گاردین: جنگ با ایران، خاطره حمله به عراق را شبیه به قدم زدن در پارک می‌کند

گروه جهان الف،   3970502127 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۲۰ تکراری یا غیرقابل انتشار

ملاحظات اخلاقی عامل بازدارنده‌ای در برابر رفتارهای غیرقابل کنترل ترامپ در ائتلافش با ایدئولوگ‌های دست راستی، دیکتاتورهای منطقه و اسرائیلی‌ها در ورود به یک جنگ با ایران نیست. جنگ با ایران می‌تواند کاری کند که جنگ با عراق شبیه به قدم زدن در پارک به نظر برسد.

گاردین: جنگ با ایران، خاطره حمله به عراق را شبیه به قدم زدن در پارک می‌کند

 روزنامه «گاردین» نوشت: پیوند نامبارک «پوتین» و «ترامپ» می‌تواند به جنگ با ایران ختم شود. 

این روزنامه بریتانیایی در یادداشتی با بیان اینکه در ساعات اولیه ورود «ترامپ» به اروپا،  رییس‌جمهور آمریکا مشغول تحقیر و توهین دوستان و متحدان آمریکا و تهدید به خروج از ناتو شد، نوشت که او به طور علنی «ترزا می» را تحقیر کرد. او برند زشت «مرد سرکش سیاست‌ها» را با خود به هلسینکی و مذاکره با حامی، رفیق همیشگی و دوست نارسیست خود یعنی «ولادیمیر پوتین» برد.

این رسانه با طرح این سوال که قرار است سران کشورهای دموکرات غربی چقدر به «ترامپ» اجازه پیشروی بدهند تا بلاخره خطوطشان را ترسیم کنند و چقدر باید بگذرد تا او را به عنوان یک آنتاگونیست و مخاصمه‌جو بشناسند، نه یک متحد و شریک در ارزش‌ها و منافع؟ نوشت: «آنگلا مرکل» سرسختی بیشتری نشان داده است. «ترزا می» متملق بوده است. 

نویسنده این گزارش با اشاره به موضوعات مشترک بین «پوتین» و «ترامپ» در مذاکرات هلسینکی نوشت:  آنها درباره اشغال کریمه توسط روسیه، حملات سایبری آنها و دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ و حمله شیمیایی در سوریه صحبت کرده‌اند اما قطعا دستورکار شخصی «ترامپ» چیزی کاملا متفاوت از این مباحث است؛ ایران.

این رسانه با بیان اینکه اروپایی‌ها سعی می‌کنند دشمنی خونی واشنگتن با ایران بعد از انقلاب ۱۹۷۹ را فراموش کنند، نوشت: «آنها عمق جهالت آمریکا را نادیده می‌گیرند. دیپلمات‌های آمریکایی چهل سال است که در ایران کار نمی‌کنند. سیاست‌مداران آمریکایی، تجار و رسانه‌ها دانش ناچیزی درباره این کشور دارند. برای دشمنان ایران به ویژه دیکتاتورهای پارانوید منطقه بسیار ساده است که از این خلاء، برای نمایش ناعادلانه یک چهره منفی از ایران در فضای بین‌المللی استفاده کنند. 

«گاردین» در ادامه این یادداشت به ذهنیت «جان بولتون» مشاور امنیت‌ملی «ترامپ» در مورد ایران اشاره کرد و مدعی شد: او ایران را یک موضوع تمام نشده می‌داند که بخشی از تئوری محور شرارت «جرج بوش» است. عراق در دوران «صدام حسین» به طور خونین مورد حمله قرار گرفت؛ کره‌شمالی نیز مجبور به تسلیم و اطاعت شده یا دست کم آنها چنین باوری دارند. دو یال از محورهای شرارت کارشان تمام شده و آنها خواستار یک سره کردن کار هستند. 

«سوزان رایس» مشاور امنیت‌ملی اوباما، دیدار ترامپ در هلسینکی با همتای زیرک و مجرب خود «پوتین»، بدون حضور مقامات یا کسی که دیدار را صورت‌جلسه کند، یک دستورالعمل برای رسیدن به یک فاجعه دانست. با توجه به نیاز «ترامپ» به اعتبار، شایعه «معامله بزرگ بر سر ایران» بیش از توان مقاومت «ترامپ» است. 

این رسانه نوشت: کشورهای اروپایی از اینکه ترامپ تحت تاثیر سعودی‌ها و «نتانیاهو» که هفته پیش در مسکو با «پوتین» دیدار داشته، به طور محرمانه با شناسایی کریمه توسط آمریکا موافقت کند و تحریم‌های روسیه درمورد اکراین را بردارد و در عوض به توافقی با «پوتین» در مورد خروج ایران از سوریه رسیده باشد، دلخور هستند. هر توافقی با این محتوا به معنای نجات «بشار اسد» و پذیرش استیلای مسکو بر خاورمیانه است. این به معنای یک خیانت تاریخی به حامیان دموکراسی است. 

بر اساس این گزارش، «ترامپ» از چنین سقوطی نمی‌ترسد، زیرا هدف نهایی و غیرقابل انکار او جلوگیری از جاه‌طلبی‌های ایران است. هدف او چیزی جز تغییر نظام در ایران نیست. هرکس که جنگ عراق را به یاد داشته باشد، نشانه‌ها را می‌تواند به راحتی بخواند؛ تحریک «ترامپ» به تظاهرات خیابانی در ایران، خروج از توافق هسته‌ای، تحریم‌های جدید، اعتراض ریاکارانه به مساله حقوق بشر و تلاش‌های بی‌رحمانه برای اهریمن‌پنداری و منزوی کردن مقام‌های ایران. 

به گزارش این روزنامه بریتانیایی، متحدان ایالات متحده نمی‌توانند از این طوفان نجات پیدا کنند. فشارهای کاخ سفید، نفوذ مستقیم سیاسی، استفاده از اهرم سیستم مالی و ارزی آمریکا، اطلاعات دروغین، تهدیدات علنی، نادیده گرفتن نرم‌های دموکراتیک و قوانین بین‌المللی و رویکرد خصمانه با دیپلماسی، از جمله متدهای ترامپ در قلدری کردن با دولت‌های اروپایی برای جلب حمایت از رویکرد ضدایرانی اوست. در غیر این صورت او اروپایی‌ها را جریمه خواهد کرد. 

بر اساس این گزارش، در مورد «پوتین»، او هویج را به چماق ترجیح داده است. اینکه روسیه در راستای اهداف آمریکا نقش بازی کند، به هیچ وجه امر مسلمی نیست.  «علی اکبر ولایتی» مشاور رهبر ایران هم هفته قبل از دیدار ترامپ و پوتین، نشست مشترکی با رییس‌جمهور روسیه در مسکو داشت و از اینکه روسیه به دوستی‌اش با ایران ادامه می‌دهد، اطمینان کسب کرد. حتی معلوم نیست آیا «پوتین» توانایی خارج کردن ایران از سوریه یا تمایل به این کار را دارد یا خیر.

«گاردین» در پایان اذعان کرد: ملاحظات اخلاقی عامل بازدارنده‌ای در برابر رفتارهای غیرقابل کنترل ترامپ در ائتلافش با ایدئولوگ‌های دست راستی، دیکتاتورهای خاورمیانه و اسرائیلی‌ها در ورود به یک جنگ با ایران در صورتی که آنها برای مثال تنگه هرمز را مسدود کرده و مانع از صادرات نفت کشورهای خلیج فارس شود، نیست. 

این رسانه با طرح این سوال که آیا چشم‌انداز جنگ با ایران دلیل موجهی برای عدم همراهی دموکراسی‌های غربی با ترامپ نیست؟ نوشت: جنگ با ایران می‌تواند کاری کند که جنگ با عراق شبیه به قدم زدن در پارک به نظر برسد. اگر قرار نیست ما (اروپایی‌ها) جلوی ترامپ را بگیریم، چه کسی قرار است این کار را بکند؟

منبع: ایلنا

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۵۰۱۹۵۱۱:۲۱:۳۳ ۱۳۹۷/۵/۲
به عنوان یک استاد دانشگاه دولتی. گرچه من موافق جنگ نیستم. ولی اگر جنگ شود بدانید دیگر اسمی از اسرائیل نخواهید شنید و دیگر امپراطوری آمریکا در هم خواهد شکست. خود من در خط مقدم خواهم بود.
ناشناس۴۵۰۳۱۳۱۲:۱۳:۱۸ ۱۳۹۷/۵/۲
ان شاء الله
ناشناس۴۵۰۶۳۴۱۴:۳۲:۲۴ ۱۳۹۷/۵/۲
آقای استاد به این سادگیها هم نیست جنگ گناهکار و بیگناه کوچک و بزرگ زن و مرد خواب و بیدار مسلح و غیرمسلح نمیشناسد. اصلا بحث ترس هم نیست هر تنشی که تصور کنید اعم از آشوب و انقلاب و جنگ و ... عواقب بسی طولانی مدت دارد. حداقل در اطراف ما اعم از افغانستان و کشمیر و عراق و ترکیه و سوریه و یمن و ... که اینطور است. هوشیار بودن و سنجیده عمل کردن همواره بهتر از رفتارهای هیجانی است.
ناشناس۴۵۱۰۶۸۱۸:۲۴:۴۳ ۱۳۹۷/۵/۲
کسانی که مثل شما حرف میزنن یه اشتباه بزرگ دارن و اون اینکه فکر میکنن بقیه عاشق جنگن و اصلا هم از عواقبش آگاه نیستن. ولی شما مطمئن باش اگر از شما صلح طلب تر نباشن کمتر نیستن فقط باید به این نکته دقت کنی که بهترین راه برای منصرف کردن حریف اینه که بدونه آمادگی کامل برای جنگ داری. اگر وقتی روحانی آمریکا رو تهدید میکنه همه بدون اما و اگر بگیم ما هستیم(حتی اگر هم نیستیم) میتونه تاثیر زیادی توی محاسبات آمریکا داشته باشه
ناشناس۴۵۰۸۴۴۱۶:۱۰:۴۲ ۱۳۹۷/۵/۲
با این نظری که دادید، مثل اینکه شما استاد دانشگاه علمی-کاربردی هستید!
ناشناس۴۵۱۲۶۰۲۰:۱۷:۰۵ ۱۳۹۷/۵/۲
کاربران داخلي بايد بدانند انهاي که برعليه ايران منفي دادند تعدادفارسي زباناني هستند که توسط دلارهاي عربستان سازمان يافته اند که در فضاي مجازي مخالف ايران را بيشتر جلوه دهند. وتعدادي هم ربات و تعدادي نيزضد انقلاب خارجي وداخلي وفتنه گران هستند. که اقدام آنها هيچ ارزشي ندارد
ناشناس۴۵۰۳۲۱۱۲:۱۹:۱۶ ۱۳۹۷/۵/۲
تمام شواهد موافق تلاش ترامپ برای حل مشکل بین آمریکا و ایران است. یا تحریم ومذاکره یا حمله نظامی متاسفانه شواهد و دلایل خیلی زیاد است
ناشناس۴۵۰۴۲۴۱۳:۰۲:۴۲ ۱۳۹۷/۵/۲
ترسوها جایی توی این مملکت ندارند ، و حق اظهار نظر هم ندارند، برای حفظ این انقلاب باید خون داد
ناشناس۴۵۰۷۵۳۱۵:۲۷:۵۲ ۱۳۹۷/۵/۲
کمی اندیشه بد نیست بجای غلیان خون!!!!!
ناشناس۴۵۰۹۷۱۱۷:۱۸:۱۶ ۱۳۹۷/۵/۲
پسر شجاع من جنگمو کردم و واهمه ای هم ندارم اما عقل دارم و میدانم جنگ دوباره باز هم به نفع عده ای خاص به ضرر مردم و کشورم میباشد.
ناشناس۴۵۱۰۷۷۱۸:۲۸:۵۴ ۱۳۹۷/۵/۲
راستش من هم مثل این استاد دانشگاه که اولین نظر رو داده اگر جنگ بشه پای کارم ولی ایران برای همه ایرانیهاست و همه حق اظهار نظر دارن. شما اگر هنرمندی سعی کن ترسوها رو به افراد شجاع تبدیل کنی.
ناشناس۴۵۰۹۲۹۱۶:۵۶:۴۷ ۱۳۹۷/۵/۲
ترسوها بروند پناهندگی بگیرند بعد از جنگ بیاین سر خانه و زندگیشان اینقدر هم آیه یاس نخوانند
ناشناس۴۵۱۰۰۰۱۷:۳۹:۵۹ ۱۳۹۷/۵/۲
فکر نکنم طرف امریکایی ها هم تمایل صد در صد به جنگ داشته باشه
محمد قاسمی۴۵۱۲۹۸۲۰:۴۰:۵۴ ۱۳۹۷/۵/۲
عراق نسبت به ایران فعلی یک دهم قدرت داشت و هفت هزار میلیارد خرج روی دست امریکا گذاشت عراق طیفی وسیع از نیروهای وطن پرست و وفادار نداشت و این مقدار هزینه برای امریکا ساخت. ولی ایران چندین نقطه استراتژیک همسایگی با اسرائیل همسایگی با منابع نفت عربستان تسلط بر تنگه هرمز مقداری باب المندب رودخانه اروند و علاوه بر اینها نزدیکی به چین و روسیه رو داره و حسن ختام، قدرت اول موشکی منطقه است. اونها خوب می دونن با ایران نمیشه جنگید ولی میخوان کشور رو در حال احتزار بذارن تا فرسایشی از بین بره
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین