160 کشور مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌کنند/ تفاوت مالیات ستانی ایران با خارجی ها چیست؟

گروه اقتصادی الف،   3970319020 ۱۴ نظر، ۰ در صف انتشار و ۳ تکراری یا غیرقابل انتشار

 یک مقام اداره مالیات گفت: مالیات بر ارزش افزوده در 160 کشور جهان در حال اجراست و تنها در بخش‌های محدودی تمایز دیده می‌شود.

محمد قاسم پناهی قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور در گفت‌وگو باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد گله‌مندی برخی از تولیدکنندگان درباره اخذ چند مرحله‌ای مالیات بر ارزش افزوده، اظهار کرد: ارزش افزوده یک مالیات بر پایه مصرف محسوب می‌شود که دارای مراحلی زنجیره واری در حوزه های واردات، تولید، توزیع و مصرف است.

وی افزود: هر کالای وارداتی که در عرصه تولیدی و یا مصارف دیگر به کار گرفته می‌شود باید با ورود به کشور، مالیاتی بر اساس ارزش افزوده پرداخت کنند.

پناهی ادامه داد: به طور مثال زمانی که یک خودروی 15 هزار دلاری در گمرک ورود پیدا می‌کند باید 60 تا 70 درصد گمرکی پرداخت کند که با احتساب این درصد از تعرفه های گمرکی‌، ارزش خودرو به 25 هزار دلار می‌رسد. با تبدیل ارزش تعیینی به ریال، قیمت آنها تغییراتی را شامل می‌شود چرا که به طور معمول هر ریال به ازای ارز دیگر کشورها حدود سه هزار تومان است.

وی اضافه کرد:‌ گمرک با اخذ 9 درصد گمرکی حدود 7.5 میلیون تومان ارزش افزوده به اداره امور اقتصادی و مالیاتی پرداخت می‌کند. زمانی که خودرو وارد بازار مصرف می‌شود عرضه کننده با احتساب سود خود و پرداخت مالیات 10درصدی خودروی مذکور را تا 90 میلیون تومان به فروش می‌رساند.

پناهی بیان کرد: در نهایت فروشنده حدود 5 میلیون تومان بر چنین خودرویی سود حاصل می‌کند که در این سود و مالیات پرداختی میزان گمرکی خودروی مذکور که در مرحله پیشین اخذ شده، حساب می شود و در مراحل بعدی متقاضیان با مقدار کمتری از پرداخت مالیات روبه‌رو می‌شوند.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور تشریح کرد: در واقع با فروش خودروی مذکور حدود 1.5میلیون تومانمالیات بر ارزش افزوده به اداره امور مالیاتی و اقتصادی پرداخت می‌شود که با احتساب مبلغ 7 میلیون تومانی گمرک، نهایت پرداخت مالیات به همان 9 درصد معمول می‌رسد.

وی با بیان اینکه توازن در تمام بخش‌ها رعایت شده است و بخش‌های داخلی هم موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند، تصریح کرد: تولید خودروهای داخلی هم موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند به طوری که در فرآیند تولید آن مالیات هر بخش به طور مرحله‌ای و مجذا اخذ می‌شود.

پناهی ادامه داد: تولیدکننده خودروی داخلی در وحله نخست از مراکزی همچون فولاد مبارکه و غیره ورق و مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین می‌کند و با تهیه این مواد اولیه باید ارزش افزوده ای را پرداخت کند. خرید هر مواد اولیه و کالایی متناسب با ارزش آن کالا شامل حال ارزش افزوده می‌شود.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: قطعه سازان هم پس از تبدیل مواد اولیه به قطعه و متصلات خودرو، باید ارزش افزوده‌ای در این مرحله پرداخت کنند. به طور مثال تولید کننده باید با ساخت یک قطعه یک میلیون تومانی 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند که این میزان حاصل تخفیف و احتساب مالیات های مراحل قبلی است.

وی ادامه داد: پس از اینکه این قطعات توسط ماشین سازی داخلی خریداری می‌شود، سازنده داخلی هم باید ارزش افزوده‌ای از تولید هر خودرو پرداخت کند، بنابراین این زنجیره تولیدی هیچ‌گاه قطع نمی‌شود و هر مرحله به طور مجزا مالیاتی را پرداخت می‌کند.

پناهی افزود: به طور مثال خودرویی همانند سمند که دارای ارزش 30 میلیون تومانی است حدود 10 درصد یعنی به مقدار سه میلیون تومان مالیات بر ارزش افزوده به نظام مالیاتی پرداخت می‌کند.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: تمام سود حاصل از واردات خودرو و یا تولید آن به اداره مالیات نمی‌رسد، بلکه با احتساب هزینه تولید و سود تولیدکننده و یا وارد کننده مقدار ناچیزی برای اداره مالیات در نظر گرفته می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقع در پرداختی‌های مالیات بر ارزش افزوده هیچ مبلغ مضاعفی از صاحبان مشاغل گرفته نمی‌شود چرا که زمان پرداخت مالیات‌های هر بخش اعتبارهای پرداختی مراحل پیشین برای مودیان مد نظر قرار می‌گیرد. این نوع از مالیات ستانی و پرداختی‌های مالیات بر ارزش افزوده مطابق شکل و ساختار رایج دنیا است.

پناهی افزود: مالیات بر ارزش افزوده در چند بخش تقسیم شده و تجمیع آنها میزان عادلانه‌ای را متناسب با ارزش کالا حاصل می‌کند. تولیدکنندگان با پرداخت ارزش افزوده بخش مربوط به  فعالیت خود به طور مجزا به نحو دقیقی مالیات پرداخت می‌کنند.

وی مطرح کرد: بنابراین در تولید خودروی داخلی مالیات بر ارزش افزوده در سه بخش از جمله فولاد سازی و ساخت قطعات مرتبط خودرو، قطعه سازی و خودرو سازی دریافت می‌شود که تجمیع این بخش‌ها به یک عدد واحد و رایج در کشور می‌رسد.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: به عبارت دیگر تجمیع پرداختی های مالیات بر ارزش افزوده مراحل مختلف، به میزان مالیات 19 درصدی اعلامی ختم می‌شود. به همین دلیل عده ایی تصور بر پرداخت مالیات مضاعف دارند.

پناهی تشریح کرد: در علم اقتصاد از چنین روشی به عنوان صورتحساب با کسر اعتبار مالیاتی یاد می‌شود که این شیوه در160 کشور جهان در حال اجراست.

قائم مقام سازمان امور مالیاتی کشور مطرح کرد: این ساز و کارها متناسب با استانداردهای جهانی تبعین شده است و تنها تفاوت اجرای آن هر کشور به  مقدار نرخ پرداختی ها و یا معافیت‌ها مربوط می‌شود اما در مجموع شیوه محاسبه مالیات بر اساس اصل مقصد است.

وی در توضیح تمهیدات مالیات بر اساس اصل مقصد گفت: در این شیوه از اخذ مالیات ها با فروخته شدن هر کالای ارزشمندی، مالیات آن کالا به طور مستقیم ستانده می‌شود.

