صف بندی در بازار نفت جهان

گروه اقتصادی الف،   3970325131

عربستان و روسیه تاکید کردند حتی اگر توافق کاهش تولید نفت اوپک و غیراوپک از هم بپاشد، آنها با یک توافق جامع دوجانبه به تلاش هایشان در زمینه مدیریت بازار انرژی ادامه می دهند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری پلاتس آمریکا با اعلام اینکه این دو کشورعرضه مطمئن و کافی نفت را تضمین کردند. نوشت،ائتلاف این دو کشور که تولیدکنندگان بزرگ نفت در جهان هستند، در آستانه نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدان غیراوپک آن در 22 ژوئن (اول تیر) قدرت نشست اوپک را بالا می برد.

مطابق بیانیه ای که پس از نشست وزیران انرژی دو کشور در مسکو منتشر شد، آمده است: «ما خواهان تعادلی در بازار نفت هستیم که عرضه مطمئن و کافی نفت آن را پشتیبانی کند». تلاش های «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه و «خالد الفلیح» وزیر انرژی عربستان به ترتیب توسط «ولادمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان نیز تایید شد.

پوتین و بن سلمان نیز اوایل وقت دیروز در آستانه مسابقه فوتبال میان دو کشور در افتتاحیه جام جهانی 2018 در مسکو با یکدیگر دیدار کردند. بن سلمان در نشست یاد شده گفت: «بدون شک ما خواهان ادامه این همکاری هستیم». وی افزود: «امروز اوپک و غیر اوپک یک توافق تاریخی با یکدیگر دارند و با هم کار می کنند».

پوتین نیز ائتلاف سیاسی و اقتصادی میان دو کشور را ستود و از دعوت ولیعهد عربستان برای همکاری بیشتر در زمینه انرژی حمایت کرد.  رئیس جمهوری روسیه نیز تصریح کرد: «ما به همکاری با یکدیگر در زمینه های بسیار مهم برای دو کشور ادامه می دهیم».

به نوشته پلاتس، اتحاد تاریخی عربستان و روسیه در قالب توافق کاهش تولید نفت اوپک و غیراوپک که در اواخر سال 2016 منعقد شد، تغییر دهنده بازی در بازار نفت بود و موجب کاهش عرضه نفت به میزان 1.8 میلیون بشکه در روز شد تا مازاد عرضه نفت در بازارها از بین برود. نواک گفت: ائتلاف اوپک و غیراوپک ممکن است افزایش تولید نفت به میزان 1.5 میلیون بشکه در روز را مد نظر قرار دهد.

با این حال ائتلاف ایران، ونزوئلا و عراق اعلام کرده اند که با این سیاست موافق نیستند و این مخالفت، مذاکرات این بار اوپک را پیچیده می کند. به گزارش ایرنا، عربستان و روسیه علاقه مند هستند با افزایش تولید نفت کسری عرضه نفت در بازارها به دلیل کاهش صادرات نفت ایران و ونزوئلا را جبران کنند تا تحریم های آمریکا در مورد این دو کشور با موفقیت اجرا شود.

اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.

روسیه و 9 تولید کننده دیگر نیز در اواخر سال 2016 به توافق کاهش تولید اوپک پیوستند. بر اساس این توافق، کشورهای امضاکننده متعهد شدند در مجموع از سطح تولید 1.8 میلیون بشکه در روز بکاهند که این میزان، حدود 2 درصد کل تولید نفت در جهان است. این توافق تا پایان سال 2018 معتبر است.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

  8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

  11. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  12. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  13. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  14. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  20. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  21. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  22. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  23. واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

  24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

  25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

آخرین عناوین