سخنی خیرخواهانه با خانم دکتر علم‌الهدی

  4020706071 ۱۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۸ تکراری یا غیرقابل انتشار

به عنوان یک برادر خیرخواه توصیه‌ی شخصی‌ام به سرکار خانم دکتر علم‌الهدی این است که در همان عرصه‌ی تخصصی و بسیار با اهمیتی که سال‌ها در آن درخشیده‌اند، یعنی فلسفه تعلیم و تربیت، به خدمات ارزنده‌ی آموزشی و پژوهشی مشغول باشند و از ورود به عرصه‌ی پرمخاطره‌ی سیاست پرهیز کنند.

سخنی خیرخواهانه با خانم دکتر علم‌الهدی

به گزارش الف، گزارش پرحاشیه روزنامه همشهری در ستایش کنشگری سیاسی جمیله علم‌الهدی، همسر سید ابراهیم رئیسی با انتقادات بسیاری مواجه شده است. دکتر شهاب اسفندیاری عضو هیئت‌علمی دانشگاه صدا و سیما و فعال فرهنگی، طی یادداشتی در صفحه شخصی خود در توییتر، ضمن نقد این گزارش به همسر رئیس‌جمهور توصیه‌هایی داشته. او نوشته است:

ضمن احترام به دوستان روزنامه‌ی همشهری، با این اغراق‌ها و گزاف‌گویی‌ها و قطبی‌سازی‌ها مخالفم و این ادبیات و برخی مطالب مشابه این روزها را برای سرکار خانم دکتر علم‌الهدی هم مفید نمی‌دانم. لذا ضمن بیان نقدهایی یک توصیه‌ برای ایشان دارم. به نظرم خواندن این نقدها برای خانم دکتر مفیدتر از آن ستایش‌ها و تحسین‌ها است.

1- همان‌طور که خانم دکتر علم‌الهدی در مصاحبه‌ی نیوزویک چند بار تصریح و تأکید کرده‌اند، ایشان تا قبل از انتخاب همسرشان به ریاست جمهوری هیچ فعالیت سیاسی نداشته‌اند و اصلأ شخصیت سیاسی نبوده‌اند. این اذعان صادقانه و متواضعانه بسیار ارزشمند است. عرصه‌ی سیاست، عرصه‌ی بسیار پیچیده‌ای است و برای افرادی که هیچ تجربه‌ای در آن ندارند می‌تواند بسیار پرمخاطره و دارای تبعات ناگوار باشد.

2- چه متن مصاحبه‌ی اخیر با نیوزویک و چه مصاحبه‌ای که ایشان در سفر آمریکای لاتین انجام داده بودند کاملا نشان می‌داد که ایشان یک شخص غیرسیاسی است. جملات بسیار طولانی و توصیفی و معلم‌‌گونه در توضیح و تشریح برخی مسائل و عدم توجه به برخی برداشت‌ها از ویژگی این گفت‌وگوها بود.

3- نقد وضعیت زنان در جوامع غربی توسط خانم دکتر در مصاحبه با رسانه‌های غربی طبعا ارزشمند است. اما ایشان در این مصاحبه چند جمله گفته‌اند که مناسب نبود و بعضاً حاشیه‌ساز شد. اول اینکه گفته‌اند: « در ایران مردان ترجیح می دهند از زنان خود نخواهند که کار کنند و پول در بیاورند.» اولا مشخص نیست منبع و مستند چنین ادعا چیست. ثانیاً چه لزومی داشته ایشان به عنوان یک زن از طرف مردان ایران نظری اعلام نمایند. ثالثاً مگر همه‌ی مردان ایرانی از یک طبقه و گروه و طیف هستند؟ واقعیت این است که میلیون‌ها زن ایرانی در روستاها و شهرها ناچارند برای کمک به تامین هزینه‌های زندگی کار کنند و لذا مانند برخی طبقات دیگر نمی‌توانند براساس حق انتخاب و ترجیح شخصی خود یا همسرشان عمل کنند. رابعاً برخی زنان - که احتمالا خود خانم دکتر هم از همین دسته هستند - با تصمیم و اراده‌ی شخصی تحصیلات عالیه داشته‌اند و در جامعه مشغول به کار شده اند. طبعأ همسر آنها هم ممکن است در این زمینه حمایت و همراهی کرده باشد. اما این به معنی انتظار مالی از کار همسر نیست. خامسا تاکید بر اهمیت نقش مادری و همسری نباید با تحقیر و تخفیف کار کردن زنان انجام شود. همان‌طور که رهبر فرزانه‌ی انقلاب فرمودند «خانه‌داری به معنی خانه‌نشینی نیست». لذا به دلایل فوق به نظرم بیان جمله‌ی فوق‌الذکر نامطلوب و حتی نقض غرض محسوب می‌شود و یک زن سیاستمدار آن را بیان نمی‌کرد.