دیدگاه کاربران

شیری۳۷۷۸۹۷۰۶:۴۳:۵۳ ۱۳۹۷/۳/۱۹
ایران از خریدار مواد اولیه -تواید کننده و مصرف کننده مالیات بر ارزش افزوده می گیرد اونم بدون حساب و کتاب
ناشناس۳۷۷۹۰۰۰۶:۴۷:۲۰ ۱۳۹۷/۳/۱۹
اینایی که رسما خودرو قاچاق میکنن ۵ میلیون رو هر ماشین گیرشون میاد؟ مردمو چی فرض کردین؟
ناشناس۳۷۷۹۰۸۰۶:۵۵:۴۴ ۱۳۹۷/۳/۱۹
گرفتن این مالیاتهای مضاعف و فشار بر گرده مردم نقش مهمی در ریشه کنی شما خواهد داشت. این سنت الهی است. حالا شما برو از کشورهای دیگه فکت بیار. مرد مومن! بقیه واقعیتهای کشور ما هم مثل سوئده که مثل اونجا مالیات میگیرین؟
ناشناس۳۷۷۹۲۵۰۷:۳۹:۱۲ ۱۳۹۷/۳/۱۹
تفاوتش بدبخت کردن شرکتهای کوچک است
ناشناس۳۷۷۹۴۰۰۷:۵۵:۳۹ ۱۳۹۷/۳/۱۹
برای کشورهای دیگه مالیات بر ارزش افزوده است نه مالیات بر همه چیز از خوراک گرفته تا پوشاک و.. که هیچ ارزش افزوده ای نداره و مصرفیه
ناشناس۳۷۷۹۶۵۰۸:۱۷:۱۴ ۱۳۹۷/۳/۱۹
جواب ساده هست. در بسیاری از اون کشورها محل خرج مالیات مشخص هست و هر کس حق داره بدونه مالیاتش کجا خرج میشه.
ناشناس۳۷۸۲۷۶۱۱:۴۵:۲۸ ۱۳۹۷/۳/۱۹
به نام خدا باسلام این جانب هم طرف شما هستم،ولی،لازم دیدم برای اطلاع از محل هزینه مالیات بر ارزش افزوده-که البته،6% از 9% اش مالیات است- می توانید به قانون بودجه سال مالی مربوطه مراجعه بفرمائید.
ناشناس۳۷۸۰۰۰۰۸:۴۳:۱۹ ۱۳۹۷/۳/۱۹
ارزش افزوده را درتمام دنیا یکبار اخذ میکنند و نه مثل شما شاید تا ده بار از یک کالای تولید شده!!!!
ناشناس۳۷۹۰۴۷۲۰:۲۱:۴۲ ۱۳۹۷/۳/۱۹
علاوه بر اون یه کشور و با مالیات می چرخوند و نحوه مصرف مالیات شفافه مالیانه ما کجا خرج می شه؟
ناشناس۳۷۸۰۰۸۰۸:۴۹:۵۵ ۱۳۹۷/۳/۱۹
این داستان را شما هرچند سال یکبار که میخواهند این قانون را اصلاح کنند میگویید. همین فردی که معاون مالیاتی است و مصاحبه کرده، من به شما قول میدم در تمام زندگی اش حتی یک سوزن منگنه نه تولید داشته و نه فروخته. یک کارمند پشت میز نشین بی تجربه که فقط حرافی کرده. نه میدونه چک پاس کردن چیه! نه میدونه کارگرداری چیه؟ نه تامین اجتماعی و نه رشوه دادن به مامور مالیاتی!! بس کن. بابا. اصلا یکی از دلایلی که کارخونه را تعطیل کردم و الان خونه نشستم و والیبال و فوتبال و کشتی می بینم ، همین درگیری بر اثر مالیات ارزش افزوده بود... مردم را نقره داغ کردید خدا بر باعث و بانی اش لعنت کنه.
حیدر۳۷۸۱۲۱۱۰:۱۴:۳۴ ۱۳۹۷/۳/۱۹
قوانین حاکم بر نظام مالیاتی ایران بخصوص این مورد مذکور میبایست مورد بازنگری جدی قرار گیرد
ناشناس۳۷۸۲۰۵۱۱:۰۵:۲۰ ۱۳۹۷/۳/۱۹
تو مالیات گرفتن خیلی دقیق و باهوشید ولی در کیفیت چطور؟
مسعود۳۷۸۶۸۳۱۵:۳۸:۵۹ ۱۳۹۷/۳/۱۹
چرا در خودروهای خارجی یکبار از وارد کننده (بابت تعرفه) و یک بار از خریدار (بابت ارزش افزوده) مالیات دریافت می کنند؟
ناشناس۳۷۸۸۶۸۱۷:۲۸:۴۳ ۱۳۹۷/۳/۱۹
یکی از دلایل فرار گسترده سرمایه در چند سال اخیر اخذ بی حساب کتاب مالیات از فعالان اقتصادی بوده است بسیاری از شرکتها سر همین مالیات ارزش افزوده به خاک سیاه نشسته اند در ضمن دولت به واسطه چاپ بی حساب پول باعث سقوط ارزش ریال و داراییهای مردم گردیده و در واقع به اندازه سالها از مردم مالیات تورمی گرفته و دیگه فعالان اقتصادی بجز یکسری رانت خوار خودی چیزی برای مالیات دادن برایشان نمانده
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین