اعتراف نماینده آمریکا به خشم واشنگتن از تسلط ایران بر تنگه هرمز

  4050604002

نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل به رغم ادعاهای دونالد ترامپ درباره تنگه هرمز اعتراف کرد که واشنگتن از تسلط ایران بر این تنگه «خشمگین» است.

اعتراف نماینده آمریکا به خشم واشنگتن از تسلط ایران بر تنگه هرمز

به گزارش ایرنا، «جنیفر لوستا» نماینده آمریکا در سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره درگیری و امنیت غذایی و نقش شورای امنیت در کاهش بحران غذا، اذعان کرد: متاسفانه، درگیری‌ها و بحران‌ها از نظر ابعاد و پیچیدگی گسترش یافته‌اند. ناامنی غذایی در حال افزایش است و نظام‌های بشردوستانه برای مقابله با ناامنی غذایی در تلاش هستند تا همگام با این شرایط پیش بروند.

این دیپلمات آمریکایی درحالیکه واشنگتن به دلیل پیامدهای اقتصادی تجاوز بی دلیل خود و رژیم صهیونیستی علیه ایران تحت فشار افکار عمومی جهان است، با اتهام زنی ایران را مسبب این وضعیت دانست!

وی درحالیکه مقامات کشورش بارها ادعای کنترل تنگه هرمز را دارند، با نقض این ادعاها، به عصبانیت واشنگتن از تسلط تهران بر این آبراه حیاتی اعتراف و ادعا کرد:« ما خشمگین هستیم که حکومت ایران همچنان به تلاش‌ها برای ایجاد اختلال در آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز ادامه می‌دهد!»

وی با بیان این ادعا که در قطعنامه ۲۴۱۷ شورای امنیت از طرف‌های درگیر خواسته شده است تا مانع کمک‌های بشردوستانه نشوند، بدون اشاره به نقش آمریکا در ایجاد این بحران، گفت: برنامه جهانی غذا اکنون پیش بینی می‌کند که ۴۵ میلیون نفر دیگر در سراسر جهان با ناامنی غذایی حاد مواجه خواهند شد.

این دیپلمات دولت ترامپ که کشورش در بحران پیامدهای تجاوز خود در آستانه انتخابات میاندوره‌ای گرفتار است، مدعی شد: ایران با جلوگیری از صادرات از طریق تنگه هرمز، هزینه سوخت را افزایش داده است و افزایش هزینه‌های انرژی به همه آسیب می‌زند.

وی افزود: در مناطقی مانند سوریه و غزه، افزایش هزینه‌ها دستاوردهای شکننده حاصل در زمینه امنیت غذایی را که فعالان بشردوستانه و جوامع تحت پوشش آنها به دست آورده‌اند را تهدید می‌کند.

نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت در عین حال اذعان کرد: اما درگیری تنها تهدید علیه امنیت غذایی جهانی نیست. پدیده‌های طبیعی مانند ال نینو نیز خطر گرفتار شدن ده‌ها میلیون نفر دیگر در گرسنگی حاد را افزایش می‌دهند.

وی در حالیکه واشنگتن کمک‌های بشردوستانه خود به سازمان ملل را مشروط و محدود کرده است، ادعا کرد: آمریکا همچنان با سازمان‌های بشردوستانه و دولت‌ها برای مقابله با ناامنی غذایی و در مواردی که امکان پذیر باشد، پیشگیری از آن، همکاری می‌کند.

ادعاهای آمریکا در حالی است که جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در چارچوب رایزنی‌های دو کشور درباره از سرگیری دریانوردی ایمن در تنگه هرمز، بر ایجاد یک کریدور موقت مشترک دریانوردی و اجرای پروژه‌ای مشترک برای پاکسازی مین‌های این تنگه توافق کردند.

در بیانیه مطبوعاتی مشترک دو کشور آمده است که رایزنی‌های سازنده «سید بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر خارجه عمان و «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بر اهمیتی که هر دو کشور برای از سرگیری دریانوردی ایمن از طریق تنگه هرمز، با حفظ حاکمیت و حقوق حاکمیتی خود، قائل هستند، متمرکز بود.

در این بیانیه با بیان اینکه طرفین با توجه به وضعیت کنونی در تنگه که ناشی از جنگ اخیر و پیامدهای فاجعه‌بار آن است، چارچوبی مرحله‌بندی‌شده را مورد بحث قرار دادند که می‌تواند مبنایی عملی و قابل اجرا برای پیشبرد امور فراهم کند، آمده است: چارچوب پیشنهادی شامل ایجاد یک کریدور دریانوردی موقت مشترک از طریق تنگه هرمز و توافقی برای اجرای یک پروژه مشترک به منظور پاکسازی تنگه از مین‌ است. مذاکرات فنی میان دو طرف با هدف توافق بر سر یک کریدور دریانوردی دائمی و اداره آینده تنگه و همچنین سازوکاری برای تبادل اطلاعات، مدیریت ترافیک و ارائه خدمات دریانوردی و امنیتی مربوطه ادامه خواهد یافت.

دیدگاه کاربران


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

yektanetتریبون

آخرین عناوین