایید کرد، اما در مقابل، سنگین‌ترین تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی به جریان افتاد.

۲- برخی بی‌آنکه شناخت جامعی از سیاست آمریکا داشته باشند، بلوف می‌زنند که اگر دوست ابرقدرت دنیا باشیم و با کدخدا ببندیم، همه جای دنیا مقبولیت و احترام داریم و پیمان‌های دوجانبه با کاخ سفید از گزند بدعهدی در امان خواهد بود. به این گروه بی‌اطلاع باید گفت که پس در مورد خروج آمریکا از پیمان‌های بین‌المللی که دوستان منطقه‌ای و اروپایی‌اش در آن‌ها حضور دارند چه می‌گویید؟ آمریکا به‌ویژه آمریکای پساترامپ، با شرکا و رفقای خود فراتر از قوانین تجارت جهانی عمل می‌کند، معاهدات بین‌المللی را نادیده می‌گیرد و هیچ منطقی جز منفعت‌طلبی حداکثری را نمی‌توان در دولتمردان کاخ سفید آدرس داد که بر مبنای آن، رفتارشان را تجزیه‌وتحلیل کرد.

۳- مذاکره با آمریکا یعنی به میدان آوردن حیثیت یک ملت پر غرور مثل ایران و پای گذاشتن در مسیری که معلوم نیست انتهای آن ،چه خواهد شد. تفرعن، دغل‌کاری و غیرمنطقی بودن عمو سام اجازه نمی‌دهد ایرانیان انقلابی و سرافراز در مقابل نظام فاسد سلطه سرخم کنند و عزت و شرف خود را برای رفاه نسیه و مشتی وعده و وعید به حراج بگذارند. اینکه کشوری صاحب زر و زور باشد و قانون جنگل را ملاک و معیار خود قرار دهد، نباید ما را به تسلیم وا دارد. باید به او فهماند که در مکتب ما حیات و ذلت با هم سازگار نیست و اگر تحریم کند فرزند رمضانیم و چنانچه شمشیر را از رو ببندد وارثان عاشوراییم.

آمریکایی‌ها اخیراً ادعای بی‌پایه‌ای نیز عنوان کرده و گفته‌اند که ایران خواستار مذاکره با کاخ سفید است! در کذب بودن این ادعا همین بس که مقامات ارشد کشورمان بارها عکس این موضوع را اعلام کرده‌اند و مهم‌تر اینکه طرح چنین توهماتی فقط در قافیه جنگ روانی می‌گنجد چراکه آمریکا در بدترین موقعیت خود در منطقه قرار دارد. فرار نیروهایش از سوریه و افغانستان را «خروج» می‌نامد، حالا که پوزه سعودی‌ها در یمن به خاک مالیده شده می‌گویند مخالف جنگ بوده‌اند، در هر جا که چتر نفوذ ایران در آن گسترده شده، دست از پا درازتر بازمی‌گردند و از فشار و تهدید طرفی نمی‌بندند.

با این حال نزار، روشن است که موج‌سواری و تقاضای مذاکره را از سوی جمهوری اسلامی مطرح کنند، زیرا اگر واقعیت بر ملا شود، تتمه آبروی پوشالی آمریکا ریخته می‌شود و ای‌بسا همان گاوهای شیرده هم لگدپرانی کنند! و بالاخره اینکه وقتی قدرت بزرگی مثل ایران اسلامی به فرض محال پای میز مذاکره برود، معنایش ازنظر آمریکایی‌ها این است که یک‌قدم کوتاه آمده و برای عقب نشاندن بیشتر حریف، فشار را مضاعف می‌کنند.

از این رو به فرمایش مقام معظم رهبری «ما فقط وقتی می‌توانیم وارد بازی خطرناک مذاکره با آمریکا شویم که از لحاظ اقتصادی و سیاسی و فرهنگی به اقتدار مورد نظرمان برسیم و فشارها و هوچی‌گری‌های او نتواند در ما تاثیر بگذارد اما در حال حاضر مذاکره قطعاً به ضرر ما تمام می‌شود و ممنوع است.»

 

منبع: حمایت

دیدگاه کاربران

ناشناس۷۱۳۱۲۲۱۳:۳۱:۳۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
مذاکره که نهایتا بشه « تقریبا هیچ» ،هیچ ارزشی ندارد..
ناشناس۷۱۳۲۴۳۱۴:۲۲:۰۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
دقیقا
ناشناس۷۱۳۲۵۴۱۴:۲۴:۴۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
دنیس راس سیاست مدار کهنه کار امریکایی شهریور ماه 96 در یادداشتی با عنوان راه مناسب برای فشار بر ایران در روزنامه نیویورک دیلی نیوز نوشت برجام توافق خوبی است که بجای لغو تحریمهای ایران موجب تشدید تحریمها علیه این کشور شده است .
ناشناس۷۱۳۲۹۲۱۴:۳۸:۵۷ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
تقرییا" هیچ هم ارزش داره مردیم از بس رب 18000 تومنی خریدیم مذاکره رو شروع کنید
ناشناس۷۱۳۳۳۲۱۴:۵۵:۳۹ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
راه حل شما چی افزایش تحریم ها ؟؟
امید۷۱۳۱۵۸۱۳:۴۶:۱۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
بسم الله الرحمن الرحیم آمریکا فقط در اذهان یک عده ای بزرگ است و سالهاست که فروپاشی تفکرات لیبرالیسم و سرمایه داری شروع شده است. رجوع شود به نوارهای ظبط شده رئیس جمهور اسبق آمریکا و صحبتهای ترامپ در انتخابات آمریکا برای برگرداندن وجهه و قدرت آمریکا و اینکه ترامپ می گوید ما در هیچ جنگی در آینده پیروز نخواهیم شد.
محمدرضا سماوی۷۱۳۱۹۵۱۴:۰۴:۱۱ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
«براساس تحلیل‌های دقیق سیاسی، این کاخ سفید است که به دلیل موقعیت متزلزل منطقه‌ای به مذاکره با ایران اسلامی به‌عنوان یک قدرت بلامنازع نیاز دارد» خب اگر چنین باشد و واقعا آمریکا به مذاکره نیاز داشته باشد که میتوان از این کشور امتیازاتی گرفت. از این نیاز آمریکا چه استفاده ای شده تا حالا؟
ناشناس۷۱۳۱۹۷۱۴:۰۴:۱۵ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
چرا مذاکره نکنیم
ناشناس۷۱۳۴۰۴۱۵:۲۳:۱۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
چون هنوز افراد مبتلا به آلزایمر در کشور وجود دارند
ناشناس۷۱۳۲۰۶۱۴:۰۷:۱۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
آمریکا نفس های اخرش رو میشکه
ناشناس۷۱۳۲۰۹۱۴:۰۷:۴۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
مرگ بر آمریکا مرگ بر کدخدا
ناشناس۷۱۳۲۱۰۱۴:۰۸:۰۷ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
آقای روحانی باید واضح بگند بعد 4 سال مذاکره امروز کجا هستیم
ناشناس۷۱۳۴۲۲۱۵:۳۰:۰۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
در 4 سال مذاکره و بعد از اون قیمت دلار ثابت بوده
ناشناس۷۱۴۰۰۶۲۱:۰۹:۳۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
قبل از برجام نرخ دلار 3000 تومان بود برجام باعث افزایش نرخ ارز و کاهش قیمت نفت شد.
ناشناس۷۱۳۲۵۶۱۴:۲۵:۰۵ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
این زندگی ماست که نخ نما شده
ناشناس۷۱۳۲۶۵۱۴:۲۸:۰۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
امریکایی در برجام موفق شدند صنعت هسته ای ما را تخریب و بتن ریزی و تحریمها را حفظ کنند و اکنون بدنبال کوتاه کردن دست برتر ایران در منطقه و تضعیف توان دفاعی و موشکی ایران از طریق مذاکره هستن و البته در صورت مذاکره بازهم تحریمها را ادامه خواهند داد.
ناشناس۷۱۳۲۹۷۱۴:۴۰:۱۰ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
فقط کره شمالی ارزش مذاکره رو میدونه
سیدرضا۷۱۳۳۱۷۱۴:۴۶:۵۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
با سلام با توجه به فشار شدید اقتصادی برمردم ایران ادامه این وضع هم امکان پذیر نیست.بنابراین اینکه بنشینیم تا ببینیم چه می شود که راهکار نیست.نویسنده محترم هیچگونه راهکار عملی برای برون رفت از این شرایط بد اقتصادی ارائه نداده اند. با تشکر
ناشناس۷۱۳۳۶۶۱۵:۱۱:۲۴ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
شما و هم کیشانتان راه حل دیگری غیر از مزاکره دارید ارایه بدین تا ما از این فلاکت در بیایم.
ناشناس۷۱۳۴۲۱۱۵:۲۹:۱۳ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
دلار و اقتصاد دنیا در دست امریکاست . اگر ونزئلا با اون همه نفت و کره شمالی با بمب اتم به جای رسیدن شما هم خواهید رسید
ناشناس۷۱۳۵۰۷۱۶:۱۷:۴۸ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
بالاخره این مملکت نیاز به پیشرفت دارد مگر چه چیز ما کمتر از کره و ترکیه بوده یا هست که روز به روز به خاطر سیاست های غلط از دنیا عقب بیافتیم و جوانان ما برای زندگی بهتر خود را به اب و اتش بزنند.
ناشناس۷۱۳۸۰۹۱۹:۲۱:۴۶ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
مشکل از مجلس ماست ، جای دیگه رو نگرد . ما ضعف قوانین داریم .
ناشناس۷۱۳۶۸۳۱۷:۵۸:۵۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
اگر وضع امریکا متزلزل پس چرا قدرت خرید مردم در ایران یکچهارم شده.
ناشناس۷۱۳۷۷۱۱۹:۰۱:۰۲ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
هر حکومتی منافع امریکا را تامین نکند .به هر بهانه ای ورق را عوض میکند ما
ناشناس۷۱۳۸۳۴۱۹:۳۳:۳۵ ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
جرف و شعار های تو خالی شما نخ نما شده نه مذاکره و رفع تحریم ها !!!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین