مصرف انرژی در ایران ۳ برابر متوسط جهانی

  4020908083 ۵ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: شدت مصرف انرژی در کشور ما سه برابر متوسط جهانی است، اما این موضوع به معنی تلف شدن این مقدار انرژی نیست، بلکه این انرژی مصرف می‌شود.

مصرف انرژی در ایران ۳ برابر متوسط جهانی

به گزارش مشرق، حامد مانی‌فر صبح امروز چهارشنبه هشتم آذر در همایش ملی مدیریت انرژی در ساختمان، اظهار کرد: موضوع انرژی و ناترازی آن در کشور حاصل از مصرف بوده و ساختمان نیز یکی از مصرف کننده‌های عمده انرژی و حامل‌های آن است که انتظار می‌رود سهم خود در کاهش مصرف انرژی را ایفا کند. امروز شورای عالی انرژی کشور با جدیت به دنبال کاهش مصرف انرژی در ساختمان و مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است.

وی افزود: شورای اقتصاد نیز از سال ۹۶ به دنبال اجرای مصوبه کاهش ناترازی درباره تعویض بخاری‌های با راندمان بالا با بخاری‌های راندمان پایین موجود بوده است.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: با توجه به عملیاتی نشدن این مصوبه، بخش‌هایی از مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان باید تغییر می‌کرد؛ در ویرایش جدید این مبحث استفاده از بخاری به ساختمان‌های ویلایی محدود شده است.

مانی‌فر اضافه کرد: اصلاح ویرایش مبحث ۱۷ نیز مجدد در دستور کار قرار گرفت که ضوابط جدیدی برای استفاده از بخاری‌های با محفظه احتراق کاملاً بسته در آن پیش‌ینی شده است، مباحث مختلف مقررات ملی ساختمان به مبحث انرژی پرداخته است.

وی ادامه داد: در بین بزرگترین مصرف‌کنندگان انرژی جهان در سال ۲۰۱۸ کشور ایران بین ۱۲ کشور اول دنیا رتبه دهم را دارد که با توجه به جمعیت کشور این رتبه بالاست. ایران بیش از چین، عربستان صعودی و هند انرژی مصرف می‌کند؛ ایران سه برابر بیشتر برای مصرف انرژی هزینه می‌کنیم.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده که میزان مصرف انرژی در ساختمان‌ها از حداکثر ۵۸۳ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال در مناطق پرمصرف سردسیر و گرمسیر به ۳۰۰ و در مناطق با مصرف متوسط کشور، از ۳۱۰ به ۱۶۰ کاهش یابد.

مانی‌فر اضافه کرد: سال ۹۶ سهم مصارف نهایی ۵۸.۴ درصد و سهم مصارف بخش انرژی ۴۱.۶ درصد بوده است، همچنین مصرف گاز طبیعی در این سال در مجموع بخش مصارف نهایی و مصارف بخش انرژی ۲۰۷.۵ میلیارد متر مکعب بود که در مقایسه با سال ۹۵ معادل ۴.۷ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: بخش خانگی در انتهای سال ۹۶ کاهش مصرف انرژی داشته است. ساختمان‌های بخش خانگی ۸۵ درصد و بخش تجاری و عمومی ۱۵ درصد مصرف انرژی در ساختمان‌ها را در اختیار دارد. با کمی تلاش در حوزه ساختمان‌های تجاری و عمومی می‌توان مصرف انرژی در بخش ساختمان را به سرعت کاهش داد.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: تلاش می‌کنیم ویرایش‌های بعدی مقررات ملی ساختمان با هدف‌گذاری برای توجه بیشتر به مباحث انرژی پیش رود. لازم است در رتبه‌بندی مصرف انرژی در ساختمان نکاتی به مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان اضافه شود.

مانی‌فر اضافه کرد: اگر بخواهیم ساختمان را به رده‌بندی انرژی نزدیک کنیم، باید پنجره‌های دوجداره نصب و جداره‌ها عایق‌کاری کامل شود؛ نصب سیستم‌های کنترلی، بویلرهای چگالشی و نصب آب‌گرم‌کن‌های خورشیدی گام‌هایی است که می‌تواند ساختمان‌های کشور را به رده A در مصرف انرژی برساند.

وی با اشاره به برگزاری همایش ملی مدیریت انرژی در ساختمان اظهار کرد: هدف از برگزاری این همایش این است که نگاهی به مدیریت مصرف انرژی در بخش ساختمان که یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان انرژی در کشور است نگاهی داشته باشد و نسبت به کاهش مصرف انرژی ایفای نقش کند، در حال حاضر ساختمان‌ها در کل جهان بزرگترین مصرف‌کننده در حوزه انرژی هستند.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: با تلاش‌هایی که برای ایجاد رفاه هرچه بیشتر مردم در کشور ما صورت گرفته ضریب نفوذ گاز افزایش یافته و الگوی مصرف انرژی ما در ساختمان به‌طور عمده به سمت مصرف گاز است، بنابراین از مجموعه حامل‌های انرژی شامل برق، گاز و فرآورده‌های نفتی، حدود ۸۰ درصد از گاز استفاده می‌کنیم که باید تلاش کنیم این میزان به حداقل برسد.

مانی‌فر با تاکید بر اینکه در ایران از متوسط جهان تا سه برابر بیشتر انرژی مصرف می‌کنیم، اما این موضوع به معنی اتلاف انرژی نیست، اضافه کرد: همه تلاش ما مدیریت مصرف انرژی است، از این‌رو در مباحث مختلف مقررات ملی ساختمان به دنبال اعمال تغییراتی هستیم تا امکان استفاده از بخاری‌های با راندمان بالا در مبحث هفدهم پیش‌بینی شود، امکان تعویض بخاری و امکان استفاده از بخاری برای ساختمان‌های با واحد بیشتر نیز در دستور کار است. این موضوع به روستاها و شهرهای کوچک‌تر که امکان استفاده از موتورخانه ندارند کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: در حوزه نگهداری ساختمان در مبحث ۱۲ نیز به دنبال کاهش مصرف انرژی هستیم، مصرف انرژی در کشورها با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی متفاوت است. روش استفاده از حامل‌های انرژی الگوی مصرف متفاوتی را ایجاد می‌کند، بنابراین از لحاظ عددی می‌توان کشورها را با یکدیگر مقایسه کرد؛ بر این اساس شدت مصرف انرژی در کشور ما سه برابر متوسط جهان است، اما این به مفهوم تلف شدن این مقدار انرژی نیست این انرژی مصرف می‌شود.

مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: بخش ساختمان ۴۵ درصد از انرژی کشور را به خود اختصاص داده است. از این مقدار ۸۰ درصد مربوط به گاز بوده که ۱۵ درصد آن به ساختمان‌های عمومی و تجاری و ۸۵ درصد آن به بخش مسکونی مرتبط است.

وی با تاکید بر لزوم تغییر در مقررات ملی ساختمان، گفت: در قانون پیش‌بینی شده است که مقررات ملی ساختمان باید با شرایط روز کشور هر سه سال یک‌بار به‌روزرسانی شود. مقررات ملی ساختمان باید با سیاست‌های کلان تطبیق داشته باشد و از این جهت نیازمند اصلاح مقررات ملی ساختمان هستیم.
 

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۳۰۸۲۵۵۱۹:۰۰:۳۴ ۱۴۰۲/۹/۸
بارها و بارها گران کردید تا جلو مصرف زیاد را بگیرید ولی نشد؟ کی از این منطق ناکارآمد(گران کردن برای جلوگیری از مصرف بیشتر) دست برخواهید داشت؟
جغتائی۳۳۰۸۲۸۰۱۹:۱۷:۴۳ ۱۴۰۲/۹/۸
وقتی تکنولوژی مدرن وارد نشده همین میشه. الان خودروهای پنجاه سال پیش سوار میشیم خب معلومه که بنزین و انرژی زیادی مصرف میکنه. یا ساختمون ها وقتی عایق کاری نیست و مدرن نیست انرژی مصرف می کنه.
ناشناس۳۳۰۸۲۸۸۱۹:۲۶:۲۹ ۱۴۰۲/۹/۸
دستمزدها را جهانی حساب کنید اون وقت همه چیز را جهانی کنید.قول می دهم هیچ کس ناراضی نباشد.
باهر۳۳۰۸۴۰۱۲۱:۳۵:۲۷ ۱۴۰۲/۹/۸
تمام کوره ها و توربین ها و موتورخانه ها و مشعل ها و‌بخاریها و ساختمانها و ....همه بهینه سازی شوند و از اسراف جلوگیری گردد و سبد انرژی متنوع شود و از انرژی اتمی و انرژی خورشیدی و انرژی باد و‌انرژی موج دریا هم توسعه داده و استفاده شوند و فقط گاز و فرآورده های نفتی نباشد.
ناشناس۳۳۰۸۴۶۱۲۲:۳۳:۱۳ ۱۴۰۲/۹/۸
قیمت دستوری پایین همین هست
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. نگاهی به مسیر بازیگرانی که مهاجرت کردند/ از بازیگری تا رقص و رانندگی تاکسی!

  3. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  4. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  5. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  6. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  7. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  8. جریان دائمی تجارت، به جای تعطیلی روز شنبه

  9. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  10. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  11. مشروبات تقلبی از جامعه پزشکی هم قربانی گرفت

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  15. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  16. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. آقای رئیس‌جمهور! لطفاً فراموش نکنید!

  19. آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

  20. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  21. نظر جالب شریعتمداری درباره طرح نور و لایحه حجاب/ پاسخ خلجی به انتقادات نمایندگان درباره قیمت دلار

  22. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  23. حمایت معاون رئیسی از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها/ تاکید رادان بر ادامه طرح «نور» فراجا/ انتقاد روزنامه دولت از کریمی قدوسی

  24. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  25. من عجله ندارم!

پربحث‌های هفته

  1. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  2. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  3. من عجله ندارم!

  4. احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد

  5. موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر

  6. دور باطلی که تمامی ندارد!

  7. بخش املاک "دیوار"مسدود می‌شود/ فرصت یک هفته‌ای به سکوها

  8. معاون وزیر کار: دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم رشد کرده است

  9. پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف

  10. بذرپاش:عزم دولت برای حل مشکل مسکن جدی است

  11. التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد

  12. دلارهای خانگی روانه بازار شدند/ روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت

  13. افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک

  14. تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد

  15. ریزش قیمت دلار در روزهای آینده ادامه خواهد داشت

  16. خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد

  17. وزیر اقتصاد: تورم در سال ۱۴۰۳ کاهشی است

  18. توضیح رئیس سازمان صمت تهران درباره افزایش قیمت لوازم خانگی

  19. دلار باز هم سقوط کرد/ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد  

آخرین عناوین