یادداشت کیهان؛ معیشت مردم را به گروگان گرفته‌اند

جعفر بلوری،   3970510048 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۶ تکراری یا غیرقابل انتشار

اگر انفعال در حل مشکلات اقتصادی را کنار بالا و پایین شدن‌های مشکوک قیمت ارز و سکه بگذاریم، نتیجه این می‌شود که عده‌ای به عمد در حال بازی با معیشت مردمند و معیشت مردم را به گروگان گرفته‌اند تا به مقاصد کثیف خود دست یابند.

معیشت و اقتصاد نقش تعیین‌کننده‌ای دارد تا آنجا که همه دشمنان کینه‌توز از این اهرم برای مقابله با حریف بهره می‌گیرند و حتی یکی از فرماندهان داعش می‌گفت، وقتی روستا یا مثلا شهری را ‌اشغال می‌کردند، اولین کاری که برای مهار و کنترل مردم می‌شد، تسلط بر آذوقه و معیشت ساکنان آن منطقه بود چرا که به گفته او، تسلط بر معیشت مردم یعنی تسلط بر افکار و رفتار مردم! یعنی تسلط بر همه چیز! این نگاه شیطانی در اندازه‌ای بزرگ‌تر از سوی بسیاری از قدرت‌ها مثل آمریکا هم دنبال می‌شود. هدف از تحریم‌های اقتصادی مگر چیزی غیر از به گروگان گرفتن معیشت مردم است؟!

دونالد ترامپ دوشنبه‌شب اعلام کرده، حاضر است بدون هیچ پیش‌شرطی با آقای روحانی، رئیس‌جمهور محترم کشورمان دیدار کند. وی در عین حال گفته، فشارهای اقتصادی علیه ایران را هم افزایش خواهد داد. چند ساعت بعد اما وزیر خارجه ترامپ آن 12 شرط آمریکا برای مذاکره با ایران را تکرار کرد! پیاده‌نظام‌های ترامپ هم با اشاره به نوسانان غیر عادی ارزی و تورم، فورا دست به کار شدند و از لزوم مذاکره با ترامپ گفتند و نوشتند. یکی از این پیاده‌نظام‌ها که از قضا فراری هم هست حتی، مکان و زمان این ملاقات را هم مشخص کرده: 28 مرداد در تهران! آیا مذاکره با ترامپ وضعیت اقتصادی ما را بهتر می‌کند؟

برای درک بهتر فضای سیاسی امروز و یافتن پاسخ این سؤال شاید لازم باشد ابتدا کمی به عقب برگردیم و از حدود 5 سال پیش شروع کنیم و جواب چند سؤال دیگر را هم پیدا کنیم؛ دولت یازدهم در چه بستری شکل گرفت؟ چه اقداماتی را با دادن کدام وعده‌ها کرد؟ سرانجام به کجا رسید؟ آیا نوسانات ارزی و تورم امروز عمدی است؟ چرا آقای روحانی ساکت است؟ این نوسانات اقتصادی، سکوت روحانی و انفعال دولت و مجلس آیا با بحث مذاکره با ترامپ مرتبط است؟ بخوانید:
حدود 5 سال پیش مشکلات اقتصادی بنا به دلایلی مثل «سوء مدیریت‌ها» و «تحریم‌ها» افزایش یافت. قیمت خودرو، سکه و مسکن رشد پیدا کرده و از دل فشارهای اقتصادی که روی دوش مردم سنگینی می‌کرد، دولتی با شعار «اعتدال» و «مذاکره» بیرون آمد. هدف اعلامی این دولت «بهبود شرایط اقتصادی» و دلیل مشکلات اقتصادی هم «نرمال» نبودن دولت قبل اعلام می‌شد. دولت یازدهم اصولاً، زائیده شرایط اقتصادی آن چند ماه آخر دولت دهم بود. هیچ کس نمی‌تواند منکر این حقیقت شود که «معیشت» و «اقتصاد» رکن اصلی شعارهای انتخاباتی دولت را تشکیل می‌داد. لیبرال‌ها و مدعیان اصلاحات با روی کار آمدن دولت «اعتدال» جان تازه‌ای گرفتند. شعار‌ها کمی تغییر کرد. مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا گفتن، در کلام و عمل تقبیح شد چون، این شعار‌ها خلاف دولت «نرمالیزه شده» بود و «معیشت» مردم را به اصطلاح دچار سختی می‌کرد! وزیر خارجه وقت با این منطق که «باید با دنیا آشتی کرد» توئیت می‌زد، آن کسی که هولوکاست را انکار می‌کرد، رفت! یعنی ما هولوکاست را انکار نمی‌کنیم. همایش‌هایی که علیه آمریکا یا رژیم صهیونیستی بود با همین منطق ساده‌انگارانه، اجازه برگزاری نمی‌یافتند. تصور بر این بود که با عقب‌نشینی از اصول می‌توان از دشمنی‌ها کم کرد و به پیشرفت رسید غافل از اینکه کشورها با تاکید بر اصولشان به پیشرفت نائل می‌شوند.

حملات به «گزینش» برای استخدام در مراکز حساس و غیر حساس آغاز شد. با مثال‌های غیر واقعی مثل«از مراجعه‌کننده نباید درباره کفن و غسل و قبر و...سؤال پرسید» تلاش شد اصل«گزینش» لوث شده و زیر سؤال برود. روزنه‌ها باز شد. هشدارها درباره امکان نفوذ دشمن به مراکز تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز «توهم توطئه» و دستگیری نفوذی‌ها به مراکزی چون محیط زیست «امنیتی شدن مراکز علمی» تفسیر شد. با منطق «نباید فضا را امنیتی کرد»، در مسیر محاکمه جاسوس‌ها و نفوذی‌ها سنگ‌اندازی و برای نظام هزینه تراشیده شد.  کار به جایی رسید که وقتی به اطرافیان دولت و برخی مسئولین نگاه می‌کردی، بسیاری از افرادی که فتنه آمریکایی - اسرائیلی 88 را برای براندازی نظام تدارک دیده بودند را می‌شد دید. در برخی نقاط نفوذی‌ها وارد مراکز مورد نظر شده بودند. جاسوس هسته‌ای که در بحبوحه مذاکرات در تیم ما حضور داشت، استاد دانشگاهی که پس از لو رفتن خودکشی کرد، متهم محیط زیستی که‌ گریخت و....خبر از نفوذ می‌دادند.

مذاکرات هسته‌ای در همین فضا و با همین ترکیب انجام شد. نفوذی‌ها کار خود را کرده بودند. یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های قدرت کشور در این مذاکرات از دست رفت. تحریم‌ها نه تنها کم نشد بلکه زیادتر هم شد. آمریکا زیر تعهداتش زد و از برجام خارج شد. حالا نه چرخ سانتریفیوژها می‌چرخد نه چرخ اقتصاد. بی‌اعتمادی به غرب دوباره به اوج رسیده. مردم فهمیدند چرا چهل سال است مرگ بر آمریکا گفته می‌شود. هشتگ پشیمانیم راه افتاد و.. فضا باید تغییر می‌کرد. برای این کار شبکه‌های اجتماعی بی‌در و پیکر را بدون هیچگونه کنترل و محدودیتی وارد میدان کردند. براندازهای خارج‌نشین با استفاده از همین شبکه‌ها و با سوار شدن بر موج تورم و رکود و بیکاری چند باری تست «آشوب‌آفرینی» زدند و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کردند. یا از روی حماقت یا گستاخی حتی تصریح کردند بودجه‌های سنگینی از آن سوی آب‌ها برای تقویت چنین شبکه‌هایی که حالا پرونده آشوب‌های دیماه 96 و فتنه دراویش و.... را هم با خود دارند گرفته‌اند تا جمهوری اسلامی ایران را «نرمالیزه» کنند. منظورشان از نرمالیزه کردن ایران، براندازی با استفاده از مشکلات اقتصادی و شانتاژهای خبری بود.

«مقام‌های مطلع آمریکایی می‌گویند دولت [دونالد] ترامپ موجی تهاجمی از سخنرانی‌ها و پیام‌های آنلاین را آغاز کرده که هدف آن ایجاد ناآرامی و کمک به فشار به ایران برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای و توقف حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی است... این کارزار که با حمایت مایک پمپئو وزیر خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا شکل گرفته، همزمان با تلاش واشنگتن برای احیای تحریم‌ها و تشدید فشار اقتصادی به ایران پیش می‌رود... این کارزار، قرار است با ارائه اطلاعاتی که بعضا اغراق‌شده‌ هستند یا با آنچه پیشتر به صورت رسمی اعلام شده تناقض دارند، از مسئولان جمهوری اسلامی تصویری تیره و سیاه ترسیم کند.»(رویترز 21 جولای 2018 - 30 تیر 97)

شرایط امروز کشور، حاصل جمع این تحولات است. گویی به همان 5 سال قبل بازگشته‌ایم. شرایط اقتصادی از آن دوران بهتر نشده، تعداد دشمنانمان کمتر نشده هیچ، بیشتر هم شده، از دشمنی آمریکا ذره‌ای کاسته نشده و از همه مهم‌تر، هسته‌ای‌مان رفته. حاصل 5 سال تلاش با آن نقشه راه که شده بود برجام،«هوا» شده و روز از نو و روزی از نو...بازگشته‌ایم به نقطه اول با کلی خسارت و تجربه.

امروز اما قیمت ارز و سکه و تورم با روان مردم بازی می‌کند. اینکه چه کسی دلار را در کسری از ثانیه می‌کند 10 هزار و 241 تومان! و اینکه این قیمت در همان لحظه چرا نمی‌شود مثلا 10 هزار و 253 تومان مسئله را مشکوک‌تر می‌کند. این یعنی، قیمت‌ها از یک مرجع یا مرکز تعیین می‌شود. شناسایی و یافتن این مرکز نیز کار وزارت محترم اطلاعات است. اینکه چرا آقای روحانی در این باره سکوت کرده و کاری نمی‌کند برای مردم مبهم است اما احتمالا جناب رئیس‌جمهور این روزها طی سخنانی پاسخ این سؤال را هم بدهد! اما شاید بتوان پاسخ این سؤال را در میان واکنش‌های آن جریان‌های سیاسی نزدیک به دولت یافت.

آنها این روزها با همان ژست«منطقی باشیم»،«باید واقعیت‌ها را درک کرد» آدرس مذاکره با ترامپ را می‌دهند! می‌گویند، باید با رئیس‌جمهوری که حتی متحدان نزدیکش به او اعتماد ندارند، فردی که زیر تمام تعهدات نیم‌بندش در برجام زد، مذاکره کرد. اگر آن انفعال در حل مشکلات اقتصادی را کنار این بالا و پایین شدن‌های مشکوک قیمت ارز و سکه بگذاریم، نتیجه این می‌شود که در این کشور عده‌ای به عمد در حال بازی با معیشت مردمند. معیشت مردم را به گروگان گرفته‌اند تا به مقاصد کثیف خود دست یابند. این عده نمی‌توانند به نوسانات ارزی دامن بزنند مگر به برخی مراکز حساس دسترسی داشته یا به مسئولین محترم آدرس غلط داده باشند. این عده قطعا طی همین 5 سال گذشته، هم در برخی رسانه‌ها، هم در برخی مراکز تصمیم‌گیر و تصمیم‌‌ساز و هم... بگذریم.

آیا این عده تفاوتی با داعش دارند؟! با ترامپ چطور؟! رفتار و مواضع هماهنگ این عده با ترامپ که قطعا امروز در روزنامه‌هایشان انعکاس خواهد یافت نشان می‌دهد، نه تنها با ترامپ و داعش تفاوتی ندارند بلکه در یک نقشه راه حرکت و به یک هدف فکر می‌کنند.

ترامپ در کتاب «هنر معامله» می‌گوید، در مذاکرات باید اول به حریف ضربه زد بعد کنترل مذاکره را به دست گرفت. مخاطب جمله پایانی این وجیزه آن جریان خاص است که آگاهانه می‌گوید باید با ترامپ وارد مذاکره شد. ترامپ در مواجهه با ایران در حال استفاده از همین تاکتیک است. با ترامپ وارد مذاکره شدن اولاً بی‌نتیجه است چرا که پذیرفتن شروط این تاجر کاسب عیاش، یعنی عقبگرد به 40 سال پیش. ثانیاً چیزی جز تحقیر و حقارت نصیب ایران نمی‌کند. این عده هم یا ایرانی نیستند یا از ایرانی بودن فقط فارسی حرف زدن را بلدند.

مذاکره با ترامپ ما را به همان نقطه‌ای می‌رساند که مذاکره با اوباما ما را به آن نقطه رساند با این تفاوت که این‌بار تمام مولفه‌های قدرتمان را یکجا بر سر مشتی وعده از دست داده و تبدیل به لقمه‌ای راحت برای دشمن خواهیم شد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۶۶۹۴۶۱۱:۴۰:۰۱ ۱۳۹۷/۵/۱۰
آقای شریعتمداری: یه دونه از اون راه حل های معجزه آسات رو لطفا رو کن در این آشفته بازار!!
ناشناس۴۶۷۱۸۴۱۲:۲۹:۲۲ ۱۳۹۷/۵/۱۰
خب مذاکره نکردن با امریکا بعد از 40 سال ما را به کجا کشونده؟ 4 سال هم مذاکره کنید ببینیم کدوم بهتره اونو انتخاب کنیم.
سید علی حجازی۴۶۷۱۹۳۱۲:۳۰:۳۱ ۱۳۹۷/۵/۱۰
درود بر روزنامه کیهان و هشدار هایه هدایت گر و به جایش خدایی اش روشنگری های بی ادعای این مردمان دلداده به اسلام و انقلاب و رهبری نعمت است و درود بر آقای توکلی و رسانه الف که به لطف خدا مورد توجه مردمان دلسوز انقلاب و اهل علم است و مجاب برای تعامل و تجمیع افکار و درود بر رئیس سازمان بسیج واما راهکار : باید و بایستی با توجه به حمله دشمن ضد حمله ای به موقع و براساس تفکر و تدبیر زد تحربه دوران جنگ تحمیلی تجربه ای عظیمی است که می تواند ضمن تقویت مقاومت مارا به سمت و سوی پیروزی هدایت کند ما مشکل نقدینگی داشتیم الان با خرید و انباشت سکه و دلار در بین همان مردمی که با سرمایه های ناشی از ربای بانک بدست آورده بودند بحمدالله مرتفع شد حالا باید چکار کرد ؟ راحت است و آسان : ما با آمار و ارقامی که متاثر از یارانه در رابطه با قشر محروم و متوسط داریم باید تمامی امکانات را به سمت و سوی این اقشار سوق دهیم دشمن قصد تا راضی کردن این اقشار را دارد و ما اینها را که سرمایه عظیم ملت و مملکت است با اقدامات بجا سنگر اول مقاومت کنیم البته با نظارت و با مانیتورینگ لحظه ای و با کمک نیرو هایی وزارتی و .....بسیج و سپس برای موارد ذیل برنامه ریزی کنیم و نگذاریم این هایی که نقدینگی مخرب شان در دام سکه وارز و خانه افتاده است با ترفند های و با فروش موارد فرق آن را به مردم محروم و دوباره آن را آزاد کنند و دوباره بجان اقتصاد مملکت بیندازند 1- اختصاص دادن مقدار سهمیه تشویقی ازدواج و دادن تعدادی سکه به هر عروس و داماد براساس مدارک یا قیمت تعادلی 2- شناسایی تمامی دانشجویان خارج از کشور و تخصیص ارز به آنان بر اساس اطلاعات دقیق 3- کنترل رفت و آمدهای خارج از کشور و تخصیص ارز به خانواده های دانشجویان جهت دیدار های سالیانه 4- اختصاص ارز به بیماران خاص پس از اخذ مجوز از کمیسیون پزشکی و ضرورت به اعزام 5-اخد آمار از تمامی شرکت های خودروسازی در خصوص میزان لوازم و قطعات و موادی که تخت عنوان ( مواد اولیه و فرایند میانی و نهایی از خارج وارد می کنند) ( تخصیص ارز تشویقی به سازندگانی که درصد کمتری از .واردات دارند خودکفا تر می باشند ) 6-اقدام در خصوص ساخت مجتمع های آپارتمانی و احیا رالت تعاونی ها البته با قوانین و ضوابط جدید و ارایه آنان به نیازمندان و جوانان بصورت استیجاری به شرط تملیک ( در خصوص جوانان اولویت دهی به دهه های تولد آنان باشد که دهه های قدیمی خصوصا دهه 60 در اولویت اند 7-شناسایی تمامی ماشین های قدیمی و دادن وام های کم بهره طویل مدت به صاحبان آنان با برنامه ریزی بر اساس (میزان سال بکارگیری , استفاده توسط شخص , تعداد ماشین و وضعیت درآمد . دفت براین مهم که این امتیاز به دست دلان نرسد مثل دادن سند پس از 3 سال و یا.... 8- احیا و روزآمد کردن مالیات ها با ارتباط تنگاتنگ میران آن با مقدار درآمد و نحوه معامله , بهره گیری از امکانات دولتی و .... و بستن مالیات به معاملاتی همچون خرید فروش ارز خارج از نیاز و ضوابط الزامی 9- بسط بیمه در رابطه با فعالیت های کشاورزی و صنعتی و بیمه کردن تمامی فعالیتها و درآمد آنان با اختصاص امکانات مالی تشویقی آنان و. .....اینکه این حقیر تخصصی در اقتصاد ندارم ولی اینها به عقل ناقص من رسید قطعا متخصصان و دانشمندان فکور فلم اقتصاد ملت و مملکت ما می توانند موارد مهم تر ,منطقی تر و کاراتری را بیان فرموده و بکار گیرند
ناشناس۴۶۷۷۱۸۱۴:۵۲:۵۳ ۱۳۹۷/۵/۱۰
ترامپ در کتاب «هنر معامله» می‌گوید: در مذاکرات باید اول به حریف ضربه زد بعد کنترل مذاکره را به دست گرفت. پس معلوم است این ترامپ غیرقابل اعتمادتر از قبلی هاست.
ناشناس۴۶۷۷۹۷۱۵:۱۶:۰۶ ۱۳۹۷/۵/۱۰
احساس ميشود براي ضربه زدن به دولت هم اينكارها انجام ميشود اكنون كشور ميازمند يك اتحاد ملي ميباشد
ناشناس۴۶۷۸۳۴۱۵:۲۴:۵۳ ۱۳۹۷/۵/۱۰
خواهش میکنم از کسانی که در داخل مایل به مذاکره و ارتباط با امریکا هستند این سوالم را پاسخ بدهند : اگر بعد از 40 سال قرار است با امریکا دوست شویم , اصلا چرا انقلاب کردیم ,قبل از انقلاب که ایران و امریکا دوستان خوبی برای هم بودند ؟؟؟؟ چرا در جنگ 8 سال مقاومت کردیم و انقدر شهید و جانباز و اسیر و خانواده های داغدار و . . . . ؟؟؟؟؟ چرا پرچم اسلام را در مقابل شیطان بزرگ برافراشتیم ؟؟؟؟ و دهها چرای دیگر . . . آیا مذاکره و ارتباط باامریکا بمعنی این نیست که تا حالا هرچه گفتیم و باور داشتیم و عمل کردیم غلط بوده ( یا به تعبیر سخیفتر یعنی غلط کردیم ؟؟؟) " فاین تذهبون" ؟؟؟؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

    25. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    آخرین عناوین