روایت‌ها از رد صلاحیت روحانی/ هدف رئیس‌جمهور سابق انتخابات خبرگان است یا مجلس؟

  4021105098 ۳۷ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۹ تکراری یا غیرقابل انتشار

رئیس دولت یازدهم و دوازدهم بلافاصله پس از اعلام خبر رد صلاحیتش در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در صفحه شخصی خود، با صدور بیانیه‌ای شورای نگهبان را متهم به جانبداری سیاسی کرد و اینکه مایل به برگزاری انتخابات حداقلی است.

روایت‌ها از رد صلاحیت روحانی/ هدف رئیس‌جمهور سابق انتخابات خبرگان است یا مجلس؟

به گزارش ایسنا، حسن روحانی که برای ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری از حوزه انتخابیه تهران ثبت‌نام کرده بود، در اقدامی پیش از اعلام رسمی مراجع برگزاری انتخابات، در صفحه شخصی‌اش، خبر از رد صلاحیتش داده و پس از چندساعته بیانیه‌ای صادر و گمانه‌زنی‌ها دراین‌خصوص را پررنگ‌تر از قبل کرد که رئیس‌جمهور سابق، آمادگی این ردصلاحیت را داشته و سناریوهایی را برای بعد از اعلام این موضوع، آماده کرده بود.

اظهارات چند هفته اخیر و تند شدن مواضع رئیس‌جمهور سابق از آن جهت موردتوجه تحلیل‌گران سیاسی قرار گرفت که وی در دو سال اخیر، نسبت به موضوعات مختلف داخلی و بین‌المللی واکنش خاصی نداشت و حالا با توجه به نزدیک‌شدن زمان انتخابات، این طرح از سوی روحانی و تیم مشاورانش برای ورود به انتخابات برنامه‌ریزی شده است تا نظرات را به این سمت جلب کنند.

اقبال پایین رئیس دولت اعتدال و لیست مورد حمایت او در نظرسنجی‌های رسمی با اختلاف زیاد از رقبایش باعث شد تا آنها تدبیری برای دیده‌شدن اندیشیده و به این جمع‌بندی برسند که فضای سیاسی و کنشگری او می‌بایست بیش از پیش رادیکال و تند شده و به شیوه‌ای پیش برود که وی چه تأیید و چه رد شود، هزینه سیاسی طرف‌های مقابل وی در بالاترین حد باشد.

*کارنامه ۸ ساله

کارنامه ۸ ساله روحانی مهم‌ترین عامل برای رد شدن وی از سوی مردم بود؛ کافی است نگاهی به پرونده وی در دوره ریاست‌جمهوری داشته باشیم تا متوجه روی‌گردانی توده‌ها از حسن روحانی شویم؛ پرونده‌هایی نظیر ماجرای بیش از ۸ برابر شدن نرخ دلار و مسکن، اتفاقات ناگوار بورس، تراژدی افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸، عملکرد ضعیف در دوره کرونا، شکستن نرخ تورم دولت‌های پس از انقلاب و شکست سیاست خارجی در حوزه منطقه‌ای و برجام از جمله پرونده‌هایی که مردم از آن خاطره خوشی ندارند.

نظرسنجی‌های رسمی نیز این موضوع را تائید کرده‌اند؛ بنا بر آمار منتشر شده در افکارسنجی اخیر ایسپا کمتر از ۱۱% مشارکت‌کنندگان در انتخابات اعلام کرده‌اند که به لیست روحانی رأی می‌دهند و این نتیجه حاکی از آن است که این رقم بیش از ۴ برابر نسبت به دوره مشابه سال ۹۴ افت کرده است و روحانی به‌تنهایی و با اختلاف در انتهای جدول چهره‌های سیاسی اثرگذار در انتخابات اسفند ۱۴۰۲ قرار دارد.

در همین زمینه صادق زیباکلام از حامیان دولت روحانی پس رد صلاحیت وی در توئیتی شانس رئیس‌جمهور سابق در انتخاب مجدد توسط مردم را زیاد نداست و نوشت: "رفتار ایشان (روحانی) در دور دوم به‌گونه‌ای بود که من خجالت می‌کشیدم در چشم آن ۲۴ میلیون نگاه کنم"

*دلخوری اصلاح‌طلبان

دلخوری اصلاح‌طلبان طی سال‌های ریاست‌جمهوری روحانی، موضوعی پوشیده نیست و برخی از افراد پس از رد صلاحیت وی، آن را مخفی نکرده و گاه‌وبیگاه به آن اشاره داشتند. بخصوص طیفی از سیاسیون نزدیک به دولت اعتدال پس از انتخابات سال ۱۳۹۸ و کاهش محسوس مشارکت مردم در انتخابات اذعان داشتند، عملکرد ضعیف دولت‌های تدبیر و امید، موجب قهر مردم با صندوق‌های رأی شده است. محمدعلی آهنگران یکی از این افراد است که پس از ردصلاحیت روحانی در صفحه شخصی خود نوشت: "یکی از مهم‌ترین عوامل ناامیدی بخش عظیمی از مردم و دوری آنها از صندوق رأی، شخص شخیص حسن روحانی است."

از سویی اطرافیان روحانی در این سال‌ها به دنبال «هاشمی‌سازی» از چهره او و نشاندنش بر کرسی شیوخیت اصلاح‌طلبان و اعتدالیون هستند؛ اما شرایط برای این جریانات مانند سال‌های پس از ۸۸ و فراهم‌شدن فضای سیاسی برای محوریت شخصی مانند مرحوم هاشمی رفسنجانی نیست.

روحانی پس از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ و میدان‌داری مرحوم هاشمی توانسته بود، گزینه مشترک سازندگی و اصلاح‌طلبان باشد و حتی جلوتر از چهره‌های اصلاحات، از رفع حصر و برخی تغییرات سخن می‌گفت، اما با رأی آوردن لب مرزی در آن انتخابات، مدتی مدارا و حمایت از اصلاح‌طلبان را در دستور کار گذاشت؛ اما بعد از توافق برجام و استحکام پایه‌های دولتش با عبور از اصلاحات و حتی بخشی از کارگزاران، حزب متبوعش یعنی «اعتدال و توسعه» را محور فعالیت‌های و تقسیم مناصب دولت تدبیر و امید کرد و همین عملکرد موجب شد در همان دوره مسئولیت روحانی حزب کارگزاران بیانیه تندوتیزی علیه روحانی صادر کند؛ کرباسچی دبیرکل وقت کارگزاران در مصاحبه‌ای با اعتماد درباره این بیانیه توضیح داده بود که «رئیس‌جمهور خوب صحبت می‌کنند؛ اما حرف خوب کافی نیست و به این اظهارات باید جامه عمل پوشاند. یکی از حوزه‌هایی که نیاز به تحول دارد، حوزه اقتصادی است. دولت باید از افراد صاحب تئوری در اقتصاد استفاده کند.

یکی دیگر از حوزه‌ها سیاست خارجی است. در سیاست خارجی غیر از موضوع برجام دولت باید فعال‌تر عمل کند. برجام کار بسیار درخشانی بود و دکتر ظریف نیز برای آن بسیار زحمت کشید؛ اما اگر به بیانیه حزب کارگزاران دقت شود، خواهید دید که از عملکرد وزارت امور خارجه نیز انتقاد شده است. ما نمی‌توانیم فقط نسبت به یک حرکت در وزارت خارجه دل خود را خوش کنیم؛ بلکه وزارت خارجه باید ابعاد دیگری از سیاست خارجی را تحرک ببخشد.» از طرفی ضلع دیگر ائتلاف انتخابات سال ۹۲ یعنی اصلاح‌طلبان، برای آرام‌کردن فضای هواداران خود و کاهش فشار برای پاسخگویی نسبت به شرایط پیش آمده بعد از انتخاب روحانی و بی‌محلی‌های او به چهره‌ها و مطالبات جریان متبوعشان، با تشبیهی تند از دولت اعتدال به عنوان رحم اجاره‌ای جریان اصلاحات نام بردند و تقریباً پس از سال ۹۸ عبور و فاصله‌گذاری از دولت روحانی را در دستور کار گذاشتند.

*تلاش برای شبیه‌سازی

عده‌ای از تحلیل‌گران نیز معتقدند، روحانی با پیش‌دستی در اعلام ردصلاحتیش توسط شورای نگهبان می‌خواسته، فشارها را بر شورای نگهبان برای اعلام نتیجه‌ای غیر از تأیید بالا ببرد؛ لذا بیانیه هفت‌بندی روحانی در باب رد صلاحیتش با اینکه خارج از عرف تحرکات محافظه‌کارانه او ارزیابی می‌شود؛ ولی در مجموع نکات جدید و ناگفته‌ای ندارد که با دیگری‌سازی و متهم‌کردن یک مجموعه، قهرمان‌سازی را در دستور کار قرار دهد و به‌نوعی می‌خواهد زیرکانه با الگوبرداری از اوضاع ابتدای دهه ۹۰ و دوره بعد از ردصلاحیت مرحوم هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست‌جمهوری را در ابتدای قرن جدید شمسی شبیه‌سازی کند.

دور از ذهن است که روحانی به عنوان مردی که پس از انقلاب اسلامی همواره در بطن سیاست و بالاترین مناصب امنیتی و نظارتی بوده پیش‌بینی این شرایط را نداشته باشد. به نظر می‌رسد رد صلاحیت روحانی در این مقطع با توجه به پرونده‌های باز علیه وی و اطرافیانش در کمیسیون اصل ۹۰ و برخی مراجع ذی‌صلاح بدیهی بود و وی نیک می‌دانسته که این امر بعید نیست؛ لذا آنچه طی ۲۴ ساعت گذشته بعد از انتشار خبر رد صلاحیت حسن روحانی میان سیاسیون پررنگ‌تر از سایر موارد مطرح می‌شود، به طور خلاصه شامل این گزاره است که او با علم به ردصلاحیتش، قصد دیگری از ورود به انتخابات خبرگان و تند کردن فضا داشته و می‌خواسته در انتخابات مجلس شورای اسلامی دست بالاتری پیدا کند.

*ریسک با ایجاد شوک‌های احساسی

به نظر می‌رسد با تأیید صلاحیت محمدباقر نوبخت و پروین داداندیش (همسر واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور سابق) و برخی از چهره‌های نزدیک و معتمد روحانی در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی، روحانی که وزن و جایگاه خود و نزدیکانش را در انتخابات اسفندماه مناسب نمی‌دید و حتی در صورت تأیید صلاحیت و حضور در مجلس خبرگان، با توجه به شرایط فعلی عدم اقبال و اثرگذاری وی در میان منتخبان خبرگان رهبری قابل‌پیش‌بینی بود؛ بنابراین نوع واکنش‌ها و ادبیات وی در روزها و ماه‌های اخیر، بیش از اینکه خطابش به شورای نگهبان و حاکمیت باشد، نوعی خط‌ونشان کشیدن برای رقبای سیاسی‌اش و ترغیب حامیان سرخورده وی در دهه ۹۰ - که به هیچ یک از مطالباتشان نرسیدند و به‌واسطه این عملکرد از صندوق‌های رأی دور شدند - قلمداد می‌شود. گویا روحانی با این ریسک در ۷۵ سالگی می‌خواهد با شوک‌های احساسی - سیاسی حامیان گذشته‌اش را بار دیگر دور خود جمع کند تا به رئیس‌جمهور سابق و شرکایش فرصتی دوباره دهند. آیا این تاکتیک دوباره جواب می‌دهد؟

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۶۸۷۹۴۲۱:۵۴:۴۸ ۱۴۰۲/۱۱/۵
شورای نگهبان پاسخگو باشد
ناشناس۳۳۶۸۸۷۹۲۳:۳۲:۲۲ ۱۴۰۲/۱۱/۵
خوب کاری ندارد...حسن روحانی دلایل عدم صلاحیت خود را منتشر کند تا مردم قضاوت کنند
ناشناس۳۳۶۹۰۸۹۰۹:۳۰:۵۰ ۱۴۰۲/۱۱/۶
روحانی یک نفره در خبرگان قابلیت رهبری نداشت ...........
ناشناس۳۳۶۹۳۴۵۱۳:۲۶:۱۵ ۱۴۰۲/۱۱/۶
ما خواستار محاکمه دولت آقای روحانی بواسطه فسادهای کلان اقتصادی و تورم های افسار گسیخته و خبط خطای بنزینی و خبط خطای در بورس که همه اینها باعث ریزش مردمی وسیعی شد هستیم
ناشناس۳۳۶۸۸۸۵۲۳:۳۵:۵۴ ۱۴۰۲/۱۱/۵
شورای نگهبان پاسخگو نباید باشد بلکه قوه قضائیه باید پاسخگو باشد در مورد پرونده های ایشان
ناشناس۳۳۶۹۲۷۰۱۲:۲۶:۲۵ ۱۴۰۲/۱۱/۶
روحانی تمام تلاشش رو برای رفع تحریم ها کرد موفق هم بود تا زمان آمدن ترامپ شما چه کردید ؟
ناشناس۳۳۶۹۸۰۲۲۲:۳۹:۲۶ ۱۴۰۲/۱۱/۶
قمار روی دشمن نباید انجام بشه.....
ناشناس۳۳۶۸۸۰۰۲۲:۰۲:۰۰ ۱۴۰۲/۱۱/۵
ایشون همیشه افراطی بوده همیشه مواضع تند داشته و داره همیشه توهین کرده هیچوقت به فهم و بصیرت مردم و ارکان و نهادهای کشور احترام نذاشته همیشه طلبکار بوده عوضش تمام قد علاقه و احترام و ارادت خودشو به اجانب به شکل افراطی و تاسف انگیزی نشون داده بجا
ناشناس۳۳۶۸۸۰۴۲۲:۰۷:۰۸ ۱۴۰۲/۱۱/۵
ماشالله به اعتماد بنفس. فکر می کنه اگر تایید صلاحیت می شد بهش رای می دادیم؟ ۸ سال بهش اعتماد کردیم دیگه کافیه.
ناشناس۳۳۶۸۹۶۱۰۱:۳۶:۱۸ ۱۴۰۲/۱۱/۶
روحانی تمام تلاشش رو برای رفع تحریم مردم کرد تا زمانی که پست ترامپ خورد .
ناشناس۳۳۶۹۸۰۴۲۲:۴۰:۰۱ ۱۴۰۲/۱۱/۶
رفع تحریم با واگذاری منافع ملی؟
ناشناس۳۳۶۹۰۷۷۰۹:۰۰:۰۸ ۱۴۰۲/۱۱/۶
قطعا رای می دادیم
ناشناس۳۳۶۸۸۳۳۲۲:۳۶:۵۰ ۱۴۰۲/۱۱/۵
خوب بهتر نبود اگر بنا به ادعای شما ایشان منفور مردم است با عدم رای مردم مواجه می شد تا با عدم صلاحیت ؟
ناشناس۳۳۶۸۸۷۵۲۳:۲۷:۴۹ ۱۴۰۲/۱۱/۵
احسنت
ناشناس۳۳۶۹۱۵۰۱۰:۲۰:۳۵ ۱۴۰۲/۱۱/۶
چه بی ربط
ناشناس۳۳۶۸۸۵۴۲۳:۰۵:۵۶ ۱۴۰۲/۱۱/۵
بقیه روسای جمهور ایران هم هیچ کاری نکردن
امیر حسین سلطان/تهران۳۳۶۸۸۶۶۲۳:۱۸:۱۹ ۱۴۰۲/۱۱/۵
این همه نظر منفی نسبت به یک رئیس جمهوری که از لحاظ قرار گرفتن در شرایطی بس حساس و بحرانی اعم از شرایط کرونایی و شرایط خروج آمریکا از برجام در مقام مقایسه با روسای جمهور قبلی اش غیرقابل کتمان و نادیده گرفتن است کمی تا قسمتی(به قول هواشناسی!) مشکوک به نظر می رسد و یا باید شفاف گفت این همه کینه نسبت به ایشان برای چیست؟! درست است ایشان در دوره های زمامداری شان شق القمر نکرده اند اما براستی فکر می کنید اگر در شرایط دولتمداری ایشان(آقای روحانی) فرد یا افراد دیگری سکان دار دولت و قوه مجریه می بودند می توانستند با توجه به نامهربانی های زمانه چه از جانب خارج و چه از جانب داخل شق القمر کنند و نهایتا کارنامه بهتری در ر مقایسه با رئیس جمهور دوره های یازدهم و دوازدهم از خودشان بر جای بگذارند؟! بنده این امر را بسیار بعید می دانم و از بابت اینکه بعد از دوران ریاست جمهوری نهم و دهم شخصیتی بسان جناب آقای دکتر روحانی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران از سوی اکثریت هموطنان عزیزمان برگزیده شدند به خودم می بالم و خداوند تبارک و تعالی را بسیار شاکرم و تا به حال نیز در این عقیده و دیدگاهم نسبت به دوران سالهای۱۳۹۲ الی ۱۴۰۰ کوچکترین تردیدی به خود راه نداده، نمی دهم و نخواهم داد. و من الله التوفیق
ناشناس۳۳۶۹۰۳۶۰۷:۴۳:۲۲ ۱۴۰۲/۱۱/۶
وقتی‌میبینیم‌تنهادستاورددولت‌ روحانی؛تورم۶۰٪وویرانی‌وتحریم‌وتحقیرواختلاس‌وولنگاری‌وبتون‌ریزی‌وگردن‌نگرفتن‌واشرافیت‌وتعطیلی‌تولیدات‌وریسه‌وقهقهه‌بادشمنان‌وفاصله‌ی‌نجومی‌ایشون‌ورفقاوبستگانش‌بامردم‌بوده،چطورمیتونیم‌مثل‌شمابه‌ایشون‌عشق‌بورزیم‌؟
امیر حسین سلطان/تهران۳۳۶۹۱۹۷۱۱:۰۶:۰۲ ۱۴۰۲/۱۱/۶
قربان مطلقا عشقی در کار نیست بلکه پذیرش واقعیات زمانه است خواه آقای روحانی باشند و خواه حتی دشمنان مان که می بایستی پا روی حق نگذاریم و آنچه رخ داده است را منصفانه و واقع بینانه مورد ارزیابی و قضاوت مان قرار دهیم. هیچکس نمی تواندمنکر تورم و گرانی ها و مصائب دیگر گذشته و حال باشد اما اینکه اینها را دربست تقصیر دولت روحانی و شخص ایشان بیندازیم بنظر من بی انصافی محض است. من یاد گرفته ام قدرناشناسی نکنم حتی درباره دشمن نیز یکسویه و دربستی قضاوت نکنم تا چه برسد در مورد شخصیتی که لااقل طی دو انتخابات پرشور و شکوهمند مورد وثوق و اعتماد اکثریت قریب به اتفاق واجدین حق رای قرار گرفته اند و این تعارف و غلو نیست.
ناشناس۳۳۶۹۰۸۶۰۹:۱۴:۳۲ ۱۴۰۲/۱۱/۶
ننگنامه برجام و اثرات سو آن نتیجه لج بازی روحانی و غربگراها با ولی فقیه و نیروهای متعهد نظام بود. کسی که حرف گوش نده و باعث خسران ملت بشود از صحنه سیاسی ایران حذف میشود.
ناشناس۳۳۶۹۱۱۸۰۹:۵۹:۲۶ ۱۴۰۲/۱۱/۶
بعد از روحانی نوبت مروجین فساد و بی بند باری در جامعه خواهد بود
ناشناس۳۳۶۸۸۹۰۲۳:۳۹:۱۷ ۱۴۰۲/۱۱/۵
برجام یک سند خیانت بود و هست و خواهد بود
علی۳۳۶۸۹۶۹۰۱:۵۵:۰۸ ۱۴۰۲/۱۱/۶
اینکه ندونیم نفت را با چه قیمتی به چه کسی و توسط کی میفروشیم خوبه؟
ناشناس۳۳۶۸۹۷۵۰۲:۰۵:۱۴ ۱۴۰۲/۱۱/۶
برجام راهبرد نظام برای برون رفت از پرونده ی هسته ای بود و در عالی ترین سطوح مدیریتی نظام تایید شد و وزارت امور خارجه هم مجری آن بود، یه ذره مطالعه کن جانم
ناشناس۳۳۶۹۰۸۱۰۹:۰۳:۱۴ ۱۴۰۲/۱۱/۶
برای همین دولت مورد علاقه ت پیگیر احیا اون هستن؟!
ناشناس۳۳۶۹۱۶۰۱۰:۲۷:۱۳ ۱۴۰۲/۱۱/۶
چرا دولت به اصطلاح انقلابی اینقدر به دنبال بازگشت به آن است ؟
ناشناس۳۳۶۹۱۶۲۱۰:۲۷:۵۲ ۱۴۰۲/۱۱/۶
خوب اگه برجام سند خیانته دولت فعلی رسما اعلام کنه و ازش خارج بشه درست مثل ترامپ.
علی۳۳۶۸۹۰۷۰۰:۰۴:۵۱ ۱۴۰۲/۱۱/۶
اینکه تمام رئیس جمهور های پیشین رد صلاحیت شده اند نشانه چیست؟
ناشناس۳۳۶۸۹۱۵۰۰:۱۴:۰۵ ۱۴۰۲/۱۱/۶
با اوصاف فوق شورای نگهبان به علت ناراحتی اصلاح طلبان و کارگزاران از روحانی و به قول نویسنده عملکرد ضعیف روحانی در ریاست جمهوری و پرونده های باز علیه روحانی (پرونده باز و نه محکومیت ) رای به عدم صلاحیت روحانی داده. آیا این دلایل قانونی و قانع کننده است؟
ناشناس۳۳۶۸۹۲۵۰۰:۳۲:۴۶ ۱۴۰۲/۱۱/۶
بنظر شما چرا بعد از انقلاب هیچ رییس جمهوری بعد از اتمام دوره ریاست جمهوری اش در دوره های بعدی تایید صلاحیت نمیشود؟ اگر صالح نیست پس چرا ۸ سال ریاست کرده؟
امیر۳۳۶۸۹۶۷۰۱:۵۴:۱۱ ۱۴۰۲/۱۱/۶
به نظرم اینکه توجیه کنیم رد صلاحیت شدند چون کارنامه قابل قبولی نداشتند مغلطه است! اگر بحث کارنامه است ملاک قضاوتش مردم می‌تونستند باشند و اگر به زعم شما این قدر غیر قابل قبوله مردم خوب رای نمی‌دادند! چه نیازی هست به رد صلاحیت؟!!! بعد مگر در شرایط رد صلاحیت بررسی کارنامه عملکرد هست؟! مبنای قانونیش چیه؟
پدرام۳۳۶۹۰۱۰۰۶:۰۱:۳۷ ۱۴۰۲/۱۱/۶
پس می فرمایید روحانی و خیلی های دیگر ، چون مورد اقبال عمومی مردم قرار ندارند و یا کارنامه قابل قبولی ندارند ، لذا شورای نگهبان پیش دستی کرده و پیشاپیش ، آنها را از دایره ی انتخاب مردم خارج کرده است ؟
ناشناس۳۳۶۹۰۳۹۰۷:۵۱:۴۵ ۱۴۰۲/۱۱/۶
شما توقع دارید شورای نگهبان کسی را که صلاحیت ندارد تایید نماید شورای نگهبان شرعا و قانونی نمی تواند دلایل عدم صلاحیت وی را منتشر کند اما خود او که منع قانونی برای انتشار دلایل رد صلاحیتش را ندارد اگر واقعا راست می گوید خودش دلایل رد صلاحیتش را که به وی اعلام شده منتشر نماید از سوی دیگر مردم قضایای بنزین ۹۸ و ریزش بورس و تلفات کرونا و افزایش ۸ برابری قیمت مسکن و دلار و طلا را که در دوران دولت او اتفاق افتاد از یاد نبردند
ناشناس۳۳۶۹۰۵۶۰۸:۲۵:۲۵ ۱۴۰۲/۱۱/۶
کارنامه دولت رییسی در دلار و بورس و مسکن و بنزین چجوریه؟
ناشناس۳۳۶۹۱۳۹۱۰:۱۲:۲۹ ۱۴۰۲/۱۱/۶
میزان مشارکت درانتخابات ۱۱ اسفندبهترین نظرسنجی درمورد عملکرد دولت فعلی با دولت روحانی است
علی۳۳۶۹۱۹۳۱۱:۰۲:۳۱ ۱۴۰۲/۱۱/۶
روحانی در چهار سال اول بسیار خوب عمل نمود در چهار دوم با بدشانسی به کرونا و ترامپ مواجه شد
ناشناس۳۳۶۹۱۹۴۱۱:۰۳:۰۶ ۱۴۰۲/۱۱/۶
ایشان که چند دوره در خبرگان بوده اند و از وزن های سیاسی نظام می‌باشند حالا اگه دوران رئیس جمهوری هم مناسب عمل نکرده چه ربطی به خبرگان داره؟
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  4. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  5. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  6. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  7. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  8. ناصر ایمانی: فرض کنیم یکی از این صحنه های ضرب و شتم ....

  9. اشکان خطیبی از شرایط زندگی‌ در اروپا می‌گوید: دیگر توانایی کار کردن ندارم

  10. سوء استفاده عباس عبدی از «ماچه الاغ ماده»!

  11. دلارهای خانگی روانه بازار شدند/ روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت

  12. همه رقیبان قالیباف در ریاست مجلس آینده/ توضیح معاون رئیسی درباره استقرار فراجا در بنیاد نخبگان

  13. آیت‌الله مکارم شیرازی خطاب به سردار رادان: «طرح نور» را با قدرت ادامه دهید

  14. افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک

  15. سونامی مولانا در سینمای ایران؛ رکورد افتتاحیه شکست

  16. خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد

  17. دانشگاه واشنگتن دانشجویان را به اخراج و تعلیق تهدید کرد

  18. سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن

  19. رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است

  20. مورایس مسلمان شد

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  12. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  13. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  14. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  15. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  16. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  17. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  18. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  19. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  20. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  21. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  22. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  23. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  24. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  25. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

آخرین عناوین