موثرترین اقدام دولت در آینده نزدیک چه می تواند باشد؟

مهندس سید محمد صادق میرمحمدی، گروه سیاسی الف،   4040623062 ۴۱ نظر، ۰ در صف انتشار و ۱۲ تکراری یا غیرقابل انتشار
موثرترین اقدام دولت در آینده نزدیک چه می تواند باشد؟

کسری بودجه ۸۰۰ همتی اعلامی توسط وزیر اقتصاد را شاید بتوان مهمترین مشکل سر راه دولت دانست. معضلی که هم تولید تورم میکند، هم رشد اقتصادی را تحت شعاع قرار می‌دهد و هم کیفیت خدمات دولت را به دلیل عدم تناسب دستمزد با خدمت تحت شعاع قرار می‌دهد.

هزینه های جنگ گذشته، وضعیت آب و ناترازی برق، وضعیت صندوق‌ها، مشکلات صنعت و سایر مشکلات دولت این سوال را در ذهن می‌پروراند که دولت چگونه می‌تواند مشکلات را حل کند و آینده سیاسی دولت کنونی در مواجه با مشکلات چه خواهد شد.

یکی از جوابها می تواند این باشد که برخی معضلات آنقدر تبدیل به بحران شده است که دیگر نمیتوان راه حل موقتی برای آن یافت و نمیشود از کنار آن گذشت.

کارشناسان و صاحبنظران ، پیشنهادات مختلفی دارند و هر کدام معضلات حوزه کاری خود را مهمترین چالش دولت عنوان می‌کنند. مثلاً محیط زیستی ها بحث آب را مهمترین معضل ایران، صنعتگران مشکل انرژی و برق را مهمترین معضل ، اقتصاد دانان نرخ بهره و مشکلات نظام بانکی و سایر موضوعات اقتصادی را و هر کس از دریچه دید خود مشکلات را بزرگ دیده و پیشنهاداتی می‌دهند. شوربختانه این رویه سیاستگذار را دچار سردرگمی کرده و کمکی به او در حل مشکلات نمیکند.

به نظر نویسنده مهمترین چالش و قابل حل ترین و در دسترس ترین اقدامی دولت می‌تواند در عرض یک ماه انجام دهد بحث قیمت بنزین است. 

شاید تعجب آور باشد، موضوعی که همیشه ترسناکترین اهداف دولتها هست چرا در دسترس ترین اقدام است. یک دلیل روانشناسی وجود دارد. وقتی از نظر ذهنی یک قیمت بالا تثبیت شود دیگر حساسیت قیمتی به آن از بین می رود. به عنوان مثال وقتی دلار در برهه ای ۱۰۰ تومان می‌شود دیگر در برحه های پیش رو حساسیت روی ۱۰۰ هزار تومان از بین میرود. تجربه هم همین موضوع را ثابت می کند. بنابراین عملی ترین اقدام تک نرخی کردن بنزین به قیمت ۳۰۰۰ هزار تومان است. قطعا مردم هم با وجود چندین سال دیدن قیمت ۳۰۰۰ تومانی حساسیت ذهنی نخواهند داشت.

 البته این موضوع پیش اقداماتی نیاز دارد و رییس جمهور باید طی یک نطق تلویزیونی شرایط کسری بودجه و اقتصادی دولت و مقدار قاچاق سوخت و عدم توانایی سوخت با این قیمت را توضیح دهد و به مردم بگوید کسری بودجه در نهایت منجر به تورمی خواهد شد که بصورت غیر مستقیم از جیب خود مردم تامین می‌شود و این حقیقت تلخی است.

دولت با این کار که هر چه سریعتر باید انجام شود ضمن تامین کمی از کسری بودجه، مصرف را کمی کنترل کرده و در نهایت کمی از جذابیت قاچاق کم می‌کند. این موضوع زمینه ساز دیگر اقدامات آینده دولت شده و به سیاستگذار جرأت اقدامات بزرگ را میدهد.

دیدگاه کاربران

ناشناس۴۰۲۳۷۹۵۱۲:۵۵:۱۵ ۱۴۰۴/۶/۲۳
موثرترین اقدام دولت در سفر قریب الوقوع پزشکیان به نیویورک می تواند عملی شود. دیدار پزشکیان با ترامپ، شروعی برای حل مسائل موجود بین دو کشور.
شیرعلی شیر خدا۴۰۲۳۸۳۰۱۳:۳۸:۲۸ ۱۴۰۴/۶/۲۳
مهم‌ترین اقدام دولتی که از بد حادثه به میدان آمد و دید اینکاره نیست و اقتصاد و فرهنگ‌ کشور را افتضاح کرده استعفا و عذر خواهی از ملت است
ناشناس۴۰۲۳۸۵۵۱۴:۱۸:۴۵ ۱۴۰۴/۶/۲۳
این دولت نه وعده ساخت سالی یک میلیون مسکن داده، نه ایجاد سالی یک میلیون شغل و نه رشد اقتصادی ۸ درصد!
ناشناس۴۰۲۳۹۰۵۱۵:۳۱:۲۷ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اولا هنر کرد هیچ وعده ای نداد دوما وعده هم نداده بود که مشکلات را به شدت افزایش دهد سوما دولت شهید رئیسی اگر نتوانست به تمام وعده اش عمل کند مقداری را انجام داد
ناشناس۴۰۲۴۰۰۰۱۸:۴۴:۵۰ ۱۴۰۴/۶/۲۳
ساده ترین چیز کاهو تم کیلویی ۱۲۵ هزار تومان نرسید و برنج ۴۳۰ هزار تومان است
اصلانی۴۰۲۴۱۰۱۰۰:۳۱:۲۰ ۱۴۰۴/۶/۲۴
کاربه وعده نیست فقط، وظیفه قانونی دولت اداره کشور ورسیدگی به مشکلات آن است چه وعده داده باشد وچه نداده باشد، کاری است که به عهده گرفته است
K1404۴۰۲۴۱۶۸۰۸:۲۱:۰۰ ۱۴۰۴/۶/۲۴
باید مهمترین معضل یعنی آب را برای آینده کشور حل کرد و راهکار:با توجه به مصرف ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی ضروریست در این بخش چاره اندیشی شود..‌‌.. لذا ضروریست برای ایجاد امکانات برای سوق دادن کشاورزی به سمت کشاورزی طبقاتی هیدروپوتیک و کشاورزی استریوپونیک و اکو واریس نظیر هلند و سنگاپور جهت بهبود بازدهی آب در کشاورزی و کاهش اقدام نمود این برای تامین امنیت غذایی کشور و تامین اشتغال کشاورزان و آینده ایران ضروریست .... در این راستا باید در روستاها تعاونی های کشاورزی ایجاد و با بسیج تمام امکانات مردمی و دولتی,حتی امکانات نظامی بسیج و ارتش و سپاه در این روستاها ، مزارع طبقاتی مرتفع(که می‌تواند در کارخانه بلوک ها آماده و در روستا سریعا مونتاژ شوند ) با قابلیت کشت صدها هکتار طبقاتی ، مطابق تجربیات کشورهایی نظیر هلند و سنگاپور بها قید فوریت احداث نمود و در قبال سهیم نمودنن کشاورزان در این مجتمع هم عرض زمین های آنها ،زمین های کشاورزان را از آنها تحویل و معادل آن آنها را در مجتمع های کشاورزی طبقاتی سهیم کند.
ناشناس۴۰۲۳۸۴۴۱۳:۵۱:۳۸ ۱۴۰۴/۶/۲۳
یک تماس تلفنی 10 دقیقه ای اوباما با روحانی منجر به برجام شد. امید است دیدار رودرو ترامپ و پزشکیان در نیویورک صورت گیرد.
ناشناس۴۰۲۳۹۰۷۱۵:۳۲:۵۱ ۱۴۰۴/۶/۲۳
چقدر هم برجام مفید بود!!! خود اوباما هم به وعده هایش عمل نکرد
ناشناس۴۰۲۳۹۶۳۱۷:۰۱:۱۸ ۱۴۰۴/۶/۲۳
با توجه به مصرف ۹۰ درصد آب در کشاورزی بسیج تمام امکانات مردمی و دولتی برای سوق دادن کشاورزی به سمت کشاورزی طبقاتی هیدروپوتیک نظیر هلند و سنگاپور جهت بهبود بازدهی آب در کشاورزی و کاهش مصرف آب است باید در روستاها تعاونی های کشاورزی ایجاد و دولت با احداث مزارع طبقاتی مرتفع که غایلیت کیت صدها هکتار در آنها وجود دارد نظیر هلند ،با توجه به مصرف ۹۰ درصد آب در کشاورزی بسیج تمام امکانات مردمی و دولتی برای سوق دادن کشاورزی به سمت کشاورزی طبقاتی هیدروپوتیک نظیر هلند و سنگاپور جهت بهبود بازدهی آب در کشاورزی و کاهش مصرف آب است باید در روستاها تعاونی های کشاورزی ایجاد و دولت با احداث مزارع طبقاتی مرتفع که غایلیت کیت صدها هکتار در آنها وجود دارد نظیر هلند ،زمین های کشاورزان را از آنها تحویل و معادل آن آنها را در مجتمع های کشاورزی طبقاتی سهیم کند ،و زمین های کچتحوبل گرفته شده از کشاورزان هم ملی اعلام و کشاورزی به روش سنتی را ممنوع اعلام و با آبخیزداری قابلیت سفره خا بازیابی شود های کشاورزان را از آنها تحویل و معادل آن آنها را در مجتمع های کشاورزی طبقاتی سهیم کند ،و زمین ها و چاه های موجود در آنها که از کشاورزان تحوبل گرفته شده ، ملی اعلام و کشاورزی در آنها را را ممنوع اعلام و با آبخیزداری قابلیت سفره ها بازیابی شود
ناشناس۴۰۲۴۰۴۰۲۰:۴۸:۴۵ ۱۴۰۴/۶/۲۳
موثرترین اقدام همه مقامات مملکتی به ویژه دولتیان آن است که بسیار کم سخن بگویند و بسیار زیاد کار کنند
ناشناس۴۰۲۴۰۵۴۲۲:۰۲:۳۸ ۱۴۰۴/۶/۲۳
دولت برای کم کردن کسری بودجه می‌تواند سهمیه سازمان‌ها و ارگان‌های خارج از دولت را در قانون بودجه سالانه حذف کند.
ناشناس۴۰۲۳۷۹۹۱۲:۵۷:۱۱ ۱۴۰۴/۶/۲۳
تا ایران و دولت به نمایندگی از مردم سنگش را با دول غربی باز نکند، بعید است که گره ای از مشکلات کشور حل شود.
ناشناس۴۰۲۳۸۴۷۱۳:۵۲:۲۹ ۱۴۰۴/۶/۲۳
از روسیه و چین چیزی جز خسارت نصیب ایران نشده است.
ناشناس۴۰۲۳۹۱۴۱۵:۳۷:۵۳ ۱۴۰۴/۶/۲۳
به هر حال وسط مذاکره بمب سرت نمی ندازن
ناشناس۴۰۲۴۰۷۵۲۳:۳۶:۱۴ ۱۴۰۴/۶/۲۳
همین چین که میگوئید نفت ایران را ارزان میخرد بر فرض حرف شما درست باشد اگر نفت ایران را نمی خرید چه بلایی سر ایران می آمد؟ چطور آمریکا و اروپا که این همه سال ایران را تحریم کرده اند و مشکلات دیگر ایجاد کرده اند بد نیستند و فقط روسیه و چین بدند؟
ناشناس۴۰۲۳۸۰۱۱۳:۰۰:۲۵ ۱۴۰۴/۶/۲۳
پزشکیان در این یک سالی که از دوران ریاست جمهوریش می گذرد به قول‌های انتخاباتی خود از جمله رفع فیلترینگ عمل نکرده است. به همین دلیل برخی از اصلاح‌طلبان و بسیاری که به او رای دادند را نا امید کرده است.
ناشناس۴۰۲۳۸۴۲۱۳:۴۹:۵۵ ۱۴۰۴/۶/۲۳
شرکت مخابرات علاوه بر اینکه اخیراً میزان آبونمان تلفن ثابت را حدود 33% افزایش داده، تنوع بسته های اینترنت ثابت را به 9 بسته کاهش و طول مدت قرارداد را هم 3 ماهه کرده است. ظاهراً افزایش قیمت اینترنت ثابت هم در راه است. آیا گران شدن ارتباطات آن هم با این کیفیت بد به نفع کشور است؟
ناشناس۴۰۲۳۸۰۴۱۳:۰۳:۳۴ ۱۴۰۴/۶/۲۳
مشکلات مملکت مانند کوه عظیمی در هم تنیده است که روز به روز بر ارتفاع و وسعت آن افزوده می شود. متاسفانه امید کمرنگی برای حل آنها وجود دارد.
mostafa.kamali95@yahoo.com۴۰۲۳۸۰۹۱۳:۰۹:۲۵ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اگر این دولت ادعا میکند کاری برای مردم می خواهد بکند باید شهامت اجرایی کردن قانون مشروعیت سنجی اموال و دارایی ها را بدون هیچ خط قرمزی اجرایی کند بقیه کارها تا این قانون اجرایی نشود آب در هاون کوبیدن است
ناشناس۴۰۲۴۰۱۴۱۹:۲۱:۱۹ ۱۴۰۴/۶/۲۳
در اولین گام این قانون را باید به عنوان پایلوت بر روی تمامی مدیران گذشته و حال بانک‌ها و بستگان آنها و وراث آنها و افراد در سایه آنها اجرایی کنید
ناشناس۴۰۲۳۸۱۵۱۳:۱۷:۳۳ ۱۴۰۴/۶/۲۳
بانک هایی که ایجاد تورم می کنند مثل بانک آینده منحل شوند
ناشناس۴۰۲۳۸۳۴۱۳:۴۲:۴۳ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اکثر بانکها وضعیت مالی خوبی ندارند.
ناشناس۴۰۲۳۹۸۹۱۷:۵۹:۲۵ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اما باید قانون مشروعیت سنجی اموال برای مدیرانشان اجرایی شود
ناشناس۴۰۲۳۸۳۱۱۳:۳۸:۵۳ ۱۴۰۴/۶/۲۳
در همه کشورها هم کسری بودجه دارند و هم رشد نقدینگی دارند اما اکثرا مانند شما تورم بالا ندارند چون پول آزاد نیست هرکاری کند
ناشناس۴۰۲۳۸۴۵۱۳:۵۱:۴۸ ۱۴۰۴/۶/۲۳
ترمیم حقوق کارمندان در نیمه دوم سال اگه انجام نشه مشکلات فراوانی دامنگیر خواهد شد
ناشناس۴۰۲۳۸۵۰۱۳:۵۹:۵۶ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اولین و مهمترین اقدام رفع مکانیسم ماشه است. اگر تحریم های بین المللی برگردد نفت در برابر غذا خواهد بود عده ای به دروغ می گویند تاثیری در اقتصاد و معیشت مردم ندارد. برای خروج از فصل 7 باید دوباره تایید امریکا را بگیرید یعنی التماس ترامپ را باید بکنیم. پس حالا که طرف ما اروپا است اقدام کنید . دست از حمایت و تجهیز روسیه بردارید که دشمنی اروپا بخاطر همین است. ناگزیر هستید با امریکا مشکلاتتان را حل کنید ما همه کشورهای دنیا. یک کشور نشان بدهید که دشمن امریکا است و وضع مردمش خوب است. فقط یک کشور
ناشناس۴۰۲۳۸۸۵۱۵:۰۱:۰۹ ۱۴۰۴/۶/۲۳
از اون طرف هم میشه دید: آیا کشورهایی که با آمریکا رابطه دارند وضعشان خوب شده؟
ناشناس۴۰۲۳۹۲۷۱۶:۱۱:۱۶ ۱۴۰۴/۶/۲۳
هرچی باشه از ایران بهتره وضعشون
ناشناس۴۰۲۳۹۹۰۱۸:۱۴:۱۲ ۱۴۰۴/۶/۲۳
ژاپن کره جنوبی اروپا کانادا استرالیا نیوزلند تایوان مالزی سنگاپور کشورهای حاشیه خلیج فارس همین آذربایجان را ببینید مردمش از گشنگی به ایران می آمدند الان باید ویزا بگیرید
ناشناس۴۰۲۴۱۳۱۰۶:۵۳:۳۴ ۱۴۰۴/۶/۲۴
این کشورها شرکت های بزرگ و معروف دارند اما ثروت برای صاحبان این شرکت هاست و مردم عادی باید صبح تا شب برای گذران زندگی کار کنند
ناشناس۴۰۲۳۹۱۹۱۵:۴۳:۵۱ ۱۴۰۴/۶/۲۳
ایران در فصل هفت هست اما فصل هفت بندهای زیادی دارد که ایران در یک بند غیر مهم آن است
ناشناس۴۰۲۴۱۰۸۰۰:۵۲:۰۴ ۱۴۰۴/۶/۲۴
اون بند غیر مهم چیست؟
sina۴۰۲۳۸۸۴۱۴:۵۹:۳۹ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اگر هیچ کاری انجام نمیداد خیلی خوب بود!!!
ناشناس۴۰۲۴۰۰۴۱۸:۵۷:۱۳ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اگه هیچ کاری انجام نمی داد الان مثل غزه بودی !
ناشناس۴۰۲۳۹۲۵۱۶:۰۹:۴۸ ۱۴۰۴/۶/۲۳
افزایش قدرت پول ملی طوری که دلار بشود ۵۰ تومن نهایت و کاهش چشمگیر تورم کمرشکن...
ناشناس۴۰۲۳۹۳۸۱۶:۲۶:۴۹ ۱۴۰۴/۶/۲۳
دولت کاره ای نیست که بتواند کاری انجام دهد !
ناشناس۴۰۲۴۰۵۶۲۲:۰۵:۰۹ ۱۴۰۴/۶/۲۳
دولت می تواند کارهای مفید زیادی انجام دهد یا برعکس
ناشناس۴۰۲۳۹۴۵۱۶:۳۹:۲۹ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اگر ما را برگرداند به قبل از انتخاب پزشکیان دست دولت را هم میبوسیم .
ناشناس۴۰۲۳۹۵۶۱۶:۵۴:۲۲ ۱۴۰۴/۶/۲۳
اولین اقدام انحلال بانکهای متخلف و ضرر ده میباشد مانند بانک اینده و پاسارگاد
باهر۴۰۲۴۰۴۶۲۱:۳۰:۲۳ ۱۴۰۴/۶/۲۳
فقط با مدیران نخبه و شایسته و توانا و میدانی و برنامه ریز و امیرکبیری میتوان اوضاع مملکت را سامان داد در صورتی که اختیارات لازم و بودجه های لازم هم داشته باشند و در کار آنها کسی و یا سازمانی هم کارشکنی نکند.
yektanetتریبون

آخرین عناوین