4- جمله‌ی عجیب دیگری که خانم دکتر علم‌الهدی در این مصاحبه بیان کرده‌اند این است که «زنان ایران بر خلاف زنان غرب برای به دست آوردن حقوق خود مبارزه‌ نکردند زیرا از این حقوق برخوردار بوده‌اند». این جمله ضمن اینکه بیانگر ناآشنایی ایشان با حوزه‌ی تخصصی مطالعات زنان و تاریخ مبارزات و مطالبات حقوق زنان در ایران است، زاویه‌ی دید زنی را تداعی می‌کند که انگار خود از همه‌ی حقوق و مواهب برخوردار بوده و از اوضاع و احوال زنان محروم و مظلوم و ستم دیده در جامعه خبر ندارد. شاید خانم دکتر علم‌الهدی اینگونه نباشند و از ظلم‌ها به زنان در برخی عرصه‌ها آگاه باشند، ولی بیان این جمله متاسفانه چنین تداعی ایجاد می‌کند که باز ناشی از همان فقدان مهارت و تجربه‌ در کنشگری سیاسی است. این جمله‌ی اخیر خانم دکتر حتی با دیدگاه رهبر معظم انقلاب درباره‌ی لزوم پیگیری حقوق زنان هم در تعارض است. آیت‌الله خامنه‌ای در در دیدار جمعی از بانوان می‌فرمایند: «حرکت در جهت احقاق حقوق زنان در جوامع اسلامی و در جامعه‌ی ما حتماً باید انجام گیرد. منتها بر مبنای اسلامی و با هدف اسلامی. یک عده نگویند که: این چه نهضتی است، این چه حرکتی است؛ مگر زن در جامعه‌ی ما چه کم دارد؟ متأسفانه ممکن است بعضی این‌گونه فکر کنند. این ظاهربینی است. زن در همه جوامع از جمله در جامعه ما گرفتار ستم و دچار کمبودهایی است که بر او تحمیل می‌شود. اما این کمبود، کمبود آزادی به معنای بی‌بندوباری نیست؛ این کمبود، کمبود میدان‌ها و فرصت‌ها برای علم و معرفت و تربیت و اخلاق و پیشرفت و شکوفایی استعدادهاست. این را باید تأمین و جستجو کرد. این همان چیزی است که اسلام بر روی آن تکیه کرده است.» (بیانات، 30 مهر 1376)

5- یک موضوع حاشیه‌ساز دیگر نقش ایشان در برگزاری همایشی پرهزینه با عنوان «زنان تأثیرگذار» بود که صرف‌نظر از کیفیت، شیوه‌ی برگزاری و مدعوین اساساً نام آن غلط بود زیرا این پیش‌فرض نادرست را القا می‌کرد که گویی فقط گروه خاصی از زنان «تأثیرگذار» هستند، در حالی که یک مادر، یک همسر، یک زن کارگر، یک زن کشاورز و یک زن معلم هم می‌توانند بسیار تأثیرگذار باشند.

6- بر این اساس به عنوان یک برادر خیرخواه توصیه‌ی شخصی‌ام به سرکار خانم دکتر علم‌الهدی این است که در همان عرصه‌ی تخصصی و بسیار با اهمیتی که سال‌ها در آن درخشیده‌اند، یعنی فلسفه تعلیم و تربیت، به خدمات ارزنده‌ی آموزشی و پژوهشی مشغول باشند و از ورود به عرصه‌ی پرمخاطره‌ی سیاست پرهیز کنند چرا که هر خطا و لغزشی در این عرصه، غیر از هزینه‌هایی که برای خود ایشان به همراه دارد، می‌تواند به تصویر رئیس جمهور محترم و دولت هم لطمه بزند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۲۳۹۰۸۴۱۷:۵۳:۵۹ ۱۴۰۲/۷/۶
توصیه ایشان نیز یکی از همان محدودیت هایی است که عرف جامعه ما به زنان تحمیل کرده است! ایشان فقط باید نقد می‌کردند و این تشخیص ورود یا عدم ورود به سیاست به تصمیم خانم علم الهدی بستگی دارد
ناشناس۳۲۳۹۶۲۹۰۰:۱۱:۲۶ ۱۴۰۲/۷/۷
این ربطی به زن بودن نداره
آرش۳۲۳۹۶۵۶۰۰:۲۹:۲۳ ۱۴۰۲/۷/۷
پس با این دیدگاه هر کس بدون هر تجربه یا تخصصی ، اگر تصمیم به ورود یا عدم ورود به عرصه های حساس و مهم بگیره ، به خودش مربوطه ؟ اصلا این دیدگاه صحیح نیست و حتما باید تجربه و تخصص دیده بشه ، سلیقه شخصی در زمینه های ملی و فرا ملی ملاک مناسبی نیست .
ناشناس۳۲۴۰۴۶۱۱۲:۴۹:۰۶ ۱۴۰۲/۷/۷
اصلا اینطور نیست ایشون از طرف همه حرف می زنه و اظهار نظر می کنه
ناشناس۳۲۳۹۱۴۷۱۸:۲۶:۵۱ ۱۴۰۲/۷/۶
خب بالاخره نویسنده محترم هم خواسته آمد نظری بدهند. نظرشان محترم است و خانم دکتر هم برای خودش نظر دیگری دارد و این توصیه ها هم قبلاً به خود آقای رییسی هم شد
ناشناس۳۲۳۹۱۵۸۱۸:۳۶:۳۶ ۱۴۰۲/۷/۶
مقاله پر است از بونه و بهانه ها از یک شخص دانشگاهی
ناشناس۳۲۳۹۱۹۴۱۸:۵۵:۰۳ ۱۴۰۲/۷/۶
اتفاقا باید حضور داشته باشند و خط شکن صورت گیرد یا اینکه کلا نباید در کار مردان حضور یابند
ناشناس۳۲۳۹۲۰۰۱۹:۰۲:۱۸ ۱۴۰۲/۷/۶
آقای دکتر اسفندیاری را از همان زمان که نقد فر(هـ)نگ می نوشت می شناسم. صریح و بی پرده می نویسند. ممنون شهاب جان عالی بود. فقط نکته ای را خواستم به مطالب شما اضافه کنم و آن اینکه خانم علم الهدی بهتر است زندگی نامه بانوی مجتهده امین اصفهانی را مطالعه کنند تا ایشان یاد بگیرند که به دور از سیاست، چگونه می توان به احقاق حق طبیعی زنان در جامعه پرداخت و از خود نام نیک به جای گذاشت.
بانو۳۲۳۹۲۶۰۱۹:۳۵:۳۹ ۱۴۰۲/۷/۶
این مقاله مستند را مقایسه کنید با حمله های کیهان و همشهری !!
ناشناس۳۲۳۹۵۹۷۲۳:۳۴:۵۲ ۱۴۰۲/۷/۶
ايشان واقعا خانم دكتر هستند؟
ناشناس۳۲۳۹۶۰۳۲۳:۴۵:۱۳ ۱۴۰۲/۷/۶
مجتهد امین زاده خود نیز یک زن ازاده سیاستمدار بود
ناشناس۳۲۳۹۷۹۲۰۳:۴۳:۳۶ ۱۴۰۲/۷/۷
بعنوان یک زن حرفهای خانم دکتر رو قبول دارم ایشون درست می گن مرد ایرانی بیشتر ترجیح می ده خودش بار مالی خانواده رو بدوش بکشه و معمولا ازاینکه نتونه خانواده اش رو تامین کنه غرورش می شکنه البته این که زن دوست داره به اقتصاد خانواده کمک کنه و می کنه بحثش جداست. منظورایشون درباره مبارزه نکردن برای حقوق به این معنی نیست که زنها همه حقوق خودشون رو دارن منظور اینه که بدون مبارزه به اون مقداری که دارن رسیدن مردها هم درجامعه مابه همه حقوق خودشون دسترسی ندارن درمورد بند ۵ کاملا باشما موافقم برنامه نسنجیده ای بود ازهرجهت
معلم۳۲۳۹۸۰۷۰۵:۱۵:۱۳ ۱۴۰۲/۷/۷
توصیه می شود ایشان روی یادگیری زبان انگلیسی وقت بیشتری بگذرانند.
ناشناس۳۲۳۹۹۳۶۰۸:۳۲:۳۰ ۱۴۰۲/۷/۷
بالاخره دوستان مشخص نکرده اند که بانوی اول یک کشور(یا دوم؟) حق اظهار نظر در امور سیاسی را دارد یا ندارد؟
ناشناس۳۲۴۰۰۰۴۰۹:۱۸:۲۷ ۱۴۰۲/۷/۷
مطلب خوبیه
ناشناس۳۲۴۰۴۸۵۱۲:۵۸:۵۳ ۱۴۰۲/۷/۷
گویا رهبری فرزانه هم چند بار تذکر دادند
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  2. چرا این همه بد اخلاقی؟

  3. جدال روایت ها در ماجرای مسمومیت پزشکان شیرازی

  4. درباره توبه تتلو

  5. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  6. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  7. فردا دیر است...

  8. هزینه ای که هیچ دولتی حاضر نشد بپردازد!

  9. واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

  10. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  11. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  12. خودمان بیگناهان زیادی را کشتیم نمی توانیم از اسرائیل انتقاد کنیم

  13. کیهان: دیدید ورود زنان به ورزشگاه غلط بود؟!

  14. آقای رئیس جمهور خاطرجمع نباشید

  15. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  16. امیر تتلو در مدح امام علی (ع) شعر سرود

  17. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  18. تنوری که هنوز سرد است...

  19. نتانیاهو: ‌صدها سرباز را از دست داده‌ایم

  20. ایثارگران را بدنام نکنید !

  21. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  22. نرخ رشد جمعیت با روند فعلی در سال ۱۴۰۹ به صفر می‌رسد

  23. تبلیغات پرحجم قدرت‌های بزرگ به وسیله دانشجویان غرب رنگ باخت

  24. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  25. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

پربحث‌های هفته

  1. چرا این همه بد اخلاقی؟

  2. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  3. فردا دیر است...

  4. راه‌حل ماجرای روحانی و شورای نگهبان چیست؟/ نظر ضرغامی درباره گسترش شادی و نشاط در جامعه

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  6. تنوری که هنوز سرد است...

  7. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  8. تبلیغات پرحجم قدرت‌های بزرگ به وسیله دانشجویان غرب رنگ باخت

  9. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

  10. کنایه زاکانی درباره واگذاری ودیعه مسکن دوره‌های پیشین/ واکنش وحیدی به احتمال صدور گواهینامه موتور برای بانوان

  11. پاسخ طحان‌نظیف به انتقادات روحانی از شورای نگهبان/ رقیب جدید قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم

  12. رئیسی: برخی به‌دنبال معامله بر سر موشک‌هایمان بودند/ به‌بهانه دورکردن سایه‌جنگ،برجام‌های ۲ و ۳ را دنبال می‌کردند

  13. انتقاد روزنامه اصولگرا از وزیر ارتباطات/ واکنش فرزین به انتشار اطلاعات مالی موسسه رائفی‌پور

  14. دستور ویژه رئیسی برای حل مشکل اشتغال استان‌های دارای نرخ بالای بیکاری

  15. کمال خرازی: اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم

  16. هر چقدر رأی بیشتر باشد، مجلس قوی‌تر است/ مرحلهٔ دوم انتخابات به‌اندازهٔ مرحلهٔ اول اهمیت دارد

  17. شهادت یکی از پاسداران نیروی زمینی سپاه در جنوب‌شرق کشور

  18. واکنش کنعانی به اقدام ضد ایرانی کانادا

  19. رئیس‌جمهور: منزوی کردن زنان را قبول نداریم

  20. وزیر کشور: مردم با حضور در انتخابات برگ زرین دیگری بر افتخارات این کشور افزودند

  21. واکنش آمریکا به اظهارات هسته ای کمال خرازی

  22. رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/ هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم

  23. تکلیف ۳۰ منتخب تهران در مجلس تعیین شد + گرایش سیاسی

  24. نتایج مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم

  25. افشاگری رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی علیه «احمد علیرضابیگی»

آخرین عناوین