طعم کرونا به کام کودکان

مهدی نورمحمدزاده،   3990106019 ۶ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱ تکراری یا غیرقابل انتشار
طعم کرونا به کام کودکان

مشکل من به عنوان پدر دو دختر هفت ساله و دو ساله، توضیح و تشریح معنای واژه مهجور «قرنطینه» برای بچه ها بود.

راستش خودم هم چندان با این کلمه درشت که بار حسی منفی اش، آدم را یاد ایستگاههای متروک قطار در فیلم های وسترن می اندازد، احساس راحتی نمی کردم. حتی به نظرم ترس برخی از مسئولان ما از طرح و اجرای قرنطینه شهرها، ناخودآگاه از بار منفی و البته تاریخی این واژه سرچشمه می گیرد که موضوع دیگری است و بماند برای فرصتی دیگر!

روزهای اول دنبال معادل سازی (البته در سطح خانواده خودمان) برای این واژه بدریخت بودم. به جایگزین هایی هم رسیدم که البته کمی خودخواهانه بودند و بیشتر برای شخص خودم معنای درست داشتند، مثلا «فرصت مطالعاتی» یا «ایام عزلت» و یا حتی «اردوگاه اجباری نویسندگی»! به هر حال هیچ کدام از توضیحات و توجیهات من، مقبول ذهن کودکانه نشد و نتوانست حوصله سررفته اش را سر جا بیاورد.

غالب بچه ها هرچند با تعطیلی مدرسه ها خوشحال می شوند، اما ترک کامل ارتباطات پررنگ خانوادگی و عدم ملاقات و بازی با بچه های فامیل چیزی نیست که بچه ها بتوانند به راحتی با آن کنار بیایند، مخصوصا که چاشنی اخبار تلخ کرونا و آمار روزانه ابتلا و بحث های کرونایی والدین هم به این درد بزرگ آنها اضافه شود!

برای تغییر اوضاع، تصمیم اول مان در خانه این شد که همه بحث ها و اخبار کرونایی را در حضور بچه ها به کلی تعطیل کنیم. بعد، برنامه قرنطینه را هم معادل یک «سفر فضایی» احتمالا یک ماهه (البته امکان تمدید این ماموریت فضایی وجود دارد!) گرفتیم که در طول آن می توانیم با همه دوستان و فامیل ها ارتباط صوتی و تصویری داشته باشیم و با کمک هم، کلی مسابقه و سرگرمی های جدید طراحی و اجرا کنیم.

روز بعد با همراهی همه اعضای خانواده، کلی وقت گذاشتیم و اولین پروژه مان را طراحی کردیم. با دوک مقوایی و یک مدار تقویت کننده، اولین بلندگوی دستی را با مشارکت مستقیم دخترها ساختیم. عکس بلندگو در گروههای فامیلی پخش شد و بعضی ها نسبت به کارکرد واقعی آن شبهه افکنی کردند.فیلم سرودخوانی بچه ها با همان بلندگو را واتساپ کردیم و همه شبهه افکنان دو ثانیه ای سوسک شدند!

روزهای بعد به فکر ساخت فرفره چوبی از ضایعات ام.دی.اف افتادیم.بعد یکی دو ساعت اره کردن و سمباده زدن تنه دایره ای فرفره ها، محصولمان را رونمایی کردیم و تا آخر شب چندین نوع بازی با فرفره ها را طراحی و روی سینی بزرگ جهیزیه عیال، به اجرا درآوردیم!

به برکت همین پروژه های ساده و بی هزینه، دختر بزرگترم برای اولین بار لحیم کاری و کار با چسب تفنگی را تجربه کرد. حتی توانست برخی مفاهیم ساده برق و الکترونیک را یاد بگیرد و کلی برای خودش ذوق کند. اولین بار چوب ارّه کرد و دریل دستش گرفت و مهمتر اینکه یاد گرفت بازی های ساده و قدیمی هم می توانند لذت بخش و جذاب باشند.

روزهای دیگر ربات چشمک زن ساختیم، بذر گل کاشتیم که هنوز از گلدان جوانه نزده است، کلیپ ساختیم و مردم را به شکست کرونا و اقامت در خانه شان دعوت کردیم، کلیپ دست به دست چرخید و چند وعده جایزه نصیب دخترم(به عنوان بازیگر اصلی!) شد، نشستیم و با حوصله وسایل برقی خراب شده را تعمیر کردیم و حتی با هدایت و راهنمایی عیال، چند نوع کیک و کلوچه پختیم! حالا بماند که یک نوع کلوچه مان، فقط روزی گنجشک ها و قُمری ها شد، بس که بی مزه و سفت از آب درآمده بود!

باور کنید این روزها با اینکه تعطیل است و هیچ برنامه بیرون از منزل هم نداریم، باز وقت کم می آوریم. از ساخت و ساز پروژه ها که سر باز کنیم تازه می رسیم به بحث و گفتگوهای علمی و فلسفی با دختر بزرگترم که سئوال هایش مثل همه بچه های دیگر، تمامی ندارد. هرچند این روزها از کارها و کتابهایم عقب افتاده ام، اما خوشحالم که دخترم از همه این تجربه های جدید در روزهای کرونایی لذت می برد، آنقدر که هر روز صبح می پرسد:« بابا! امروز چی کار کنیم؟!».

واقعیت این است که شیوع کرونا، فقط یک حادثه پزشکی نیست که رسانه و تلویزیون را پر کنیم از آمار و علایم کرونا و یادمان برود که این اپیدمی جهانی جنبه های عمیق اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و روانی هم دارد.حفظ سلامت روانی کودکان و سالمندان و لزوم آموزش خانواده ها بخشی از این ابعاد مغفول است.

دیر یا زود، کرونا با همه تلخی ها و سختی هایش خواهد رفت، اما خاطرات آن در ذهن و روان کودکانمان باقی خواهد ماند. فارغ از وظایف دولت و رسانه ها و تلویزیون، ما پدر و مادرها هم می توانیم با کمی حوصله، خلاقیت و حتی جستجو در اینترنت کارهایی بکنیم که طعم خاطرات کرونا به کام کودکان مان شیرین شود. هر چه باشد آنها مسافران آینده ایران هستند و چه بهتر که در این سفر سخت و طولانی، چمدان «خاطرات شیرین» را همراه خود داشته باشند!

دیدگاه کاربران

rassharif۱۳۹۱۱۰۶۰۰:۵۵:۵۰ ۱۳۹۹/۱/۹
عالی بود؛ "دیر یا زود، کرونا با همه تلخی ها و سختی هایش خواهد رفت، اما خاطرات آن در ذهن و روان کودکانمان باقی خواهد ماند. فارغ از وظایف دولت و رسانه ها و تلویزیون، ما پدر و مادرها هم می توانیم با کمی حوصله، خلاقیت و حتی جستجو در اینترنت کارهایی بکنیم که طعم خاطرات کرونا به کام کودکان مان شیرین شود. هر چه باشد آنها مسافران آینده ایران هستند و چه بهتر که در این سفر سخت و طولانی، چمدان «خاطرات شیرین» را همراه خود داشته باشند!"
ناشناس۱۳۹۱۴۱۵۱۱:۱۷:۵۵ ۱۳۹۹/۱/۹
البته برای تعداد کمی مثل شما عالی بود .... دوست عزیز کسی که در خونه دوتا بچه داره والان شغل اش را از دست داده و الان درآمدی ندارد که نان شب بچه هایش را تامین کند قرنطیه یعنی واژه بسیار ترسناک و خیلی بد ودوران قرنطینه هم از دوران سیاه زندگیش هست ...
ناشناس۱۳۹۱۲۳۹۰۸:۲۸:۰۱ ۱۳۹۹/۱/۹
اگر اوضاع شیوع کرونا به همین منوال ادامه داشته باشد، مدارس و دانشگاهها چندین ماه دیگر هم باز نخواهند شد و عملا سال تحصیلی ناتمام باقی خواهد ماند. این امر اثرات روحی، اقتصادی و اجتماعی فراوانی به دنبال خواهد داشت که غیر قابل جبران خواهد بود.
ناشناس۱۳۹۱۲۶۰۰۹:۰۷:۳۰ ۱۳۹۹/۱/۹
همان‌گونه که در زمان جنگ تحمیلی فرماندهان نیمه‌های شب پوتین نیروهای خود را بدون اینکه کسی متوجه شود واکس می‌زدند و حاضر نبودند شناخته شوند امروز هم از فرزندان همان نسل انقلابی عده‌ای شب‌ها به ضدعفونی کردن خیابان‌ها و اماکن‌ شهر مشغول هستند.
ناشناس۱۳۹۱۵۰۲۱۲:۰۷:۱۳ ۱۳۹۹/۱/۹
آقای مسافر فضایی پول خورد و خوراک و خرجی را چه جوری بدست می آوردی ؟ همه مثل شما مرفه بی درد نیستند که به فکر سفر فضایی باشند
عباس۱۳۹۱۵۸۸۱۲:۵۵:۱۲ ۱۳۹۹/۱/۹
خیلی تخیلیه!
yektanetتریبونخرید ارز دیجیتال از والکس

پربحث‌های دیروز

  1. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  2. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  3. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  4. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  5. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

  6. هشدار حسین شریعتمداری؛ فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!

  7. ناصر ایمانی: فرض کنیم یکی از این صحنه های ضرب و شتم ....

  8. اشکان خطیبی از شرایط زندگی‌ در اروپا می‌گوید: دیگر توانایی کار کردن ندارم

  9. سوء استفاده عباس عبدی از «ماچه الاغ ماده»!

  10. دلارهای خانگی روانه بازار شدند/ روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت

  11. همه رقیبان قالیباف در ریاست مجلس آینده/ توضیح معاون رئیسی درباره استقرار فراجا در بنیاد نخبگان

  12. آیت‌الله مکارم شیرازی خطاب به سردار رادان: «طرح نور» را با قدرت ادامه دهید

  13. افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک

  14. سونامی مولانا در سینمای ایران؛ رکورد افتتاحیه شکست

  15. خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد

  16. دانشگاه واشنگتن دانشجویان را به اخراج و تعلیق تهدید کرد

  17. سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا در سواحل یمن

  18. رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است

  19. مورایس مسلمان شد

پربحث‌های هفته

  1. اقدامی  اشتباه، در زمانی اشتباه تر!

  2. بازی با کلمات

  3. کوچه زیباکلام هنوز تیر چراغ برق دارد؟!

  4. با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود!

  5. نظرات برگزیده مخاطبان الف: تکرار تجربیات شکست‌خورده درباره حجاب هیچ ثمری ندارد/ زیباکلام به دشمنی اسرائیل با ایران توجه نمی‌کند

  6. هیچ تردیدی در اجرای طرح نور نداریم

  7. اعتراض حواله داران پژو پارس به افزایش قیمت ۴۰۰ میلیونی

  8. حمایت اژه‌ای و رئیسی از طرح عفاف و حجاب فراجا/ انتقاد تلویحی روزنامه اصولگرا از حسین شریعتمداری

  9. توافق جدید ایران و آمریکا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  10. گزارش میدانی از طرح نور فراجا

  11. ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها در خوان آخر/ اسب سرکش مسکن، آرام می‌گیرد؟

  12. نحوه رفتار متفاوت فروشندگان در برابر پوشش حجاب مشتریان

  13. رادان:‌ طرح نور با قوت ادامه دارد

  14. چرا این همه " در پوستینِ خَلق" می افتیم؟!

  15. این ابهامات مناقشه‌برانگیز را برطرف کنید

  16. تاکید رئیسی بر اجرای قانون عفاف و حجاب

  17. وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!

  18. وزارت راه در شناسایی خانه‌های خالی مسئول است

  19. یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

  20. به زور کسی را به بهشت نمی بریم اما در برابر ناهنجاریها ایستاده‌ایم

  21. واکنش مشاور قالیباف به حواشی اخیر گشت ارشاد/ روایت ظریف از علت عدم مذاکره با ترامپ

  22. خلجی: آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

  23. حضور حسین حسینی در دادسرای فرهنگ و رسانه با شکایت فراجا

  24. موضع رئیس عدلیه در خصوص ورود فراجا به مسئله حجاب/ اژه‌ای: در قضیه حجاب می‌توانیم بگوییم «کی بود کی بود، من نبودم؟»

  25. نتانیاهو: احکام دادگاه لاهه را نمی پذیریم

آخرین عناوین