دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد تجمیع دانشگاه‌ها، راه حل بخشی از مشکلات آموزش عالی

  4020501102 ۲ نظر، ۰ در صف انتشار و ۴ تکراری یا غیرقابل انتشار

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: راه‌حل بخشی از مشکلات آموزش عالی تجمیع دانشگاه‌ها است. متأسفانه بخش‌های غیر تخصصی در این موضوع مداخله می‌کنند.

تجمیع دانشگاه‌ها، راه حل بخشی از مشکلات آموزش عالی

به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست صمیمی هیأت رئیسه و اساتید دانشگاه‌های استان لرستان حضور یافت.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه روز یکشنبه در نشست با هیأت رئیسه و اساتید دانشگاه‌های استان لرستان بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای سیاست‌گذاری است و برنامه‌های وزارتخانه‌ها در این شورا مصوب نمی‌شود و کار این شورا تصدی‌گری نیست.

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند تسهیل‌گر وزارت علوم و بهداشت باشد، گفت: آئین نامه‌ها را وزارتخانه تدوین و در مجلس شورای اسلامی مصوب و در وزارتخانه‌ها اجرایی می‌شود.

وی با تأکید بر لزوم راه‌اندازی شورای اندیشه‌ورز با حضور نخبگان و مشارکت حداکثری استاد دانشگاه‌های استان لرستان ادامه داد: در استان‌ها با محوریت دانشگاه مادر هیأت اندیشه‌ورز علمی و فناوری تشکیل شود و مسائل در این هیأت مطرح و بررسی و راهکارهای مورد نیاز ارائه شود.

وی با بیان اینکه در ۳۱ استان ۳۱ باید هیأت اندیشه‌ورز راه‌اندازی شود عنوان کرد: الزام در این حوزه نیست اما برخی دانشگاه‌ها این پیشنهاد را اجرایی کرده‌اند و برخی نیز در حال راه‌اندازی هستند چراکه بیان مسائل و پیشنهادات تمام دانشگاه‌ها برای تدوین اسناد و تصمیم‌سازی‌ها مهم است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در راه‌اندازی هیأت اندیشه‌ورز از تمام ظرفیت‌ها در راستای ارتقای استان و کشور استفاده شود تا بتوان تصمیمات اثرگذار در راستای ارتقای دانشگاه‌ها و رفع مشکلات استان اتخاذ شود و از مباحث کلی پرهیز شود و مسئله محور به این مهم پرداخته شود.

وی افزود: سند دانشگاه اسلامی در دانشگاه‌ها مباحثه و مطرح شود و در راستای تعمیق و آگاهی هر چه بیشتر در کرسی‌های آزاداندیشی مطرح شود و این در حالی است که در برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه سیستان و بلوچستان بیش از ۱۰۰ کرسی علمی برگزار کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه اظهار داشت: اگر هر استادی سالی یک کرسی علمی برگزار کند دانشگاه امتیازات زیادی کسب می‌کند و در این راستا باید بسترهای لازم در دانشگاه‌ها فراهم شود و دانشگاه‌ها در زمینه برپایی کرسی‌های آزاد اندیشی امکان همراهی و برگزاری را دارند.

وی همچنین به لزوم ارائه رشته‌های کاربردی در دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: رشته‌های دانشگاهی بدون کاربرد باید حذف شود و رشته‌های مورد نیاز و با استقبال بیشتر باید ارائه شود و در راستای ارائه رشته‌های مورد از حضور نخبگان استفاده کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در راستای اصلاح ارائه رشته‌های کاربردی در سطح کشور همراهی‌های لازم ایجاد شده است افزود: اکنون زمینه‌های لازم برای ارائه رشته‌های کاربردی و مورد نیاز ایجاد شده است و باید از این فرصت نهایت استفاده شود.

حجت الاسلام خسروپناه اظهار داشت: سند دانشگاه اسلامی بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشترک است و مباحث تحول رشته‌ها و آمایش سرزمینی نیز مشترک است و چهار بخش فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: راه حل بخشی از مشکلات آموزش عالی تجمیع دانشگاه‌ها است که متأسفانه برخی بخش‌های غیر تخصصی در این موضوع مداخله می‌کنند و در صورت پیگیری وزیر این مهم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

خسروپناه با بیان اینکه ۲ هزار و ۴۶۸ مراکز آموزش عالی در سطح کشور وجود دارد اظهار داشت: برخی دانشگاه‌ها از امکانات مختصر برخوردار هستند در حالیکه می‌توانند از امکانات دانشگاه‌های همجوار با تجهیزات بیشتری بهره‌مند شوند و دانشجویان از امتیازات مورد نیاز استفاده کنند.

وی با بیان اینکه ۶ آئین‌نامه ارتقای دانشگاه فرهنگیان مصوب شده است گفت: به‌منظور پیشگیری از مهاجرت نخبگان استان‌ها به مرکز از روش‌های تشویقی و تعاملات مورد نیاز استفاده شود و طرح استاد شاگردی در دانشگاه‌ها اجرا شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی در این دوره تبدیل به قرارگاه با چهار ستاد علم و فناوری، فرهنگی اجتماعی، تعلیم و تربیت و خانواده و زنان تبدیل شده است که از نخبگان در این ستادها استفاده می‌شود.

گفتنی است، در این نشست مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و رؤسای دانشگاه‌های استان لرستان به بیان نقطه نظرات خود و مشکلات موجود در دانشگاه پرداخته و مطالبی را در این باره بیان کردند.

دیدگاه کاربران

ناشناس۳۱۵۷۹۷۹۱۹:۰۴:۳۶ ۱۴۰۲/۵/۱
بهتر است رشته های بدون کاربرد را در دانشگاههای دولتی پولی کنید نه این که آنها را حذف کنید.
ناشناس۳۱۵۸۱۳۹۲۱:۳۶:۱۵ ۱۴۰۲/۵/۱
افراد سیاسی نظرات دانشگاه های اصلی را در نظر نگرفتند و با توسعه بی رویه مراکز آموزش عالی بی کیفیت ، کارخانه مدرک سازی برای منافع خودشان ایجاد کردند.
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های هفته

  1. این نامه دلسوزانه است؟!

  2. کیهان: لایحه عفاف و حجاب ترویج‌کننده پدیده پلشت بی‌حجابی است/ امید است این لایحه ناکارآمد کنار گذاشته شود

  3. واکنش قوه قضائیه به شایعه ای درباره زیباکلام

  4. نامه روحانی به مردم ایران درباره دلایل رد صلاحیتش/ این دفاعیه‌ شخصی نیست، دفاع از جمهوریت نظام است

  5. فردا دیر است...

  6. آقای رئیس جمهور خاطرجمع نباشید

  7. حرف طلافروشان را باید شنید، اما...

  8. پیرامون پشت‌پرده افشای فایل‌صوتی «ظریف»...

  9. سپاه برای مقابله با مواد مخدر مسئولیت گرفت‌

  10. نظرات برگزیده مخاطبان الف: مردم عملکرد دولت روحانی را فراموش نکرده‌اند/ گسترش مصرف مشروبات الکلی زنگ خطری برای مردم و مسئولین است

  11. خودمان بیگناهان زیادی را کشتیم نمی توانیم از اسرائیل انتقاد کنیم

  12. جریمه کشف حجاب ۴ و نیم میلیون تومان است

  13. سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

  14. انتقاد روزنامه اصولگرا از وزیر ارتباطات/ واکنش فرزین به انتشار اطلاعات مالی موسسه رائفی‌پور

  15. تنوری که هنوز سرد است...

  16. نتانیاهو: ‌صدها سرباز را از دست داده‌ایم

  17. ایثارگران را بدنام نکنید !

  18. صادق زیباکلام روانه زندان شد

  19. بزرگ‌نمایی مشکلات به ضرر کشور است

  20. راه سخت قالیباف/ پیشنهاد جالب شریعتمداری درباره واکنش به اسرائیل

  21. توضیحات «لیلاز» درباره فایل صوتی «ظریف»/ ادعای عجیب «آخوندی»

  22. اعتراض بانوان به پوشش‌های نامناسب

  23. نرخ رشد جمعیت با روند فعلی در سال ۱۴۰۹ به صفر می‌رسد

  24. تبلیغات پرحجم قدرت‌های بزرگ به وسیله دانشجویان غرب رنگ باخت

  25. افشای فایل صوتی ظریف عمدی بود؟

آخرین عناوین