خط لوله حیاتی عربستان برای دورزدن تنگه هرمز بسته شد

  4050621066

عربستان پس از حمله پهپادی به خط لوله نفت خود را که برای دورزدن تنگه هرمز استفاده می‌شد، بست.

خط لوله حیاتی عربستان برای دورزدن تنگه هرمز بسته شد

به گزارش تسنیم، خبرگزاری رویترز امروز (شنبه) در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی پس از هدف قرارگرفتن خط لوله راهبردی شرق به غرب خود در یک حمله پهپادی، فعالیت این خط لوله را متوقف کرده است؛ اقدامی که در بحبوحه تشدید جنگ خاورمیانه می‌تواند قیمت انرژی را بیش از پیش افزایش دهد.

عربستان، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام جهان، پس از این حمله که ریاض مدعی شد منشأ آن عراق بوده است، به‌طور موقت این خط لوله را تعطیل کرد.

رویترز مدعی شد یکی از فرماندهان نظامی در عراق برکنار شده است.

این خط لوله 1200کیلومتری که از سراسر شبه‌جزیره عربستان عبور می‌کند، به این کشور کمک کرده بود برای انتقال نفت خود، مسیر جایگزینی برای دور زدن تنگه هرمز داشته باشد؛ تنگه‌ای که تردد نفتکش‌ها در آن به‌دلیل جنگ شش‌ماهه آمریکا و ایران تقریباً متوقف شده است.

وزارت انرژی عربستان اعلام کرد فعالیت این خط لوله را به‌عنوان یک اقدام احتیاطی متوقف کرده است.

بر اساس برآورد شرکت‌های ردیابی کشتی‌ها و تحلیلگران، این خط لوله در ماه‌های اخیر روزانه 4 تا 5 میلیون بشکه نفت را منتقل می‌کرد که معادل 4 تا 5 درصد عرضه جهانی نفت است.

هنوز مشخص نیست چه‌گروهی مسئول این حملات بوده است. تصاویر ماهواره‌ای نشان داد دود سیاه از منطقه‌ای در جنوب مدینه که خط لوله از آن عبور می‌کند، به آسمان برخاسته است.

وزارت خارجه عربستان اعلام کرد این حمله به زخمی شدن شماری از افراد و واردشدن خسارت منجر شده و میزان خسارت در حال بررسی است، اما درباره تأثیر آن بر صادرات نفت توضیحی نداد.

این حمله در شرایطی رخ داد که نیروهای مقاومت یمن کنترل خود بر مسیر کشتیرانی دریای سرخ را افزایش داده‌اند.

همزمانی این وضعیت با اختلال در تنگه هرمز، عرضه انرژی در دو سوی شبه‌جزیره عربستان را تحت فشار قرار داده و قیمت جهانی نفت را بار دیگر به حدود 110 دلار در هر بشکه رسانده است.

چهار مقام دولت یمن به رویترز گفتند حوثی‌ها دیروز، جمعه، جزیره راهبردی پریم (میون) را در ورودی دریای سرخ و در محدوده تنگه باب‌المندب به تصرف خود درآورده‌اند.

حملات روز جمعه به خط لوله و جزیره پریم می‌تواند نشانه تشدید خطرناک درگیری‌ها باشد؛ آن هم در شرایطی که تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ متوقف شده است.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین