جنگ اوکراین از نگاه پنتاگون

  4020616067

مدیر تحلیل آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا اذعان می‌کند که مقامات آمریکایی و اوکراینی نتوانستند عمق دفاع روسیه را درک کنند و متوجه نشدند که چقدر برای اوکراین دشوار است که بتواند این سد دفاعی را با خودروی زرهی «شکست» دهد.

به گزارش ایسنا، وب‌سایت اکونومیست در گزارشی آورده است، پس از سه ماه پیشرفت به شدت کُند و آهسته، ضد حمله اوکراین اندکی تکان خورده است. در نزدیکی دهکده روبوتین در جنوب، نیروهای اوکراینی به اولین لایه از سد دفاعی سه لایه روسیه نفوذ کرده‌اند و اکنون به دومین لایه دفاعی حمله می‌کنند.

ترنت مول، مدیر تحلیل آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا (دیا) می‌گوید: اگر این گفت‌وگو را دو هفته پیش انجام می‌دادیم، کمی بدبین‌تر بودم. رخنه کردن آنها به دومین کمربند دفاعی... در واقع بسیار قابل ملاحظه است. آیا اوکراین می‌تواند قبل از شروع زمستان، به لایه دوم و لایه سوم و حتی فراتر از آن برود؟

ترنت مول مسوول پاسخ دادن به چنین سوالاتی است. کار آژانس او که کمتر از سیا شناخته شده است، اتخاذ تدابیر نظامی در برابر «دشمنان» آمریکاست. این اغلب مستلزم قضاوت‌های کمّی است، مثلا برد یک موشک ایران یا اندازه ناوگان چین. گزارش سالانه این نهاد با عنوان «قدرت نظامی شوروی»، در طول جنگ سرد با اشتیاق خوانده می‌شد. اما چیزهای نامشهود به همان اندازه مهم هستند. آقای ترنت مول اراده برای جنگیدن را مشخص می‌کند و صراحتا اذعان می‌کند که آژانس او در عراق در سال ۲۰۱۴ و افغانستان در سال ۲۰۲۱، جایی که ارتش‌های ساخت آمریکا تقریبا یک شبه از بین رفتند، اشتباه کرد.

مول می‌گوید: ما فکر می‌کردیم که افغان‌ها تا پایان سال تقویمی می‌جنگند و تلاش می‌کنند تا از کابل دفاع قهرمانانه داشته باشند. در عوض، آنها اساسا خیلی سریع غافلگیر شدند. این تجربه، همراه با محو شدن ارتش عراق در مواجهه با گروه داعش، باعث شد «دیا» سال گذشته در قضاوت درباره چگونگی وضعیت اوکراین در هنگام حمله روسیه، «بیش از حد صحیح» بگوید.

او که ماه ژانویه گزارشی را درباره اینکه چطور آژانس «دیا» باید اراده یک کشور در مبارزه را بسنجد، دوباره مورد ارزیابی قرار داد، افزود: ما فکر می‌کردیم که آنها در عرصه نظر، آشفته و سراسیمه هستند.

این مقاله تاکید می‌کند که چگونه عوامل ملی – به عنوان مثال، اصرار ولودیمیر زلنسکی بر ماندن در کی‌یف، در مقایسه با تصمیم اشرف غنی برای فرار از کابل – می‌تواند بر میدان جنگ تأثیر بگذارد. این به اهمیت رهبری در خط مقدم، روحیه ارتش، قدرت فرماندهی و کنترل آن و اینکه آیا از حمایت لجستیکی و پزشکی پایدار برخوردار است، اشاره می‌کند.

چنین چیزهایی به دلیل این پیش‌فرض که رهبری اوکراین به سرعت شکست خورده و مغلوب می‌شود، نادیده گرفته شد. برای محافظت در برابر این نوع خطاهاست که تحلیلگران «دیا» اکنون روی گزارشی کار می‌کنند تا به آنها کمک کند تا درباره این عوامل و نحوه تعامل آنها به روش‌های غیرمنتظره فکر کنند.

این روش برای ارزیابی هفته‌های آینده در اوکراین بسیار مهم است. ترنت مول می‌گوید که «دیا» به دنبال نشانه‌هایی است که نشان ‌دهد روسیه می‌تواند جریان مهمات توپخانه را به خط مقدم حفظ کند و رهبری را در سطح محلی نگه دارد.

مدیر تحلیل آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا اذعان می‌کند که مقامات آمریکایی و اوکراینی نتوانستند عمق دفاع روسیه را درک کنند و متوجه نشدند که چقدر برای اوکراین دشوار است که این سد دفاعی را با خودروی زرهی «شکست» دهد. ژنرال‌های اوکراینی به روزنامه گاردین گفته‌اند که ۸۰ درصد تلاش روسیه صرف ساخت لایه اول و دوم سد دفاعی شده است. اما ترنت مول پیش‌بینی می‌کند که بخش اعظم نیروهای تقویتی روسیه در لایه سوم سد دفاعی باشند.

در هفته‌های اخیر، مقامات آمریکایی به فرماندهان اوکراینی در مورد استراتژی نظامی آنها به‌ویژه تصمیم برای استقرار واحدهای با تجربه در شرق و در اطراف باخموت، به جای محور کلیدی در جنوب، تاخته‌اند. ترنت مول سیاست‌مآبانه‌تر رفتار می‌کند.

او می‌گوید: اینکه آیا اوکراینی‌ها تاکتیک‌هایی را به کار گرفته‌اند که شما امیدوار باشید در مدت زمان کوتاه‌تری به دستاوردهای تهاجمی‌تری دست یافته باشد، قابل بحث است. مهمترین چیز، دو متغیر مهم است؛ ذخیره مهمات اوکراین که برای حفظ رگبارهای توپخانه‌ای که پیشرفت را امکان‌پذیر می‌کند، حیاتی است و آب و هوا که در پاییز مرطوب‌تر می‌شود.

یکی از مقامات دولت بایدن می‌گفت که حدود ۶ تا ۷ هفته مانده که ضد حمله اوکراین به نقطه اوج برسد. با این حال اختلاف‌نظرهای زیادی در مورد میزان پیشرفت طی این زمان وجود دارد. برخی بر این باورند که ارتش اوکراین که بیشتر ذخایر خود را قبل از شکستن خط دوم دفاعی شلیک کرده و در تلاش برای شکستن آن تلفات سنگینی را متحمل شده، بعید به نظر می‌رسد که به آن نقطه برسد. یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا با تاکید بر اینکه کیفیت نبرد نیروهای روسیه و اوکراین در طول زمان رو به کاهش است، می‌گوید: اگر به میدان نبرد در پنج سال آینده نگاه کنید، می‌تواند به طور کلی شبیه به آن به نظر برسد.

ترنت مول تا این حد دلسرد و ناامید نیست. او خاطرنشان می‌کند که سرگئی سورووکین، ژنرال روسی که خطوط دفاعی را ایجاد کرد و یوگنی پریگوژین که نیروهایش در گروه واگنر موجب شدند تا روسیه سال گذشته به ملموس‌ترین دستاوردها دست یابد، هر دو خارج از میدان جنگ  هستند؛ اولی برکنار و دومی در یک سانحه هوایی کشته شد.

این تحلیلگر آمریکایی که کلمات خود را با دقت انتخاب می‌کند، می‌گوید که موفقیت‌های اخیر اوکراین «قابل توجه» است و به نیروهایش «احتمال واقع‌بینانه» - به احتمال ۴۰ تا ۵۰ درصد - می‌دهد تا خطوط دفاعی باقی‌مانده روسیه را تا پایان سال بشکنند. اما او هشدار می‌دهد که مهمات محدود و بدتر شدن شرایط آب و هوا، این کار را «بسیار دشوار» می‌کند.

توجه در حال حاضر به فصل مبارزه بعدی معطوف شده است. حتی بدون موفقیت در سال جاری آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا فکر می‌کند اگر اوکراین بتواند نقاط مهم اطراف روبوتین در جنوب‌شرق را گسترش دهد، مواضع خود را حفظ کند و مهمات را در جریان نگه دارد، برای یک فشار تازه در سال ۲۰۲۴ موقعیت خوبی خواهد داشت.

yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. امضای مردم گیلان پای طومار حمایت از طرح نور

  2. نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب!

  3. محکومیت ساداتی‌نژاد به حبس/ روایت خاندوزی از کاهش تورم/ شانس قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم چقدر است؟

  4. مأمور خاطی بازداشت شد

  5. اژه‌ای: توطئه دشمن در حوزه حجاب به جایی نمی‌رسد

  6. تحریم‌های جدید استرالیا علیه ایران

  7. شباهت های عجیبِ قیمت و قدرت!

  8. مرده متحرک !

  9. حل يك ابرچالش نظام

  10. محکومیت‌وزیر‌سابق جهادبه ۳ سال حبس/ احضار ۲ وزیر ‌در چای‌دبش 

  11. واکنش الناز شاکردوست به جنایات اسرائیل

  12. صدور "اعلان قرمز برای یاسین رامین" منتظر دستور قضایی

  13. جزئیات دستگیری صادق زیباکلام

  14. گروسی: روابط با ایران می‌تواند وارد مرحله جدیدی شود

  15. خاندوزی: نرخ رشد نقدینگی به ۲۴ درصد رسیده است

  16. آبروریزی اپوزیسیون در شبکه‌های فارسی زبان؛ این‌بار آنتن زنده اینترنشنال!

  17. واکنش آمریکا به توافق ایران و هند در چابهار

  18. واکنش فدراسیون فوتبال به پرونده رشوه و تبانی؛ اجازه مطرح کردن اسامی را نداریم

  19. رئیسی: افزایش کیفیت اینترنت و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی در دستور کار قرار گیرد

  20. ارجاع پرونده تخلفات چهار دستگاه به قوه قضائیه 

  21. تحقیق و تفحص از بانک مرکزی باید انجام شود

پربحث‌های هفته

  1. این نامه دلسوزانه است؟!

  2. واکنش قوه قضائیه به شایعه ای درباره زیباکلام

  3. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  4. نامه روحانی به مردم ایران درباره دلایل رد صلاحیتش/ این دفاعیه‌ شخصی نیست، دفاع از جمهوریت نظام است

  5. امضای مردم گیلان پای طومار حمایت از طرح نور

  6. فردا دیر است...

  7. آقای رئیس جمهور خاطرجمع نباشید

  8. جریمه کشف حجاب ۴ و نیم میلیون تومان است

  9. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  10. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  11. مقاومت بی‌مبنای طلافروشان در مقابل شفافیت/ دولت عدول نکند، مردم هم حمایت می‌کنند

  12. نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب!

  13. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  14. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  15. خودمان بیگناهان زیادی را کشتیم نمی توانیم از اسرائیل انتقاد کنیم

  16. محکومیت ساداتی‌نژاد به حبس/ روایت خاندوزی از کاهش تورم/ شانس قالیباف برای ریاست مجلس دوازدهم چقدر است؟

  17. واکنش روزنامه اصولگرا به زندانی‌شدن زیباکلام/ دستور اژه‌ای درباره پرونده چای دبش

  18. در آستانۀ سکولارشدنِ زیارت؟

  19. مأمور خاطی بازداشت شد

  20. انتقاد روزنامه اصولگرا از وزیر ارتباطات/ واکنش فرزین به انتشار اطلاعات مالی موسسه رائفی‌پور

  21. نتانیاهو: ‌صدها سرباز را از دست داده‌ایم

  22. صادق زیباکلام روانه زندان شد

  23. بزرگ‌نمایی مشکلات به ضرر کشور است

  24. راه سخت قالیباف/ پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره واکنش به اسرائیل

  25. اعتراض بانوان به پوشش‌های نامناسب

آخرین عناوین