سیراف عاقبت به خیر می شود؟

گروه اقتصادی الف،   3970207051

نزدیک به چهار سال از معرفی طرح پالایشگاه سیراف گذشته و درحالی گفته شده بود این طرح سه سال بعد از معرفی به تولید می رسد، همچنان در مرحله انتخاب سرمایه گذار و در گیر و دار تامین سرمایه به سر می برد.

به گزارش ایسنا، طرح احداث "فراگیر پالایشی سیراف" از سوی وزارت نفت و با مشارکت بخش خصوصی  در سال ۱۳۹۳ با هدف جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده، معرفی شد.بر این اساس مقرر شد این طرح در قالب هشت پالایشگاه میعانات گازی مستقل هر یک به ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در روز به همراه تاسیسات یوتیلیتی، پشتیبان و واحدهای فرآیندی مشترک در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی (سایت پارس ۲) راه­ اندازی شود.
 
زمین محل احداث این طرح به مساحت حدود ۲۵۰ هکتار (حدودا ۳۰ هکتار برای هر پالایشگاه میعانات گازی) از طرف سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در سایت ۲ عسلویه به صورت اجاره ۲۰ ساله به متقاضیان بخش خصوصی واگذار شده و پس از انقضای زمان اجاره، با موافقت سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس قرارداد اجاره زمین قابل تمدید خواهد بود،تعیین شد.
در همان سال وزارت نفت از سرمایه­ گذاران بخش خصوصی که دارای توانایی فنی و مالی لازم بودند، طی فراخوانی برای مشارکت در این طرح دعوت کرد.

جذب سرمایه سه میلیارد دلاری

حدود یک سال بعد از معرفی طرح اعلام شد  ایران قصد دارد با جذب سه میلیارد دلار سرمایه برای طرح فراگیر پالایشی سیراف، در بازار فرآورده های نفتی آسیا فعالتر شود. علیرضا صادق آبادی، مدیر عامل وقت شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف، اعلام کرد: این مجموعه پالایشی تلاش می کند ۸۰ درصد هزینه پروژه را با جذب سرمایه های خارجی تامین کند.

به گفته وی این شرکت برای جذب سرمایه گذاران و شریکان احتمالی، در دو تا سه ماه آینده یک مناقصه برگزار می کند.شرکتهای چینی و ژاپنی برای حضور در این پروژه ابراز تمایل کرده اند.این مجموعه در سه سال آینده تولید خود را آغاز می کند و در چهار سال آینده به حداکثر تولید خود می رسد.در میان کشورهای آسیایی، ژاپن و کره جنوبی بیشترین تمایل را برای سرمایه گذاری در این پروژه نشان داده اند.

 صادق آبادی همچنین در ۱۴تیرماه ۱۳۹۵ با بیان این که تاکنون سه قطعه از زمینهای این طرح تحویل مالکان شده است، گفت: تا پایان هفته چهار قطعه زمین به مالکان پالایشگاههای هشتگانه تحویل می شود. از هفته گذشته تاکنون زمین پالایشگاه‌های ششم، هفتم و هشتم به مالکان تحویل داده شده است.به گفته مدیرعامل شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف، زمین پالایشگاه شماره سه تا پایان هفته به مالک تحویل داده خواهد شد.واگذاری زمین چهار پالایشگاه باقیمانده تا ۲ هفته آینده یعنی تا پایان تیرماه انجام خواهد شد.

مذاکره با بیمه‌های برتر دنیا برای تامین مالی پروژه پالایشگاه سیراف

در ابتدای دی ماه همان سال مدیرعامل شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف با اشاره به نیاز طرح پالایشگاه سیراف به سه میلیارد دلار سرمایه، به ایسنا گفت: از آن‌جایی که تامین سه میلیارد دلار ـ حدودا معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان ـ از منابع بانک‌های داخلی امکان‌پذیر نیست و تامین منابع ریالی فقط در قالب وام های کوتاه‌مدت و با نرخ بهره بالاتر از نرخ بازگشت داخلی طرح امکان پذیر است، بنابراین ناگزیر به تامین منابع مالی از بانک ها و اعتباردهندگان خارجی شدیم.

وی با تاکید بر اینکه طرح مذکور با ارزش تقریبی سه میلیارد دلار به عنوان بزرگترین مجموعه پالایشی میعانات گازی دنیا شناخته میشود، اظهار کرد:در حال حاضر عمده کارهای توسعه ای طرح شامل عملیات تحکیم، آماده سازی زمین هشت پالایشگاه، تاسیسات یوتیلیتی و همچنین انجام کار مطالعات امکانسنجی، طراحی مفهومی (Conceptual Design) و طراحی پایه (Basic Design) توسط مشارکت شرکتهای EIED و TOYO ژاپن به همراه اخذ لیسانسهای مورد نیاز برای محصولات با استاندارد Euro ۵ از شرکت‌های KT ایتالیا، Axens فرانسه و Haldor Topsoe دانمارک در خرداد ماه سالجاری پایان یافته و همه مجوزهای قانونی مورد نیاز جهت اجرای طرح نیز گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت زیرساخت فراگیرپالایشی سیراف در ادامه درمورد خوراک و محصولات این پالایشگاه‌ها توضیح داد: خوراک این پالایشگاه‌ها از میعانات گازی تولیدی در فازهای واقع در سایت دو پارس‌جنوبی تامین می شود و حدود ۶۳ درصد از محصولات تولیدی این پالایشگاه ها نفتا خواهد بود که میتواند موتور محرک صنعت پتروشیمی کشور باشد   .

وی با اشاره به نیاز طرح پالایشگاه سیراف به سه میلیارد دلار سرمایه، اظهار کرد:از انجایی که تامین سه میلیارد دلار حدودا معادل دوازده هزار میلیارد تومان از منابع بانک های داخلی امکان پذیر نیست و تامین منابع ریالی فقط در قالب وام های کوتاه مدت و با نرخ بهره بالا تَر از نرخ بازگشت داخلی طرح امکان پذیر است، بنابر این ناگزیر به تامین منابع مالی از بانک ها و اعتباردهندگان خارجی شدیم. با توجه به تمامی جوانب که شامل درجه ریسک کشور، اعتبار مالکین پالایشگاه ها، میزان وام مورد نیاز و دوره بازپرداخت مورد نیاز می شود، بهترین ساختار تامین منابع مالی خارجی، تامین مالی ساختار یافته از نوع اعتبار بانک خریدار است. بنابر این در طرف خارجی نیاز به مذاکره با اکسپورتر، کردیتور و شرکت بیمه و در طرف داخلی نیاز به مذاکره با بانک وام گیرنده و گارانتور است، به عبارت دیگر بیش از شش قرارداد بین طرف های درگیر در فاینانس ساختار یافته باید مذاکره و نافذ شود.

تاخیری در اتمام پروژه سیراف رخ نداده است

صادق آبادی همچنین در نشست خبری خود در اواخر سال ۱۳۹۶، به عنوان مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز در مورد پروژه سیراف نیز توضیح داد: اکنون این پروژه به مرحله HEAD OF AGREEMENT رسیده است. تامین مالی و تضمین مالی نیز از سوی بخش خصوصی تصمیم‌گیری می‌شود.

همچنین بیژن زنگنه، وزیر نفت در آخرین نشست خبری خود با اشاره به پروژه سیراف اظهار کرد: این پروژه نیمه تمام است اما در اتمام آن تاخیری رخ نداده است. از هشت پالایشگاه، هفت پالایشگاه آماده هستند که از خطوط اعتباری خارجی استفاده کنند. این کار طولانی است و حداکثر دو ساله به نتیجه می‌رسد.

LC چهار پالایشگاه نافذ شده است

در نهایت صادق آبادی در نشست هفته گذشته خود نیز درمورد سیراف گفت صادق‌آبادی با اشاره به فرآیند تکمیل پالایشگاه سیراف، گفت: LC چهار پالایشگاه نافذ شده است و قرارداد برای یکی از پالایشگاه‌ها با یک شرکت چینی در حال مذاکره است. سه پالایشگاه دیگر هنوز قرارداد APC نافذ نشده است، اما کنسرسیومی از شرکت‌های ایرانی در حال مذاکره هستند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآروده های نفتی همچنین در گفت و گو با ایسنا در مورد میزان سرمایه گذاری چین توضیح داد: فاینانس های چین معمولا ۱۵ و ۸۵ درصد است.فاینانس صندوق توسعه نیز ۳۰ به ۷۰  نسبت آورده و فاینانس است. نحوه سرمایه گذاری در پالایشگاه مذکور هم به همین نحو است.مذاکرات سه پالایشگاه دیگر هنوز نهایی نشده است.سه شرکت ایرانی سازه، ناروان و ناموران پیمان کاران هستند.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های اخیر

    پربحث‌های هفته

    1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

    2. بازی با کلمات

    3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

    4. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

    5. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

    6. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

    7. رئیسی هم به گشت ارشاد تذکر داد؟/ روایت فضائلی از علت تاکید رهبری بر وحدت

    8. یادداشت حسین شریعتمداری؛ دوستانه با برادر فضائلی

    9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

    10. مجلس مقابل این اقدام بایستد

    11. اطلاعیه شماره ۳ فراجا درباره اجرای «طرح نور»  

    12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

    13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

    14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

    15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

    16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

    17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

    18. واکنش بلینکن به حادثه اصفهان/ به مجازات ایران پایبند هستیم!  

    19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

    20. برخی مسئولان بدلیل کارهای بی‌قاعده در زمینه حجاب تذکر گرفتند        

    21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

    22. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

    23. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

    24. اشتباه برخی گروه‌ها در مقابله با توئیت فضائلی

    25. مشکل اصلی صهیونیست ها با عملیات "وعده صادق" چه بود؟

    آخرین عناوین